ΒΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ! ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ! ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ, ΟΥΤΕ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ!

    Κοινοποίηση:
    ΓΚΑΓΚΑ

    «Φωτιά» έχει πάρει η ελληνική περιφέρεια λόγω των τραγικών συνθηκών που επικρατούν στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας σε πολλούς νομούς της χώρας, με το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό πλέον να σηκώνει τα χέρια και να αδυνατεί να διαχειριστεί τα περιστατικά, ενώ κάτοικοι και φορείς έχουν ξεσηκωθεί, ζητώντας ενίσχυση των δομών υγείας και περίθαλψης.

    Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, στα περισσότερα δημόσια Νοσοκομεία της περιφέρειας, στις εφημερίες επικρατεί το αδιαχώρητο, οι αναμονές ακόμα και στα επείγοντα, για μια απλή εξέταση, είναι πολύωρες ενώ το ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει, έχει εξαντληθεί και αδυνατεί να σηκώσει το φόρτο εργασίας, με αποτέλεσμα το κύμα φυγής και παραιτήσεων να προσλαμβάνει διαστάσεις μαζικής φυγής.

    Από την Κοζάνη, μέχρι την Χίο, και από την Πέλλα μέχρι τη Ρόδο, οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται στο πόδι και ζητούν ενίσχυση των δομών υγείας ενώ σε όλη την Κρήτη το κλίμα είναι τεταμένο με αποτέλεσμα, κυβερνητικά στελέχη που τόλμησαν να επισκεφτούν νοσοκομεία της περιοχής, να κρύβονται για να αποφύγουν τις αποδοκιμασίες.

    Το βασικό αίτημα των υγειονομικών, γιατρών και νοσηλευτών είναι η επαρκής στελέχωση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, ενώ οι κάτοικοι απαιτούν από την κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Η υποστελέχωση και οι ελλείψεις σε γιατρών και νοσηλευτών είναι το βασικό πρόβλημα, αλλά και το θέμα των υποδομών και της λειτουργίας και γενικά της ετοιμότητας του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει απλά προβλήματα, καταδεικνύουν ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει τεθεί συνολικά σε διαθεσιμότητα. Επί παραδείγματι στο ΤΟΜΥ της Καλαμάτας, επειδή είναι χαλασμένο το ασανσέρ κουβαλούν τους ανάπηρους στα χέρια για να τους ανεβάσουν στο όροφο όπου γίνονται οι εξετάσεις, ενώ στη Ρόδο διαθέτουν καινούργια ασθενοφόρα, αλλά δεν έχουν προσωπικό να τα λειτουργήσει!.

    Οι γιατροί κάνουν λόγο για δραματικές ελλείψεις στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, του οποίου η παθολογική κλινική και το ακτινολογικό τμήμα έχουν οδηγηθεί σχεδόν  σε κατάρρευση, με αποτέλεσμα γιατροί οδηγούνται σε παραίτηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας, στην παθολογική κλινική απασχολούνται μόλις δύο ειδικοί και δύο ειδικευόμενοι γιατροί και στο ακτινολογικό μόνο δύο ακτινολόγοι, γεγονός που καθιστά αδύνατη την λειτουργία των τμημάτων στο πρωινό ωράριο και στην εφημερία. «Στο ακτινολογικό οι δύο ακτινολόγοι, οι οποίες, εφημέρευαν εναλλάξ 2 και 3 συνεχόμενες 24ωρες εφημερίες, χωρίς ύπνο και ξεκούραση, χωρίς να γνωρίζουν πολλές φορές αν την επόμενη μέρα θα υπάρχει αντικαταστάτης. Η μία εξαντλημένη χρειάστηκε να βγει σε αναρρωτική άδεια και η άλλη συνάδελφος υποχρεώθηκε να καταθέσει την παραίτηση της μπροστά στο αδιέξοδο. Απειλήθηκε επίσης η λειτουργία και του ογκολογικού ιατρείου, μετά την παραίτηση ιδιώτη ογκολόγου που το κάλυπτε προσωρινά».

