ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΑΙΣΧΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΠΟΤΕ Η ΧΩΡΑ!

    Κοινοποίηση:
    ΤΖΑΝΕΡΙΚΟΣ

    Πρωτοφανή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη καταγγέλλει ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερίκος, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου» αλλά και φωτογραφική διάταξη που έχει στο «στόχαστρο» τον ίδιο.

    Μεταξύ άλλων ο κ. Τζανερίκος με δήλωσή του αναφέρεται σε «ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου», επισημαίνοντας ότι «ουδέποτε έχει προβλεφθεί ολομέλεια τμήματος συγκροτούμενη απ’ όλους του Δικαστές αυτού».

    «Η ρύθμιση, που εισάγεται με την επίμαχη τροπολογία, παρά την κατ’ επίφαση αιτιολογία της, δηλαδή της ”θωράκισης της όποιας απόφασης του Αρείου Πάγου” για την ανακήρυξη ή μη κομμάτων, που αναφέρονται στο άρθρο 32 του π. δ. 26/2012, ώστε να μη μπορεί αυτή να αμφισβητηθεί, αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου» τονίζει ακόμη ο ίδιος και υπογραμμίζει πως σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης «υπέδειξε στους Δικαστές του Α1 τμήματος ποια θα πρέπει να είναι η κρίση τους, για το συγκεκριμένο θέμα».

    Αναλυτικά η δήλωση του Χρ. Τζανερίκου:

    Με βάση την τροπολογία – προσθήκη του ΥΠΕΣ, με την οποία τροποποιείται η παρ. 1 του άρθρου 32 του π. δ. 26/2012, εισάγεται η πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά ρύθμιση, που θεσμοθετεί την ολομέλεια πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου. Πρωτοφανής, καθόσον αποτελεί ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου, αφού τόσο κατά το άρθρο 23 του προϊσχύσαντος Ν. 1756/1988, όσο και κατά το άρθρο 27 του ήδη ισχύοντος Ν. 4938/2022: «…Κάθε τμήμα συγκροτείται από τον Πρόεδρο και τέσσερις (4) αρεοπαγίτες…» και όχι από το σύνολο των αρεοπαγιτών, που υπηρετούν σ’ αυτό, ο αριθμός των οποίων, σημειωτέον, δεν είναι ο ίδιος σε όλα τα τμήματα, αλλά μπορεί να μεταβάλλεται, με σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου ή σε έκτακτες περιπτώσεις με πράξεις του Προέδρου του ΑΠ, που εγκρίνονται από την ολομέλεια αυτού. Ουδέποτε έχει προβλεφθεί ολομέλεια τμήματος συγκροτούμενη απ’ όλους του Δικαστές αυτού. Να σημειωθεί, ακόμη, ότι σε περίπτωση ισοψηφίας σε «ολομέλεια» τμήματος με άρτιο αριθμό Δικαστών, αφού οι πολυμελείς συνθέσεις (άρθρο 4 Ν. 1756/1988 και ήδη ισχύοντος 4938/2022) πρέπει να έχουν περιττό αριθμό, θα έπρεπε να εισαχθεί (δίκην σωματείου) ρύθμιση ότι υπερισχύει η γνώμη του Προέδρου του.

    Η ρύθμιση, που εισάγεται με την επίμαχη τροπολογία, παρά την κατ’ επίφαση αιτιολογία της, δηλαδή της «θωράκισης της όποιας απόφασης του Αρείου Πάγου» για την ανακήρυξη ή μη κομμάτων, που αναφέρονται στο άρθρο 32 του π. δ. 26/2012, ώστε να μη μπορεί αυτή να αμφισβητηθεί, αποτυπώνει, φωτογραφικά, τη δυσπιστία και την έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου, εκ μέρους της Κυβέρνησης, που είχε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, αναφορικά με την άσκηση της διακριτικής μου ευχέρειας να ορίζω την (πενταμελή) σύνθεση του τμήματος του οποίου είμαι Πρόεδρος. Άραγε οι εκατοντάδες χιλιάδες αποφάσεις των τμημάτων του Αρείου Πάγου, που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν με τις πενταμελείς τους συνθέσεις και όχι από τις ολομέλειές τους δεν είναι θωρακισμένες και μπορεί να αμφισβητούνται; Η δεύτερη προσθήκη, κατά την οποία το Α1 τμήμα του ΑΠ, μπορεί να ζητεί στοιχεία για την τεκμηρίωση της σχετικής του κρίσης, από τις κατά περίπτωση αρμόδιες ή άλλες αρχές ήταν εντελώς περιττή, αφού με την ήδη ισχύουσα από τον περασμένο Φεβρουάριο ρύθμιση το τμήμα ελέγχει και αυτεπαγγέλτως τη συνδρομή των προϋποθέσεων ανακήρυξης, Στο πλαίσιο, επομένως, της αυτεπάγγελτης έρευνάς του, από που θα αντλούσε τα στοιχεία, για την τεκμηρίωση της κρίσης του; από τον μπακάλη της γειτονιάς;

