ΒΟΜΒΑ! ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΕΡΓΚ! “ΕΣΠΑΣΕ” ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟ ΣτΕ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ – ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΥΜΙΖΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ

    Κοινοποίηση:
    Η τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας, φτάνει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016. Υπό την προεδρία του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδριάζει  η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

    Αναμένεται να αντιδράσει έντονα η Εκκλησία της Ελλάδος


    Νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η οποία έκρινε, κατά πλειοψηφία, ότι η επί της υπουργίας του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, αφαίρεση της «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης» από την αποστολή του υπουργείου Παιδείας έχει καλώς και είναι μέσα στα συνταγματικά πλαίσια. Δηλαδή, από το νέο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας (Προεδρικό Διάταγμα 18/2018) συνταγματικά αφαιρέθηκε από την αποστολή του υπουργείου Παιδείας η θρησκευτική αγωγή των νέων.

    Παράλληλα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 210/2020 απόφασή της με πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου (πριν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας) και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, απέρριψε την αίτηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί το ΠΔ 18/2018 «Οργανισμός υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».

    Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει με το ίδιο αίτημα, εκτός της Εκκλησίας της Ελλάδος (που εκδόθηκε η σχετική απόφαση 220/2020), η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά, ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ Μεντζελόπουλο, η «Πανελλήνια ‘Ενωσις Θεολόγων», η «Εστία Πατερικών Μελετών» και δύο γονείς των οποίων τα παιδιά τους φοιτούν στο Δημοτικό σχολείο και στο Λύκειο. Όπως είναι επόμενο, μετά την δημοσίευση της απορριπτικής απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της αίτησης ακύρωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και οι εκκρεμείς αιτήσεις των άλλων εκκλησιαστικών φορέων.

    Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, έκρινε, κατ΄ αρχάς, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

    «Με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 του Συντάγματος κατοχυρώνεται, μεταξύ άλλων, και η αυτοδιοίκηση της Εκκλησίας, η οποία περιλαμβάνει την εξουσία της ν’ αποφασίζει για τις υποθέσεις της με δικά της όργανα, τα οποία συγκροτούνται όπως ο νόμος ορίζει και να διοικείται από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας και την απ’ αυτή προερχόμενη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Ωστόσο, η εξουσία αυτή της Εκκλησίας ασκείται εντός των πλαισίων των γενικών κανόνων που θεσπίζει ελεύθερα ο νομοθέτης, ο οποίος μόνο δεν μπορεί να προχωρήσει και μέχρι τη θεμελιώδη μεταβολή βασικών διοικητικών θεσμών που έχουν καθιερωθεί πάγια στην οργάνωση και λειτουργία της Εκκλησίας».

    Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η διατύπωση της αποστολής του υπουργείου Εθνικής Παιδείας, στον Οργανισμό του (Π.Δ. 18/2018) «δεν αντίκειται ούτε στο άρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος, ούτε στην εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 54 του ν. 4178/2013. Και τούτο, διότι οι βασικοί σκοποί της παιδείας καθορίζονται από συνταγματικές και νομοθετικές διατάξεις (άρθρο 16 παρ. 2 Συντ. και άρθρα 1, 4, 5 και 6 ν. 1566/1985), κατά το μέρος δε που οι διατάξεις αυτές επαναλαμβάνονται ή μη στο οργανωτικό διάταγμα του υπουργείου στερούνται αυτοτελών κανονιστικών συνεπειών».

    Συνεπώς, αναφέρει η απόφαση της Ολομέλειας, «το γεγονός ότι καθορίζεται ως αποστολή του υπουργείου η ανάπτυξη και συνεχής αναβάθμιση της παιδείας με σκοπό την ηθική, πνευματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης, την προστασία της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης και της λατρείας, τη διαμόρφωση ελεύθερων, ενεργών και κριτικά σκεπτόμενων πολιτών κ.λπ., χωρίς να αναφέρεται ρητώς η ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης, αλλά η προστασία της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης, όπως άλλωστε δεν αναφέρεται κατά γράμμα ούτε η επαγγελματική αγωγή των Ελλήνων ή η διάπλασή τους σε υπεύθυνους πολίτες, δεν έχει την έννοια ότι οι σκοποί αυτοί παύουν να αποτελούν σκοπούς της παιδείας κατά παράβαση του Συντάγματος».

