ΑΡΘΡΟ – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΓΑΛΛΟΥ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ mRNA ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ – ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΒΓΗΚΕ Ο ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΕΚΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ; ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

    Κοινοποίηση:
    Christian Perronne

    H γαλλική εφημερίδα Francesoir δημοσίευσε στις 3 Δεκεμβρίου την επιστολή του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Christian Perronne με τίτλο ”Eμβόλιο mRNA: ηχηρή έκκληση από τον καθηγητή Perronne” όπου αναπαράγει την ανοιχτή επιστολή του που δημοσίευσε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και για την οποία μίλησε και στο Sud Radio.

    Η επιστολή του καθηγητή Perronne

    Η Γαλλία, που ζει έναν εφιάλτη εδώ και μήνες, ξυπνάει.
    Σε πολλές πόλεις της όμορφης χώρας μας ο λαός διαδηλώνει για να ανακτήσει την ελευθερία του, για να απαιτήσει την επιστροφή στη δημοκρατία.

    Ως γιατρός, εξειδικευμένος στις λοιμώδεις νόσους και ως πρόεδρος πολλών φορέων δημόσιας υγείας και συμβουλίων Υγείας συμπεριλαμβανομένων επί εμβολίων, συνειδητοποιώ καθημερινά τις αβεβαιότητες που δημιουργούν φόβο και αυξανόμενη σύγχυση μεταξύ των συμπολιτών μας.

    Ρισκάρω να χαρακτηριστώ πάλι ως «συνωμότης» ή καλύτερα ακόμα ως «καθησυχαστικός», όροι που χαρακτηρίζουν εκείνους που επικρίνουν ή αμφισβητούν την ενιαία σκέψη.

    Καταλήγω να είμαι περήφανος για αυτές τις ονομασίες, τα λόγια μου που εκφράζουν την αλήθεια δεν έχουν αλλάξει ποτέ από την αρχή της επιδημίας. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι είναι δική μου ευθύνη να εκφραστώ ξανά σήμερα για ολόκληρη την ιατρική πτυχή του Covid-19 και ειδικότερα για το θέμα του εμβολίου, τώρα το κεντρικό και σχεδόν μοναδικό στοιχείο της πολιτικής της κατάστασης υγείας.

    Πολλοί Γάλλοι έχουν υπνωτιστεί από την πολιτική του φόβου. Από τον Σεπτέμβριο του 2020, μας είπαν για ένα δεύτερο τρομερό κύμα επιδημίας, χειρότερο από το πρώτο.

    Ακόμη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης τηλεοπτικής ομιλίας του προέβλεψε τουλάχιστον 400.000 θανάτους, προσθέτοντας στους 200.000 θανάτους που εκτιμήθηκαν λίγο πριν από τον καθηγητή Arnaud Fontanet de Pasteur. Αυτοί οι μη ρεαλιστικοί αριθμοί είχαν μόνο έναν στόχο, να τροφοδοτήσουν τον φόβο για να μας κρατήσουν περιορισμένους,

    Ωστόσο, η ευρεία χρήση μάσκας στον γενικό πληθυσμό δεν έχει επιστημονικά αποδείξει συμφέρον για τον περιορισμό της επιδημίας SARS-COV-2. Η χρήση μάσκας πρέπει να στοχεύει σε ασθενείς, και στο περιβάλλον τους (ειδικά σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο) και στο ιατρικό προσωπικό που έρχονται σε επαφή.

    Αλλά η επιδημία υποχωρεί και δεν έχει οδηγήσει σε καμία αποκάλυψη. Η δυναμική της καμπύλης έχει δείξει για εβδομάδες το προφίλ μιας εποχιακής επιδημικής ανάκαμψης που παρατηρείται με ορισμένους ιούς, μόλις τελειώσει το επιδημικό κύμα.

    Αυτό μαρτυρεί την προσαρμογή του ιού στον άνθρωπο και αντικατοπτρίζει επίσης τη συλλογική ανοσία που εξελίσσεται στον πληθυσμό και η οποία μας προστατεύει φυσικά.

    Τα στελέχη των ιών που κυκλοφορούν σήμερα έχουν χάσει τη μολυσματικότητά τους. Οι αρχές δεν θα μπορέσουν να πουν ότι είναι χάρη στον περιορισμό, διότι η πτωτική τάση είχε αρχίσει πριν από την εφαρμογή του.

    Η μείωση της επιδημίας είχε αρχίσει ακόμη και, σε ορισμένες πόλεις, πριν από την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

    Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν θάνατοι που συμβαίνουν σε πολύ ηλικιωμένους, πολύ παχύσαρκα άτομα ή άτομα που πάσχουν από σοβαρό διαβήτη, σοβαρή υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιοαναπνευστικές ή νεφρικές παθήσεις.  Αυτά τα άτομα που κινδυνεύουν αναγνωρίζονται τέλεια. Ως εκ τούτου, τα υγειονομικά μέτρα πρέπει να στοχεύουν στην προστασία, την ανίχνευση και τη θεραπεία τους το συντομότερο δυνατό από την έναρξη των συμπτωμάτων με υδροξυχλωροκίνη και αζιθρομυκίνη, των οποίων η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια επιβεβαιώνονται ευρέως, εάν χορηγείται το φάρμακο. Πολλοί θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η συνέχιση της δίωξης των παιδιών μας πίσω από περιττές μάσκες παραμένει ακατανόητη. Όλα αυτά τα μέτρα λαμβάνονται έτσι ώστε οι Γάλλοι να απαιτούν εμβόλιο. Ποιο είναι λοιπόν το όφελος ενός γενικευμένου εμβολίου για μια ασθένεια της οποίας η θνησιμότητα είναι κοντά στο 0,05%; Όχι. Αυτός ο μαζικός εμβολιασμός δεν είναι απαραίτητος. Επιπλέον, οι κίνδυνοι εμβολιασμού μπορεί να είναι μεγαλύτεροι από τα οφέλη.

    Πιο ανησυχητικό είναι ότι πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, λένε ότι είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η ανάπτυξη και η αξιολόγηση αυτών των προϊόντων έχουν επιταχυνθεί και κανένα δεδομένο της αποτελεσματικότητας ή της επικινδυνότητας αυτών των εμβολίων δεν δημοσιεύθηκε ως σήμερα.

    Το χειρότερο είναι ότι τα πρώτα «εμβόλια» που προσφέρονται δεν είναι εμβόλια, αλλά προϊόντα γονιδιακής θεραπείας. Θα εγχύσουμε νουκλεϊκά οξέα που θα προκαλέσουν την παραγωγή στοιχείων του ιού από τα δικά μας κύτταρα. Δεν γνωρίζουμε απολύτως τις συνέπειες αυτής της ένεσης, επειδή είναι μια πρεμιέρα στον άνθρωπο. Τι γίνεται αν τα κύτταρα ορισμένων «εμβολιασμένων» παρήγαγαν πάρα πολλά ιικά στοιχεία, προκαλώντας ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στο σώμα μας;

    Οι πρώτες γονιδιακές θεραπείες θα είναι RNA, αλλά υπάρχουν projects με DNA. Κανονικά, στα κύτταρά μας, το μήνυμα αποστέλλεται από το DNA στο RNA, αλλά το αντίστροφο είναι δυνατό σε ορισμένες περιστάσεις, ειδικά επειδή τα ανθρώπινα κύτταρά μας από την πρωτόλεια εποχή εμπεριέχουν τους λεγόμενους «ενδογενείς» ρετροϊούς ενσωματωμένους στο DNA των χρωμοσωμάτων μας. Αυτοί οι «εξημερωμένοι» ρετροϊοί που μας κατοικούν είναι συνήθως μη επιθετικοί (σε αντίθεση με τον ιό HIV, για παράδειγμα το ρετροϊό του AIDS), αλλά μπορούν να παράγουν ένα ένζυμο, αντίστροφη μεταγραφάση, ικανή να μεταγράφει προς τα πίσω, από το RNA στο DNA.

    Έτσι, ένα RNA ξένο στο σώμα μας και χορηγούμενο με ένεση θα μπορούσε να κωδικοποιήσει το DNA, όπως και το ξένο, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να ενσωματωθεί στα χρωμοσώματά μας.

    Υπάρχει επομένως πραγματικά ένας κίνδυνος να μετασχηματιστούν οριστικά τα γονίδια μας.

