ΑΥΤΟΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΠΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ! ΡΑΓΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΈΛΛΗΝΑ ΟΜΟΓΕΝΗ. «ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΕΝΑ…» (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    zapantis250620-768x512

    Ο ομογενής Γιώργος Ζαπάντης εκτελέστηκε εν ψυχρώ, όπως ο Τζορτζ Φλόιντ, μέσα στο σπίτι του, όταν αστυνομικοί τον σκότωσαν με τέιζερ, θεωρώντας τον «επικίνδυνο». Τραγική φιγούρα η μητέρα του, που μίλησε αποκλειστικά στο Star και την Άννα Σανοζίδου.

    Ο πόνος της Αθανασίας Ζαπάντη είναι αβάσταχτος από την απώλεια του παιδιού της που βρήκε τραγικό θάνατο όταν τέσσερις αστυνομικοί χτυπούσαν τον γιο της με τέιζερ με υπερβολικό ζήλο. Μάλιστα, δε σταμάτησαν ούτε όταν του πέρασαν χειροπέδες, βγάζοντάς τον με το ζόρι έξω από το σπίτι τους στο Κουινς.

    Ραγίζει καρδιές η συνέντευξη της Αθανασίας Ζαπάντη, της μητέρας του 29χρονου Γιώργου Ζαπάντη, για την εν ψυχρώ δολοφονία του παιδιού της από αστυνομικούς μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στη Νέα Υόρκη. «Τον έβγαλαν με το ζόρι έξω από το σπίτι. Δεν είχε κάνει τίποτα. Τουφέκι δεν υπήρχε. Πρέπει να σταματήσουν να σκοτώνουν τα παιδιά του κόσμου. Δεν υπάρχουν λόγια που μπορώ να πω», είπε χαρακτηριστικά.

    Η ίδια αποκάλυψε ότι ο γιος της προαισθανόταν ότι θα πεθάνει. «Ένα πράγμα μπορώ να πω ότι τελευταία μου έλεγε ότι “μανούλα μου το αισθάνομαι θα πεθάνω, θα πάω μαζί με τον πατέρα μου”. Λες και το αισθανόταν», είπε η κυρία Ζαπάντη. Αναφέρθηκε και στον γείτονά τους που φέρεται να κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι ο 29χρονος οπλοφορεί. Σημείωσε πως έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα σε όλη τη γειτονιά. «Ο γείτονας μας έχει κάνει από την πρώτη μέρα προβλήματα στη γειτονιά και τα κάνει σε όλους όχι μόνο σε μένα». Ωστόσο, σύμφωνα με την μητέρα, δεν ήταν αυτός η αιτία που κλήθηκε η αστυνομία, αλλά ένας περαστικός που είδε τον 29χρονο με το σπαθί.

    Δολοφονία Έλληνα ομογενή από αστυνομικούς στη Νέα Υόρκη from Makeleio WebTV on Vimeo.

    «Νομίζω ο άνθρωπος δεν ήταν στα καλά του. Τηλεφώνησε στην αστυνομία και είπε ότι είναι με τουφέκι, το οποίο τουφέκι δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει τουφέκι στο σπίτι. Ένα σπαθί είχε ο γιος μου και από αυτό έχασε τη ζωούλα του», τόνισε. Αναφορικά με τις πληροφορίες ότι ο 29χρονος είχε ψυχολογικά προβλήματα, η μητέρα του σημειώνει ότι εργαζόταν κανονικά, ήταν αγαπητός στη γειτονιά και βοηθούσε με την ανατροφή της αδερφής του.