    Τέλος, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι ο ΥΠΕΣ, προαναγγέλλοντας την τροπολογία σε εκπομπή της ΕΡΤ την Πέμπτη 06-04-2023, παρενέβη, ανεπίτρεπτα, ευθέως στην κρίση του Α1 τμήματος του ΑΠ, αφού δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση, από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της δικαιοσύνης (σημ: ξέχασε να πει κατωτέρου του ΑΠ Δικαστηρίου) να τον καταδικάζει (τον Κασιδιάρη) ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και να έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός». Δηλαδή, ο ΥΠΕΣ, εμμέσως, πλην σαφώς υπέδειξε στους Δικαστές του Α1 τμήματος ποια θα πρέπει να είναι η κρίση τους, για το συγκεκριμένο θέμα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    39 Σχόλια

    1. Η ‘ευθεία παρέμβαση” στη λειτουργία και το έργο της δικαιοσύνης, ερωτώ τον αξιότιμο Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, δεν διώκεται ποινικά ?
      Δεν επιχειρείται κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, μέσω της παρέμβασης ?
      Είστε κύριοι/ρε του ΑΠ ανεξάρτητη αρχή, σώμα και εξουσία, Ναι ‘η Όχι ?
      Έχεις επίγνωση των λεγομένων σου κύριε Αντιπροεδρε ‘η απευθύνεται κι εσύ στο πόπολο μέσω της κοροϊδίας και των εντυπώσεων ?
      Θα σκίσω το πτυχίο.μου με σας όλους, ειλικρινά.
      Εκτός και αν τα κάνετε για πλάκα… τότε πάσο.

    2. Κρεμάστε στο Σύνταγμα τα αποβράσματα του τόξου και βάλτε τους από 1 τόξο στον κώλο.

    3. ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΑΓΚΩΤΟ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟ ΗΜΙΤΡΕΛΟ ΠΡΑΞΗΚΟΠΗΜΑΤΙΑ ΚΟΥΤΛΕΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΗ, ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΗ,ΤΡΑΒΕΛΟΦΙΛΙΚΟ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟ ΒΟΡΙΔΗ!!!

      1. Πάλι τα ίδια γράφεις επειδή τα έχεις κάνει αχταρμά στο κεφάλι σου, ο πατριωτισμός δεν έχει σχέση ούτε με την παλιά ούτε με την νέα χούντα που κυβερνάει τώρα την χώρα και την έχει βγάλει πολύ φτηνά επειδή κανένας τους δεν έχει τιμωρηθεί απλά τραγικός…

    4. Καταργεί ο τραβελόπουστας τον ρόλο του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου και εμπλέκεται στο έργο της δικσιοσύνης υποβάλλοντας την απόφαση που θα πάρουν για το κόμμα Κασιδιάρη.

    5. Η μόνη ελπίδα είναι οι δικαστές. Αν δεν σταθούν στο ύψος τους και απαγορεύσουν νόμιμο κόμμα γιατί έτσι θέλει ο κούλης και ο βορίδης και οι λαθρομετανάστες που τους υποστηρίζουν , ανοίγει ο ασκός του αιόλου και φοβάμαι και για εμφύλιο πόλεμο! Μέχρι και ο Κουτσούμπας είπε ότι μόνο ο λαός αποφασίζει, γιατί σου λέει αύριο θα απαγορεύσουν και το ΚΚΕ! Για ποια δημοκρατία μιλάει ο κούλης των εμβολίων που έχει μαζέψει όλα τα λαμόγια του θασόκ και της αριστεράς και αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του Έλληνα, ασχολείται με τα χοτ σποτ μεταναστών και την κάθοδο κόμματος με Εισαγγελέα Πρόεδρο; Τους πονάει που οι Έλληνες έχουν Αρχηγό Εισαγγελέα και αυτοί έχουν τον μίχο και τον καραμαν-αλή και τον…ψαριανό! Βάλτε …Τατσόπουλο και …ψαριανό και τον …Κωνσταντίνου των λαθρομεταναστών να κατηγορήσουν και τον τωρινό Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου που τους είπε για τη φωτογραφική διάταξη! Τετάρτη κλείνει η βουλή και Δευτέρα φέρανε την τροπολογία! Ρε και ο Μίχος και οι βιαστές που υποστηρίζετε και ο …κουμμουνιστής ψαριανός θα την λέγανε φωτογραφική!

    6. Όποιος θέλει σκληρότερη δικτατορία, άς ψηφίσει Κασιδιάρη, νά χορταίνη σφαλιάρες κάθε μέρα.

      1. Κοιτα.
        Εαν ειναι να τρως εσυ σφαλιαρες καθε μερα – σε κοβω πως σου αρεσουν – τοτε θα σου κανω την χαρη κι θα ψηφισω τον πολιτικο φορεα Ελληνες.

      2. Όποιος θέλει τους πραγματικούς εγκληματίες στην φυλακή πρέπει να ψηφίσει το κόμμα Έλληνες για να επαναφέρουν την δημοκρατία στην χώρα, πάλι καλά που παραδέχεσαι με αυτά που γίνονται ότι έχουμε δικτατορία…

          1. Πάλι τα ίδια γράφεις επειδή τα έχεις κάνει αχταρμά στο κεφάλι σου, ο πατριωτισμός δεν έχει σχέση ούτε με την παλιά ούτε με την νέα χούντα που κυβερνάει τώρα την χώρα και την έχει βγάλει πολύ φτηνά επειδή κανένας τους δεν έχει τιμωρηθεί απλά τραγικός…

    7. το πραγμα ειναι απλο κυριοι…ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ , ενω ο μητσοτακης θα βγαζει πυρινους λογους γεματους υποσχεσεις στις περιοδειες του..στελνουν στον αρειο παγο ενα φορτιο, που μονο εκλογοδικειο η συνταγματικο δικαστηριο μπορει να σηκωσει και περιμενουν να πατησει ο αρειος παγος την πεπονοφλουδα…αν θελουν οι αρεοπαγιτες να την πατησουν, προβλημα τους, θα χασουν τελειως το κυρος τους..δυο λυσεις εχουν κατα την ταπεινη μου γνωμη..η να δηλωσουν αναρμοδιοι ή να απορριψουν την τροπολογια…δεν νομιζω να θελουν να καταργησουν το συνταγμα για χαρη του μητσοτακη που επι εποχης του, κουτουλησαν δυο τρενα με τοσα αθωα θυματα κι αυτος κανει προεκλογικο αγωνα με μπροσταρη τον καραμανλη!

    8. Ένα και μόνο ένα είναι το κλειδί για την μελλοντική ανάπτυξη της χώρας και της μελλοντικής ευημερίας του λαού.

      Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΝΑΙΩΣΕΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΑ 100% ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΙΚΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΓΝΩΜΩΝΑ ΤΟ ΣΥΜΦΑΙΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ.
      ΗΘΗΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
      ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΑΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ.
      ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ. ΜΕ ΤΟ ΧΤΗΣΙΜΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΧΩΡΑ.
      ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΥΗΜΕΡΟΥΣΕΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
      ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΟΠΕΝΧΑΓΗ.

    9. Αλήτες, άεργοι εφιάλτες, παραχαράκτες της δημοκρατίας και ευτελισμού της δικαιοσύνης πρέπει να περάσετε από λαϊκό δικαστήριο και όχι να ζητάτε από το λαό ανανέωση της εργασιακής σας σύμβασης. Ο λαός πρέπει και θα στείλει τους 300 δυνάστες του στο ταμείο ανεργίας στις 21 Μάιου 2023.

    10. Έχουν ξεσαλώσει οι κυβερνώντες με την συνεχή καταπάτηση του συντάγματος.

    11. Μια ειναι η λυση.Κρεμαλα στο Συνταγμα

    12. Χαμός γίνεται στην ένωση εισαγγελεων γενικώς. Γίνεται λόγος για στημένους εισαγγελεις από το Μαξιμου που αποφασίζουν έναντι αμοιβής και διορισμούς σε ανώτατες θέσεις!!!!!! Το όλο διακύβευμα που ο Μητσοτάκης αλλάζει την σύνθεση και βάζει δικούς του πληρωμένους εισαγγελείς για να βγάλουν εκτος ένα πολιτικό κόμμα όπως και η καταγγελία πως απειλούν και δωροδοκουν υποψήφιους με την Ελληνικη Λύση είναι ότι όσα λιγότερα κόμματα μπουν στην βουλή τόσο καλύτερο για την ΝΔ που κάνει ποιο εύκολα κυβέρνηση. Σοκ!!!! Αυτη την ώρα γίνεται δικαστικό πραξικόπημα, οι εισαγγελείς το καταγγέλλουν και όχι μόνο ένας ή δύο!!!! Η σύνθεση του δικαστηρίου που έχει πάρει εντολή Μαξίμου να θέσει εκτός το πολιτικό κόμμα Έλληνες έχει πληρωθεί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τις επόμενες ημέρες θα βγουν όλα στην φόρα με στοιχειά. Στημένοι εισαγγελείς βγάζουν αποφάσεις υπέρ της κυβέρνησης και υπουργών που φερονται να έχουν κλέψει δημόσιο χρημα(βλ. Αδωνις αδιευκρινιστος) έναντι αμοιβής!!!

