ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ «ΑΜΑΖΟΝΕΣ»! ΠΕΣΜΕΡΓΚΑ: ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΟΥ ΟΡΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ! ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΦΙΔΙΑ – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    1

    Κρατάνε πάντα μια σφαίρα για να αυτοκτονήσουν εάν πρόκειται να πέσουν στα χέρια των εχθρών, ενώ στην εκπαίδευσή τους καλούνται μερικές φορές να δαγκώσουν από κουνέλια μέχρι… φίδια
    Στα απομακρυσμένα βουνά του βόρειου Ιράκ, αλλά και στη βόρεια Συρία μπορεί να συναντήσει κανείς όμορφα νεαρά κορίτσια, που αν και μετά βίας έχουν μετρήσει δεκαεννιά, είκοσι καλοκαίρια, καθώς πολλά από αυτά βρίσκονται ακόμα στην χαραυγή της ενηλικίωσής τους, εγκατέλειψαν την πρότερη ζωή τους για να πολεμήσουν εναντίον όσων κατέχουν την κουρδική γη, εναντίον του τουρκικού στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία, εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ.

    Σήμα κατατεθέν τα μακριά μαύρα κυματιστά μαλλιά και τα ζεστά μελιά ή και ανοιχτά πράσινα μάτια τους. Οι σύντροφοί τους τα αποκαλούν «τα κορίτσια του ήλιου». Φοράνε χακί, διασχίζουν την κουρδική γη σε σχηματισμό, κρατάνε οπλοπολυβόλα, χαμογελούν και σχηματίζουν με τα χέρια τους το σύμβολο της νίκης.

    Σε αντίθεση, όμως, με τους συνομήλικους τους δεν διαβαίνουν την πύλη πανεπιστημίων, δεν φλερτάρουν, δεν χαζολογούν με τους φίλους τους. Κρατάνε όπλα στα χέρια, εκπαιδεύονται σπαρτιάτικα και συμβάλουν όχι μόνο στο κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα, αλλά και στη μάχη σώμα με σώμα με τους τζιχαντιστές, προστατεύοντας ολόκληρο τον κόσμο. «Αυτή τη στιγμή, το Ισλαμικό κράτος προσπαθεί να καταστρέψει όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, οι Κούρδοι προστατεύουν όλο τον κόσμο», λέει μία από αυτές.

    Τις γυναίκες Πεσμεργκά, όπως αποκαλούνται οι μαχητές κυρίως στο βόρειο Ιράκ, θα μπορούσε να τις παρομοιάσει κανείς με σύγχρονες αμαζόνες. Εκεί ανήκουν στον στρατό που έχει συγκροτήσει το αυτόνομο Κουρδιστάν και ο οποίος εκτιμάται ότι αριθμεί σήμερα περίπου 190.000 μαχητές. Πρόκειται κυρίως για πρώην αντάρτες που ανήκαν στις ένοπλες πολιτοφυλακές των δύο βασικών κουρδικών παρατάξεων στο βόρειο Ιράκ, του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΚDΡ) και της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (ΡUΚ).

    Οι Πεσμεργκά υφίστανται από την εμφάνιση του κουρδικού κινήματος ανεξαρτησίας στο βόρειο Ιράκ, στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Η μετάφραση της λέξης Πεσμεργκά αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα τους, καθώς σημαίνει «αυτοί που αντιμετωπίζουν τον θάνατο». Αληθές, αν αναλογιστεί κανείς το ευρύτερο κουρδικό κίνημα και στη Συρία και στην Τουρκία. Πάνω από 1.600 υπολογίζονται οι νεκρές Κούρδισες μαχήτριες που έπεσαν υπερασπιζόμενες το Κομπάνι, όταν το πολιορκούσαν με την υποστήριξη της Τουρκίας οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πριν μερικά χρόνια.

    Οι νεαρές γυναίκες αποτέλεσαν εξαρχής ενεργά μέλη του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος. Συμμετείχαν ενεργά στο κοινωνικό και πολιτικό ακτιβισμό, αλλά συμμετείχαν και στο αντάρτικο του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία και στην κουρδική πολιτοφυλακή YPG στη βόρεια Συρία. Παντού πολέμησαν ισότιμα με τους άνδρες συντρόφους τους. Εξάλλου, οι Κούρδισες παραδοσιακά έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην υπεράσπιση της γής τους. Από το 605 π.Χ. τις συναντάμε να αγωνίζονται μαζί με τους άνδρες αλλά και να κατέχουν ηγετική θέση στον στρατό.

    Δεν «μάσησαν» σε τελετή «αποφοίτησης» αξιωματικών για τους Πεσμεργκά, του στρατιωτικού σώματος των Κούρδων

    Τη φήμη που τις συνοδεύει ως πολεμίστριες που δεν λυγίζουν ακόμα και μπροστά στην πιο δύσκολη κατάσταση επιβεβαίωσαν γυναίκες από το Κουρδιστάν που μετείχαν σε τελετή «αποφοίτησης» αξιωματικών για τους Πεσμεργκά, τον «στρατό», δηλαδή, των Κούρδων.

    Οι γυναίκες αξιωματικοί δεν αρκέστηκαν στο να δείξουν τις ικανότητες σε μάχη σώμα με σώμα με άνδρες συναδέλφους τους αλλά προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα.

    Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν οι γυναίκες από το Κουρδιστάν δεν «μάσησαν» όταν κλήθηκαν να δαγκώσουν από κουνέλια μέχρι… φίδια!