    Όσον αφορά στις υποδομές, οι γιατροί καταγγέλλουν ότι το ακτινολογικό τμήμα και ο αξονικός τομογράφος του νοσοκομείου Γιαννιτσών, λειτουργούν χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Για την ασφαλή λειτουργία του ακτινολογικού, στο οποίο υπάγεται και το τμήμα του αξονικού τομογράφου, απαιτούνται τουλάχιστον 9 ακτινολόγοι, αλλά σήμερα λειτουργεί μόλις με τρεις οι οποίοι για να μην κλείσει το τμήμα, πραγματοποιούσαν 9-13 εφημερίες ο καθένας. Επίσης το ογκολογικό ιατρείο, που εξυπηρετούσε πριν λίγο καιρό περισσότερα από 400 ραντεβού ετησίως, μετά την παραίτηση, λόγω των συνθηκών, του παθολόγου-ογκολόγου διευθυντή της παθολογικής κλινικής, λειτούργησε με έναν ογκολόγο, και τα ραντεβού μειώθηκαν στα 150 ετησίως.

    Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, απαιτεί κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της λειτουργικής κατάρρευσης τμημάτων των νοσοκομείων Γιαννιτσών και Έδεσσας! Σύσταση και προκήρυξη με ταχείες διαδικασίες έξι μόνιμων θέσεων παθολόγων και έξι μόνιμων ακτινολόγων! Να αποσυρθεί η επικίνδυνη απόφαση για κάλυψη του έργου της παθολογικής κλινικής από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων! Καμιά σκέψη για συγχώνευση ή κατάργηση τμημάτων ή κλινικών ή για εναλλάξ εφημέρευση των δύο νοσοκομείων του νομού.

     

    Προχθές στην Ιεράπετρα πάνω από 10.000 πολίτες διαδήλωσαν για να μη διαλυθεί το τοπικό νοσοκομείο, το οποίο τα τελευταία 3 χρόνια έχασε 17 γιατρούς ενώ ένας ακόμα παθολόγος είναι έτοιμος να παραιτηθεί, γεγονός που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής Το δρόμο της αποχώρησης έχει πάρει και ο μοναδικός ακτινολόγος του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να κλείσει και το ακτινολογικό  ενώ το νοσοκομείο λειτουργεί μόλις με ένα αναισθησιολόγο που βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Δεν πετάγεσαι μέχρι το τζαμί που ανοίξατε να μιλήσεις για εμβόλια; Παλιά μίλαγες για Ελλάδα, τώρα στον κούλη που πήγες θα μιλήσεις στους μετανάστες για την ενσωμάτωσή τους;

    2. Υστερα απο το μεγαλο κολπο γκροσο αφου τσεπωσαν τις μιζες οι γιατροι και νοσοκομοι ( αφου τρυπηθηκαν οικειοθελώς) τωρα δειχνουν μια αθλια εικονα στα νοσοκομεια.
      Πως να παει μετα μπροστα αυτος ο τοπος;

    3. Αυτό συμβαίνει όταν ψηφίζεται νεοταξικά καθάρματα, διάλυση τής δημόσιας υγείας είναι από τά πρώτα στην ατζέντα τους. Ακολουθεί έλλειψη φαρμάκων τά οποία θά είναι διαθέσιμα σιγά σιγά μόνο για την πλούσια ελίτ, ενώ για το πόπολο εμβόλια διά πάσαν νόσον πού θυμίζει τούς αγύρτες στην Αμερική του 1800 πού γυρνούσαν με την άμαξα πλασάροντας πολύχρωμα υγρά πού γιατρεύουν κάθε ασθένεια.

    4. Καλα ρε Χιο, σε ειχα για εξυπνο…. Αν δεν αποδομησουν νοσοκομεια και κεντρα υγειας πώς θα δουλεψουν τα ιδιωτικα; Εχεις φραγκα; Σωθηκες! Δεν εχεις; Ψοφησες!

    5. Ο Πλεύρης και η Γκάγκα είναι βαλτοί να καταστρέψουν το ΕΣΥ για να έχουμε μόνο ιδιωτική υγεία.Τα έχουν καταφέρει μια χαρά

    6. Πάρτε το xαμπάρι πως τα Lockdown ήταν πρόβα δουλείας και υποταγής όπως και εντολών.Αυτά που έρxονται ούτε σε ταινία επιστημονικής ταινίας δεν τα έxετε δεί.