    13. Κούλη φασίστα,παραιτήσου να σωθεί η χώρα,αφορισμένε κρετίνε

    14. ΠΡΟΣ κ. ΚΟΥΛΗ, κ. ΒΟΡΙΔΗ &
      κατ΄επέκταση στην Ιερά Οικογένεια και και τους υποτακτικούς Του.
      ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΓΑΝΤΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ:
      παρακαλώ διαβάστε τες, απομνημονεύστε τες & χρησιμοποιήστε τες
      στις ομιλίες σας στους αξιότιμους αφισοκολλητές σας και τους λοιπούς ασφυοκάμπτες σας,
      1. ” Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ”
      2. ” ΤΗΣ ΚΟΝΤΗΣ ΨΩΛΗΣ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ”
      ΥΓ. Ζήτω ο σοφός λαός μας!!! Κούλη ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΒΑΝ

    15. Κατάντησαν τη δικαιοσύνη κρεβάτι του Προκρούστη, το κακό όμως με αυτούς είναι ότι έχουν IQ ραδικιού και δεν μπορούν με τη μια να υπολογίσουν το ύψος του πολίτη που θέλουν να εξαφανίσουν. Βέβαια, που να μάθει τις γενικές αρχές του δικαίου ο Μάκης, ή με το τσεκούρι και τα αρβύλα θα τον έβλεπες, είτε θα ψαχνότανε στη Συγγρού. Όμως έτσι, με αυτούς τους τύπους, θέλουν να καταστήσουν τραβεστί την δικαιοσύνη.

    16. Μα καλά όταν ίδρυσε το κόμμα Έλληνες ο Κασιδιάρης ,και έγινε αποδεκτό ……και καθολα νόμιμο,για ποιον λόγο ιδρύθηκε;Η παρανομία είναι της ίδιας κυβέρνησης που δεν ενημέρωσε ως όφειλε ,ότι στις εκλογές σε περίπτωση που τα γκάλοπ δείχνουν είσοδο στη Βουλή,θα απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές,με αντισυνταγματικές τροπολογίες.Εφοσον δεν ενημερώθηκε για κάτι τέτοιο ,που σημαίνει ότι μπορεί να μην προχωρούσε στην ίδρυση ,πως μπορεί να γίνει δεκτή η απειλή -Αποφαση του Αρείου πάγου,απειλή από την κυβέρνηση ,και απόφαση του Αρείου πάγου ,με παρέμβαση κυβέρνησης Μητσοτάκη.Εφοσον κατά την ίδρυση του κόμματος προ πολλού,όλα έγιναν καθόλα νόμιμα.Αυτο Αποδυκνειεται από το γεγονός ότι ελάμβανε μέρος σε όλα τα γκάλοπ εξ αρχής,δηλαδή υπήρχε αποδοχή από τα ΜΜΕ,και την κυβέρνηση και τον Άρειο πάγο….Διοτι εάν δεν υπήρχε δεν θα ήταν μέσα στα γκάλοπ…ο ισχυρισμός αυτός είναι ντοκουμέντο ,και μάλιστα εδώ και χρόνια από την ίδρυση έως και προσφάτως.Οταν ωστόσο είχαν και διαπίστωσαν την άνοδο των ποσοστών του κόμματος που δεν υπήρχε καμία αμφισβήτηση ,για την είσοδο,με μεγάλο ποσοστό στη Βουλή,τότε και τελευταία στιγμή ,εκριθη ως νεοναζιστικό,και τους υπόλοιπους και συναφής χαρακτηρισμούς,που με τροπολογίες τις τελευταίας στιγμής ,αντισυνταγματικούς αντιδημοκρατικόυς,απαγορεύει κάτι που οι ίδιοι οι θεσμοί είχαν επιτρέψει.Αρα; Αυτός ο ισχυρισμός δεν μπορεί να καταριφθει από οποιαδήποτε τροπολογία,διότι η οποίες τροπολογίες ,για την οποία απαγόρευση έπρεπε να είχαν τεθεί ,εξ αρχής,της ιδρύσεως του κόμματος.Εφοσον αυτό δεν έγινε,την ευθύνη έχει ο Άρειος πάγος και φυσικά η κυβέρνηση.Διοτι απλά η ίδρυση του κόμματος είχε σαν μακροπρόθεσμο στόχο την κάθοδο στις εκλογές του 2023.Δεν είναι δυνατόν ,όλος ο αγώνας ο κόπος τόσων ετών ,με ότι αυτό συνεπάγεται ,να ακυρωθεί δύο μήνες πριν τις εκλογές σε πρώτη φάση με τροπολογία,και σε δεύτερη φάση με συνεχόμενες τροπολογίες ένα μήνα πριν τις εκλογές,και με απόφαση παρέμβαση ,είκοσι μέρες πριν το στήσιμο της κάλπης.Θα ήθελα να δω και να ακούσω μετά όλα αυτά ,ποια θα είναι η ετυμηγορία της απόφασης σε περίπτωση άρνησης του δικαιώματος στην κάλπη στο κομμα των Ελλήνων,από τον Άρειο πάγο ,σε ένα κομμα που επέτρεψαν οι ίδιοι την ύπαρξη του,και καλά έκαναν ,αφού ήταν καθόλα νόμιμο.

