“ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΑΣ”! ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΤΙΛΕΡ ΤΗΣ TEVA, ELIAS MOSSIA (ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ) ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚOΙΝΩΝΙΑΣ – “ΑΥΤΟΣ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ…”

    Κοινοποίηση:
    1

    Ο μητροπολίτης τον χαρακτηρίζει «αθεόφοβο επιστήμονα» και «εντελώς άσχετο με τα Θεολογικά Γράμματα» και τον κατηγορεί για «αχαρακτήριστες δηλώσεις».

    Δριμεία επίθεση εξαπολύει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος κατά του καθηγητή Πολιτικής Υγείας του London School of Economics Ηλία Μόσιαλου, ενώ τα πυρά του στρέφει και κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη, σχετικά με τις απόψεις που έχουν εκφράσει για τον αγιασμό και τη Θεία Κοινωνία.

    Δείτε παρακάτω το αναλυτικό ρεπορτάζ του Μακελειού για το ποιος είναι ο κ. Μόσιαλος

    O ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΝΤΙΛΕΡ ΤΗΣ TEVA, ELIAS MOSSIA (ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ) ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ “ΛΑΓΟ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚOΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΟΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ …

    Σε άρθρο του με θέμα “Ο αγιασμός είναι όπλο”, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος γράφει “Βουλώστε το στόμα σας, κύριοι”, “είστε αθεολόγητοι και άρα άσχετοι και αστοιχείωτοι σε θέματα εκκλησιαστικής ζωής”.

    Ειδικά αναφερόμενος στον καθηγητή και εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τον χαρακτηρίζει “αθεόφοβο επιστήμονα” και “εντελώς άσχετος με τα Θεολογικά Γράμματα” και τον κατηγορεί για “αχαρακτήριστες δηλώσεις” και ότι “αποτόλμησε να αποφανθεί για την Θεία Κοινωνία!!!”.

    Στη συνέχεια ασκεί κριτική και στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή Γιώργο Παπαδάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει “ξερόλα” και “παλαίμαχο”, απορρίπτοντας την “απαράδεκτη” -όπως την χαρακτηρίζει- τοποθέτησή του σχετικά με τον αγιασμό. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο δημοσιογράφος “εισήλθε σε ξένα χωράφια και αποφάνθηκε όλως αναρμοδίως βέβαια για το θέμα του αγιασμού”.

    Σε σημείο του κειμένου του, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος σημειώνει: “Βούϊξε ο τόπος με τις αχαρακτήριστες Δηλώ- σεις του Καθηγητού κ. Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος, μολονότι είναι εντελώς άσχετος με τα Θεολογικά Γράμματα, αποτόλμησε να αποφανθεί για την Θεία Κοινωνία!!! Ερωτηθείς σχετικώς, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: ‘Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να απο-φευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξετασθεί, εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο…’. Στον αθεόφοβο αυτό επιστήμονα, που το επιστημονικό του έργο εξαντλείται στον τομέα «Πολιτική της Υγείας», επί του παρόντος δεν θα απαντήσουμε εμείς. Αναμένουμε να ξυπνήσει από το λήθαργο, στον οποίο δυστυχώς έχει περιπέσει η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ….βλέπουμε! Θα ασχοληθούμε όμως με το ζήτημα του Αγιασμού, διότι ο Αγιασμός αποτελεί όπλο κατά του Διαβόλου, προφυλακτικό μέσο έναντι του Κορωνοϊού και γενικώς όπλο χρήσιμο σε κάθε ανάγκη της καθημερινής ζωής”.

    Όπως υπογραμμίζει στη συνέχεια: “Την αφορμή, για να χαράξουμε αυτές τις γραμμές, μας έδωσε μια επιστολή από την Αυστραλία, την οποία απέστειλε άγνωστος εις εμέ χριστιανός προς την Εφημερίδα ‘ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ’ και δημοσιεύθηκε στο. φ. της 7ης τρ. μηνός. Εκεί, μεταξύ άλλων, ο συντάκτης της επιστολής αναφέρεται και σε μία απαράδεκτη τοποθέτηση του παλαίμαχου Δημοσιογράφου κ Γ. Παπαδάκη ως προς το θέμα του Αγιασμού. Σε κάποια από τις εκπομπές του της σειράς ‘ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ’ ο δημοσιογράφος κ. Παπαδάκης, αποφαινόμενος ως ‘ξερόλας’, (= από το σλόγκαν τα ξεύρω όλα), αναφέρθηκε στην αναξιότητά μου και είπε: ‘Όχι, Σεβασμιώτατε, δέν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ το φάρμακο για τον Κορωνοϊό ο Αγιασμός. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε, μιά και έξω’. Επειδή, λοιπόν, ο κ. Παπαδάκης, εισήλθε σε ξένα χωράφια και αποφάνθηκε, ΟΛΩΣ ΑΝΑΡΜΟΔΙΩΣ ΒΕΒΑΙΑ, για το θέμα του Αγιασμού, αναγκασθήκαμε να του απαντήσουμε δημοσίως με μια επιστολή μας προς την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ. Εξ όσων γνωρίζουμε ο κάθε δημοσιογράφος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ, αλλ’ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ! Ο δημοσιογράφος, ως επάγγελμα, φωτογραφίζει, καταγράφει, διηγείται και ενημερώνει τον κόσμο για όσα συμβαίνουν, δηλ. παρέχει πληροφορίες για την καθημερινή ζωή! Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο!”.

    Και πιο κάτω, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος αναφέρει: “Σας ερωτώ: Ποιοί μετέδωσαν στην Κοινωνία τον ΠΑΝΙΚΟ ως προς τον Κορωνοϊό; Ποιοί μας βομβαρδίζουν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή με το σύνθημα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ; Ποιοί μας κλείδωσαν στο σπίτι μας; Ποιοί μας ανάγκασαν να γιορτάσουμε το Πάσχα από το …..μπαλκόνι μας; Ποιός άλλος; Οι Κυβερνητικοί Παράγοντες, χρησιμοποιώντας ως τσιράκια τους κάποιους δημοσιογράφους – τηλεοπτικούς εκφωνητές! Έτσι, λοιπόν, σιγά-σιγά συνηθίσαμε να βλέπουμε το μαύρο ως άσπρο, το ψεύτικο ως αληθινό, την ανηθικότητα ως κάτι το φυσιολογικό! Οι χωρίς συνείδηση δημοσιογράφοι, μεταξύ των άλλων, επιχείρησαν να πείσουν τον κόσμο:

    α) ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ, επειδή από το Άγιο Ποτήριο και από την Αγία Λαβίδα μεταδίδεται ο Κορωνοϊός!!!!!!

    β) καί ότι ο Αγιασμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ και η ΑΣΠΙΔΑ, που μας προφυλάσσει από την μόλυνση του ιού!”.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    38 Σχόλια

    1. Εξέρχεται, περιστασιακώς, εκ τής τρύπας του τό τρελοκούνελο καί άλλοι βλάσφημοι, ίνα εκβράζουν τό εμπεριέχων εντός των δηλητήριο καί σκοταδισμό, υπόδουλοι καί δέσμιοι όντες τής παρανοίας των. Η Αγία καί Αποστολική Ορθόδοξος Εκκλησία εστίν η Μοναδική Κιβωτός σωτηριώδους οδού κατευθύνσεως καί η μοναδικότης τής Ιερωσύνης συνετέθη καί εδόθη εκ Τού Ακρογωνιαίου Λίθου, ήτοι Τόν Κύριόν μου Ιησού Χριστόν καί τής επιφοιτήσεως Τού Παναγίου Πνεύματος καί χειροθεσίας τών Αγίων καί Πανευφήμων Αποστόλων, οι οποίοι μέ τήν σειρά των εχειροτόνησαν Αρχιερείς, Ιερείς καί Διακόνους,συνιστώντας οργανωτικώς καί επαυξανόντως τήν Αγίαν Ορθόδοξον Τού Χριστού Εκκλησία πρός Αγιασμό καί σωτηρία τών καλοπροαίρετων ανθρώπων. Τοιουτοτρόπως έχομεν Ιερωσύνης μετάθεση όπως μάς ενημερώνει ο Θείος Παύλος (Εβρ.Ζ’12) εκ τής Παλλαιάς Διαθήκης τού αρχιερέως Ααρών εις τήν Νέαν κατά τήν τάξιν Μελχισεδέκ, ήτοι Τού Μεγάλου καί Απόλυτου Αρχιερέως Χριστού (Α’Πέτρ.Ε’2…4…..). Άνευ Ορθοδόξων δογμάτων καί Ιερωσύνης ΔΕΝ υφίσταται Χριστιανική Εκκλησία ούτε Μυστήρια ούτε εκ Θεού ευλογία καί Χάρις. Καθώς Ο Κύριός μου Ιησούς Χριστός έδωσε εξουσία εις Αγίους Αποστόλους νά λύουν καί δένουν αμαρτίας (ήτοι Μυστήριον Ιεράς Εξομολογήσεως), νά βαπτίζουν εν Τώ Ονόματι Τής Αγίας Τριάδος κλπ. τοιουτοτρόπως παρέδωσε καί τά υπόλοιπα Μυστήρια καί τελετουργικάς πράξεις, συμπεριλαμβανομένου τού Μυστηρίου τής Θείας Ευχαριστίας. Άνευ Ορθοδόξου Ιερωσύνης ΑΔΥΝΑΤΟΝ εστί τελεσιουργία Ιερών Μυστηρίων (Ματθ.ΚΣΤ’27, Δ’4, Μάρκ.ΙΔ’23, Λουκά ΚΒ’19, Ιωάν.ΣΤ’27, ΣΤ’51-58, Ρωμ.Γ’25, Α’Κορ.Ι’16, ΙΑ’20….24….28…., Φιλιπ.Δ’13, Πράξ.Κ’7, Εφες.Β’14, Εβρ.Θ’12, Δευτ.Η’3, Πρ.Ησαΐα ΣΤ’). Εμφανίζεται λοιπόν τό κάθε …….μπαρουφάκιο καί ανίδεο τετράποδο !!!!!! όπως τό τρελοπάλαβο κουνέλι, εκβράζοντας τήν κάθε παρανοϊσία καί γελοιότητα τόν συμβουλεύει ο πονηρός πάτρονάς του, καθηγητής τού ψεύδους καί βλακείας. Ενώ αποδεικνύω Αγιογραφικώς καί παραπέμπω εις ανάλογα χωρία πρός κατοχύρωση τών γραφομένων μου, προκαλώ λοιπόν, υμάς τά ελεεινά καί βλάσφημα αποβράσματα υποκειμένων καί γεννήματα εχιδνών, νά μού αποδείξετε Αγιογραφικώς έστω καί ΜΙΑ φορά τήν εγκυρότητα τών βλασφημειών υμών. Τό προεξοφλώ ότι σάς είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ. Αποδεικνύοντες λοιπόν τήν ανικανότητα κατοχυρώσεως τών γραφομένων υμών, φανερώνετε τήν υμετέραν αμάθεια, εγκεφαλική αναπηρία καί διανοητική ανωμαλία. Καθ’όσον δέν διαθέτετε αγαθή προαίρεση πρός εκμάθυνση Αληθείας πρός μετάνοια, μέ τό νά δημοσιεύετε τάς αιόλους παραλογίας σας επιτυγχάνετε χαροποίηση καί ευαρέστηση τού καθηγητού υμών διαβόλου καί δυσαρέσκεια καί πικρία πρός Τόν Θεόν μου, τό οποίον επιφέρει διαιώνιση τής πλάνης υμών καί επαυξάνων σκοταδισμό, τό οποίον θά αντιληφθείτε εν τώ πέρας τής αθλίας υμών ζωής, αλλά θά είναι τραγικά αργά.

    2. Αδελφέ, η θεία κοινωνία δεν φτιάχνετε στο σπίτι γιατί δεν είναι φαγητό, είναι “Μυστήριο” της Αγίας Ορθοδοξίας μας κι έχει ορισμένη
      Ιερή ακολουθία, η ακολουθία του Μεσονυχτικου, Ορθρου, και Θείας Λειτουργίας, όπου κι εκεί συντελειτε η Θεία ευχαριστία, όπου πραγματικά ο άρτος κι ο οίνος μετατρεπονται εις σώμα κι αίμα του Κυρίου μας, άνθρωποι αγνοί όπως παιδιά έχουν δη κι αισθανθεί τον άρτον σαν κρέας, κι τον οίνον σαν αίμα.
      Μην ολιγοπιστειτε έτσι είναι, οι Έλληνες είναι τώρα ο υπερουσιος λαός του Κυρίου μας.
      Χριστός Ανέστη
      Αληθώς Ανέστη
      Αναστας ο Ιησους από του τάφου καθώς προείπεν, εδωκεν ημιν την αιώνιον ζωή και Μέγα έλεος.
      Άγγελος

    3. Διαβαζω τα σχολια και βλεπω διαφορες αποψεις τις οποιες καταλαβαινω ολες. Οι περισσοτερες ειναι βαση γενικευσεων.
      Μπορει καποιος να μου εξηγησει συγκεκριμενα, τι παιζει με αυτον τον παπα και με αυτα που λεει; Ειναι καποιος κρυφομασωνος/κρυφοΤζενη/κλεφτοκοτας; Τι παιζει μ αυτον ;

    4. Είσαι για πολλά φαπιδια σταλινοφασιστα.