    «Μπορούν να πουν ό,τι θέλουν. Ο γιος μου, εγώ ξέρω ποια είναι η αλήθεια, και από κει και πέρα δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο καθένας. Η αλήθεια θα βγει. Όλη η γειτονιά έχει πει τα καλύτερα λόγια. Το παιδί μου εργαζόταν σε εταιρεία σεκιούριτι και κάθε μέρα πήγαινε στην δουλειά του». «Για την ψυχούλα του παιδιού μου, έχουμε βάλει δικηγόρο», είπε η κυρία Αθανασία Ζαπάντη.
    Η μητέρα του αδικοχαμένου 29χρονου αναφέρθηκε και στις καθημερινές δυσκολίες που περνάει, σημειώνοντας πως οι πολλές ώρες εργασίας ήταν αυτές που την κράτησαν μακριά από το παιδί της την κρίσιμη στιγμή. «Η εβδομάδα έχει 168 ώρες, τις 160 τις δουλεύω. Μου είχε τηλεφωνήσει. Δεν μπορούσα να είμαι τις τελευταίες ώρες του παιδιού μου δίπλα του γιατί ήμουν στη δουλειά. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα».

    Δικηγόρος: «Του έριξαν με το τέιζερ τρεις φορές, από 50 χιλιάδες βολτ»

    Την ίδια ώρα, σοκάρει η περιγραφή που έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας του Έλληνα ομογενή που πέθανε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικούς. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Βομβολάκης, μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή Live News λέγοντας αρχικά: «Περιμένουμε να δούμε το βίντεο της αστυνομίας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Εμείς το λέμε body camera, ό,τι βλέπουν αυτοί, θα το δούμε στο βίντεο. Το πιο σημαντικό είναι να δούμε τι έγινε στην πόρτα όταν μπήκε η αστυνομία».

    Στη συνέχεια, είπε ότι ο 29χρονος δέχθηκε 3 φορές από 50.000 βολτ.  «Του έριξαν με το τέιζερ τρεις φορές, δεν ξέρουμε γιατί. Κανονικά μία φορά μόνο πρέπει να ρίξεις. Κάθε φορά που του ρίχνουν τη βολή είναι 50 χιλιάδες βολτ. Είναι απίστευτο που το έκαναν τρεις φορές. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Γιώργο να πεθάνει έτσι. Ήταν νέο παιδί».

    Η ιστορία της δολοφονίας

    Ο 29χρονος ελληνοαμερικανός έπεσε νεκρός στην γειτονιά του στο Κουίνς, σε μια υπόθεση που θυμίζει πολύ τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ ο οποίος έβγαλε στους δρόμους όλη την Αμερική. Η αστυνομία έφτασε στο σπίτι του λίγο πριν τις 09.30 το βράδυ της 21ης Ιουνίου 2020. Ο 29χρονος όπως λέει και η οικογένειά του ήταν άοπλος και δεν αντιστάθηκε. Όμως, όταν τον έβγαλαν στην αυλή άρχισαν να τον χτυπούν με όπλο τέιζερ.

    Την ώρα που του περνούσαν χειροπέδες εξακολουθούσαν να τον χτυπούν με το όπλο τέιζερ. Ο 29χρονος πέθανε από ανακοπή την ώρα που τον μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Κουίνς. Οι γείτονες του νεαρού αυτού ανθρώπου τον περιέγραψαν ως έναν πολύ καλό άνθρωπο ο οποίος φρόντιζε την αδερφή του που έπασχε από σύνδρομο down. Οι ίδιοι άνθρωποι είπαν ακόμα ότι ο Ζαπάντης δεν απειλούσε κανέναν με το σπαθί και δεν καταλαβαίνουν γιατί κλήθηκε η αστυνομία.

