ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ – ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ, ΝΕΑ ΞΑΦΝΙΚΗ ΠΡΟΕΛΑΣΗ

    Κοινοποίηση:
    ΕΚΡΗΞΕΙΣ

    Στην ολοκληρωτική κατάληψη του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία στρέφεται τις τελευταίες ώρες η κύρια στρατιωτική προσπάθεια των Ρώσων, μετά από κάποιες ημέρες ύφεσης και αφού οι ρωσικές δυνάμεις είχαν στρέψει την προσοχή τους στο νότιο μέτωπο με επιθέσεις που έδειχναν το ενδιαφέρον τους για τον έλεγχο όλου του μετώπου στη Μαύρη Θάλασσα.

    Οι βομβαρδισμοί σε ένα μεγάλο μέτωπο στην δυτική γραμμή του Ντονέτσκ, με επίκεντρο τις πόλεις Κραματόρσκ και τη Σλοβιάνσκ, αλλά και σε περιοχές του Λουχάνσκ, είναι αδιάκοποι τις τελευταίες ώρες. Επιθέσεις σημειώνονται και σε στόχους που βρίσκονται στην περιφέρεια Ζαπορίζια, δυτικά του Ντονμπάς, αλλά και στο Χάρκοβο στα βόρεια της χώρας, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

    Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν γέφυρες για να σταματήσουν την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στο Λουχάνσκ.

    Ειδικά οι πόλεις Κραματόρσκ και Σλοβιάνσκ, θεωρούνται στρατηγικής σημασίας, καθώς βρίσκονται ουσιαστικά στο κέντρο αυτής της ανατολικής γραμμής και οι Ρώσοι θέλουν να πετύχουν με τον έλεγχό τους, τον κατακερματισμό της ουκρανικής αντίστασης.

    Γι’ αυτό ο ρωσικός στρατός δια του υποστράτηγου Μιχαήλ Μιζίντσεφ κάλεσε τους διεθνείς οργανισμούς, που επιτελούν ανθρωπιστικό έργο να αναλάβουν δράση για να απομακρύνουν τους άμαχους σε αυτές τις περιοχές – υπολογίζονται σε 90 χιλιάδες – ισχυριζόμενος ότι τα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία είναι οχυρωμένα εκεί, τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες.

    Ο Μιζίντσεφ έκανε λόγο για «διαγραφόμενη καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση», εάν δεν γίνει έγκαιρα η απομάκρυνση των αμάχων.

    Αμερικανική προειδοποίηση στον Πούτιν

    Στο μεταξύ η ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών για την επέκταση του πολέμου και τη «διάχυσή» του σε άλλα μέτωπα, όπως στην Υπερδνειστερία είναι έντονη. Δύο μέρες μετά την εκτίμηση που διατύπωσε η επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Άβριλ Χέινς ότι είναι πιθανή η εισβολή στη Μολδαβία, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ προχώρησε σε μία έμμεση πλην σαφή προειδοποίηση προς τη Μόσχα να μην στραφεί εναντίον του ΝΑΤΟ.

    «Η άποψή μου είναι ότι η Ρωσία δεν θέλει να τα βάλει με το ΝΑΤΟ… υπάρχουν 1,9 εκατομμύρια δυνάμεις, που διαθέτει η Συμμαχία αυτή είναι μια μάχη που ο Ρώσος πρόεδρος δεν θέλει πραγματικά να έχει» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, σε μία συγκυρία όχι τυχαία: Η Σουηδία και η Φινλανδία ετοιμάζονται να υποβάλλουν αυτές τις μέρες αιτήματα για ένταξη στο ΝΑΤΟ και θέλουν να έχουν εγγυήσεις ότι το Σύμφωνο εγγυάται την ασφάλειά τους για όσο διάστημα διαρκεί η διαδικασία επικύρωσης αυτής της ένταξης – ίσως πάρει κι ένα ολόκληρο χρόνο.

    «Αν η Ρωσία αποφασίσει να επιτεθεί σε οποιοδήποτε έθνος κι αυτό είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλάζει το παιχνίδι. Το ΝΑΤΟ πιθανότατα θα απαντούσε» πρόσθεσε ο Λόιντ, κατά τις δηλώσεις του την Τετάρτη, σε μία εμφανή προσπάθεια να στείλει μήνυμα και στις δύο χώρες, αλλά και στη Μόσχα.

