ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ! ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΣΚΥΛΑΛΑΚΗΣ – ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

    Κοινοποίηση:
    1

    Είναι φανερό πλέον προς που οδεύουμε….

    O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης προχώρησε χθες σε μία δήλωση-σοκ, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίου, αφού προέβλεψε πως λόγω των απαγορεύσεων το δημόσιο χρέος θα εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη.


    Συγκεκριμένα ο κ.Σκυλακάκης δήλωσε ότι η χώρα βαδίζει σε «τεντωμένο σχοινί, ανάμεσα στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προκαλεί η πανδημία και στην αποφυγή καταστάσεων και δεσμεύσεων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια», υπονοώντας ξεκάθαρα ότι υπάρχει η απειλή ενός νέου μνημονίου! 

    Όσον αφορά το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ προσδιόρισε το ύψος του σε 204% με 206%, (σσ. κάτι που όπως είναι λογικό θα οδηγήσει σε νέα μνημόνια).
    Ο ίδιος απέδωσε την εκτίναξη του χρέους όχι μόνο στις επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και στην αναθεώρηση του τρόπου υπολογισμού που έκανε πρόσφατα η ΕΛΣΤΑΤ, με αποτέλεσμα να υπολογιστεί μικρότερο το ΑΕΠ του 2019 κατά 4 δις ευρώ και του 2018 κατά 5 δις ευρώ.

    Όσον αφορά στην ύφεση του 2020, λόγω του δεύτερου lockdown της κυβέρνησης, ο κ.Σκυλακάκης την προσδιόρισε λίγο πάνω από το 10%, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις μέχρι τώρα προβλέψεις.

    Όσο για την ανάπτυξη του χρόνου, υποστήριξε ότι θα κινηθεί λίγο πάνω από το… 5% αλλά την συνέδεσε σε μεγάλο βαθμό με τον τουρισμό, ο οποίος η κυβέρνηση περιμένει ότι θα κινηθεί ίσως λίγο πάνω από το 60% σε σχέση με το 2019, χωρίς φυσικά αυτό να αποτελεί μια σίγουρη εξέλιξη ειδικά σε μια περίοδο που όλος ο κόσμος θα έχει βυθιστεί σε ύφεση και κρίση.

    Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση κυβερνητικού στελέχους που αφήνει να εννοηθεί πως έρχονται… μνημόνια και ίσως ακολουθήσουν κι άλλες τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς είναι φανερό πως τα lockdown της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει τη χώρα σε οικονομικό Αρμαγεδδώνα χειρότερο κι από αυτό του 2010.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Βγηκαν οι χαροι παγανια ,δητε τα προσωπα τους

    2. Όλο και περισσότερο, και κάθε μέρα αποκαλύπτονται… κι’ όλο και περισσότεροι τους καταλαβαίνουν….το ξέρουν.. φοβούνται…

    3. Η μόνη λύση,στα χαρτια πόλεμος σε συνεννόηση με τον Ερντογανουλη για να γίνει επανεκκίνηση των οικονομιων.
      Ξέρετε,απλά και ανεξοδα χωρίς σταγόνα αίμα.
      Λίγη δυναμίτη στη θαλασσα να γίνει τζερτζελες.
      Λίγες σφαίρες στον αέρα να γίνει η γλαροσουπα.
      Λίγα ερπυστριοφόρα να κάνουν βόλτες στα χωράφια κ.α.πολλα.

    4. Καρκινο ρε μουλε ευχομαι που θες και μνημονια τομαρι σιχαμενο

    5. ΜΑΓΚΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΣΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ.
      ΟΛΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΣΟΝΟΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΕΡΚΕΛ. ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΓΑΠ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ.
      ΕΝΑ ΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΝΑ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΤΣΙΠΡΑ?ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗ ΜΠΟΥΓΑΔΑ!
      ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΚΑΝΕΙ ΜΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΛΟΓΙΚΑ. ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
      ΕΝΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΠΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ. ΜΟΝΟ ΤΣΕΣΠΟΥ ΤΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΑ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑ.

      1. Καμία σχέση, ο Χίος κάθε μέρα στην εφημερίδα αποκαλεί τον κορωνιό “Χτικιό” και σιχτιρίζει τους “διασπορείς”

        Αντίθετα ο Τράγκας αποκαλεί τον κορωνιό μια απλή ιωσούλα, μην μπορώντας να κατανοήσει πως και πριν το lock down τα περιοριστικά μέτρα ήταν και πάλι ζόρικα, και πως χωρίς αυτά, άμα δηλαδή είχαμε ανεμπόδιστη πρόσβαση σε:
        – γήπεδα
        – nightclub
        – συναυλίες
        – μπουζούκια/ελληνάδικα κ.α.

        τότε τα κρούσματα θα ήταν πολλαπλάσια όπως και οι απώλειες. Έτσι είναι κυρ Γιώργο, ο κορωνιός δεν συγκρίνεται σε μεταδοτικότητα με τη Η1Ν1, μόνο στα γήπεδα ποδοσφαίρου πανευρωπαϊκά, πόσα εκατομμύρια μαζεύονταν κάθε βδομάδα μέχρι το Μάρτιο; Ξεχνάς κυρ Γιώργο τις συναυλίες που επί 4 ώρες 10000 χέβι-μέταλα χοροπηδάνε ο ένας πάνω στον άλλο;