      1. Ολοσωστος, λογικοτατος, αλλά αν απέναντι σου είχες ένας ψεύτη, παράλογο και ανώμαλο πιστεύεις ότι θα μπορούσες να τον πείσεις; Εγώ μιλάω καθημερινά με κάποιους και ορισμένοι μόνο με ξύλο στη Μπουμπουλίνας θα καταλάβουν και θα έρθουν στα λογικά τους.

      2. Μην κουράζεσαι φλρκι …εσύ σκέπτεσαι ορθά και ελληνικά ….. αλλά αυτοί μασωνικά και αντεθνικά !!!
        Τόσο απλά….ΗΛΙΑ ΡΙΧΤΟ !!!

        1. Άμα θές σκληρότερη δικτατορία, ψήφισε Ηλία νά χορταίνης σφαλιάρες κάθε μέρα.

          1. Αν είσαι τσόγλανος και λαμόγιο καλώς φοβάσαι τις σφαλιάρες του Ηλία…Οι πραγματικοί και ανιδιοτελείς Ελληνες που ενδιαφέρονται για το καλό της Πατρίδας συνολικά, δεν έχουν κάτι να φοβηθούν…Το ”τόξο” φοβούνται και έχουν κάθε λόγο, το ζουν στο πετσί τους…Δεν συμφωνείς;

    17. ε λοιπον, βαλτε τον στη θεση του και ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ!! τι χρειαζεστε την τροπολογια? το τεκμηριο αθωοτητας καταργειται με τροπολογια?

    18. ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟΝ ΛΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ….

    19. Μαυρο στη Νεα Δικτατορια στις εκλογες.
      Μαυριστε ολοι τη συμμορια των Μαφιοζων.
      Να πανε στο 3%,παρεα με τους αρχικλεφτες του πασοκ.

    20. ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΠΩΣ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!!

    21. Η Δημοκρατία… του καταλληλότερου τελειώνει.
      Με τις ευλογίες και της Αμερικής και της Γερμανίας που τον στήριξαν.
      Πόση βλακεία να αντέξουν κι αυτοί..
      Στην καλύτερη περίπτωση, μετά τις εκλογές, αυτός και η ομάδα του θα είναι απλά μέλη της ΝΔ.
      Αν θέλουν. Διαφορετικά θα κάνουν νέο κόμμα…

      # Στο φίλο από την Νιγρίτα που έγραψε πριν μέρες να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στο φλωροκάναρο, έχω να πω:
      Στους ευθυνόβοβους, στους δολοφόνους και στους εκ πεποιθήσεως Μαλάκες ΠΟΤΕ !
      Ας πάει στο σπίτι του να ασχολείται με το αν χώρισε τελικά ο Βασσάλος με τη Βαλαβάνη !
      Και πολύ του είναι…

    22. Το Σύνταγμα έχετε ορκιστεί να το τηρείτε και να είστε υπηρέτες του ελληνικού λαού. Όλα τα άλλα να τα βάλετε εκεί που ξέρετε.

    23. Τα πλοκάμια της δήθεν δημοκρατίας του Κουλή έχουν διεισδύσει παντού.

    24. Ό’τι και να κάνει η κούλα στο τέλος θα φάει τα μούτρα της

    Comments are closed.