ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΑΓΩΝΑ DRAGSTER – ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

    Κοινοποίηση:
    filippatos

    Στο πένθος βυθίστηκε το Αγρίνιο μετά τον τραγικό θάνατο του 34χρονου οδηγού αγώνων Dragster Γεράσιμου Φιλιππάτου ο οποίος συμμετείχε στον συγκεκριμένο θεσμό με ένα από τα γρηγορότερα Nissan GT-R που κυκλοφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Ο Γεράσιμος Φιλιππάτος ήταν πατέρας τριών παιδιών και καταγόταν από την Κεφαλονιά. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια  του πρώτου πρωταθληματικού αγώνα Dragster στο Αγρίνιο, όταν ο άτυχος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο.

    Σύμφωνα με παρευρισκομένους, ο αθλητής ξεκίνησε την προσπάθεια χρονομέτρησης με το αγωνιστικό του όχημα πολύ καλά, ωστόσο στα 300 περίπου μέτρα το όχημα του (εκείνη την ώρα στο κοντέρ είχε σχεδόν 270χλμ./ώρα) άρχισε να χάνει την πρόσφυση από τους πίσω τροχούς. Όλα έγιναν γρήγορα και ο Γεράσιμος Φιλιππάτος δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς σε κλάσματα του δευτερολέπτου το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός πίστας και μετά από αρκετές τούμπες, σταμάτησε η ξέφρενη πορεία του.

    Ο 34χρονος και παρά το γεγονός ότι στο αυτοκίνητό του τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας και ήταν δεμένος με ειδικές ζώνες, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, για τα αίτια που προκάλεσαν το τροχαίο δυστύχημα.

    Οι αγώνες dragster

    Το Dragster είναι αγώνες επιτάχυνσης από στάση σε μια ίσια διαδρομή με μήκος 402,336 μέτρα (1/4 του μιλίου). Οι αγώνες αυτοί είναι για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Οι πίστες των αγώνων dragster πρέπει να έχουν μήκος τουλάχιστον 1000 μέτρα, 400 για την επιτάχυνση και 600 μέτρα για να σταματούν τα οχήματα και επιπλέον χώμα για να επιβαρδύνεται το όχημα σε περίπτωση εξόδου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Τουλαχιστον δεν πηρε κανεναν αλλο μαζι του. θα σοβαρευτητε σαν λαος πια?? Η ακομα νομιζετε οτι η ζωη ειναι ευκολη και μπορουμε να προσπερναμε με το ζοομ ολα τα εμποδια. Προσγειωθειτε. Δεν ειναι ο τελευταιος που εκανε μια ανοησια και την πληρωσε με την ζωη του.

    Comments are closed.