ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΟΥΡΙΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΑΛΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ! ΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΣΚΙΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ!

    Κοινοποίηση:
    ΑΛΩΣΗ

    Από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του ’21, κατά την οποία αναδείχθηκε ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

    Από τις πρώτες μέρες του εθνικού ξεσηκωμού, ο Κολοκοτρώνης είχε συλλάβει την ιδέα της πολιορκίας και της άλωσης της Τριπολιτσάς (σημερινής Τρίπολης), επειδή κατείχε στρατηγική θέση και ήταν το διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Μοριά. Στην Τριπολιτσά είχε την έδρα του ο Μόρα-Βαλεσί, ο στρατιωτικός διοικητής της Πελοποννήσου, με όλο το χαρέμι και τα πλούτη του, εκεί ζούσε ο μισός τουρκικός πληθυσμός της Πελοποννήσου και την υπερασπιζόταν σημαντικός αριθμός ενόπλων σωμάτων. Με λίγα λόγια ήταν μια επικίνδυνη εχθρική εστία, η οποία εάν δεν εξουδετερωνόταν θα ήταν μια διαρκής απειλή για τις επαναστατημένες επαρχίες της Πελοποννήσου.

    Η εκδικητική μανία των επαναστατών

    Επακολούθησε άγρια σφαγή του πληθυσμού και πρωτοφανές πλιάτσικο. Μάταια οι οπλαρχηγοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τους μαινόμενους επαναστάτες. «Το ασκέρι, όπου ήτον μέσα, το Ελληνικόν, έκοβε και εσκότωνε, από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άνδρες, τριάντα δύο χιλιάδες, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς. Ένας υδραίος έσφαξε ενενήντα. Έλληνες εσκοτώθηκαν εκατόν» γράφει στα Απομνημονεύματά του ο Κολοκοτρώνης.

    Η εκδικητική μανία των επαναστατών εκδηλώθηκε όχι μόνο σε βάρος των Τούρκων, αλλά και των Εβραίων που είχαν δείξει εχθρική στάση απέναντι στην Επανάσταση, και των Ελλήνων που είχαν χαρακτηριστεί τουρκολάτρες, όπως ο πρόκριτος Σωτήρης Κουγιάς. Αντίθετα, οι Αλβανοί της Τριπολιτσάς αποχώρησαν συντεταγμένα με τη συνοδεία ελλήνων μαχητών, καθώς είχαν έλθει σε συμφωνία με τον ίδιο τον Κολοκοτρώνη.

    Η Άλωση της Τριπολιτσάς αποτέλεσε σταθμό για την εδραίωση και την εξέλιξη της Επανάστασης. Ολόκληρη η Πελοπόννησος βρισκόταν στα χέρια των Ελλήνων, εκτός των φρουρίων, Πατρών, Μεθώνης, Κορώνης και Ναυπλίου, τα οποία πολιορκούνταν στενά.

    Ο Ερντογάν κατουριέται ακόμα πάνω του στο άκουσμα και μόνο! Γιατί; Διαβάστε στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Σαββατοκύριακου! 

    exofyllo24-9

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. αφαγη της Χιου, σφαγη της Κασου, σφαγη των Ψαρων….. γι αυτα ποιος θα μιλησει??

    2. Ποια Τριπολιτσά ρε παιδιά το 1821? Εδώ στην γειτονιά μου οι Τουρκαλβανοί είναι περισσότεροι απ’τους Έλληνες το 2022. Κοροϊδευόμαστε?

    3. Άμα δεν είχε πάρει την Τριπολιτσά ο γέρος η επανάσταση θα αποτύγχανε.

    4. Ο Ρασπούτιν ηταν άγιος.Ο μόνος πραγματικός άγιος του εικοστού αιώνα. Δεν έπρεπε να μπλέξει με τα αυτοκρατορικά σκατά. Αλλά πήραν αυτό που τούς άξιζε από τους μπολσεβίκους. Έχετε δει την αληθινή φάτσα του Ρασπούτιν;

    5. Μια ζωη οι τηγανοκεφαλοι τον πουλο,αλλα πολεμο θελουν,φυσικα με την μαμα τουρκια…μου αρεσει ομως που εχουν εθνικο ηρωα ενα Ελληνοσερβο ορθοδοξο οι μαλακες,που εσφαζε τουρκους μεχρι που πεθανε…και να ξερουν μερικοι…οι Βοσνιοι και οι Αλβανοι ηταν απο τους πρωτους που πουλησαν τους Ελληνες της Πολης,μαζι και ο Γενναδιος πουλημενος τραγος σαν τον σημερινο εκει στην τουρκια….

    6. Χεστηκε ο Ερντογαν στ αλωνι! Κοιταχτε τη Πολη, την Αγια Σοφια, αντικαταστειστε τον αμερικανοτουρκοσπορο πρακτορα που το παιζει ηγετης της Ορθοδοξιας και την εχει διαλυσει ουσιαστικα με τοσα χασματα που εχει επιφερει και βλεπουμε!
      Σε λιγο ο Παπας θαναι παρθενα μπροστα του!
      Χριστοδουλε αναστησου! Γλυτωμο δεν εχουμε!

    Comments are closed.