    Ενδιαφέρον έχει η συγκλίνουσα γνώμη της κυρίας Σακελλαροπούλου, δύο αντιπροέδρων και τεσσάρων συμβούλων Επικρατείας, η οποία αναφέρει ότι «από τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 2 του Συντάγματος συνάγεται ότι η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει ως σκοπό την διάπλαση ελεύθερων και υπεύθυνων πολιτών, καθώς και, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των Ελλήνων, όπως η τελευταία νοηματοδοτείται και από τη διάταξη της παρ.1 του άρθρου 13, με την οποία καθιερώνεται το απαραβίαστο της ελευθερίας της».

    Και ενόψει αυτών, προσθέτουν το άρθρο 1 του επίμαχου Οργανισμού, στο οποίο αναφέρει ότι το υπουργείο Εθνικής Παιδείας, έχει ως αποστολή, μεταξύ των άλλων σκοπών του, «την προστασία της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης, όχι μόνον δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και τον εξουσιοδοτικό νόμο, αλλ’ αντιθέτως, αποδίδει με τον πληρέστερο τρόπο το περιεχόμενο των παραπάνω διατάξεων των άρθρων 13 παρ.1 και 16 παρ.2 του Συντάγματος και 54 του ν. 4178/2013».

    Αντίθετα, έξι σύμβουλοι Επικρατείας και δύο πάρεδροι (χωρίς δικαίωμα ψήφου) μειοψήφησαν, εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να ακυρωθεί το Π.Δ. 18/2018 καθ’ ό μέρος δεν περιλαμβάνεται η «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης» των Ελλήνων στην διάταξη περί της αποστολής του υπουργείου.

    Και αυτό γιατί ο νόμος 4178/2013 «επιβάλλει την αναγραφή στους Οργανισμούς των υπουργείων της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει (και, κατά μείζονα λόγο, όπως αυτή προβλέπεται ρητώς) από τις σχετικές νομοθετικές και συνταγματικές διατάξεις, χωρίς να επιτρέπει αποκλίσεις».

    Σύμφωνα με την μειοψηφούσα άποψη, όφειλε, ο υπουργός Παιδείας, να περιλάβει την «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης» στο σχετικό με την αποστολή του υπουργείου άρθρο 1 του π.δ. 18/2018, όπως ρητώς προβλέπει το άρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος.

    Μάλιστα, η παράλειψη αυτή «δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι καλύπτεται με την μνεία της «προστασίας της ελευθερίας της συνείδησης», η οποία ευρίσκει έρεισμα σε άλλη συνταγματική διάταξη (άρθρο 13 παρ. 1) και δεν ταυτίζεται με την «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης». Πράγματι, η τελευταία επιβάλλει στον νομοθέτη την λήψη θετικών μέτρων (σχετικών, μεταξύ άλλων, με την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών), ενώ η «προστασία της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης» μπορεί, κατ’ αρχήν, να επιτυγχάνεται και με την αποχή του κράτους από επεμβάσεις στην θρησκευτική συνείδηση των πολιτών», καταλήγει η μειοψηφία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    28 Σχόλια

    1. Ξέρετε πως ξεκινάει το Σύνταγμα;
      “ΣYNΤAΓMA ΤHΣ ΕΛΛAΔAΣ
      Εις το όνομα της Aγίας και Oμοουσίου και Aδιαιρέτου Τριάδος”
      Άρθρο 3
      1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Εκκλησίας του Xριστού…

      Προβλέπεται η ανεξιθρησκεία μεν αλλά επικρατούσα θρησκεία είναι η Ορθοδοξία και αυτή θα έπρεπε να σέβονται πάνω από όλα πολιτικοί και δικαστές. Εξάλλου το Σύνταγμα είναι γραμμένο εις το όνομα της Ορθοδοξίας.

      Θα έπρεπε να ντρέπονται οι πολιτικοί και οι δικαστές που πάνε να καταλύσουν το Σύνταγμα και θα έπρεπε ο λαός εδώ και καιρό να έχει πράξει σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος.

