ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ

    Κοινοποίηση:
    ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

    Με μέτρα της «συμφοράς» η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί να απαντήσει στην οικονομική καταστροφή που προκάλεσε λόγω της πολιτικής που ακολούθησε σε ρεύμα και φυσικό αέριο.

    Η κυβέρνηση που έκλεισε τις λιγνιτικές μονάδες στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» βλέπει τις τιμές του ρεύματος να ανεβαίνουν ραγδαία με την Ελλάδα να έχει πλέον το πιο ακριβό ρεύμα σε όλη την Ευρώπη, καθώς μέσα στους τελευταίους μήνες έχει σχεδόν διπλασιαστεί η τιμή της κιλοβατώρας.
    Ανύπαρκτη ήταν και η πολιτική της για την αποθεματοποίηση του φυσικού αερίου, καθώς δεν φρόντισε να προμηθευτεί ούτε ένα κιλό φυσικού αερίου, ούτε ένα λίτρο πετρελαίου όταν είχαν καταρρεύσει οι τιμές τους στην αρχή της πανδημίας. Τότε η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε κλείσει συμφωνίες για την προμήθεια φυσικού αερίου, του οποίου η τιμή ήταν πολύ χαμηλότερη απ’ ότι είναι τώρα. Το ίδιο και για το πετρέλαιο, του οποίου η τιμή πλέον έχει ανεβεί κατά περίπου 30%. Αυτό είναι κάτι που έκαναν όλες οι υπόλοιπες χώρες.

    Μόνο και μόνο γι’ αυτή την έλλειψη πολιτικής θα έπρεπε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, αφού ήξερε πως μετά το τέλος των lockdown οι τιμές θα αυξηθούν ραγδαία.

    Όσον αφορά τα μέτρα… αυτά μάλλον δεν αφορούν κανέναν, καθώς είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας, διότι είναι κάτι μικροεπιδόματα τα οποία ελάχιστα θα βοηθήσουν τα νοικοκυριά τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

    Για την αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης λαμβάνονται τα εξής μέτρα μέτρα:

    Διπλασιάζεται η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα και θα φτάσει τα 326 εκατ. Ευρώ.

    Αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης (+36% έως και +68%) για πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά.

    Επίσης Θα είναι διπλάσια η προσαύξηση (20% αντί 10%) για κάθε παιδί
    Οι δράσεις της κυβέρνησης:

    1. Κατατέθηκε πρόταση στην ΕΕ για μηχανισμό στήριξης των Ευρωπαίων καταναλωτών από την υγειονομική κρίση

    2 Συνυπέγραψα δήλωση που προτείνει συντονισμό των μέτρων αντιμετώπισης κρίσης, μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, διεύρυσνη της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου

    3. Σε εθνικό επίπεδο η κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές για την αντιμετώπιση κρίσεων.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Εσυ Σανο με το δελτιο ….. Ειρων …. Να δω οταν ερθει η σειρα σου το μπεεεεε που θα κανεις

    2. Ολα αυτα τα εχουν σχεδιασει για να μας κανουν να σερνομαστε,να μην εχουμε τιποτα να μας φτωχωποιησουν δεν το καταλαβαινετε ;;; Οσο θα καθομαστε τοσα περισσοτερα θα μας κανουν.Σιγα μην δεν ηξεραν οτι το αεριο και πετρελαιο θα ανεβει για να αγορασουν ;;; Επιτηδες ολα γινονται και ερχομαι στα λογια του Αγιου Παισιου. ….. Θα σας βαλουν μεχρι τα παραθυρα φορους και ο κοσμος θα αγανακτησει και θα τους παρει με τις πετρες και δεν θα ξερουν που να κρυφτουν.Εγω ρωτω τωρα . Τι περιμενετε;;; Οσα περισσοτερα μας κανουν, τοσο το χειροτερο θα ειναι για μας.Η ζωη μας δεν θα κερδηθει με νευρα και λογια αλλα με πραξεις.Οι προγονοι μας παντα με πραξεις κερδιζαν την πατριδα μας που εμεις την εχουμε γραψει σε λογια και νευρα.Ξυπνηστε !!!!

      1. καλα τα λες αλλα ακομα κιμομαστε ειναι δυσκολο τωρα ειδικα η νεα γενια βαριετε σικοθει τα εχουν φορτοσει ολα στον κοκορα ολοι πρεπει να σικοθουμε

    3. Επιδόματα=κομουνισμός.

      Καρκίνος του πλανήτη και ότι πιο ενάντια στην φύση υπάρχει! Είναι όμως το θρησκευτικό δόγμα κάποιων άλλων κοπριών.