    Υπάρχει επίσης η πιθανότητα , από την τροποποίηση των νουκλεϊκών οξέων των ωαρίων ή των σπερματοζωαρίων μας, να μεταδώσουμε αυτές τις γενετικές τροποποιήσεις στα παιδιά μας. Τα πρόσωπα που κάνουν την προώθηση αυτών των γονιδιακών θεραπειών λανθασμένα αποκαλούμενων ως« εμβόλια » είναι μαθητευόμενοι μάγοι και παίρνουν τους Γάλλους και γενικότερα τους πολίτες του κόσμου για ινδικά χοιρίδια. Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν τις τομάτες και το καλαμπόκι τα γενετικά τροποποιημένα , τα μεταλλαγμένα των OGM (οργανισμοί γενετικά τροποποιημένοι).Ένας ιατρικός υπεύθυνος ενός από τα φαρμακευτικά παρασκευαστικά εργαστήρια δήλωσε πριν κάποιες μέρες ότι ήλπιζε σε ένα αποτέλεσμα ατομικής προστασίας ,αλλά δεν θα έπρεπε πολύ να ελπίζει σε έναν αντίκτυπο στη μεταδοτικότητα του ιού επομένως επί της δυναμικής της επιδημίας.

    Αυτή είναι εν πολλοίς μια συγκαλυμμένη παραδοχή ότι δεν είναι εμβόλιο. Κρίμα.
    Είμαι τόσο πολύ πιο τρομαγμένος που πάντα ήμουν υπέρ των εμβολίων και έχω προεδρεύσει για χρόνια σε φορείς που διαμορφώνουν την πολιτική εμβολιασμού. Σήμερα, πρέπει να σταματήσουμε αυτό το εξαιρετικά ανησυχητικό σχέδιο. Ο Louis Pasteur θα γυρίσει πλευρό στον τάφο του.
    Η επιστήμη, η ιατρική ηθική και πάνω από όλα η κοινή λογική πρέπει να αντιπαρατεθούν.

    Christian PERRONNE

    Δείτε εδώ τι δηλώσεις έκανε ο Μακρόν

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    25 Σχόλια

    1. Παίδες η επιδημία μάλλον είναι η πρόσοψη, ή η μάσκα αν θέλετε του πτωχευμένου οικονομικού συστήματος Παγκοσμίως!
      Και φυσικά ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…

    2. Ξέρεται ότι για πρώτη φορά στην μοντέρνα ιστορία θα δωθεί ένα φάρμακο μαζικά στον πλυθησμό χωρίς να έχουν προυπάρξει peer reviews; Δηλαδή έλεγχος από ανεξάρτητους ερευνητές;
      Άντε προβατάκια, τραβάτε στο σφαγείο να εμβολιαστείτε…

    3. Εγω δεν γνωριζω απο ιατρικη επιστημη, εχω ομως μια απορια.Γιατι μεχρι σημερα δεν επιχειρηθηκε η υποχρεω
      τικοτητα ολων των εμβολιων για διαφορες ασθενειες και στον συγκεκριμενο ιο γινεται ανελεητος πολεμος
      για την υποχρεωτικοτητα του???? ΓΙΑΤΙ????????

    4. Η συσκευασία του εμβολίου βρίσκεται μέσα σε υγρό άζωτο και όχι νερό.
      Το υγρό άζωτο είναι μια συμπαγής και εύκολα μεταφερόμενη πηγή αερίου αζώτου χωρίς συμπίεση. Επιπλέον, έχει ως ικανότητά του να διατηρεί θερμοκρασίες πολύ κάτω από το σημείο πήξης του νερού.Τοβυγρο άζωτο είναι ένα κρυογονικο υγρό το οποίο σε ατμοσφαιρική πίεση, μπορεί να φτάσει μέχρι τους −196 °C.

    5. ΜΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΙΜΑΙΡΕΣ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΟΝΤΑ ΜΕ 2η ΣΕΙΡΑ DNA ΑΝΤΙ 1) ΟΠΟΙΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ.
      ΑΛΛΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΥΒΡΙΔΙΑ – ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΧ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ”ΤΙΠΟΤΑ” ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ. Κ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.
      ΜΗ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΡΚΟ ΑΝ ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ…

    6. ΘΑ ΣΑΣ ΜΠΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΡΜΆΚΙ ΝΑ ΨΟΦΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΑΚΌΜΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΆΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΌ Η ΚΑΚΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ??????