      ΤMHMA Δ’
      Aκροτελεύτια διάταξη
      Άρθρο 120
      1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Aναθε-
      ωρητική Bουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρό-
      εδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο
      της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως, με
      διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμ-
      βούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
      2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που
      συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και
      τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων
      των Ελλήνων.
      3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής
      κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή
      διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε
      αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
      4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατρι-
      ωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται
      να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε
      επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

      Και βέβαια Βία είναι το να εξαφανίζει την επικρατούσα θρησκεία η πολιτεία με τους δικαστές. Ξυπνήστε όρνια.

    2. Η Ν.Τ.Π κυβερνά.
      Σακελαροπούλου, Κεραμέως, Ντόρα, κούλης, τσίπρας είναι μερικά ονόματα από τα δεκάδες που υπάρχουν στο λεγόμενο “δημοκρατικό” τόξο που υπηρετούν την Ν.Τ.Π.
      Ψάξε λίγο ξερόλα Ελληνάρα πριν ρίξεις στη κάλπη το γ@μημ3νο

    3. Γιατί το λέτε συμβούλιο της επικρατείας και όχι της μασσωνίας?΄Το ίδιο είναι

    4. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΑΛΙ ΓΕΛΟΙΕ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΕ ΚΟΥΛΗ?????ΑΝΤΕ ΤΣΑΚΙΣΟΥ ΔΙΩΞΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΛΙΟΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ !!!ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ (ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΑΛΗΘΕΙΑ????) ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΔΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΠΑΛΙΑ !!!!!

    5. Τα προδοταρια στην εξουσια. Να τη χαιρονται τα ζωα που τη ψηφισαν

    6. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

    7. πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι οι νουδούληδες ψοφοδεξιούληδες που ψήφισαν συριζαίους με γραβάτες….

    8. Σιχαμα κεραμεως…. Καργιολα του κατηχητικού, δεξια αρχιδοκρεμαση

    9. οι βρωμεροί πολιτικοί εδώ στην ΕΛΛΆΔΑ .ΠΟΣΟ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ . ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ . ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ , ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΚΟΥΝ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ . ΕΛΕΕΙΝΟΙ …. ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟΙ .

      https://www.facebook.com/macedoniaishellas/videos/1220954748082762/

    10. αντιναζι ………………………………..
      προσεχε μονο να μην σου κοψουν οι φιλοι σου το κεφαλι σου και στο περιφερουν μπαλα !! αμε…
      ασε που εισε και στην ζωνη κινδυνου μιας και τους υπολογιζεις για δικους σου…

      ΑΥΤΟΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ…………ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ….ΗΔΗ ΞΕΜΩΡΑΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ….ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΝ ΝΟΥ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ? ΤΗΝ ΠΑΤΑΕΙ ΣΑ ΑΡΧΑΡΙΟ ΧΑΙΒΑΝΙ….ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΗΓΗΡΙΚΑ……ΣΑ ΧΑΙΒΑΝΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΣΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ……………………………………………..

      1. Και μόνο που είσαι κκε,αυτό φτάνει.Βρωμιά μόνο

    11. να πας εσύ σε άλλη παραλία άμα δε σου αρέσουν οι ορθόδοξες ,παριστάνεις κ τον αντιναζί.ρε άντε τράβα και εξαφανίσου από τη χώρα εσύ και οι όμοιοι σου. μειοψηφία είστε και θα είστε.

    12. Στέφανε επείγον!!!!! Γ@μημενοι ισλαμοφασιστες Πακιστανοί όπως ακούστηκε, έχουν χτυπήσει άσχημα και έχουν μαχαιρώσει ένα φανταράκι μας!!!! Το παλικαράκι υπηρετεί στην Αυλώνα. Δεν γνωρίζουμε για την κατάσταση της υγείας του.

      1. ΡΕ ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΨΟΥ ΜΟΥΛΕ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ. ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗΣ ΕΙΣΑΙ;

        1. Μόγγολος είναι φίλε… Φαντάρους σκέφτεται και μελαψούς και αυνανίζεται το ζώον….

