(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΧΩΡΙΑ – ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΥΦΕΣΗ ΣΕ ΛΑΚΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΑ

    Κοινοποίηση:
    roos

    Νεότερη ενημέρωση:

    Την εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα διέταξε πριν από λίγα λεπτά η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας με μήνυμα που έφθασε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής μέσω του συστήματος 112.

    Η πυρκαγιά στη Ρόδο συνεχίζει να αναπτύσσεται στην περιοχή των Λαέρμων και παραμένει ανεξέλεγκτη.

    ===================

    Κλείνει αυτή την ώρα ο δρόμος απο Λάερμα προς Λάρδο καθώς η φωτιά λόγω των δυνατών ανέμων πέρασε τον δρόμο παρά της προσπάθειες των δυνάμεων.
    Αυτή την στιγμή ο δρόμος κλείνει για την ασφάλεια όλων και το μέτωπο προχωράει σε δασική έκταση μακριά απο το χωριό της Λάρδου .
    Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και σήμερα οι δυνατοί άνεμοι αναζωπυρώνουν πολλά μέτωπα και οι δυνάμεις τρέχουν προς όλες τις κατευθύνσεις .

    ===============

    Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στη Ρόδο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν συνεχή μάχη με τις φλόγες.

    Από αέρος συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, αλλά και το ελικόπτερο Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία, για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Ήδη έφτασαν στο νησί 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία,, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη.

    «Την παρούσα στιγμή δεν κινδυνεύει κανένας οικισμός, δεν υπάρχει ζωντανό μέτωπο, που να δίνει άμεσα αγωνία, αλλά η μάχη με τις εστίες των συνεχών αναζωπυρώσεων συνεχίζεται» αναφέρει με ανάρτησή του στο facebook ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

    Λακωνία: Σε ύφεση η πυρκαγιά

    Σε ύφεση παραμένει από χθες το βράδυ η φωτιά, που καίει από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης μεταξύ Λευκοχώματος και Δαφνί στο δήμο Ευρώτα Λακωνίας.

    Ύστερα από τη νέα αναζωπύρωση χθες το μεσημέρι, όπου απειλήθηκε εξοχική κατοικία, ενώ κάηκαν και ελαιόδεντρα, η εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά είναι βελτιωμένη, ωστόσο πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος νέων αναζωπυρώσεων, εξαιτίας των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών που επικρατούν και ειδικά από τις μεσημβρινές ώρες και μετά, όταν και ενισχύονται οι ριπές των ανέμων σε συνδυασμό και με την πολύ υψηλή θερμοκρασία.

    Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα πεζοπόρα τμήματα ενεργούσαν μέσα στα πύρινα μέτωπα σβήνοντας ενεργές εστίες.

    Με το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή επιχειρούν και δύο εναέρια μέσα.

    Επίσης, στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις: 52 πυροσβέστες, 16 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές, ενώ από την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι του Δαφνίου, καθώς και γύρω χωριών συνδράμουν με τα γεωργικά τους μηχανήματα στις προσπαθείς των πυροσβεστικών δυνάμεων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Καταστρέφετε η ύπαιθρος….τα χωριά….τα ζωντανά ο κόσμος θα ερθη σε απελπισία…..και μετά το ….ψεύτικο χρημα για να γίνουμε αιωνια υποδουλοι.

    2. Ρεζιλια φωτιες απο μονες τους δεν ερχονται οσο ζεστα και να κανει τις βαζουν. Και το ωραιο ειναι ζητανε βοηθεια απο εξω. Προληπτικα μεσα μηδεν ολα ειναι διαλυμενα απο προσωπικο μεχρι μηχανοκινιτα και αεροσκαφη. Αυτοι περημενουν να καταστραφουν ολα θελουν να βαλουν ανεμογενητριες παντου να αρπαξουν χρημα ιδιως η οικογενεια μητσοτακη. και θελουν οι Ελληνες ναμειωνονται να πεθαινουν και σε αυτοφταιτε εσεις πουψηφιζετε αυτους.

    Comments are closed.