ΒΟΜΒΑ! ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ – Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ ΣΕ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ – “ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ…”

    Κοινοποίηση:
    1524599455_639128_1524599736_noticia_normal

    Άλλη μια σκοτεινή υπόθεση που ερεύνησε η τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο Τούνελ», είχε σαν αποτέλεσμα την καταδίκη ενόχου για ανθρωποκτονία δίχως ομολογία και χωρίς να έχει βρεθεί το πτώμα.

     

    Τον περασμένο Οκτώβριο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, καταδίκασε ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη τον άνθρωπο που συνάντησε τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Μαΐου του 2014, ο παίκτης του μπέιζμπολ της τότε ερασιτεχνικής ομάδας του ΠΑΟ Ρανσέλ Κρουζ.

    Κρίθηκε ένοχος για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

    KROUZ

    Σύμφωνα με την απόφαση, ο άνθρωπος αυτός σκότωσε ενδεχομένως μαζί με ένα άτομο που δεν έχει συλληφθεί μέχρι σήμερα, τον 24χρονο Ρανσέλ και εξαφάνισε το πτώμα του.

    Στο εδώλιο κάθισαν άλλα τρία άτομα μεταξύ των οποίων και η Περουβιανή σύντροφός και μητέρα των παιδιών του με την οποία ζούσαν στην Αθήνα.

    Η ίδια αθωώθηκε από τις κατηγορίες της αρπαγής και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της οπλοκατοχής και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

    Η τρίτη κατηγορούμενη, μία Ελληνίδα 51 χρόνων που σύναψε εικονικό γάμο με τον άτυχο αθλητή, κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα της ψευδορκίας. Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

    Ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν και ένας ακόμα Δομινικανός – φίλος του καταδικασθέντα, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης μέχρι και σήμερα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον θέλουν να έχει φύγει στο εξωτερικό.

    krouz3

    Το χρονικό

    Τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Μαΐου 2014, ο Ρανσέλ Κρουζ 24 χρόνων, έφυγε από το σπίτι  που νοίκιαζε στην οδό Φιλολάου 112 στο Παγκράτι, με ένα μπλε μηχανάκι Γιαμάχα μικρού κυβισμού.

    Θα πήγαινε στο Μοναστηράκι για να συναντήσει έναν 38χρονο που είχε εμφανιστεί ως δικηγόρος και του αποσπούσε χρήματα προκειμένου να του εξασφαλίσει έγγραφα μόνιμης άδειας παραμονής στην Ελλάδα. Όπως του είχε πει, θα πήγαιναν στη Λαμία αυθημερόν για να τακτοποιήσουν τα απαραίτητα έγγραφα.

    Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο 38χρονος δολοφόνησε και εξαφάνισε το πτώμα του Ρανσέλ καθώς το θύμα είχε αρχίσει να διαπιστώνει την κοροιδία και ζητούσε επιμόνως τα λεφτά του πίσω.

    Ο Ρανσέλ δύο χρόνια πριν είχε παντρευτεί με «λευκό γάμο»  μια 47χρονη που έμενε στη Νέα Σμύρνη. Σε επαφή τους είχε φέρει η σύζυγος του υποτιθέμενου δικηγόρου του. Από την επιτόπια έρευνα του δημοσιογράφου της εκπομπής, φάνηκε ότι η γυναίκα αυτή είχε δηλώσει ψεύτικη διεύθυνση.

    Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, την έρευνα της περίεργης εξαφάνισης του Ρανσέλ, ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών. Από την άρση απορρήτου του κινητού του Ρανσέλ, προέκυψε ότι την ημέρα της εξαφάνισης συνομίλησε με τον δράστη και βρέθηκαν στο Μοναστηράκι.

    krouz3

    Οι ευθείες απειλές στην Αγγελική Νικολούλη

    Κατά τη διάρκεια της έρευνας της εκπομπής, το άτομο αυτό είχε ζητήσει συνάντηση με την Αγγελική Νικολούλη. Η δημοσιογράφος τον δέχτηκε στα γραφεία της εκπομπής στο Πικέρμι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ισχυριζόταν ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση και προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες στους φίλους του άτυχου Δομηνικανού. Τόνισε στη δημοσιογράφο απειλητικά πως αν συνεχίσει να τον εμπλέκει στην όλη ιστορία, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους δικηγόρους του.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: