ΑΥΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΒΟΛΙΣΜΟ! ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. – 2 ΝΕΚΡΟΙ. ΆΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Κοινοποίηση:
    MORIA

    Εξέγερση των χιλιάδων αλλοδαπών που βρίσκονται στην «Δομή Φιλοξενίας» της Μόριας στην Λέσβο ξέσπασε από χθες με τους εξεγερμένους να καίνε ότι βρουν μπροστά τους.

    Είναι εξαιρετικά σίγουρο, ότι οι Τούρκοι είναι από πίσω, κάτι που πιστεύουν και πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και της ΕΛΑΣ, που αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

    Διαβάστε αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

    1.indd

    Πυροσβέστες διαμαρτύρονται για την επίθεση που δέχτηκαν από μετανάστες και πρόσφυγες, όταν πήγαν να σβήσουν τη φωτιά στη Μόρια.
    Υλικές ζημιές σε δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκλήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στη Μόρια της Λέσβου.

    damage-lesvos-firemen

    70974061_3586766551349015_6054887719572602880_n

    71498148_2503379719704903_230382123066851328_n

    71138038_3586995161326154_3600169689201770496_n

    Εξαγριωμένοι λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, έχοντας πληροφορηθεί τον τραγικό θάνατο μιας μητέρας και του παιδιού της επιτέθηκαν στους πυροσβέστες. Σε video που αναρτήθηκε από τους ίδιους τους πυροσβέστες της Λέσβου, που έσπευσαν επί τόπου για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στο εσωτερικό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), φαίνεται ένα από τα οχήματα με σπασμένο το παρμπρίζ.

    «Έχουμε γυναίκα και παιδιά να γυρίσουμε στο σπίτι» ανέφερε ένας από τους πυροσβέστες, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία του για τις συνθήκες με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι στο ΚΥΤ, στην προσπάθειά τους να κάνουν τη δουλειά τους.

    Στη Λέσβο ο αρχηγός ΕΛΑΣ και ο Λευτέρης Οικονόμου -Ανοικτή γραμμή Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη

    Στο νησί μετέβησαν εσπευσμένα δύο διμοιρίες ΜΑΤ, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε απ’ ευθείας γραμμή με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από τον οποίο και ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση στο ΚΥΤ Μόριας.

    Σήμερα, Δευτέρα, στις 10:30 το πρωί, ο Πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα έκτακτα μέτρα για το προσφυγικό.

    Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Hot Spot της Μόριας είναι απελπιστική και οι συνθήκες κάτι περισσότερο από τραγικές.

    Όπως είναι γνωστό, στη δομή της Μόριας βρίσκονται περίπου 12-13.000 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ η χωρητικότητα του ΚΥΤ είναι μόλις 3.000 άνθρωποι. Δεδομένου ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει καταρρεύσει ουσιαστικά και καθημερινά προωθούνται από τα παράλια 500-700 πρόσφυγες/μετανάστες, οι οποίοι παρέμεναν μέχρι τώρα στο ΚΥΤ Λέσβου, καθίσταται σαφές πως η κατάσταση είναι εκρηκτική.

    Ο ΑΝΤ1 προέβαλε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έντασης στη Μόρια. Σε αυτό διακρίνονται πρόσφυγες, εμφανώς αναστατωμένοι να έχουν σκαρφαλώσει σε ένα κάμενο κοντέινερ να καλύπτουν με κουβέρτα ένα άτομο. Ένας από αυτούς κρατάει απελπισμένος το κεφάλι του. Οργή και απόγνωση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Απελαση ΑΜΕΣΑ….απελαση για Κουλη, τσιπροπροδοτες, κουτσουμπες, φωφη, μπαρουφακη, πακη ανοιξτε τα ξερονησια για ολους τους συγχρονους εφιαλτες, για τα βρωμοκαναλα τους δημοσιοκαφρους του συστηματος τους νεοιεραρχες που εβγαλαν το σταυρο και προσκυνησαν την νεα ταξη….ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΜΕΣΑ για ολα τα προδοταρια που ξεπουλησαν την Ελλαδα,,,για ολους οσουν αναφερουν τα σκοπια βορεια μακεδονια, για ολους οσους κατονομαζουν τους λαθροεισβολεις προσφυγες, για ολους οσους βαπτιζουν τους πουστηδες και ανωμαλους ομοφυλοφιλους και λοατκι κοινοτητα που καταπατουνται τα δικαιωματα τους και….ΚΡΕΜΑΛΕΣ σε ολους τους ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ Νεοραγιαδες που ψηφιζουν τα ιδια ανθελληνικα δικτατορικα νεοταξιτικα κοματα που κατεστρεψαν την ΕΝΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ…..

    2. Γιατί δε μπλοκάρουν τα κινητά στους καταυλισμούς για να μην οργανώνονται τα γίδια; Κι αν δεν τους αρέσει, να γυρίσουν πίσω στις ερήμους που ανήκουν!

    3. Αυτά τα “μπουμπουκομπούμπουκα” κρατάμε με το ζόρι στην Ελλάδα και δεν τα αφήνουμε να πάνε όπου δίάολο θέλουν; Τους υποδεχόμαστε όλους για να μας κατακάψουν και όταν πάνε να φύγουν τους συλλαμβάνουν και τους γυρνάνε πίσω; Τελικά μάλλον το έχουμε ακατοίκητο, δεν εξηγείται αλλιώς.

    4. Καλα τα περι εκφυλισμενης Δυσης και τα περι τσακισματων, αλλα οσον αφορα την Σαρια, καλυτερα να πας στην Σαουδικη Αραβια ολοταχως!!!!!!!!!!!

    5. το Ισλάμ θα δώσει το φιλί της ζωής σε μια εκφυλισμένη δύση του καταναλωτισμού, της αθεΐας, της ομοφυλοφιλίας, του φεμινισμού, του κομμουνισμού κλπ. τσακίστε κοινοβουλευτικούς και κομμουνιστές, ΣΑΡΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!!!!!!!!

    6. Καντε ακομα μερικες συσκεψεις και παρτε αποφαση του….χρονου, για το χαλι που δημιουργησαν οι κατσαπλιαδες και συνεχιζετε και σεις να δεχεσθε τις βαρκες των Τουρκων δουλεμπορων, οι οποιοι θησαυριζουν εις βαρος της χωρας και θελουν να καταστρεψουν την Ελλαδα!!!!!!! Ηρθαν εδω ολοι οι παρανομοι λαθροεισβολεις και δεν σεβονται τιποτα, για την χωρα που τους φιλοξενει, σπαζοντας και καιγοντας και ρημαζοντας και οι πολιτικαντηδες αντι να τους στειλουν στις πατριδες τους, τους …θυμιαζουν δημιουργοντας συνεχως Hot Spot στην ενδοχωρα, αποθρασυνοντας τους!!!!!!!! Φτανει πια αυτη η κατασταση, απελαστε τους να σωθει η χωρα!!!!!!!!!

    7. γιατι δεν τους βαζετε ολους σε τραινα και κατευθειαν στο βερολινο???? η μαμα μερκελ ειπε “””wir werden es schaffen”””” αντε τωρα να κανει schaffen = καταφερει….. κατι ηξερε οταν το ελεγε…… αλλα τα λευτουδακια ειναι τωρα ματσακια για τα ελληνικα αρπαχτικα……..

    Comments are closed.