ΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΚΑΪ: “ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ – ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ”

    Κοινοποίηση:
    1

    Απάντηση στον ΣΚΑΪ που μέσω μηνυμάτων για τη δράση του “Ολοι μαζί μπορούμε” αναφέρει πως έχουν σταματήσει τα συσσίτια της Εκκλησίας, δίνει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης.

    Στη δήλωσή του αναφέρει:

    «Προκαλεί έντονη έκπληξη, απορία και θυμηδία η απόπειρα της πρωτοβουλίας ‘’Όλοι Μαζί Μπορούμε’’ του Ομίλου Σκάϊ να απομειώσει και να υποβαθμίσει την κοινωνική προσφορά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Γιατί τι άλλο από παραχάραξη της πραγματικότητας και αλλοίωση της αλήθειας μπορεί να είναι η αναφορά σε ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και διαδικτυακά μηνύματα ότι «Σε μία εποχή όπου τα συσσίτια των Εκκλησιών έχουν σταματήσει… το “Όλοι Μαζί Μπορούμε” συνεχίζει να βοηθά τους συμπολίτες του και να τους στηρίζει».

    Πληροφορούμε λοιπόν τους υπεύθυνους της πρωτοβουλίας, αλλά και οποιουσδήποτε άλλους αμφισβητούν, με κίνητρα που οι ίδιοι γνωρίζουν, την διαρκή προσφορά της Εκκλησίας μας προς τους αδυνάμους συμπολίτες μας και τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού – ιδιαίτερα μάλιστα κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και, φυσικά, της σημερινής δοκιμασίας- ότι η αλήθεια είναι απλή, ξεκάθαρη και μία. Τα ενοριακά συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που συντονίζονται από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της, όπως και τα ενοριακά συσσίτια των κατά τόπους Μητροπόλεων, και, βέβαια, τα συσσίτια του φιλανθρωπικού οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ”Αποστολή” συνεχίζονται και θα συνεχίζονται αδιαλείπτως, όσο η κοινωνία μας και οι συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη. Χωρίς διαφημιστικά σποτ, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δίχως την ανάγκη δημόσιας αναγνώρισης… Μόνον που συνεχίζονται με τελείως διαφορετικούς τρόπους, όπως η εβδομαδιαία διανομή δεμάτων τροφίμων στα σπίτια των αδυνάμων συμπολιτών μας, σε συνεργασία και με τον Δήμο Αθηναίων και με τους λοιπούς Δήμους, καθώς, ”Όλοι Μένουμε Σπίτι” και οι μαζικές συναθροίσεις των συνανθρώπων μας που τρέφονται από τα συσσίτια θα έθεταν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους και, εν γένει, τη δημόσια υγεία. Η Εκκλησία, και στο κοινωνικό Της έργο, τηρεί απαρέγκλιτα τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας, γιατί η προστασία της ζωής των ανθρώπων είναι η υπέρτατη προτεραιότητα.

    Όπως άλλωστε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επανειλημμένα έχει τονίσει, η Εκκλησία ήταν, είναι και θα είναι κοντά στο πλευρό όλων των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, πάντα κοντά στην κοινωνία, πάντα δίπλα στον λαό μας».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. Τα ενοριακά συσίτια έχουν σταματήσει, ψεύτες στην αρχιεπισκοπή. Ας πάει ο κόσμος σε κάθε ναό να ρωτήσει. Με εντολή της αρχιεπισκοπής σταμάτησαν από την αρχή σχεδόν της απαγόρευσης.

    2. 4.ΟΟΟ.ΟΟΟ ΑΡΠΑΞΑΝΕ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΝ ΜΕΣΟ ΠΑΣΧΑ ΤΑΧΑΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΤΤΙΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΒΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ ΛΟΓΙΚΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΝΑΧΕΙ ΑΦΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥ ΠΟΥ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ….ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?????ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΣΑΝΟ…………………

    3. Για κανενα πάρτυ με ούζα στο σκαι… Όλοι μαζί μπορούνε….

    4. δεν λενε ψεματα ειναι αληθεια!! και σε εμας το εκοψαν μας ειπαν 2 εβδομαδες τωρα δεν ξερω τι γινετε.

    5. Στό Μητσοτκη-σκαϊστάν μιά απάντηση αρμόζει “Δώσαμε, δώσαμε”.Η λεγόμενη “εισφορά αλληλεγγύης” πού πάει , άν δέν πάει στούς ανήμπορους καί φτωχούς;
      Γιατί άν πάει εκεί, καί όχι στούς λαθρο, τότε βεβαίως ο ΣΚΑΙ φωνασκεί καί διατυμπανίζει ως νέου τυπου “αλληλέγγυος” τίς δράσεις του νά μαζεύει δωρεές καί νά τό παίζει ¨Σταθμός Καραμουρτζούνη”!

