ΓΙΑΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΓΡΙΑ, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ

    Κοινοποίηση:
    ΜΕΡΚΕΛ

    Ο πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος Θόδωρος Τσίκας αναλύει τον συμβολισμό και το αίτιο του διήμερου ταξιδιού της καγκελαρίου στην Ελλάδα.

    Υστεροφημία και πιθανό νέο πόστο σε ευρωπαϊκό και διεθνή οργανισμό την φέρνουν, εκτιμά, και στην Αθήνα.

    Την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Εθνικής Επετείου με τεράστιο συμβολισμό, αποφασίστηκε να ξεκινήσει η Άνγκελα Μέρκελ τη διήμερη επίσκεψή της στη χώρα μας, λίγο προτού αποχωρήσει διά παντός από την Καγκελαρία. Η επίσκεψη εκτιμάται ότι αποτελεί μέρος των αποχαιρετιστήριων ταξιδιών, παρόλο που ήταν το αποτέλεσμα της πρόσκλησης του Έλληνα πρωθυπουργού.

    Ο κ. Μητσοτάκης την προσκάλεσε όταν βρέθηκαν μαζί στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – χωρών των Δυτικών Βαλκανίων πριν μερικές εβδομάδες στη Σλοβενία, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ταξιδιού της καγκελαρίου στην Τουρκία.

    «Το ταξίδι στην Ελλάδα είναι σημαντική ένδειξη της στενής συνεργασίας των δύο χωρών» επεσήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, μόλις «κλείδωσε» κι ανακοίνωσε το ταξίδι της κας Μέρκελ.

    Υστεροφημία και πιθανώς νέο αξίωμα στην ΕΕ για τη Μέρκελ;

    Γιατί η Άνγκελα Μέρκελ αποδέχτηκε την πρόταση όμως; Έγινε στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών αποχαιρετιστήριων ταξιδιών χωρίς άλλο υπόβαθρο;
    «Η Άνγκελα Μέρκελ που αναδείχθηκε ως μια από τις σημαντικότερες πολιτικές φυσιογνωμίες, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, επιθυμεί να αφήσει το αποτύπωμά της μετά το τέλος του πολιτικού βίου της στη Γερμανία. Οπωσδήποτε, θέλει να φροντίσει για την υστεροφημία της. Δεν πρέπει όμως να αποκλειστεί η πιθανότητα -κάθε άλλο μάλιστα- να αναλάβει σημαντικό αξίωμα είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση είτε σε διεθνή οργανισμό, στο άμεσο ή στο μεσοπρόθεσμο μέλλον» εκτιμά ο πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος Θόδωρος Τσίκας.

    Ο τελευταίος κύκλος ταξιδιών της περιέλαβε χώρες με παγκόσμιο ρόλο, όπως ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία. Αλλά και άλλες όπως το Ισραήλ, με το οποίο «η μεταπολεμική δημοκρατική Γερμανία διατηρεί ιδιαίτερες σχέσεις, ως αναγνώριση της ενοχής της Ναζιστικής Γερμανίας για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων» επισημαίνει ο κ. Τσίκας.

    Επισκέφθηκε και την Τουρκία, μας θυμίζει επίσης ο πολιτικός επιστήμονας, στην οποία «είχε συνομιλίες για το προσφυγικό, για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, για τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και για το μέλλον των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας» επισημαίνει.

    Η ατζέντα της επίσκεψης Μέρκελ στην Ελλάδα
    «Η καγκελάριος ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως να συζητήσει στην Αθήνα για το προσφυγικό, και ιδιαίτερα για μια νέα συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το θέμα αυτό, κάτι που γνωρίζει πως έχει επίδραση στην Ελλάδα» υπογραμμίζει ο διεθνολόγος, προσθέτοντας:

    «Ελληνοτουρκικά και Κυπριακό θα είναι μέσα στην ατζέντα των διήμερων συνομιλιών. Ας μην ξεχνάμε πως η κα Μέρκελ υπήρξε μεσολαβήτρια σε κρίσιμες στιγμές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας – ιδιαιτέρως το καλοκαίρι του 2020, προσπάθησε να εκτονώσει την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, και επιμένει στην ειρηνική επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών μέσω διαλόγου».Κλιματική αλλαγή, πανδημία, οικονομική συνεργασία, ενεργειακά ζητήματα, η προοπτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως και οι διμερείς σχέσεις, επίσης θα περιληφθούν στις συζητήσεις του κ. Μητσοτάκη με την κα Μέρκελ, συνεχίζει ο κ. Τσίκας.

    Θα ανακαλέσει τις δύσκολες μέρες των μνημονίων, πεδίο για το οποίο η ίδια προέβη σε δημόσια αυτοκριτική;
    «Ναι. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν και δημόσιες αναφορές στον ρόλο της Γερμανίας, αλλά και της ίδιας της καγκελαρίου σχετικά με την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα και την περίοδο των Μνημονίων» απαντά ο κ. Τσίκας, σημειώνοντας πως η κα Μέρκελ θα συνεχίσει να κυβερνά τη Γερμανία ως υπηρεσιακή καγκελάριος, μέχρι να σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση. Κάτι που αναμένεται να συμβεί περί τα Χριστούγεννα.

    Τότε θα φανεί αν, ακολουθώντας την τακτική πολλών Ευρωπαίων πολιτικών, θα «εξαργυρώσει» την Καγκελαρία με μια ακριβοπληρωμένη θέση σε έναν μεγάλο οργανισμό.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    25 Σχόλια

    1. Εμεις εδω πεινα για να κανουμε τωρα με ολα αυτα μαγκα την Γερμανια και να γεμιζει αργυρια η Βουλη.Βρε τι εξυπναδα κουβαλαμε; Αυτα που μας χρωσταει η Γερμανια ποτε θα μας τα δωσει ; Μηπως τα εχουν παρει κατω απο το τραπεζι ;;;

    2. Δεν φταίει αυτή. Φταίνε αυτοί που την κάλεσαν ανήμερα εθνικής εορτής.

    3. Αυτή η σκατοψυχή είναι ανεπιθύμητη από τον Ελληνικό λαό. Έρχεται εδώ ως απόγονος και εκπρόσωπος του Χίτλερ; ΄Η σαν ο καταστροφέας της Ελλάδας, που έχει πιεί το αίμα των Ελλήνων; ΄Η σαν ο καταστροφέας της ΕΕ, την οποία δεν άφησε να αναπτυχθεί και την οποία έσπρωχνε προς διάλυση; Ή ως ο ηθικός αυτουργός της ταραχοποιού συμπεριφοράς του Νεοοθωμανού σουλτάνου και φασίστα Ερτογάν; Τι στο διάολο ζητά στην πατρίδα μας; Δεν υπάρχει μεγαλύτερος μισέλλην από αυτή την σκατόγρια.

    4. Που να σε πιάσει φαγούρα στα κωλομέρια σου σκατόγρια ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που μάθαμε το όνομα σου καταραμένη να είσαι δια στους αιώνες θυλήκε βρυκόλαξ βερζεβούλ

    5. Έρχεται να τσεκαρει το μαγαζί και τους υπαλλήλους.

    6. Σιχτιρ και στα τσακιδια βρωμιαρα σπερμα του σωληνα! Πρωτα απ ολα προδωσες τον αγωνα των ομοεθνων σου της Ανατολικης Γερμανιας κα πρεσβειρα των Αμερικλανων στην Ευρωπη!
      Μητσοτακη γαμησου που δεχεσαι το αποβρασμα των ναζι τη μερα που οι προγονοι μας υψωσαν τα στηθια τους απεναντι στη φασιστικη μποτα!
      20 συγγενεις α βαθμου εχασα στο Κομμενο Αρτας απο τους προγονους αυτης της “κυριας”!
      Εμεις θα πεθανουμε γερμανοτσολια η Ελλαδα ποτε!

    7. Πάσχει από κατάθλιψη τελευταία και κατ’ εντολή των ιατρών της έρχεται να δει το coulis

    8. ….ΗΡΘΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΠΟΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΑ SS!!….

    9. οι εδω κυβερνωντες ειναι ικανοι να της ζητησουν και συγνωμη για το οτι τοτε 40 44 οι ελληνες αντισταθηκαν στις εισβολες των ιταλογερμανων

    10. Ειμαι εξω φρενων! Κυριολεκτικα! Ολα τ’ αλλα, ειναι … πιπες!

    11. Να παει και καμια βολτα καλαβρυτα και διστομο,να καμαρωσει τα κατορθωματα της φαρας της,μερα που ειναι.

    12. Έρχεται για να μας ζητήσει να πάρουμε μερικά εκατομμύρια λαθρο από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν ώστε να μην δυσκολευτεί ο φίλος της ο Ερντογάν!

    13. με το παλιό ημερολόγιο έχουμε 15 Οκτωβρίου

    14. Η καγκελάριος μπορεί να επισκεφτεί τήν αποικία της τήν Ελλάδα όποτε θέλει.Καί δέν πρόκειται νά αποσυρθεί από τήν πολιτική ζωή.Ο Κάρλ Σβάμπ τήν έχει ήδη αγκαζάρει ώς CEO στήν “Μεγάλη επανεκκίνηση”.
      Γιάννης Λάκων

    15. Αν θελει η Κα Μερκελ την συνεργασια μεταξυ της Ελλαδας και της Τουρκιας, τοτε θα επρεπε να συμβουλεψει την Τουρκια να παψει να απειλει και να μιλα για ” γαλαζια πατριδα” και …πρασινα αλογα!!!!!!!!

    16. Η μερκελ μια χαρα μειωσε την ανεργεια στην Γερμανια ! Τωρα εχουν οι γερμανοι μισθους και επιδοματα που σου γυριζουν το ματι αναποδα ! Μια χαρα τα πηγε και στραγγαλισε οικονομικα την Ελλαδα με τα γιουσουφακια της τους πολιτικους μας ! Πεινα τωρα στην Ελλαδα , χαβιαρι τωρα στην Γερμανια ! Απεδωσαν τα τοσα χρονια λιτοτητας στο νοτο (δηλ. στην Ελλαδα γιατι οι Ιταλοι δεν μπηκαν ποτε τους σε μνημονια … ) για να εχουν ανωτερο βιωτικο επιπεδο οι αγαπημενοι μας Γερμανοι ! Να ναι καλα ο σημοριτης ο σιμητης … που τους εδραιωσε για τα καλα μεσα στο σπιτι μας εδω και 25 χρονια … !

    17. Η ιστορια διδασκει λενε. Αυτο που διδασκει η κινηση αυτη ειναι οτι αν ξανατυχει πολεμος να μην πολεμησει κανεις. Το αιμα που θα χυθει θα χυθει ματαια και ο κατακτητης θα ερθει στο μελλον παλι για να τον τραπεζωσουμε.

    18. ΠΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ Η ΤΣΑΤΣΟΓΡΙΑ….ΟΥΣΤ ΜΩΡΗ ΤΣΑΤΣΟΓΡΙΑ – ΛΕΣΒΙΑ

      1. Και η Ντόρα;;;

      2. Κακό ψοφο στους εδώ ανθελληνες που την κάλεσαν να τους δώσει εντολές για το τι άλλο έχουν για πωλησι μετά τη Μακεδονία. Εμείς τρωγωμαστε μεταξύ μας και αυτά τα ερπετά του χοιροστασιου όλα μαζί ενωμένα ..τα είδατε σήμερα ; Όλοι παρόντες στη κηδεία ..

    19. ΑΥΤΌ είναι …προσκύνημα από τους 300, όχι της φώφης! LoL

    Comments are closed.