    7. Και μη μου πει πάλι ότι κάνω λάθος;; Είναι φως φανάρι. Αυτό είναι κακο και για το site να κόβετε μια πληροφορία που θα βοηθήσει κάποιον μόνο από εγωϊσμο η εκδίκηση.

    8. Γιατί αυτός που έρχεται μετά τις οχτώ είναι τόσο περίεργος;;; Το κατάλαβα γιατί ανέβηκαν κάποια ενδιαμεσα σχόλια που δεν υπήρχαν πριν.Δε πρέπει να είναι κακος με την πραγματική έννοια αλλά πολύ εγωϊστης που θεωρεί ότι αυτός είναι αρχηγός και ποιοί είναι οι άλλοι που θα του υποδείξουν τι θα κάνει. Θεωρεί ότι μια υποχώρηση είναι και πτώση ίσως. Αυτά όλα είναι απλές υποθέσεις για να περνά η ώρα αφού δε μπορείς να είσαι σίγουρος . Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν αρχίσει ο μετανθρωπισμος και όμως πολεμάμε μεταξύ μας έστω και διαδυκτιακά.

    9. Να πουμε οτι mRNA δεν φτανει μεχρι το DNA γιατι διαβασω κατι τρελα πραγματα μεχρι το πλασμα φτανει αλλα εχει αλλα θεματα μακροπροθεσμα καταρχας ειναι ενεργο εμβολιο και δεν ειναι οπως τα παλια που ειναι ανενεργα οπως πχ το κινεζικο εμβολιο.
      Ρωταω εγω αν εχει θεμα αυτο το εμβολιο της pfizer-biontech μακροπροθεσμα για καποια αυτοανοσοι νοσο?? και αν μπορουν να το κανουν ανοσοκατεσταλμενοι

      1. Αφού γνωρίζεις τόσα πολλά για το mRna και τις λειτουργίες του, πρέπει να ξέρεις να απαντησεις και στο ερώτημά σου! Την επόμενη φορά που θα θελήσεις μια απάντηση, απλά μόνο ρώτα κι άσε τις φιγούρες!

        1. ρωταω γιατι υπαρχουν δυο αποψεις σε αυτο το θεμα η μια λεει οτι δεν παθαινεις απολυτος τιποτα και η αλλοι λενε οτι μακροπροθεσμα μπορει να βγει καποια αυτοανοση νοσο εγω δεν γνωριζω,,, οτι διαβασω γραφω,.., ελπιζω να περασει και απο τον δικο μας εθνικο οργανισμο φαρμακων πριν εγκριθει γιατι εαν δεν περασει θα ειναι μεγαλο σκανδαλο.

          1. Υπάρχουν δύο ειδών παρενεργειες των εμβολίων.Οι μακροπρόθεσμες και οι βραχυπρόθεσμες. Σαφώς και μπορούν να υπάρξουν έντονες αλλεργικές αντιδράσεις και αυτοάνοσα νοσήματα.
            Το πότε και αν εκφραστούν αυτά εξαρτάται από την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.
            Υπερήλικες, υπερκοπωμενα από διάφορες αιτίες άτομα , άτομα με υποκείμενα νοσήματα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τις παρουσιάσουν απ’ ότι οι υπόλοιποι.
            Το χειρότερο είναι ότι οι φαρμακευτικές δεν αναγνωρίζουν τις παρενεργειες αυτές οπότε ακόμα και να τις παρουσιάσεις δεν έχεις νομική κάλυψη για να διεκδικήσεις αποζημιώσεις.Ο Μπιλ Γκέιτς είπε ότι το 10% των εμβολιασθεντων θα παρουσιάσει σοβαρές παρενεργειες.

      1. Το παλικάρι που μιλάει στο βίντεο δίκιο έχει, αλλά αυτή που ανέβασε το βίντεο στο κανάλι της είναι για τα σίδερα.

    10. Επιτελους που βγηκε ενας επιστημονας απο μια προηγμενη χωρα της ευρωπης σε μια σοβαρη εφημεριδα να πει τα αυτονοητα !!!!