        2. ΠΑΙΔΟΦΙΛΕ ΚΟΥΜΟΥΝΕΟΝΑΖΙ ΠΙΤ-ΟΓΥΡΕ η ΠΙΤ-ΟΥΡΑ ΑΚΟΜΑ ΔΩ ΕΙΣΑΙ ΜΩΡΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΡΑΔΑ?ΣΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΕΚΑΝΟΥΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΓΥΝΑΙΚΩΤΕ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΕΒΡΑΙΟΣΚΩΛΗΚΑ

    13. Κ@υφαλες, πρώτα με σχέδιο πήρατε την γη και τα σπίτια του λαού. Τώρα δίνετε γη και σπίτια σε ισλαμοφασιστες πετώντας στον δρόμο τους Έλληνες. Χτυπάτε οτιδήποτε είναι Ελλάδα, ιστορία ορθοδοξία. Όλοι ενωμένοι παιδιά στο λαθρομεταναστευτικο και στα σπίτια που παίρνουν από τους Έλληνες από τον Απρίλιο. Όπως γράφουν κάποιοι, βάλτε φωτιά και κάψτε τα, γκρέμιστε τα όλα. Ατυχήματα συμβαίνουν πολλά! Εξαλου με σαμποτάζ κερδανε τους πολέμους. Και αυτή την στιγμή υπάρχει επίθεση και πόλεμος εναντίων ελληνισμού και ορθοδοξίας.

    14. Ποιοι μας κυβερνούν? Γιατί μισούν τη χώρα και τους Έλληνες ?

    15. Ηληθια φυσιογνωμια παρε την παλιοαλυσιδα σου και πηγαινε πνιξου!!!!! Να την χαιρεστε στην ΝΔ!!!!!!!!

    16. Αντε στα τσακιδια αθεα παλιοτομαρα, αν δεν σας αρεσει η ορθοδοξια ξεκουμπιστητε απο την χωρα!!!!!!!!!! Παλιοπροβατινα Κεραμεως παραιτησου και σπασε απο το υπουργειο παιδειας και θρησκευματων!!!!!!!! Γι’ αυτο και σεις και οι κατσαπλιαδες του Συριζα γεμισατε την χωρα με ισλαμιστες;;;;;;;; Για να κατεβασουμε απο παντου τον Σταυρο και να ισλαμοποιηθουμε;;;;;;; Παρτε τους λαθροισλαμιστες και πηγαινετε ολοι μαζι στον αγυριστο Ανθελληνες!!!!!!!!

    17. Ποιο δικαίωμα της δίνεται να μιλάει αυτή η ψυχοπαθής και άταρη καριόλα έτσι για τον χριστιανισμό και τα ιερά μας
      Κόψτε μούρη και βγάλτε συμπέρασμα είμαι συγουρος ότι αυτή θα μιλάει και θα πετάγεται η λέπρα απ’ το βρωμόστομα της… Τελιώσανε οι ευγένιες θα τρώτε παλούκωμα άγριο ανθέλληνες προδότες και αντίθεοι

      1. Από ποιο θηριοτροφείο ξεφύτρωσες, ναζίδιο; Εδώ έχουμε δημοκρατία, όχι θεοκρατία. Τα σταυρουδάκια και τις χριστοπαναγίες σου και σε άλλη παραλία. Ουστ, βρωμιάρη!

        1. Εσύ ανθέλληνα θα περάσεις καλά εσύ και οι όμοιοι σου.. Θα ώστε τρελή πούτσα κουμούνια

    18. Η κεραμιδόγατα η Κεραμέως κατάργησε το σταυρό και κρέμασε τη μαύρη κι άραχνη αλυσίδα γύρω απ τη λαιμαριά της, να κρεμαστεί απ αυτή να ξεβρωμίσει ο τόπος.

    19. Όσοι νομοθετούν αντίχριστα, βάζουν ταφόπλακα στην οικογένειά τους… Αλίμονο τα δεινά που τους περιμένουν!!!

      1. Καθυστερημένη χριστιανοταλιμπάν, θα σου την κόψω τη βρομόγλωσσα.

        1. έχεις πολλά θέματα ,σήκω φύγε από την Ελλάδα ,δε σε θέλουμε.

          σιγά μη σκίσεις κανά καλσόν ,θες να κόψεις κ γλώσσες.

    Comments are closed.