        1. Καλα μαλλον δεν εχεις παρακολουθησει επαρκως τις εκπομπες του και μπορει να στηριζεσαι σε καποιο αποσπασμα. Ποτε δεν αμφισβητησε την υπαρξη του ιου και ακομα και το εμβολιο – λανθασμενα κατ εμε- δεν το αποκαλεσε ποτε δηλητηριο. Οταν ομως σου λεει αναστελλεις το 80% των χειρουργειων σοβαρων παθησεων και οχι γριπης covid που συνηθως ειναι ασυμπτωματικη και μονο ανασοκατεσταλμενα ατομα 80 ετων μεσο ορο βλαπτει,και κλεινουν χειρουργεια να τα κανουν ΜΕΘ κατι δε παει καλα. Παρενθεση εδω φυσικα δε συγκρινεται η Η1Ν1 με τον covid. Εγω κι εσυ και οποιοσδηποτε αλλος νεος που ειμαστε δυνατοι αμα παθουμε Η1Ν1 θα μας γονατισει καμια βδομαδα και θα χασουμε και 5 κιλα μεχρι την αναρρωσ οπως ολα τα προηγουμενα χρονια ενω στον covid κατα 95% θα ειμαστε ασυμπτωματικοι ενω οι γεροι και ασθενεις θα πεθανουν και απο το ενα και απο το αλλο. Μη μιλας κι εσυ για χιλιαδες νεκρους επειδη συμφωνα και με τα επισημα στοιχεια που ανακοινωσε ο Πετρακος με τους επιστημονες στην ερευνα 4000 θανατοι απο γριπη που ειχαμε πχ το 2015 δεν εχουμε καν το 1/7 φετος!

    6. Από μικρός ο Κουλης μισούσε αυτούς που τον κοιροδευαν γιατί ήταν …ελαφρόμυαλος. Παιδί που είχε όλα τα αγαθά εκτός την εκτίμηση των γύρω του.
      Ήθελε πάντα να τιμωρήσει αυτους που τον κορόιδευαν αλλά η ευκαιρία ήρθε μόνο όταν έγινε Πρωθυπουργός.

      Ο πραγματικός λόγος που ακούει τους πονηρούς λοιμοξιολόγους είναι η βαθειά εσωτερική παρόρμηση να εκδικηθεί κοροϊδεύοντας και αυτός με την σειρά του αυτούς που η οικογένεια του, του έμαθε ότι είναι ποιο βλάκες και από αυτόν, τον Ελληνικό Λαό δηλαδή.

      1. Ο/Η Γκραμποφσκι το βαθυ λαρυγγκι με χαραδρα σαν ηλεκτρικη σκουπα λέει:

        Προσθεσε σ αυτα και το γεγονος οτι ολη η Ελλαδα ξερει πως τον κερατωνει η γυναικα του ασταματητα με οποιον βρει μπροστα της, μπορεις να φανταστεις ποσο κομπλεξικος ειναι και τι μισος εχει συσσωρευτει μεσα του.

    7. Ενας σημαντικος λογος γιατι πρεπει να εκτοπισουμε το πολιτευμα δημοκρατια, εμεις οι Ελληνες δεν εχουμε πολιτικη σκεψη αλλα πελατειακη και ετσι προσεγγιζουμε τα κομματα . Συνεπως ολοι ειμαστε υπολογοι για αυτο,οταν λεω ολοι εννοω σους ψηφιζουμε πανω απο δεκα χρονια οχι οι πιτσιρικαδες που θα ψηφισουν τωρα για πρωτη φορα. Δικτατορια μας αξιζει μονο ετσι ειμαστε σοβαροι ολοι μας,και οχι χυμαριο οπως τωρα.

    8. Σηκώ κ φύγε κοπρόσκυλο ανέλαβε την ευθύνη τώρα θα πληρώσεις έξω από την ΕΕ τώρα κ επιστροφή στη δραχμουλα μας

    9. Σηκωθείτε φύγετε ρε παλιομαλα κες άχρηστοι ε άχρηστοι.

    10. τον αξίζει τον Έλληνα αυτό το γαμησι τον αξίζει γιατί είναι κομματόσκυλο και τρέχει σαν τον πουστη στις κάλπες.Καλά παθαίνεις Έλληνα καλά παθαίνεις….

    11. Αλλος άχρηστος και ανίκανος καρεκλοκένταυρος . Καλά που στο διάολο τους μάζεψαν όλους αυτούς ; Απορώ αυτή η χώρα τόσο φτωχή είναι σε πολιτικό προσωπικό ;

    12. Κούλη δεν ήθελε ο ελληνικός λαός??Φάτε τον τώρα στη μάπα!

    13. Τη βουλιαξατε τη χωρα μεσ’το βοθρο και σεις και οι προηγούμενοι εδω και 10ετιες μον οπανα.

    14. Βάζουν μπρος το σχέδιο Ηρακλής για τις καταχρεωμένες τράπεζες, δηλαδή κρατικές εγγυήσεις δηλαδή πάλι ο άσχετος ελληνάκος θα πληρώσει το μάρμαρο.
      Επίσης βάζουν μπρος το σχέδιο ΜΠΑΝΤ ΜΠΑΝΚ για να παν όλα τα κόκκινα δάνεια στο δημόσιο, δηλαδή στο ρουφιανομάγαζο της ΑΑΔΕ και να προκαλέσει ασφυξία και στον τελευταίο μικροεπιχειρηματία που θα ξεφύγει του λουκέτου της πανδημίας.

      Ανεργία, φτώχεια, κατάθλιψη και κατάντια. Ολοκληρώνει το έργο που άφησε μισό πριν λίγα χρόνια η γερμανοτραφής κυβέρνηση του εμετικού Μητσοτάκη.

    15. να μην υπογράψει και αυτός το μνημονιάκη του έτσι θα τον άφηναν???

    Comments are closed.