    Άνοιγμα Ζελένσκι για συνομιλίες

    Θέμα επανέναρξης των συνομιλιών με τη Ρωσία, αν και όχι με ιδιαίτερη ζέση, άνοιξε αιφνιδιαστικά την Τετάρτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, δηλώνοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις, «εφόσον δεν είναι πολύ αργά», όπως είπε. Σημείωσε δε με έμφαση ότι «με κάθε νέα Μπούκα και Μαριούπολη, με κάθε νέα πόλη όπου καταγράφεται μία ακόμα ρωσική θηριωδία, μειώνεται ή και εξαφανίζεται η δυνατότητα διαπραγμάτευσης και η πιθανότητα διπλωματικής λύσης».

    Μιλώντας σε φοιτητές του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών στο Παρίσι, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Ζελένσκι εξέφρασε την άποψη ότι «ο πόλεμος θα είχε αποφευχθεί εάν η Ουκρανία ήταν μέρος του ΝΑΤΟ πριν από την ρωσική εισβολή».

    Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε το βράδυ της Τετάρτης τηλεφωνική συνομιλία με τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις και ο Σολτς, που ενημερώθηκε για τις τελευταία εξελίξεις στην Ουκρανία, κάλεσε τη Ρωσία να τερματίσει αμέσως τις επιθέσεις και να αποκαταστήσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της καγκελαρίας το Βερολίνο θα συνεχίσει τη στήριξη της ουκρανικής αντίστασης στη ρωσική εισβολή.

    Ξαφνική προέλαση των ρωσικών δυνάμεων

    Οι δυνάμεις του συντάγματος Akhmat και οι Ρεπουμπλικάνοι από το 2ο Σώμα Στρατούτου Λουγκάνσκ διέρρηξαν τις εχθρικές άμυνες και πήραν τον έλεγχο των οικισμών Yuzhny και Voevodovka.

    «Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τους οικισμούς Yuzhny και Voevodovka καθώς και το εργοστάσιο Zarya στα περίχωρα της πόλης.

    Αυτή τη στιγμή, οι οικισμοί Fakel, Raduga-2, Zarya, Zarya-1, Michurinets και Elektromontazhnik βρίσκονται επίσης υπό τον πλήρη έλεγχο των ρωσικών και συμμαχικών δυνάμεων» ανέφεραν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.

    «Κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικών επιθετικών επιχειρήσεων στις 4 το πρωί σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, οι μαχητές της μονάδας “Akhmat” μαζί με το Δεύτερο Σώμα της λαϊκής πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ, διέρρηξαν την άμυνα και πήραν τον έλεγχο των οικισμών του Yuzhny και Voevodovka ενώ στην πορεία, απελευθερώθηκε το εργοστάσιο πυρίτιδας Zarya» ανέφερε ο βοηθός του επικεφαλής της Τσετσενίας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Εσυ ρε ψεκασμένε μαλακα ξυπνα λίγο πριν σε ξύπνησουν από τον πόνο που θα νιώσεις στον κωλο σου από τον Πούτιν χαιβανακο βλακακο 8 χρόνια εκπαιδεύουν τον στρατό τις Ουκρανίας και τους δώσανε τα πιο καλά όπλα που διαθέτη το ΝΑΤΟ τι 3μερες μας λες βλάκα σε σε κόφτη καθόλου ; Ας μην δίνανε όπλα και τότε θα ήταν Βερολίνο μέχρι τώρα

    2. Eιναι φανερο οτι, η Ουκρανια θα εχει την τυχη της Γιουγκοσλαυιας.
      Θα δημιουργηθει η Νοτιοανατολικη Ουκρανια, με τις δυο ανεξαρτητες μικρες δημοκρατιες (κατα το μοντελο του Κοσσοβου και των Σκοπιων), ολες υπο την ‘προστασια’ της Ρωσιας.
      Οι Ρωσοι θα φτασουν στην Οδησσο και θα αποκλεισουν τελειως την δυτικη Ουκρανια απο την Μαυρη Θαλασσα.
      Θα τερματισουν οταν φτασουν στην Υπερδνειστερεια η οποια απαιτει αναγνωριση και ανεξαρτησια απο την Μολδαβια.
      Ετσι, θα δημιουργηθει ενα μεγαλο τοξο απο τον βορρα μεχρι την Μαυρη Θαλασσα το οποιο θα χρησιμευσει σαν “ενδιαμεση ζωνη” αναμεσα στην δυτικη Ουκρανια (πιθανοτατα μελλοντικο μελος του Νατο), και την Ρωσια.

