“ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ” ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Κοινοποίηση:
1

Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία και με 207 ψήφους, στην Ολομέλεια της Βουλής,


οι αιτήσεις άρσεις ασυλίας κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και 52 ακόμα εν ενεργεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν κυρώσει στις 25 Ιανουαρίου του 2019 στη Βουλή, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το εισαγγελικό αίτημα στάλθηκε στη Βουλή μετά από αναφορά πολίτη εναντίον όλων των επανεκλεγέντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν υπερψηφίσει τη Συμφωνία.
Ειδικότερα, σε σύνολο 219 παρόντων βουλευτών, κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 207 βουλευτές, ενώ 11 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και ένας δήλωσε «παρών».
Όλα τα κόμματα, πλην της Ελληνικής Λύσης, συμφώνησαν ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έπρεπε να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία, αλλά να τη θέσει στο αρχείο, καθώς το θέμα είναι πολιτικό και όχι νομικό και αφορά την ελεύθερη γνώμη, έκφραση και ψήφο του βουλευτή, όπως προσδιορίζεται από το Σύνταγμα.

Οι εκπρόσωποι από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν.

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε απορρίψει ομόφωνα, πλην μίας ψήφου την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Για να μην ξεχνιομαστε, ο Κος Μητσοτακης και η παρεα του αποκαλουσαν την συμφωνια των Πρεσπων καταπτυσθη και σωστα, αλλα οταν ηρθαν στην εξουσια…….ξεχασαν τι ελεγαν, οπως επισης ελεγαν οτι θα καταργησουν τον τρισαθλιο νομο του Παρασκευοπουλου, που αποφυλακιζε εγκληματιες για να αποσυμφορηθουν οι φυλακες, ουτε στην Ουγκαντα δεν γινονται αυτα!!!!!!!!! Επισης οτι θα κανουν φυλακες υψιστης ασφαλειας και αντι αυτου πριν λιγες μερες βγηκε στην φορα οτι οι φυλακες Νιγριτας ειχαν μετατραπει απο τους κρατουμενους σε ..ανακτορα με ψησταριες, τζακουζι κλπ, κλπ!!!! Αν ειναι ετσι να με βαλετε και μενα μεσα!!!!!!! Τι χαλια ειναι αυτα ρε;;;;;;;

  2. Νέα Συριζοκρατία …με συγκυβέρνηση κλπ ομορφιές

  3. Ψήφο Κασισιάρη και άγριο στυλιάρι
    αλλιώς ο διάολος θα μας πάρη

  4. Υπήρχε ποτέ περίπτωση τα παλιοσκυλα της ΝΔ να μην στηριζαν τα μ@υνοπανα του σύριζα? Μπλε και κόκκινα σκυλιά, οι βιαστές και τυρρανοι του Ελληνικου λαού που ψηφίζουν μνημόνια, ξεπουλάνε την Ελλάδα κομμάτι κομμάτι. Ρε @@ για ποιο λόγο καταστρεφεται την χώρα μας? Φέρατε εισβολείς λαθρομετανάστες και έχετε κάνει την ζωή των Ελλήνων κόλαση. Ποιος σας είπε ρε τριμαλακες πως νοιάζει εάν ψάχνουν καλύτερη ζωή και τέτοιες παπαριες? Παπαδημουληδες είσαστε όλοι σας, πουλάτε ανθρωπισμο για να βγάζετε λεφτά. Αλητες προδότες πολιτικοί…

    1. Νέα Συριζοκρατία …με συγκυβερνηση κλπ

  5. Οσοι τους ψηφισατε εισαστε συνενοχοι Πουλησατε και θα ξαναπουλησετε την Πατριδα μας Δεν εχετε αυτο το δικαιωμα

  6. Τι αλλο θα περιμενε κανεις;;;;;; Κορακας κορακου ματι δεν βγαζει!!!!!!!!! Αυτοι μεσα στην Βουλη ειναι ολοι ιδιοι και ευλογισαν τα γενια τους!!!!!!!!!! Αυτο που τους ενδιαφερει ειναι οι τσεπες τους και τα αξιωματα και καποιες αψυμαχιες που γινονται καπου καπου μεταξυ τους, ειναι για το θεαθηναι και τα κοροιδα που τους ψηφιζουν!!!!!!!!

  7. Κσλά να πάθουν όλα αυτά τα ζώα σε αυτή τη χώρα που ψηφίζουν τσ 300 ζώα και νομίζουν ότι ζουν σε δημοκρατική χώρα.

  8. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.

  9. να τα βλέπουν όλοι αυτοί που κάνουν μηνύσεις για προδοσίες και τέτοια. Πρώτον δεν πρόκειται οι προδότες να καταδικάσουν τους εαυτούς τους και δεύτερον με τις μηνύσεις αυτές αναγνωρίζεις ως νόμιμο το κατοχικό κράτος και το δίκαιο που δημιουργεί. Τώρα θα πρέπει αυτός που έκανε την μήνυση να αναγνωρίσει την απόφαση του κατακτητή αφού εξαρχής στράφηκε στον κατακτητή για να ζητήσει δικαιοσύνη.

Comments are closed.