    11. Γιωργος Αδαλης δευτερο.
      8 ώρες ·
      Δεκέμβριος 2010 Wikileaks:
      H PFIZER σύμφωνα με διπλωματικά έγγραφα που διέρρευσαν, μίσθωσε ντεντέκτιβ για να βρούν στοιχεία από την ζωή του Γενικού Εισαγγελέα της Νιγηρίας.
      Ο εισαγγελέας αυτός ερευνούσε τις καταγγελίες 200 Νιγηριανών ότι η Pfizer χρησιμοποίησε μικρά παιδιά ως ινδικά χοιρίδια στη Νιγηρία και τους χορηγήθηκαν φάρμακα χωρίς την συγκατάθεσή τους.
      Πρόκειται για το αντιβιοτικό Trovan το οποίο η εταιρία λέει ότι στο ξέσπασμα της Μηνιγγίτιδας στη Νιγηρία την δεκαετία το ’90, το φάρμακό της βοήθησε 12.000 παιδάκια να σωθούν.
      Ομως 200 οικογένειες κινήθηκαν νομικά και υπόθεσή τους έφτασε το 2010 στο Ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ, γιατί 11 παιδιά πέθαναν και πολλά άλλα τυφλώθηκαν όπως υποστήριξαν οι γονείς στις αγωγές τους …

    12. Το 70% των Ελλήνων σύμφωνα με στοιχεία μυστικών δημοσκοπήσεων που έχει διενεργήσει η κυβέρνηση, απορρίπτουν τα εμβόλια και ειδικότερα της Pfizer για τις παρενέργειες που μπορεί αυτά να έχουν.

      Για το θέμα σχετική δήλωση έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος Ε.Μακρόν ο οποίος για το εμβόλιο ανέφερε: «Ιδιαίτερα προσεκτικοί για το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech τεχνολογίας mRNA. Υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα που δεν γνωρίζουμε για αυτό τον ιό, αλλά και φυσικά για το πρώτο εμβόλιο που φθάνει».

      Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δρ. Sucharit Bhakdi, Γερμανός επιστήμονας ταϊλανδικής καταγωγής ο οποίος δήλωσε σχετικά με τα εμβόλια: «Νομίζω ότι είναι απόλυτα επικίνδυνο. Και σας προειδοποιώ: Εάν συνταχθείτε με την άποψη ότι είναι απαραίτητο τότε θα οδηγηθείτε στην καταστροφή σας».

      Βέβαια και στην κυβέρνηση τα γνωρίζουν και γι αυτό με σκοπό να καμφθεί η «αντίσταση» των όσων έχουν δισταγμούς πέραν των διοικητικών προστίμων και μέτρων.

      Ήδη έχει καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα παιδιά της προσχολικής/σχολικής ηλικίας με ποινή διαγραφής, ώστε να γίνει και ουσιαστικά υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αποφάσισε να «κλειδώσει» την χώρα μέχρι το Πάσχα ανεξαρτήτως της πορείας της πανδημίας.

      Όπως επίσης για το θέμα έχει σημειώσει ο καθηγητής Ι. Ιωαννίδης για την πανδημία και το εμβόλιο: «Δεν ξέρω πόσο ακριβώς αν θα μπορεί να προσφέρει πλέον ένα εμβόλιο, αν φτάσουμε σε αυτή τη φάση. Μπορεί να είναι αργά. Το απεύχομαι, φυσικά».

      «Το να κλείνεις τους ανθρώπους για περισσότερο χρόνο κάθε μέρα σε κλειστό χώρο για μια λοίμωξη που διαδίδεται κυρίως σε κλειστό χώρο είναι παράλογο!» τονίζει στην συνέντευξή του ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας, Επιστημών Δεδομένων και Στατιστικής στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Ιωάννης Ιωαννίδης. αναφορικά με το lockdown.

      Αν σκεφθούμε ότι ο κύκλος της μόλυνσης και της εμφάνισης της νόσου (όπου έχει ενδείξεις, δηλαδή στο 1-2% περίπου) είναι 30 ημέρες, σημαίνει ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο σχεδόν, χωρίς καμία βελτίωσης με τέσσερις «σειρές» να έχουν νοσήσει παρά το lockdown.

      Άρα το lockdown έχει αποτύχει πανηγυρικά, όπως άλλωστε έχει αποτύχει και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες έχουν αναγκαστεί να προχωρήσουν σε άρση των lockdown.

