ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ – ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ 11ΧΡΟΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ 40ΑΡΗ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ

    Κοινοποίηση:
    koritsi-afganista

    Σοκ προκαλεί μία φωτογραφία που τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral. Ανήκει στη φωτογράφο Stephanie Sinclair του National Geographic και χρονολογείται το 2005. Παρότι η λήψη έγινε 16 χρόνια πριν, η στιγμή που αποτυπώνει είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, καθώς μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν πολλοί αναρωτιούνται ως πότε οι γυναίκες και τα κορίτσια θα υποφέρουν από τον σκοταδισμό.

    «Ένα 11χρονο κορίτσι στην Γκόουρ στο Αφγανιστάν κάθεται δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, ο οποίος εκτιμάται ότι διανύει τη δεκαετία των 40, στην τελετή των αρραβώνων τους, λίγο πριν τον γάμο τους, το 2005», αναφέρει χαρακτηριστικά στη λεζάντα η φωτογράφος.

    Παράλληλα, σημειώνει: «20 χρόνια μετά την εισβολή των Η.Π.Α. στο Αφγανιστάν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό των Ταλιμπάν από την εξουσία, ο κόσμος γίνεται μάρτυρας ενός δραματικού πισωγυρίσματος στην πρόσφατη ιστορία των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών. Λίγο μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, δημοσιεύματα άρχισαν γρήγορα να κυκλοφορούν, που αφορούσαν εγκλήματα πολέμου και τη βία απέναντι στις γυναίκες -όπως μεταξύ άλλων, απαγωγές, ξυλοκοπήματα και καταναγκαστικοί «γάμοι» νέων κοριτσιών με Ταλιμπάν».

    Στη συνέχεια αναφέρεται στην εξομολόγηση μιας Αφγανής δημοσιογράφου: «Η καρδιά μου είναι χίλια κομμάτια. Επί ολόκληρους αιώνες ήμασταν θύματα πολέμου -ως παιδιά, ως έφηβες, ως μητέρες. Πάντα ως γυναίκες. Δεν θέλουμε να είμαστε σκλάβες, να μας χτυπούν και να μας κακοποιούν» η Τζαμίλα, μια Αφγανή δημοσιογράφος. «Δεν θέλουμε αυτά τα 20 χρόνια προόδου να πάνε χαμένα…».

    Επί δεκαετίες, οι γυναίκες και τα κορίτσια στο Αφγανιστάν με θάρρος κυνηγούσαν την ελευθερία τους και τις ευκαιρίες που τους δίνονταν. Η ανατριχιαστική μαρτυρία της Τζαμίλα αποτυπώνει το συλλογικό τραύμα από την προηγούμενη κυριαρχία των Ταλιμπάν, όταν τα δημόσια μαστιγώματα και οι εκτελέσεις ήταν μέρος της καθημερινής ζωής, τα κορίτσια δεν μπορούσαν να πάνε σχολείο μετά τα 12 και είχαν αφαιρεθεί σχεδόν όλα τα ατομικά δικαιώματα από τις γυναίκες. Σήμερα, με το έθνος να βυθίζεται ακόμα πιο βαθιά στη σκληρή τυραννία, οι Αφγανές φοβούνται για τα χειρότερα. «Δεν θέλουμε να πεθάνουμε με αυτόν τον τρόπο. Δε θα παραδοθούμε».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    37 Σχόλια

    1. Αυτά να τα βλέπουν οι κομμουνιστές που πάνε και στηρίζουν αυτά τα καθεστώτα αυτά να τα βλέπουνε Ελληνίδες φεμινίστριες που θεωρούν ότι η μπούργκα είναι δικαίωμα

    2. Φήμες, λένε, ότι ο κτηνοβάτης Αφγανός βρίσκεται στην Αθήνα και θα είναι υποψήφιος με την ΝεοΔουλάρα.

    3. Καταλαβαίνω ότι εκεί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα…..
      ΌΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΈΣ ΟΙ ΓΥΝΑΊΚΕΣ ΠΗΓΑΊΝΟΥΝ ΣΕ ΆΛΛΑ ΜΈΡΗ, ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΠΕΤΆΝΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ ΑΛΛΆ ΤΙΣ ΦΟΡΆΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΏΝΟΥΝ ….. ΕΕΕΕΕ??????