    Το ακραίο τελετουργικό τελέστηκε στην πόλη Σοράν, βορειοδυτικά της «πρωτεύουσας» του Κουρδιστάν, Αμπρίλ.

    .

    000_1OX9RZ
    000_1OX9S1
    000_1OX9RY

    Οι γυναίκες Πεσμεργκά έγιναν ευρέως γνωστές για τη μάχη που έδωσαν στο Κομπάνι απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για αρκετούς μήνες.

    Όπως είχε δηλώσει στην Daily Mail γυναίκα αξιωματικός των Πεσμεργκά οι γυναίκες αποτελούσαν φόβο και τρόμο για τους τζιχαντιστές επειδή πίστευαν ότι αν σκοτωθούν από αυτές δεν θα καταλήξουν στον παράδεισο.

    000_1OX9SI
    000_1OX9SE
    000_1OX9SG
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Αυτό το μελαχροινό στην πρώτη σειρά στην πρώτη φωτο είναι για άγρια γούστα!! Ωραία γκόμενα να πούμε!!!Γουστάρω!!!

    2. Μια τετοια κοινωνια επρεπε να ειναι η ελληνικη με αντρες και γυναικες απο τα 18-60 να εκπαιδευονται συνεχως με οπλα .Η Ελβετια μια χωρα που δεν εχει εχθρους εχει τα περισσοτερα οπλα ανα κατοικο στον κοσμο εδω ουτε σφεντονα.Γιατι να νοιαστει κανενας για μια τετοια πατριδα

    3. Είναι πράγματι “τά κορίτσια τού ήλιου”σημερινές Σπαρτιάτισσες αξιοθαύμαστες αμαζόνες.Εχου-
      με καί εμείς κάτί αμαζόνες πού τίς αγόρασαν μέ έκπτωση στό Μοναστηράκι.Δεσποινίς Κεραμέως
      δεσποινίς Μονογιού πού κάνει αψιμαχία μέ τήν ελληνική γραμματική,η διαβόητη Ντόρα,ή καλλο-
      νή τής Αθήνας κυρά Τασία,η επίσης διαβόητη Θεανώ Φωτίου,τό ζόμπι από τήν Κρήτη η Γιάννα
      Αγγελοπούλου,η Αννα ΜΙΣΕΛ Ασημακοπούλου,η γνωστή τού Κασιδιάρη η Γαρουφαλίτσα Κανέλ-
      λη,Ελένη Κουντουρά,η μουσίτσα Κατίνα Σακελλαροπούλου καί πολλές άλλες.Ενα σακί σκύβαλα.
      Η μία χειρότερη από τήν άλλη.
      Γιάννης Λάκων

    4. Ενώ οι Έλληνες άντρες είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για την πατρίδα ! Αν έρθει η ώρα θα τρέχετε να δώσετε στις γυναίκες τα χεσμένα σας βρακιά. Τα βρακιά που δεν είναι ικανές να σιδερώσουν !

    5. Επειδή κάποιος είναι εχθρός του εχθρού μας δεν σημαίνει ότι είναι και φίλος μας. Κι αυτοί φανατισμένοι μουσουλμάνοι είναι που κανένα πρόβλημα δεν θα είχαν να σκοτώσουν χριστιανούς.

    6. Μονον ετσι επιβιωνει ενα εθνος.Γυναικες αληθινες οι οποιες σεβονται την παραδοση της φυλης τους.Και φυσικα οσες ζησουν σε καιρο ειρηνης και παντρευτουν θα αναθρεψουν με σωστες αρχες τα παιδια τους.Σε αντιθεση με την πλειοψηφια των νεοελληνιδων που πλεον δεν σεβονται τιποτα.

    7. αυτες μαλιστα! ειναι γυναικες με αρχ@δια!
      ειναι αξιες να υπερασπιστουν τα εδαφη τους!
      οχι σαν τις δικες μας τις ψυχανωμαλες μπαλοτσες, που δεν ειναι ικανες να σιδερωσουν ουτε τα βρακια τους!

    8. Το δικαίωμα στην επιβίωση κατακτάται και δεν είναι δεδομένο. Ο συγκεκριμένος λαός όσο πόλεμο και αν δέχεται,θα επιβιώσει διότι ξέρει να μάχεται. Εν αντιθέσει με άλλους που το πρώτο μέλημα τους είναι να απολαύσουν τηλεοπτικές εκπομπές μόδας τρώγοντας γαριδάκια. Ο μαχόμενος λαός θα επιβιώσει ενώ ο δεύτερος θα περδεται κάθε φορά που το απειλούν και θα παρακαλά για ανούσιες”καταδίκες”.

    9. Οπως οι…….Ελληνιδες μας, ετσι? Χα χα και παλι χα! Ετσι επιβιωνουν τα κρατη! Αλλα οι δικες μας εχουν πολλα ψυχολογικα προβληματα, οπότε………………..

    10. Εσείς πολεμάτε και οι αρχηγοί σας σας πουλάνε. Αυτό να σκέφτεστε.

      1. Πηγαινε εσυ χρονια μπροστα με τις Ελλεηνιδες και το φεισμπουκ …..ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

    11. Γυναίκες Ήρωες με καρδιά κ ψυχή λιονταριού! Πέραν της ομορφιάς τους, καμία σχέση με τις κουράδες/αρχιδομούρες/χλαπάτσες/κωλαρούδες Ελληνίδες, που ενδιαφέρονται μόνο για νινί μετά χρήμασι σε γερά πορτοφόλια, νύχια, λούσα, μπουζούκια και πεολειχία σε όποιον βρουν στα μπαράκια κάθε βράδυ!

    Comments are closed.