      Έτσι στην κυβέρνηση αποφασίστηκε η λήψη σειράς μέτρων μέχρι το Πάσχα (μέτρα που θα ανακοινώνονται σταδιακά) με κυρίαρχο το ότι θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία (γυμνάσια και λύκεια) αλλά και επιπλέον με βάση τα σημερινά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες και τις εισηγήσεις που υπάρχουν στο τραπέζι:

      -Το άνοιγμα του λιανεμπορίου εκτιμάται πως θα είναι πιο ασφαλές να γίνει προς τα τέλη Ιανουαρίου. Για τα πολυκαταστήματα τα ρολά θα παραμείνουν για επιπλέον διάστημα κατεβασμένα.

      -Για την εστίαση (καφέ και εστιατόρια) οι εκτιμήσεις που φτάνουν στο Μαξίμου είναι να μετατεθεί το άνοιγμα τους για τον Μάρτιο, όποτε και θα έχει πιεστεί να εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος της κοινότητας.

      Για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ούτε λόγος…

      -Τα μπαρ ακόμη πιο μετά, και πάντως τα κέντρα διασκέδασης δύσκολα ανοίγουν πριν από το Πάσχα.

      -Όσο για τα σχολεία; Ο σχεδιασμός είναι νηπιαγωγεία και δημοτικά να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως τα μικρά παιδιά είναι σχετικά πειθαρχημένα στα μέτρα προστασίας

      .-Αντίθετα οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξουν στοιχεία για περιορισμένη κυκλοφορία του κορωνοϊού μεταξύ των εφήβων. Ίσως και προς τα μέσα της άνοιξης.-Επιπλέον, καμία εκτίμηση δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή για το πότε θα μπορέσει να επιτραπεί η μετακίνηση πολιτών από νομό σε νομό.

      Να σημειώσουμε ότι το pronews.gr σας είχε ενημερώσει ότι τα μέτρα θα έφταναν μέχρι το Πάσχα γιατί μέχρι τότε στην κυβέρνηση θεωρούν ότι διατηρώντας την χώρα κλειστή θα έχουν οδηγήσει στον εμβολιασμό γύρω στα 2,5 εκατομμύρια πολίτες.

      Σε περίπτωση που γίνει νωρίτερα η άρση των μέτρων δεν θα ξεπερνούσαν το 1,5 εκατομμύρια πολίτες που θα έκαναν το εμβόλιο. Άλλωστε το μη υποχρεωτικό επίσης αλλά και χωρίς την πίεση της πανδημίας εμβόλιο της γρίπης για φέτος το έκαναν 1 εκατομμύριο πολίτες όταν πέρυσι και χωρίς τον κορωνοϊό το είχαν κάνει περίπου 800.000.

    13. Μου εστειλαν το παρακατω απίστευτο μηνυμα: “Απίστευτο: Περιπολικό της αστυνομίας επισκέπτεται ναό των Αθηνών για έλεγχο. Γίνεται θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών. Πιστοί περιμένουν έξω από το ναό τηρώντας όλα τα μέτρα. Ανοίγουν οι πόρτες του ναού και οι χριστιανοί προσέρχονται να κοινωνησουν με τάξη. Το αστυνομικό όργανο τότε απειλεί τον ιερέα γιατί κοινωνει τους χριστιανούς. Εκληπτος ο ιερέας του λέγει: Από πότε απαγορεύεται η μετάδοση της Θείας Κοινωνίας. Παπά θέλεις να φέρω το μπλοκάκι; Με απειλείς; απαντά ο παπάς. Φέρε μου την απόφαση για απαγόρευση της κοινωνίας. Ο αστυνομικός φεύγει πηγαίνει στο περιπολικό και ζητά εξηγήσεις από τους προϊστάμενους του. Εν συνεχεία το περιπολικό φεύγει… Πρωτοφανεις καταστάσεις από κυβέρνηση αφορισμενου πρωθυπουργού. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του”(Michail Margos)

      1. Κι εσύ πιστεύεις όλα τα chain mail που σου στέλνουν; Να σε ρωτήσω, σου έστειλε και ένας Νιγηριανός Πρίγκιπας;;;;

    14. Σοφά τα λόγια του καθηγητού. Με το δήθεν εμβόλιο πιθανόν να πάθουμε μεγαλύτερη ζημιά από την οποία μικρή όφελος θα μπορούσε να έχουμε.

    Comments are closed.