    Την ώρα της σύλληψής του μάλιστα όπως φαίνεται και στα βίντεο ο άνθρωπος αυτός είναι άοπλος. Υπήρχαν στιγμές που ο άνθρωπος αυτός έλεγε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει και εκείνοι τον ειρωνεύονταν. «Μην παίζεις αυτός το χαρτί κανείς δεν σε πιέζει», του έλεγαν. Ευτυχώς και σε αυτή την περίπτωση ένας γείτονας τράβηξε σε βίντεο όλο το σκηνικό με τους αστυνομικούς να βασανίζουν τον 29χρονο με τα τέιζερ και να του ουρλιάζουν χωρίς λόγο. Οι περισσότεροι γείτονες έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την οικογένεια Ζαπάντη και για τον 29χρονο ο οποίος από την μια στιγμή στην άλλη έχασε την ζωή του από τον υπερβολικό ζήλο κακών αστυνομικών.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. ….Τα νεοταξικα υπαλληλακια των εξαρχειων και οι antifa τι θα γινει??…θα κανουν καμια πορεια τωρα για τον δολοφονηθεντα Ελληνα??…θα καψουν τιποτα??….αυτη την φορα προβλεπω πορεια στην ελληνικη πρεσβεια υπερ των αστυνομικων!!…

    2. Έλληνας νέος δολοφονήθηκε από γουρούνια Αμερικανούς στο όνομα του νόμου μιας μισητής χώρας αν συνέβαινε σε έναν από μας θα ήθελα να ακούσω τις ακροδεξιές απόψεις ορισμένων….Ζητώ το έθνος των Ελλήνων… αιώνια η μνήμη του κουράγιο στην διπλά πονεμένη μάννα

      1. Οπότε αν έρθω να σε κόψω στα δύο με το σπαθί μου η να σου βάλω το σπαθί στον κώλο.Εσύ μην καλέσεις την αστυνομία και να με αφήσεις να παίξω με την σπαθαρα μου.

    3. Κατάθεση Μάνας ” ο γιός μου δεν είχε καραμπίνα, ένα σπαθάκι είχε ( σαμουράι κατάνα που σε κόβει στα δύο χωρίς μεγάλο κόπο).

    4. Στην Αμερικη υπαρχει το θεμα της ελευθερης οπλοκατοχης που κανει τους αστυνομικους να τους αντιμετωπιζουν ολους ως εν δυναμει οπλοφορους και οποιαδηποτε μη υπακοη στις εντολες τους αντιμετωπιζεται βιαια και ως επιθεση.Ο συγκεκριμενος δεν κρατουσε πιστολι βεβαια,αλλα σπαθι το οποιο επισης ειναι οπλο.Τα teaser δεν ακινητοποιουν παντα ολους και με την πρωτη.Ειναι κι αναλογα με τον σωματοτυπο.Ενας 1,90 και 200 κιλα θελει περισσοτερα volt,γι’αυτο και εριξαν περισσοτερες φορες.Η εναλλακτικη τους αν δεν χρησιμοποιουσαν το teaser,ηταν να χρησιμοποιησουν τα οπλα τους.Δυστυχως εφυγε ενας συνανθρωπος μας και συμπατριωτης μας,αλλα αυτοι ειναι οι κανονες στη χωρα που ζουσε.Αλλιως ας ερχοταν εδω στην Ελλαδα,που οι αστυνομικοι καθονται και τις τρωνε κιολας απο διαφορους αναρχικους κλπ γιατι εχουν ευνουχιστει απο το κρατος.Εδω προσπαθουσε να ξεφυγει ο περιφημος Ζακ απειλωντας τους με ενα κομματι γυαλι,και 4 αστυνομικοι απλα τον ακολουθουσαν ωσπου επεσε μονος του και τοτε τον επιασαν,και κατηγορηθηκαν κιολας.Οι Ρουμανοι ΕΚΑΜιτες,κατι θηρια,οταν επιασαν τον Πασσαρη,τον ειχαν δεσει και τον κοπαναγαν με το κοντακι του οπλου μπροστα στην καμερα,κι εδω απο τα πολλα χαδια σκοτωσε 2 Ελληνες αστυνομικους.Ετσι πρεπει να ειναι η αστυνομια παντου.Δεν γινεται ο κακοποιος κι ο οπλοφορος να αντιμετωπιζεται με χαδια και τριανταφυλλα.

    Comments are closed.