ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ!!! – Η ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΜΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ – ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ !!!(ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    meionotiko-dimotiko-sxoleio

    Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης (που οι περισσότεροι από αυτούς αυτοαποκαλούνται Τούρκοι) ζητά τις τελευταίες μέρες τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία των νομών Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου.

    Αφορμή στάθηκε το πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις», βάσει του οποίου, εισάγεται πιλοτικά στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου δράση για τη δημιουργική ενασχόληση των μαθητών με την αγγλική γλώσσα.

    Στο πλαίσιο της διαβούλευσης του σχετικού άρθρου του νομοσχεδίου στην πλατφόρμα της ελληνικής κυβέρνησης, «opengov.gr», 4 μειονοτικοί φορείς έκαναν παρέμβαση απαιτώντας τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία.

    Το τουρκόφωνο «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης & Φιλίας», ο «Σύνδεσμος Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων», η «Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και ο «Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης», με κείμενό τους προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το οποίο κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφεραν ότι «τα εκπαιδευτικά δικαιώματα και η εκπαιδευτική αυτονομία της Μειονότητας διασφαλίζονται με τα άρθρα 40 και 41 της Συνθήκης της Λωζάνης.

    Κατά την υπογραφή της Συνθήκης το 1923, η εκπαίδευση των νηπίων δεν περιλαμβανόταν στα εκπαιδευτικά συστήματα των συμβαλλομένων κρατών και για τον λόγο αυτό στη συγκεκριμένη συνθήκη δεν συμπεριελήφθησαν ρυθμίσεις που θα εξασφάλιζαν δικαίωμα εκπαίδευσης των νηπίων της Μειονότητας στην μητρική τους Τουρκική γλώσσα. Παρόλα αυτά το άρθρο 40, με την προϋπόθεση της αυτοχρηματοδότησης, δίδει στη Μειονότητα την ευχέρεια και το δικαίωμα της δημιουργίας, λειτουργίας, διοίκησης και επιτήρησης, κάθε είδους σχολείων και συναφών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στα οποία θα μπορεί ελεύθερα να διδάσκεται η Τουρκική γλώσσα».

    meionotita2

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Όπα όπα ΟΠΑ ρε!!!
      Πάτε καλά , δεν είναι Τουρκία εδώ κ δεν θα γίνει ποτέ!
      Επίσης Δεν Ξεχνάμε ποτέ τι έκανε στην Ελλάδα η Τουρκία και ούτε θα επιτραπεί η παραπέρα διάδοση της Τουρκιάς στον ελλαδικό χώρο !!!
      Αυτά τα χώματα ήταν και θα είναι ελληνικά και ποτισμένα με το αίμα του λαού μας! Μέγιστη Προσβολή και Ιεροσυλία να ακούγονται τουρκικά σε ελληνική αιώνες αιώνων ποτισμένη με ελληνικό αίμα ιστορική γη. Όπως ιεροσυλία και προσβολή πεσόντων μας να υπάρχουν ισλαμικά τεμένη σε αυτά τα χώματα και να λερώνεται η ατμόσφαιρα με ισλαμικές επικλήσεις του Μωάμεθ!!!

    2. Υπάρχει κάποιο σφάλμα στον τίτλο σας…. Δεν απαιτούν οι μουσουλμάνοι της Θράκης αλλά τα πρακτορακια του φυτευτού τουρκικού προξενείου … Να φροντίζετε να τα διορθώνετε πριν τα δημοσιεύσετε…

    3. Πέραν από αυτό, υπάρχει στις διακρατικές σχέσεις καί δή στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο που ρυθμίζει τις διακρατικές σχέσεις, η λεγομένη “Αρχή της Αμοιβαιότητος”. Βάσει αυτής ακριβώς της αρχής, τα κράτη θεωρούνται ισόνομα καί μπορούν όταν το θελήσουν, να υπογράψουν διμερείς καί πολυμερείς συνθήκες περί διαφόρων θεμάτων. Επομένως, εάν η Τουρκία ζητεί διδασκαλία της Τουρκικής γλώσσης προς τους Τουρκόφρονες της Δυτικής Θράκης, καλλίστως μπορεί καί η Ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει αντιστοίχως την διδασκαλίαν της Ελληνικής γλώσσης προς τα Ελληνόπουλα της ιδίας ηλικίας.-

    Comments are closed.