    4. Καθόμαστε καί μιλάμε γιά τό Αφγανιστάν καί δέν βλέπουμε ότι αυτοί είναι εδώ , ότι υπάρχει ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , σέ Αθήνα Θεσσαλονίκη καί αλλού ! Καί κόβουν χασάπηδες τά γεννητικά όργανα τών μικρών κοριτσιών ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κι εμείς λέμε αρλούμπες στά βοθροκάναλα τής Ελληνικής τηλεχόρτασης -βορβόρου- καί αμπελοφιλοσοφούμε γιά τό Αφγανιστάν καί τό Πακιστάν καί βάλε… Αλλά θ’ αρχίσουμε νά (αγγουρο)ξυπνάμε σέ λίγο , όταν στίς εκλογές κατεβούν κι εντέλει μπούν στήν βουλή Πακιστανικά κλπ. κόμματα ! ΝΑΙ , ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ θά γίνουν αυτά καί άλλα πολλά . Ά , καί άν μάς πείραξε ό υποχρεωτικός εμβολιασμός , σιγά-σιγά νά ετοιμαζόμαστε καί γιά τίς ηλεκτρονικές ταυτότητες γιατί οπωσδήποτε τό επόμενο , τό… άλλο ντέ… ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ (καί θά πληρώνουμε τζάμπα ξενοδοχείο…)

    5. όλοι φεύγουν χωρίς αντίσταση περιμένουν από άλλους να χύσουν το αίμα τους για τις δικες τους ελευθερίες … καλά τους γίνετε όταν ξυπνήσουν ας πολεμήσουν για την ελευθερια τους

    6. Εχει αποδειχθεί ότι πάμπολλοι Δυτικοί, κυρίως Ορθόδοξα και Καθολικά παπαδαριά, θα ήθελαν να είναι στη θέση του,

    7. Τι τους κατηγορείτε Στέφανε ; O μέσος ταλιμπαν υποστηρίζει ακριβώς τα ίδια που υποστηρίζει ο μέσος Έλληνας ακροδεξιός. Όπως και ο σκοταδισμός που καθημερινά κάνεις εναντίων της επιστήμης.

      1. Κάνε και τρίτη δόση παλιοπρεζακια νουδουλε,
        Και βγάλε τον σκασμό.

        1. καλα σας λέει φιλε, οι ταλιμπαν ειστε παντου οι ιδιοι

      2. Η αριστερά είναι υπέρ των Ταλιμπάν, οι δεξιοί είναι χριστιανοί. Όσο για τη ΝΔ του Μητσοτάκη, αυτή είναι μίγμα ΣΗΜΙΤΟΠΑΣΟΚ και ποταμιού, άρα και αυτή είναι υπέρ των Ταλιμπάν.

    8. Δύο γουρουνάκια που έχω για παστό ειναι πιο καθαρά από δαυτονα.

    9. Οι Αφγανες επειγόντως πρέπει να μελετήσουν ΛΥΣΙΣΤΡΆΤΗ του Αριστοφάνη. ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΊΑ όπως έκαναν οι Αθηναίες. ΤΩΡΑ.

      1. Τι θα πει Ισλάμ! Συγκρίνεις τώρα την αρχαία Ελλάδα με αυτούς τους βαρβάρους, φανατικούς και απολιτιστους! Στην αρχαία Ελλάδα οι γυναίκες μπορουσαν να το κάνουν αυτό που λες. Στο Αφγανιστάν όχι απλά δεν μπορουν να το κάνουν αυτό οι γυναίκες γιατί απλά ο άντρας είναι ο αφεντης τους. Και όχι μόνο κυριολεκτικά θα τις σπάσει στο ξύλο αλλά πολύ πιθανόν και να τις σκοτώσει! Και το φοβερό είναι ότι ακόμη και κάποιος να σκοτώσει την γυναίκα του εκεί δεν θα πάει ούτε μια μέρα φυλακή. Σε αυτές τις χώρες πιο μεγάλη αξία έχει μια κατσίκα πάρα μια γυναίκα!!!

    10. Κατα τα αλλα ο Κος Μπαιντεν κοπτεται για τα ανθρωπινα δικαιωματα!!!!!!! Τωρα μετα απο 20 χρονια φευγουν και αφηνουν την χωρα στους σκοταδιστες!!!!!!!! Αλλα αφου κι’ αυτοι δεν θελησαν να πολεμισουν και επετρεψαν στους Ταλιμπαν να καταλαβουν την χωρα χωρις να ριξουν τουφεκια, ειναι αξιοι της μοιρας τους!!!!!!!!!

    11. 40άρης; Ρε παιδιά κοντεύω 47 και δείχνω 25 χρόνια νεώτερος από αυτόν.

    12. Δώσε άλλα εκατό ρε πατέρα, δεν το βλέπεις…ο Νιος είναι Λεβέντης

    13. εγω δεν βλεπω αυτο που μου δειχνεις βλεπω μονο τ παντελονι του και φανταζομαι οτι μονο για νυφη δεν ειναι αυτο το ερπετο ευχαριστω

      ελπιζω πρωτου σβησουν τα ματια μου οπως και τα δικα σου που το διαβαζιες να εχουμε απελευθερωθει σαν εθνος.