    6. όσο για αλλοίωση της αλήθειας δεν σας την αλλοιώνουν στα θέματα πίστεως που και ο Σκάι και η ΕΡΤ προβάλει ότι παπαρια βρει εν όψη Πάσχα για στρέβλωση της ορθόδοξιας εκεί δε ξέρετε να μιλήσετε; ποιος είναι ο ρόλος σας τελικά Ε; το μόνο που σας νοιάζει μη θιγητε πως δεν ταιζετε τον κάθε ισλαμιστή που μαζέψατε εδώ μαζί με τους κυβερνωντες και κοντά σε αυτούς ταιζετε και κανένα ταλαίπωρο ελληνα πριν οδηγηθεί στην αυτοκτονία; πρώτη και καλύτεροι θα είσθε στην Θεία κρίση Σας τα εχωσε ο Ευμενιος ο αγιοταφιτης και κατεβάσατε το βίντεο εεε λαμόγια!!!

    7. Η εκκλησία ως γνωστόν υπάρχει μόνο σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά για όλα τα άλλα λεπτά που συμβαίνουν είναι απλά εξαφανισμένοι τελικά ο ρόλος τους ποιος είναι ήθελα να ξερα πόσα λεφτά θα χάσουν από τις τσέπες τους και πόσα λεφτά βγήκαν από τις τσέπες τους … Ε ρε φαρισαίοι η ώρα σας πλησιάσει κάνατε τον ναό του Θεού παζάρι για να μετρατε φράγκα και μερίδες φαγητού σε όλα τα άλλα που είστε ??? τα συσσίτια συνεχίζονται και ο κόσμος μένει αλειτουργητος με κλειστές εκκλησίες!!!! τι θα φάτε τι θα πιείτε…..

    8. οι αστεγοι που τρωνε βρε τους δινεται δεματα και που τα βαζουν που τα μαγιρευουν ????? ΑΡΑ ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ

    9. Τι εγινε?
      Τσακωνεται η στοα μεταξυ τους η αποπροσανατολιζουν?
      Η προεδρος της μεγαλυτερης απατης παγκοσμιως δηλαδη η προεδρος της ΕΕ ανακοινωσε οτι πρεπει να κλεισουμε σδραγισμενους τους ηλικιωμενους στα σπιτια μεχι ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ…ΟΛΟΙ ειπε.
      Δηλαδη ρε αλητες θα επιβαλετε και με την βια να παρουμε τα δηλητηρια που φτιαχνει το καθαρμα ο bill gates?
      Αν τωρα αμεσα δεν ριξουμε με καθε τροπο τον κουλη και τους ομοιους του και δεν στειλουμε εκει που ανηκει το κατασκευασμα ΕΕ συντομα θα μας εμβολιασουν και θα πεφτουμε σαν τα κοτοπουλα οπως επεφταν σε ινδια αφρικη αυτοι που εμβολιαζε αυτον το βρωμερο σκουλικι ο bill gates και τον ξεμπροστιασε ο κεννεντι τζουνιορ.

    10. Και στην Μακεδονία και στον Έβρο η εκκλησία έδινε το σύνθημα για αντίσταση. Εν αντίθεση με όλα τα αθεα μ@υνοπανα γ@μω το σπίτι τους που πούλησαν και την Μακεδονία και έλεγαν να αφήνουμε τα παιδιά στον Έβρο χωρίς φαγητό και νερό. Όλοι οι άθεοι είναι π@υτανας γιοι ανθέλληνες.

    11. ποσα αρπαξε ο Αλαφουζος απο τον Κουλη για να τον λιβανιζει;;;;
      Τελικα ειναι πολυ μαγκας ο γυιος Αλαφουζος…πρεπει να πληρωσεις για να λιβανιστεις;
      Ο μακαριτης πατερας του ειχε πιαστει κοροίδο απο τον μακαριτη Μητσοτακη και του εδινε επιταγες και σακουλες για ενισχυση της ΝΔ που δεν φτασανε ποτε στην ταμειο του κομματος και κανενας δεν βρηκε που πηγανε….
      “επισημες καταγγελιες του μακαριτη ιδρυτη του ΣΚΑΙ που ποτε δεν αμφισβητηθηκαν, Μια εποχη ειχε βαλει Κακαουνακη και Τραγκα να βριζουνε τον Μητσοτακη απο το πρωι ως το βραδυ”
      Τωρα ο υιος σταζει μελι για το Μητσοτακείκο και την ΝΔ και ο σταθμος αποτελει πηγη πολυ ικανων (αριστων) στελεχων (βουλευτων) της ΝΔ που μαζι με την κύρια παρουσιαστρια (συζυγο) και τους υπολοιπους δημοσιογραφους (γλυφτες) δινουν μια υπεροχη εικονα ενημερωσης στο σημερινο Ελλαδισταν για την καινουργια χιλιετια. Ζητω η Ελλαδα!!! ΝΔ για παντα!!!!

    12. Σας γλεντάει όλους ο Αλαφούζος εάν δεν σας άρεσε δεν θα έκανε μεγάλα νούμερα.

    13. Ε ΟΧΙ ΠΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ!!! ΟΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΑΓΟΠΑΠΠΑΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΓΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ [ΕΝΩ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ] ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ “ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΡΑΦΟ” ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΗΓΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΜΕΣΩ “E-MAIL” ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΓΟΠΑΠΠΕΣ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΣΟΥΞΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ….ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ…

    14. Όλοι μαζί μπορούμε για να κονομαει ο Αλαφούζος.!

    Comments are closed.