“ΒΡΩΜΙΚΗ” ΜΠΙΖΝΑ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ – ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ; ΚΥΡΙΑ ΚΡΑΤΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ;

    Κοινοποίηση:
    6091392

    Το Σαββατοκύριακο, μετά βαΐων και κλάδων, τα ΜΜΕ (πετσοταϊσμένα κυρίως) άρχισαν να γράφουν διθυράμβους για την πρώτη δοκιμαστική πτήση υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης με υδροπλάνο της Ηellenic Seaplanes.

    Ανάμεσα στο κυβερνητικό κλιμάκιο των «αρπακτικών», φυσικά ήταν και ο μάρτυς της αρπαχτής της «φαμίλιας Κορλεόνε» που δεν λείπει ποτέ από τη Σαρακοστή της μάσας των Μητσοτάκηδων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είχε την τιμητική του, καθώς στο τιμόνι της συγκεκριμένης εταιρείας είναι ο… φίλος του, ο Νικόλας Χαραλάμπους, με το πλούσιο βιογραφικό. Ο τύπος αυτός έχει διατελέσει ∆ιευθύνων Σύμβουλος της Element Power Hellas A.E. θυγατρική της Hudson Clean Energy Partners, αμερικανική επενδυτική εταιρεία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ιδρυτής και ∆ιευθύνων Σύμβουλος στην F.C. Future Cooperation Ltd, ιδρυτής της Energy Partners Hellas ΕΠΕ, όπως και διευθυντής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της κοινοπραξίας Logistics 04 στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, Αθήνα 2004. Ο Άδωνις λοιπόν, με τις δηλώσεις του, έδειξε πως πίσω από τα υδατοδρόμια και τους διαγωνισμούς, ήταν αυτός!

    Είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν το 2011 που για πρώτη φορά, ως υφυπουργός Ανάπτυξης τότε, είχα μιλήσει για την ανάγκη να υπάρξει στη χώρα δίκτυο υδροπλάνων. Όταν έγινα υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δεσμεύθηκα ότι αυτή τη φορά θα γίνουν πραγματικότητα. Η πανδημία όμως μας έκανε να χάσουμε πάνω ένα χρόνο έτσι δεν πρόλαβα να τα δω να πετούν επί της θητείας μου.

    Όμως είχαμε τελειώσει όλη την προεργασία και σήμερα ως υπουργός Υγείας πια, είχα την τύχη με τη Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον Ιωάννη Παππά, να πετάξουμε με μία από τις πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις της Hellenic Sea Planes του Νικόλα  Χαραλάμπους». Και κατέληξε: «Από την άνοιξη φέτος θα πετούν από Κέρκυρα για Παξούς, για Ιωάννινα, για Πάτρα και για τα διαπόντια νησιά. Και το καλοκαίρι Σποράδες και μετά επέκταση του δικτύου του Ιονίου έως την Καλαμάτα. Καλορίζικα και καλές πτήσεις. Η Ελλάδα μας προχωρά μπροστά όσο και αν κάποιοι θέλουν να τα βλέπουν όλα μαύρα».

    Καταγγελίες φωτιά
    Εμείς, εδώ, στο «Μακελειό», δεν τα βλέπουμε μαύρα, όπως είπε ο Άδωνις, το πάμε ωστόσο… αλλιώς. Αφού αναφέραμε το εντυπωσιακό… βιογραφικό του Νικόλα Χαραλάμπους, φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας τις καταγγελίες – φωτιά που είχε κάνει (και έτυχαν μάλιστα μεγάλης προβολής στα τοπικά ΜΜΕ), ο πρώην περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

    Σε ανακοίνωση που είχε βγάλει, είχε αφήσει αιχμές για… λαθροχειρία στην υπόθεση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου. Και καλό είναι να απαντήσει έστω και τώρα, η πρώην επίσης περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κυρία Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου αλλά και η  υφυπουργός- φερέφωνο των κυβερνητικών αρπαχτικών.

    Στην ανακοίνωση που τη δημοσιεύουμε όλη, ο πρώην περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, κατήγγειλε ότι με τις παρεμβάσεις που έκαναν Άδωνις και Κράτσα, είχαν ως στόχο την «παροχή ευκαιρίας κερδοσκοπίας στον ιδιωτικού χαρακτήρα φορέα, ιδιαίτερα μέσω της εκτίναξης του προϋπολογιζόμενου κόστους του έργου κατά 404%! »!

    Μπουμ! Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η αποκάλυψη προέκυψε μετά την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 68 του Π.∆. 30/1996, με την οποία δικαιώνεται η προσφυγή που είχε καταθέσει η ΑΝΑΣΑ κατά της νομιμότητας της σχετικής απόφασης (42/2020) του ΠΣ Ιονίων Νήσων».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση και καλά… ταξίδια: «Αποκαλύφθηκε η λαθροχειρία που επιχείρησαν από κοινού ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης και η περιφερειάρχης κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου στην υπόθεση της αδειοδότησης και κατασκευής των πέντε υδατοδρομίων στα Ιόνια Νησιά.

    Η αποκάλυψη προέκυψε μετά την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 68 του Π.∆. 30/1996, με την οποία δικαιώνεται η προσφυγή που είχε  καταθέσει η ΑΝΑΣΑ κατά της νομιμότητας της σχετικής απόφασης (42/2020) του ΠΣ Ιονίων Νήσων. Πέραν πάσης αμφιβολίας, προκύπτει η συνειδητή προσπάθεια του υπουργού (που είχε στείλει τον σύμβουλό του στην συνεδρίαση του ΠΣ) και της περιφερειάρχη να παραπλανήσουν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του ∆ΕΠΑΝ.

    Στόχος τους δεν ήταν η ταχεία αδειοδότηση και λειτουργία των υδατοδρομίων. Αν επιθυμούσαν αυτό, ο δρόμος υπήρχε και ήταν η συνέχιση του  σχεδιασμού της ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ, με εγκεκριμένες χωροθετήσεις, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, και με την άδεια ίδρυσης σε τελική φάση. Στόχος τους ήταν η παροχή ευκαιρίας κερδοσκοπίας στον ιδιωτικού χαρακτήρα φορέα, ιδιαίτερα μέσω της εκτίναξης του προϋπολογιζόμενου κόστους του έργου κατά 404%! Επεχείρησαν, εν τέλει, υπουργός και περιφερειάρχης, εν γνώσει τους παράνομες πράξεις με σκοπό την λαφυραγώγηση του δημοσίου χρήματος. ∆υστυχώς δεν είναι η μόνη ένδειξη για την αντίληψη τους για την διαχείριση του δημοσίου χρήματος και του ιδρώτα του ελληνικού λαού: με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισαν την τεράστια απάτη της αγοραπωλησίας των 15.000 στρεμμάτων στα ορεινά της Ζακύνθου. Την ίδια στιγμή που το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο επεξέτεινε το κακουργηματικό κατηγορητήριο σε βάρος όλων των συντελεστών της αγοραπωλησίας αυτής που κλέβει απροκάλυπτα την περιουσία του δήμου, της εκκλησίας, και δεκάδων πολιτών του νησιού, ο μεν υπουργός δήλωσε «ας πεινάσουν οι Ζακυνθινοί» αφού δεν θέλουν την «επένδυση», η δε περιφερειάρχης χαρακτήρισε την «επένδυση» τύχη αγαθή για την Ζάκυνθο!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: