ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ – ΝΕΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

    Κοινοποίηση:
    covidfree5

    Οι εμβολιασμένοι πολίτες, δεν θα έχουν πλέον κανέναν περιορισμό στην πρόσβασή τους σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, από το Σάββατο (09/10). Δείτε αναλυτικά τις ελευθερίες που θα απολαμβάνουν. Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους.

    Το Σάββατο (09/10) ξημερώνει μία νέα καθημερινότητα για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού καθώς μπαίνει «τέλος» σε όλα τα περιοριστικά μέτρα στην πρόσβασή τους σε χώρους εστίασης και διασκέδασης, ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές.

    Την περασμένη Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έχουν πλήρεις ελευθερίες στους εσωτερικούς χώρους του κλάδου της εστίασης.

    Τα μέτρα θα ισχύσουν για 15 ημέρες οπότε και θα επικαιροποιηθούν.

    Οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να διασκεδάζουν χωρίς μάσκα, χωρίς χρονικό περιορισμό, θα μπορούν να είναι όρθιοι στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μπαρ, κλαμπ και γαμήλια γλέντια ενώ επιστρέφει ο χορός.

    Όλα τα παραπάνω θα ισχύουν και για τις περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες «κόκκινες», επιδημιολογικά.
    Για όσους εργάζονται σε καταστήματα εστίασης, ισχύουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται μέχρι σήμερα, όπως η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία. Στους μεικτούς χώρους ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.

    Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους

    Όσον αφορά στους ανεμβολίαστους:
    Δεν επιτρέπεται η είσοδος στους κλειστούς χώρους σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης.
    Στους κλειστούς χώρους θεάτρων, κινηματογράφων, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, αλλά και στα γυμναστήρια έχουν πρόσβαση με πραγματοποίηση rapid test 48 ωρών.
    Επίσης, για την εργασία τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι ανεμβολίαστοι οφείλουν να υποβάλλονται σε ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα.
    Εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid tests την εβδομάδα.

    Έλεγχοι της ΕΛΑΣ
    Στο πλαίσιο εφαρμογής της τήρησης των νέων αποφάσεων, ξεκινά ένα ειδικό πρόγραμμα ελέγχων με βάση στοχευμένο σχέδιο, από την ΕΛΑΣ και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες.

    Πιο αναλυτικά, θα συγκροτηθούν μεικτά κλιμάκια, από τις παραπάνω υπηρεσίες και φορείς, τα οποία θα περιπολούν σε όλες τις περιοχές της χώρας.
    Θα ελέγχονται πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους μπαίνουν σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης.

    Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα αστικά κέντρα και θα επεκταθούν μέχρι και στο τελευταίο χωριό της χώρας ενώ η Αστυνομία θα διαθέσει από το Σάββατο -και σε καθημερινή βάση- χιλιάδες αστυνομικούς ώστε μαζί με τους υπαλλήλους των συναρμόδιων υπηρεσιών, να πραγματοποιούν χωρίς εξαιρέσεις τους ελέγχους σε κάθε γωνιά της χώρας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    38 Σχόλια

    1. Ούτε μπαρ ούτε κλαμπ ούτε εστίαση ούτε σινεμά ουτε θέατρα ούτε τίποτα, στα @@ μας. Ποτάκι στο σαλόνι με χαλαρή μουσικούλα του γούστου μου. Delivery στο σπίτι και στην άνεση. Ταινίες σε Netflix, Amazon, Apple TV και πάνω απ’όλα πειρατεία στο φουλ! Η καλύτερή μου.
      σ.σ. μπόλι δεν κάνω ποτέ εις την αιωνιότητα.

      1. δεν ξερω που μενεις, αλλα αθηνα σε οσα καφε κ μπαρ εχω παει δεν μου εχουν ζητησει ποτε να δουν πιστοποιητικό. Μάλλον ελάχιστοι μαγαζατορες ελέγχουν

    2. Καλα λουκετα προυχοντες μαγαζατορες που τη βγαζατε με το αντιδωρο του λουλη! Καλη κονομα κρατος ΑΕ με τα μετρα που παιρνονται! Αν ο λουλης εχει αρχιδια ας απαγορεψει την εισοδο και στα supermarket!
      Πληρης καταλυση της δημοκρατιας στον τοπο που γεννηθηκε!
      Ο καιρος γαρ εγγυς τυραννοι!

    3. Όσο μας πολεμάνε μας κάνουν πιο δυνατούς.ειμαστε ενωμένοι ,είμαστε αποφασισμένοι,είμαστε πάνω από όλα ηθικοί .το σώμα μας είναι δικό μας.τελεια.ετσι και αλλιώς σε 6 μήνες όλα τα πρεζακια θα ψάχνουν την νέα δόση τους .είμαστε ελεύθεροι.

    4. Μητσακλάνη και σια ,σας έχω όλους χ@σμένους πατόκορφα. Κλείστε τα όλα, βάλτε όσους περιορισμούς θέλετε!
      Εγώ θα τραγουδαω πάντα έξω απ’ το κλουβί! Και φυσικά θα πεθάνω ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι υβρίδιο, όταν έρθει η ώρα μου. Πειράματα σε καλαμπόκια, ηλίθιους, φοβικούς και σόγια.