      1. Και εγώ αυτό ελπίζω, αν και το βλέπω χλωμό με τόσους Ελληνες μακαρίως κοιμώμενους…Τέλος πάντων, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…Καλή δύναμη και υπομονή σε όλους τους Ελληνες που βρίσκονται σε εγρήγορση…

    14. Είναι και πολύ βρώμικος. Θα έκανα εμετό μόνο και στη σκέψη ότι…. Κρίμα στο κοριτσάκι. Αποκλείεται να γνωρίζει τι θα πει απόλαυση στο σεξ.
      Κι είναι τόσο όμορφο.

      1. δλδ εάν ήταν άσχημο δε θα πείραζε…ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ μ’αυτή τη μ@λ@κία “όμορφη κοπέλα πέθανε” κτλ

    15. Αν αυτός είναι σαραντάρης δικαίως τους θεωρούν γέρους τους σαρανταρηδες. Κι αυτό είναι έντεκα χρόνων;; Δύσκολο το βλέπω.
      Οι συνθήκες ζωής και η ψυχολογία διαμορφώνουν τα πρόσωπα κι όχι μόνο η ηλικία.
      Για αυτό κανένας δεν πρέπει να χαρακτηρίζει τον άλλον με μοναδικο και αποκλειστικο κριτήριο την ηλικία του.

    16. ΤΙ ΣΑΡΑΝΤΑΡΗΣ ”ΜΑΚΕΛΕΙΟ” ΜΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΗΜΕΝΑ 60 ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΓΚ@ΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΤΙ ΜΟΥΣΑΤΟΙ ΜΑΝΤΡΑΧΑΛΟΙ,Ε, ΤΟΤΕ………

    17. Καμία έκπληξη γιατί οι Ταλιμπαν ακολουθουν κατα γράμμα το κορανι. Τα ίδια εκανε και ο ψευτο-προφητης Μωάμεθ είχε παντρευτεί την 6χρονη Αισα και έκανε sex μαζί μόλις έκλεισε τα 9!!! Και ο ίδιος ήταν πανω απο 55!!! Το Ισλάμ είναι κατάρα ο ι θρησκεία.

    18. Και ο κωλογερος τρεμουλιαρης θεωρει οτι ηταν σωστη η απόφαση του να εγκαταληψει.
      Το ελαχιστο 2 γεναιες μετα .
      κοιτα τα Αλβανα. Αλάζουν? 3 γεναιες και ακομα ουγκανα.

    19. Και όπως φαίνεται από την φωτογραφία ο “γαμπρός” δεν έχει και τόσο καλή σχέση με το σαπούνι………Η καθαριότης είναι το σπέσιαλ του μαγαζιού που έλεγε και ο Ζήκος………

      1. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΣΤΕΡΙΞ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΙΛΑ ΓΕΛΑΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΣ ΤΟΝ
        ΑΘΑΝΑΤΟ ΖΗΚΟ….

        1. Αγαπητέ φίλε , γελάμε με τον Ζήκο αλλά αυτό που βλέπουμε εδώ δυστυχώς δεν είναι για γέλια……..Αν στη θέση του κοριτσιού βάζαμε την κόρη μας ή την αδερφή μας πως θα νοιώθαμε???? Το βλέμα του παιδιού – γιατί παιδί είναι – τα λέει όλα για την κατάντια του ανθρώπου……Τέτοια περιστατικά υπαρχουν χιλιάδες σε αυτούς τους ”πολιτισμούς”………Η εικόνα αυτή δεν είναι από τον Μεσαίωνα – ούτε τότε δεν γίνονταν αυτά – αλλά από τον 20ο αιώνα…..Το κοριτσάκι σίγουρα έχει υποστεί και ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων, ένα βάρβαρο και αποκρουστικό ” έθιμο ” αυτών τον λαών που βάζουν την γυναίκα λίγο πιο κάτω από τα ζώα……Αλήθεια, όλες αυτές οι ΜΚΟ, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι φεμινιστικές οργανώσεις, οι αντιρατσιστές κλπ που είναι ?????? Τη συγκεκριμένη είδηση την βρήκα τουλάχιστον σε 4-5 διαφορετικές ιστοσελίδες αλλά σε κανένα Ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι…….Κρίμα…….

    20. κ για τους ρομα ειναι φυσιολογικο.. εδω, οχι στο αφγανισταν.

    21. Μια χαρά… Στάσου μύγδαλα…. Ω ρε που μπλέξαμε….. Έρχονται

      1. TOYΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ Ο ΒΟΓΛΗΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΘΡΟΟΡΚ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ……

    22. εδώ έχουμε εκτρώσεις, λοάτκι και καθυστερηνένα παιδιά που γεννούν οι 40άρες με εξωσωματική που θυμηθηκαν να κάνουν οικογένεια, ωστόσο οι δυτικές καραγουστάρουν ισλαμιστές και μαύρους επειδη τθς καταπιέζουν οι λευκοί λοάτκι αντρες….

    23. Ζώα η μάλλον χειρότερα από ζώα.Παιδεραστες.

    Comments are closed.