    5. ΜΟΥΡΘΕ Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΚΟΥΜΟΥNAZI ΣΑΤΑΝΑΖΙΣΤΕΣ…ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΙΟ(ΟΧΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΝΟΙΟ) ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΝΑ ΣΙΧΑΘΟΥΝ-ΦΟΒΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ…ΙΣΩΣ ΝΑΜΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΤΕ…ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ…ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ

    6. Συμφωνώ με το τρελό κουνέλι. Ό,τι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε με πίστη.

    7. ΠΑΝΑΞΙΟΣ.
      Αν ήσουν εσύ στην κεφαλή της εκκλησίας δεν θα περνούσαν νόμοι της ανωμαλίας να παντρεύεται ο Μπάμπης ο μπετατζής τον Βαγγέλη τον οικοδόμο.
      Ο Θεός έχει τα δικά του σχέδια σε αυτή την προδοσία και πολλοί σύντομα δεν θα βρίσκουν τρύπα να κρυφτούν.

    8. Ξύρισμα και στο βαρέλι με την πίσσα στον φασιστόπαππα.

      1. Γιατί δεν πας να το κάνεις αφού είσαι τόσο μάγκας? Ένας γέρος είναι 80 χρονών,αν δε μπορείς μόνος σου κοτούλα φώναξε βοήθεια να έρθουν από ρουβίκωνα ή άλλοι κούμουνοι

    9. Σεβασμιωτατε, ελέγχετε κάποιον ίσως αδαει περί Ορθοδοξίας, κι ειδικά περί Θείας κοινωνίας κι αγιασμού, κι μάλιστα δημοσιογράφο, ο οποίος τυγχάνει ίσως, κι κρίκος της αλυσίδας των “άπιστων” η αυτών που εννοούν την φύση για Θεό. Όταν είχατε όμως ελεγχθεί στο παρελθόν, από τους ορθόδοξο τατους, αδελφούς της “φιλοορθοδοξου Ενωσεως Κοσμάς Φλαμιατος, ότι παραχώρήσατε ορθόδοξο Ναό, στους Λατίνους αιρετικούς παπικους, να τον λειτουργούν, έλεος εκεί που είχαν σηκωθη τα Αγία των Αγίων, κι είχαν τελεσθη τα φρικτά Μυστήρια, της μετατροπής του άρτου κι του οίνου, εις Σώμα κι Αίμα του Κυρίου των Κυριευοντων κι Θεού μας. Τι κάνατε
      Λέγεται ότι τους αφορισατε, πως το βλέπεται αυτό τώρα σωστό, εσας ποιος θα σας κρινη, για τον αφορισμό…….
      Άγγελος

    10. Εμένα αυτό το ψεύτικο μενταγιόν με διαμαντάκια που έχει στο λαιμό μ αρέσει.

      1. Εσύ έχεις την νοημοσύνη της π@υτσας μου. Από όσα είπε, εσύ έμεινες στο μενταγιόν? Ε ρε π@υστη μου που έχουμε μπλέξει, τι μ@λακας κόσμος υπάρχει ρε Στέφανε, τι μ@λακες είναι μερικοί ρε φίλε?

        1. ξερεις ποσες φορες εχω σκεφτει για το ποσοι μαλακες υπαρχουν αναμεσα μας..να καλη ωρα τωρα..που βγαινει ενας αγραμματος παλιογερος τραγοππαπας και εσεις τα σιχαματα ακουτε ότι παπαρια πει αυτος ο τιποτας λες και είναι ο θεος..αλλα τετοαι ζωα ειστε και λιγοι σαν ανθρωποι..ότι σκατα και να σας πει εσεις θα τα φατε τα σκατα..και λες για νοημοσυνη εσυ..εσυ το ανθρωπακι που καθεσαι και ακους αυτόν το καραγκιοζακο..για λυπηση εισαι ρε τελειωμενε

    11. Ποσο αληθινή πρέπει να είναι η χριστιανική θρησκεία για να την κάνουν τόσο πόλεμο όλοι οι ψεύτες, κλέφτες, ψυχολογικά και σωματικά ανώμαλοι και κομπλεξικοί όλου του κόσμου, αναρωτήθηκε ποτε κανεις;

    12. Μαζέψτε τη γλώσσα σας!επιτέλους πηγαίνετε σε καμμια άθεη χώρα να πείτε τις ηλιθιες ιδέες σας. Εδώ είναι χώρα ορθόδοξη. Η Αγία κοινωνία είναι πραγματικά σώμα και αίμα Χριστού. Σκάστε λοιπόν.