      Δεκαετίες τώρα γίνονται όλα τα βήματα προς την μετάβαση σε ψηφιακό κομμουνισμό και ισοπέδωση όλων πλην των διαπλεκόμενων. Όποιος νομίζει ότι θα τον αφήσουν να ζήσει έτσι με επιδόματα και μην έχοντας την κυριότητα ούτε του σώματος του, καλή τύχη. Ας συνεχίσει με τους ίδιους αχυράνθρωπους του κιναιδοβουλείου. Ξυπνάτε να τους στείλουμε όλους!

    4. Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι τι λένε. Οι κακιές γλώσσες λένε πως έκοψαν εισαγωγές στην Ελλάδα για να βοηθήσουν κάτι συμμάχους σε Βρετανία και κάτι μνημονιάκηδες ανθέλληνες σε Ολλανδία .Οι οποίοι κουνάνε και το δάχτυλο στις τιμές των προμηθευτών φα, το οποίο θα τους μπει στο κ-ο παρεμπιπτόντως. Έχουμε επίσης έναν αγωγό από τους βαλιτσάκηδες Αζέρους, για τον οποίο μας ζαλίσαν τον έρωτα οι Αμερικάνοι να γίνει από το 90′ και μετά (θυμηθείτε εποχές 2008 με φασαρίες και Μπουργκάς) και στον οποίο έχουν μερίδιο και οι Τούρκοι. Θα μας ρίξουν φθηνό αέριο ή θα πάει τσάμπα μόνο για τους Αλβανούς και τη μικρή Ολλανδέζα;
      Τέλος αφού μας έπρηξαν τα ούμπαλα για το ζήτημα αν θα εξάγουμε ποτέ αέριο και πετρέλαιο στην αοζ για να πάμε σε ‘πράσινες μορφές ενέργειας’ τώρα μας φορτώνουν και τη ζημιά τους, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο υπό μορφή πράσινων φόρων. Όσο για επιδότηση του ρεύματος, ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες, μήπως θα πάει στους παραγωγούς; Γιατί αν είναι έτσι μαζί με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ (όλως τυχαία λίγο πριν) τότε θα τον πιούμε όλοι οι καταναλώτες. Αληταράδες.

    5. Οι λιγνίτες άρχισαν να χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, από το 1870 υπήρχε η δυνατότητα σε ένα βαθμό να χρησιμοποιηθούν δεν γνωρίζω για πιο νωρίς, αυτά είναι γραμμένα και στην ιστορία του Βακαλόπουλου. Η Ελλάδα ενώ είχε λιγνίτες έκανε εισαγωγή κάρβουνο για τις ενεργειακές της ανάγκες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Λίγο Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο έγινε παράδοση-παραλαβή στους Αμερικανούς. Με λίγα λόγια κάποια στιγμή μπόρεσαμε να εκμεταλλευτούμε τους ελληνικούς λιγνιτικες ώστε να είμαστε σε ένα μεγάλο βαθμό ενεργειακά ανεξάρτητοι (υπάρχει και ελληνικη τύρφη, και πολλές αλλες δυνατότητες που προσφέρει η Ελληνική γη όπως η υδροηλεκτρική ενέργεια, ώστε να είμαστε 100% ενεργειακά ανεξάρτητοι για πολλά χρόνια) . Και φτάσαμε σήμερα με τα πράσινα παραμυθάκια, να γίνουμε πάλι σχεδόν 100% ενεργειακά εξαρτημένοι , επειδή κάποιοι τύποι που κυβερνάνε την Ελλάδα γ@μουν και δέρνουν και λογαριασμό δεν δίνουν, διότι αισθάνονται γεμάτοι έπαρση και αλαζονεία ότι τα πρόβατα τα έχουν βάλει καλά μες στο μαντρί, κατά την μέθοδο του Κωλέττη.

    6. Να τα γράφετε σιγά σιγά αυτά γιατί σιγκηνηθηκα, θα μπηξω τα κλάματα. Από 80 το θέρμανσης 100. Μας κομματιασες ρε μεγάλε, πως θα τον αντέξουμε. Που θα το χαλάσουμε τόσο χρήμα;! Πωπωπω. Μπε μπε μπε……

    7. Θα έχουμε νεκρούς από την πείνα και το ψοφόκρυο με αυτούς τους εβραιοτουρκόσπορους που έγιναν κυβέρνηση πάλι. Να έχετε το νου σας στην γειτονιά σας για όσους θα χρειαστούν βοήθεια.

    8. Χτες σε δηλωσης του ο πουτιν ειπε οτι δεν θα αφησει την ευρωπη χωρις υγραεριο και επεσε η τιμη του σημερα παλι ειναι ψηλα σε σχεση με τους προηγουμενους μηνες αλλα πχ στην γερμανια δεν περιμενουμε μεγαλες αυξησεις περιπου 13% στο καταναλωτη… στην ελλαδα δεν ξερουμε γιατι δεν μας το λεει κανεις.

    9. Μητσοτακη ανικανε εγκληματια κατα του Ελληνισμου

    Comments are closed.