    5. Συνεχίστε να μας περιορίζετε, πορωνομαστε πιο πολύ απέναντι σας φασιστοειδη της πλακας. Το σώμα του κάθε ανθρώπου είναι δικό του και το κάνει ότι θέλει. Πόσο μάλλον όταν κάνεις από τις επιστήμοναρες δεν παίρνει ευθύνη. Κάνε το σου λένε με δική σου. Για ηλιθιους ψάχνετε. Εμβολιαστεί πρώτα τους λαθρο και βλέπουμε, αλλά εκεί μόνο για το μενού είστε άξιοι λαμογια.

    6. Και πολύ άργησε αυτό γίνεται στη Γερμανία από τον Ιούλιο

      1. Εδώ θέλανε τα λεφτά από τον τουρισμό γι’αυτό δεν έγινε νωρίτερα.
        Τώρα που μείναμε εμείς και εμείς τους έπιασε ο πόνος μη κολλήσουμε και μεταδώσουμε.(Καλά εγώ πιστεύω για να αρπάξουν χρημα το κάνουν παρά για να προστατέψουν κόσμο).Εάν ήθελαν να προστατέψουν κόσμο δεν θα άνοιγαν ποτέ το τουρισμό. Η λογική αυτό λέει, όταν υπάρχει ο όποιος θανατηφόρος ιός, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εντός και εκτός χώρας.
        Και μιλάμε για τρελά λεφτά εάν κάτσεις και τα βάλεις όλα κάτω, τέστ,μάσκες, πρόστιμα,κλπ κλπ.

    7. Και τραβούσα ένα ζόρι να πάω στα μπουζούκια και στην ταβέρνα.
      Ρε καραγκιόζηδες εδώ δεν υπάρχει μία να πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ και να βάλουμε πετρέλαιο θα σκάσουμε φια τα μπουζούκια;;
      Ας πάνε μόνο οι εμβολιασμένοι που έχουν και λεφτά.

    8. Καλυτερα δεν θα κολαμε απο τους μπολιασμενους που διασπειρουν και μεταλασουν τον ιο!!Το πολλυ πολλυ θα κολανε μεταξυ τους και τοτε θα εχουμε το μεγαλο πανηγυρι!!Ουτε εμεις που νοσησαμε δεν μπαινουμε στο ιδιο καζανι με τους μπολιασμενους-σφραγισμενους.Ο Θεός ειναι μαζι μας.

    9. ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ COVID FREE, ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΩ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΑΤΖΗΔΙΚΑ, ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΦΥΛΑΕΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ.
      ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΠΑΤΖΗΔΙΚΑ!

    10. Για 15 μέρες μόνο ισχύουν τα μέτρα. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Καλύτερα για την ασφάλεια όλων.

    11. ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΣΑΙ… ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ…. ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΦΥΛΑΚΑ…. ΕΞΟΝΤΩΣΤΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ…. GATES… SHCWAB…. SOROS… ROTHCHILD… KUSSINGER ROTHCHILD…. BEZOS…. MUSK…. PELOSI…. BIDEN….KAMALA….ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

    12. εμπιστευομαι την ασυδοσια στο ελλαδισταν, το ανυπαρκτο κρατος του ελλαδισταν και τους ελληνοειδης κατοικους της……….. τιποτα δεν θα λειτουργισει οπως το θελουν……..🤣🤣🤣 ειστε απαιχτοι……!!!!!!!!!

      1. Φτάσε τα μπούτια σου εσυ γκασταρμπάιτερ!

    13. Ο/Η η Χαϊδω η ντερμπεντέρισσα Σμυρνιά απο τις Κυδωνιές λέει:

      ρε τι βαλκανοκεραυνομενοι καραγκιοζηδες

    14. Ναι στο εμβόλιο πρέπει να πάει να το κάνει ο κόσμος άμεσα και να σταματήσει να διαβάζει αθρα που δεν ισχύουν κάνενας δεν έχει πεθάνει από το εμβόλιο αυτά τα λένε οι μπαρούφες… Έπρεπε να είχε γίνει ο διαχωρισμός

      1. Γλύψε παλιό ρεμάλι και σου έρχεται το μπουρμπουαρ.
        Ραγιας εσύ, Ραγιάδες και τα παιδιά των παιδίιων σου…

    15. Καλά λουκέτα… ειδικά φέτος με την ακρίβεια δεν πρόκειται να πατήσει ψυχή. Ας πάνε να φιλήσουν το χέρι του Μητσοτάκη να τους πετάξει κανένα κοκαλάκι. Όταν έπρεπε να ξεσηκωθούν καθόντουσαν, είχαν βολευτεί με τα ψίχουλα που τους έδινε.

      1. ΒΑΣΙΛΗ είναι βλέπεις η ανάπτυξη φρεντο πιτογυρο βολευόμαστε όπως το είπες ακριβώς και σαν κλείσουν τι έγινε χεστηκε η φοράδα μες το αλώνι εδώ δεν θα έχουμε να φάμε τον χειμώνα οι ταβέρνες τα μπαράκια και τα καφέ των 5€ με κόστος 0,50μας μαρανανε

    16. Και Τώρα θα γίνει της κακομοίρας. Τα κρούσματα θα φτάσουν στο Θεό.

      1. Και μάντεψε Γεωργία μου ποιός θα φταίει….Ναιαιαι το βρήκες.
        ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ.

      1. ΠΡΟΣΕΧΕ μην ΣΚΙΣΕΙΣ κανένα ΚΑΛΣΟΝ μπετοβλακα.

        1. Τσούζει “κοπρε”;; Είναι λίγα τα ψωμιά σας

    Comments are closed.