    7. Ακόμα και άτομα που ψηφηζουν πάντα ΝΔ δέ θα τους ψηφήσουν αυτή τη φορά λόγω πλεύρη και αυτοί οι ηλιθιοι ακόμα τον έχουν υπουργό

    8. Υπομονή ραγιάδες , ετοιμάζουν το ελεγχόμενο χάος και την πλήρη εξαθλίωση .
      Αλλά προς το παρών πηγαίνετε στις κάλπες να ψηφίσετε τους 300 εξολοθρευτές σας .
      Κακομοίρηδες να ξέρατε μονον τι σας έχουν ετοιμάσει ….

    9. Τα lockdowns ήταν πρόβα υποταγής, στη συνέχεια, καταστρέφουν το δημόσιο σύστημα υγείας για συνειδητή μείωση πληθυσμού. Το έχουν διαλαλήσει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ( ούτε το 10% από εμάς δεν χρειάζονται). Πρόκειται για τον ιδιωτικό φορέα των μεγιστάνων που σταλίζουν, ως μη όφειλαν, οι ηγέτες της δύσης, με πρώτον βέβαια τον κ. Μητσοτάκη. Μας το λένε κατάφατσα και εμείς συνεχίζουμε και τους ψηφίζουμε, δεν σκέφτεται άραγε κανένας, γιατί μαζεύονται εκεί οι ηγέτες ? επίσης, γιατί τα συμπεράσματα του φόρουμ γίνονται μετά από λίγο χρόνο εθνικές πολιτικές? Παράδειγμα ο covid και η αντιμετώπιση του, η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω τεχνολογίας και ενέργειας και η (μούφα) κλιματική αλλαγή.

    10. Δεν υπάρχει ελπίδα!
      Όταν κατασπαταλώνται εκατοντάδες εκατομμύρια για την υποδοχή και συντήρηση εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων λαθροεισβολαιων και ο λαός είτε αδιαφορεί είτε δεν ενημερώνεται είτε δεν ζητείται η γνώμη του ,
      πως είναι δυνατόν να λειτουργήσουν οι οποιες κρατικές λειτουργίες και η εκπλήρωσις των κρατικών υποχρεώσεων προς τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους η τους λειτουργούς του δημοσίου;;!!!
      Ενημέρωσαν ποτέ τον λαό για τις υπέρογκες δαπάνες από το υστερημα του για ένα πόλεμο που στοιχίζει τις ζωεσ και την υγεία σε εκατοντάδες χιλιάδες νεων ανθρώπων και αφήνουν την Πατρίδα ανυπεράσπιστη απέναντι στους πραγματικούς κινδύνους που ελλοχεύουν για την ύπαρξη της και την ελευθερία της;;;

    11. Οι… μασκοφοροι Ζορο καταστροφεις του ΕΣΥ! Ντροπη σου κυρια Γκαγκα για τον ορκο που εδωσες στον Ιπποκρατη! Ο κ.υπουργος δυστυχως ειναι ενα φερεφωνο της νεοταξικης πολιτικης που εχεσε και τον πατερα του!

    12. η κυβερνηση θα προσλαβει 9000 ενστολους και 25000 εκπαιδευτικους.
      Οτι υπαρχει σε περισευμα προσλαμβανουν!
      Γιατροι και νοσηλευτες με αυτους τους μισθους δεν υπαρχουν.
      Αφου σπουδασαν Δωρεαν στο κρατικο εκπαιδευτικο συστημα με τους φορους και εισφορες των υπολοιπων,
      πηραν το πτυχιο των και μεταναστευσαν σε αλλες πολιτειες εκει,
      που οι κυβερνησεις σεβονται την εργασια τον κοπο και τους φορους των πολιτων.
      A! και δικηγοροι υπαρχουν πολλοι σε στοκ, εαν η κυβερνηση χρειαζεται κι αλλους δικαστες!

    Comments are closed.