    3. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΙΣ ΡΩΣΙΔΟΥΛΕΣ

      1. Ωχ μιλάει και η Λάρισα που αν δεν κατέβαιναν οι Ρωσίδες ακόμα θα γαμουσανε γαλοτσες με τυρί.

    4. Το 25% του εδάφους της Ουκρανίας έχουν ήδη κατακτήσει.
      Με ελάχιστη χρήση αεροπορίας (χρησιμοποιούν περίπου 75 αεροπλάνα ενώ οι Νατοικοι περιμένανε να χρησιμοποιούν 1000-1500), με αποφυγή βομβαρδισμου αμάχων, με αιματηρές για τους ίδιους μάχες πόρτα – πόρτα έχουν καταλάβει τόσο έδαφος, όσο έδαφος είχαν καταλάβει οι Σύμμαχοι 70 μέρες μετά την απόβαση της Νορμανδίας.
      Το Κίεβο δεν τους ενδιέφερε ποτέ. Ήταν καθαρός αντιπερισπασμος για την κατάκτηση του νότιου μέρους της χώρας και του αποκλεισμού της Ουκρανίας από την θάλασσα, στρατηγικός στόχος ο οποίος τώρα μπαίνει στην τελική του φάση.

      1. ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΑ ΡΩΣΙΔΑΚΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΕΣ ΡΩΣΙΔΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΒΙΖΙΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΑΥΤΑ

        1. Αυτοί είναι η Ελλάδα.Να τους χαίρεστε.Θα δεις σε λίγο καιρό τι θα πληρώσεις στην Λάρισα.

    5. τι γέλιο, ε ; να μπαίνουν μακελειό και να σχολιάζουν χεσμένοι μπλε συριζαίοι μετακλητοί !! χαχα

    6. ουυυυυυυυυυυσσσσστττττ ρεεεεεεεεεε
      ψεκασμενε εξαερωμα θελεις ψυχανωμαλε εχεις φανταστει τι ειναι 2 ελλαδες να καταλαβεις χωρις να εχεις μεγαλες απωλειες στο πλυθησμο ? εχεις ιδεα τι ειναι πολεμος?
      Ρεεεεεεεεεεε ουυυυυυυυυυυσσσσστττττ

    7. Γελάνε και τα τσιμέντα με τους Ρώσους μεθυστακες. Αφού μετά απο 3 ολοκληρους μήνες πολέμου δεν έχουν κατακτήσει σχεδόν ούτε μια μεγάλη Ουκρανική πόλη. Εκτός απο την Μαριουπολη και αυτή με τα χίλια ζόρια. Ήταν που μας έλεγαν οι ψεκασμενοι Ρωσοδουλοι/Ρωσολαγνοι ότι δήθεν ο στρατός των αλκοολικων σε 5 μέρες θα έκανε παρέλαση στο Κίεβο!!! Χαχαχαχαχα

      1. … τι σε πονάει τόσο πολύ; και γιατί; στην πραγματικότητα πρόκειται για πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας-δηλαδή μεταξύ των δύο ΗΓΕΜΟΝΙΚΩΝ ΔΥΜΑΜΕΩΝ στο έδαφος της Ουκρανίας-δηλαδή ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ μέχρι του τελευταίου Ουκρανού … τι δεν κατάλαβες;

        1. Αν ήταν όντως πόλεμος ΗΠΑ και Ρωσίας να είσαι σίγουρος πως δεν θα έμενε ούτε ένας ρώσος στρατιώτης ζωντανός το λιγότερο σε 1 μήνα τρέλα μας πουλάς;
          Τζάμπα συζητάμε κιόλας αφού δεν αλλάζεις γνώμη όσο και να λέμε ότι η Αμερική μόνη της με όλο το στόλο που έχει αν ενεργήσει με μιας Δεν θα μείνει Ρωσικό πλοίο σε όλη την υφήλιο μην πούμε για στρατιωτικό εξοπλισμό εκεί είναι που είναι τόσο πίσω οι Ρώσοι….
          Κάντε τα κουμάντα σας με την Ουκρανία που με το ζόρι νικάτε κ αφήστε την Αμερική

          1. Οι Αλβανοί ενεκαθεν δεν χωνευαν τους Ρώσους γιατί τους έσπαζαν τα μούτρα οι Ρώσοι.Μια φορά μέσα σε ένα αστικό λεωφορείο ένας Ρώσος αρχισε στα χαστούκια δύο Αλβανούς μαζί.

    Comments are closed.