      1. Η Θεία Κοινωνία είναι συμβολικά σώμα και αίμα του Χριστού διότι συμβολίζει το Μυστικό Δείπνο, όπου ο Ιησούς έδωσε στους μαθητές ψωμί και κρασί και τα ονόμασε συμβολικά ως σώμα και αίμα. Και επίσης δε χρησιμοποίησε την ίδια λαβίδα.

    13. ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΠΑΠΠΑ ΑΜΒΡΟΣΙΕ.
      ΟΜΩΣ ΜΗ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ…ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
      ΒΑΛΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΚΑΝΑΜΕ Ο, ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ (ΟΣΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ).
      ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΟΥ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
      ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΟΛΑ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ….. Ο/ΗΤρελό Κουνέλι….ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΤΡΕΛΛΟΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.
      ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ, ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΓΕΙΡΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, ΤΙ ΝΑ ΠΩ.

      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΚΑΝΑΜΕ Ο, ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ (ΟΣΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ).

    14. Τη θεία ευχαριστία μπορούμε να τη κάνουμε οι Χριστιανοί και σπίτι μας μόνοι μας, δε χρειαζόμαστε ιερείς. Απλά μοιραζόμαστε το ψωμί και το κρασί μεταξύ μας στη μνήμη της θυσίας του Ιησού Χριστού, όπως μας ζήτησε να κάνουμε. Αλλά άμα το κάνουμε μόνοι μας, με πίστη στο Χριστό, τότε οι τράγοι τι θα κάνουνε, κλέφτες θα γίνουνε;

      1. Πες τα χρυσόστομε γιατί πολλοί στόκοι έχουν εμφανιστεί εδώ μέσα.

        1. Μάλλον ο στόκος είσαι εσύ! Και δεν το έχεις καταλάβει!

          1. Περσέα πρόσεξε γιατί από τους πολλούς αράπηδες έχεις ξεχυλώσει.

      2. Μήπως μπορούμε να τελούμε και τα άλλα μυστήρια μόνοι μας οπότε οι ναοί και οι ιερείς είναι “άχρηστοι” κατά τη γνώμη σου.
        Μήπως εμμέσος μας λές ότι ELIA MOSSIA έχει δίκιο.

      3. Τι λες ανόητο ανθρωπακι; αν νομίζεις πως κάνουμε προσομοιωση με ψωμι και κρασί είσαι αντιχριστος η απλά ηλιθιος!

    15. Φιλε /οτι να ναι/ εγραψες μια γρηγορη σκεψη χωρις να ξερεις την δυναμη της Θειας Κοινωνιας οσο για τπυς ιερομενους αν υπαρχει λογος και αυτοι θα λογοδοτησουν .

    16. Τώρα ξυπνήσατε, η Ηγεσία της εκκλησίας τι κάνει, Ιερώνυμε που είσαι;

    17. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΗΜΕΡΑ ΣΚΛΗΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ…ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΠΑΠΠΕΣ…ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΩΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΠΑΔΕΣ

      1. Πιο μεροκάματο ρε ηλίθιο πλάσμα
        Για την Θεία κοινωνία λίγα τα λόγια σου
        Βλάκα ε βλάκα

        1. ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΟΥΛΕ ΚΟΠΡΙΤΗ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ;

          1. Ναι ρε σε αυτό είμαι έχεις πρόβλημα ρε καθίκι ?
            Το μπούλο βλάκα εδώ θα σέβεσαι μαλάκα !

            1. ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΣΤΡΑΠΟΝ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.

      2. Που αφηνουν βρε ασχετε οι πιστοι ολο το μεροκαματο στις εκκλησιες;;Μαλλον δεν εχεις πατησει ποτέ το πόδι σου σε εκλλησια!Αλλιως θα ηξερες οτι ακομη κ για να αναψεις κερακι, προαιρετικο ειναι να ριξεις στο παγκαρι το αντίστοιχο αντίτιμο.Κ μην μου πεις για τα λεφτα που δινουμε για γάμους, βαπτισεις,γιατί εκτος απο τα λειτουργικα εξοδα του ναου,καθε ενορια ταιζει εκατονταδες ανθρώπους με τα συσσιτια!Αντε γιατι πολυ μισος εχετε καποιοι με την εκκλησία!

        1. Πεσ’τα Γιωργο…
          Το αλλο το τουβλο λεει να κανουμε τη Θεια Κοινωνια σπιτι μας.
          Τρεις λαλουν και δυο χορευουν ειναι καποιοι.

    Comments are closed.