ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ, Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΚΟΠΡΑΝΩΝ, Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑ ΕΔΙΝΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ

    Κοινοποίηση:
    ARGOLIDA-PLANET-186

    Έρχονται αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό στον Δήμο Ναυπλιέων

    Σε μία επιχείρηση, που προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, αστυνομικοί στο Ναύπλιο συνέλαβαν έναν 50χρονο αλλοδαπό, που κατηγορείται για απάτη και είχε καταφέρει να διαφύγει από την Αλβανία πριν από 14 χρόνια.

    Ο 50χρονος αλλοδαπός κατηγορείται ότι είχε διαπράξει απάτη στην Αλβανία από το 2008 ως το 2009 και κατάφερε να διαφύγει στην Ελλάδα. Εντοπίστηκε στο Ναύπλιο από άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων και του πέρασαν χειροπέδες.

    Εκτός από τις κατηγορίες απάτης, η υπόθεση του 50χρονου προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς, όπως μαθαίνουμε, είχε συστήσει εταιρεία και εκτελούσε έργα για τον Δήμο Ναυπλιέων!

    Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν αναταραχή στην αντιπολίτευση του Δήμου, που άρχισε να εξετάζει με εμφανή ανησυχία τα έργα που είχαν ανατεθεί στην εταιρεία του συλληφθέντα, για τον οποίο η διαδικασία για την έκδοσή του στην Αλβανία έχει ήδη ξεκινήσει.

    Παρότι οι λεπτομέρειες της απάτης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, είναι σαφές ότι ο 50χρονος κατάφερε να οικοδομήσει μια ολόκληρη νέα ζωή στην Ελλάδα, δημιουργώντας σχέσεις με την τοπική δημοτική αρχή και αποκτώντας μεγάλης κλίμακας έργα. Αυτό οδηγεί σε ερωτήματα σχετικά με τους μηχανισμούς ελέγχου που είχαν τεθεί σε ισχύ για την ανάθεση τέτοιων έργων και τη δυνατότητα ενός ατόμου που είναι υπό διεθνή αναζήτηση να παραμείνει ανενόχλητο για τόσο μακρύ χρονικό διάστημα.

    Η πρόσφατη σύλληψη του 50χρονου Αλβανού έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτήματα για τη δημοτική αρχή του Ναυπλίου και πιο συγκεκριμένα για τον Δήμαρχο Δημήτρη Κώστουρο.

    Είναι αδιανόητο πώς ένα άτομο που αναζητείται για εγκληματική δραστηριότητα μπόρεσε να λάβει μεγάλα χρηματικά ποσά από το δημοτικό ταμείο, μέσω απευθείας αναθέσεων και χωρίς την παραμικρή επαλήθευση του ιστορικού του.

    Τι κριτήρια ακολούθησε ο Δήμαρχος Κώστουρος στην επιλογή αυτού του ατόμου για τέτοια έργα; Είναι μια ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί καθώς οι πολίτες του Ναυπλίου έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν πώς χρησιμοποιούνται τα δημόσια χρήματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η αντιπολίτευση του Δήμου δεν πρόκειται να αφήσει την υπόθεση αυτή να περάσει απαρατήρητη. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι οι επερχόμενες αποκαλύψεις θα δημιουργήσουν πολιτικό σεισμό.

    Πάντως, μέχρι στιγμής, ο κ. Κωστούρος δεν έχει τοποθετηθεί γι’ αυτό το «καυτό» θέμα. Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση και είμαστε περίεργοι να δούμε την αντίδρασή του.

     

    Και δεν σταματάμε εδώ! Τις βρήκαμε όλες και τις δημοσιεύουμε σήμερα!

    Δεν χρειάζεται να γράφουμε πολλά, όταν υπάρχει η «Διαύγεια» στο διαδίκτυο και από εκεί βλέπουμε και κρίνουμε.

    Ο κόσμος θέλει να μαθαίνει τι συμβαίνει με τη διαχείριση των χρημάτων του και γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει η «Διαύγεια». Για να μπορεί να βλέπει ο καθένας πώς αξιοποιούνται τα χρήματα που πληρώνει σε δημοτικά τέλη, εισφορές, φόρους κλπ. Για να υπάρχει πραγματική διαύγεια στο κράτος και στον Δήμο Ναυπλιέων στην προκειμένη περίπτωση.

    Και επειδή λαμβάνουμε πολλά μηνύματα καθημερινά από αναγνώστες που μας ρωτούν τι γίνεται με τις απευθείας αναθέσεις στον Δήμο Ναυπλιέων και στον ΔΟΠΠΑΤ, εμείς απλά θα τους παραπέμψουμε στη «Διαύγεια». Άλλωστε αποτελεί δημόσια πλατφόρμα και τα στοιχεία που περιλαμβάνει μπορεί ο καθένας να τα δει και να τα μοιραστεί.

    Ψάχνοντας εκεί, είδαμε κάτι που μας κίνησε το ενδιαφέρον ή μάλλον την περιέργεια. Ούτε μια, ούτε δύο αλλά 36 απευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένο Αλβανό εργολάβο για εργασίες του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ και εύλογα αναρωτιόμαστε:

    Με ποια κριτήρια έχει επιλεχθεί ο συγκεκριμένος για να αναλάβει όλες αυτές τις εργασίες τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις;

    Γιατί δεν γίνονται διαγωνισμοί ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια και να επιλεχθούν αυτοί που θα δώσουν τις καλύτερες προσφορές;

    Ναι, είναι νόμιμο το να δίνεις έργα με απευθείας ανάθεση, αλλά κατά πόσο είναι ηθικό όταν επιλέγεις ένα συγκεκριμένο άτομο για να του δώσεις 36;

    Χωρίς καμία πρόθεση να φανεί ρατσιστικό, γιατί πραγματικά το θέμα είναι ηθικό και όχι φυλετικό: Άλλοι ντόπιοι εργολάβοι δεν μπορούν να αναλάβουν εργασίες του Δήμου και του ΔΟΠΠΑΤ;

    Απ΄ όσο γνωρίζουμε, απευθείας ανάθεση έργου γίνεται συνήθως για έκτακτες περιπτώσεις, προβλέπεται ανώτατο όριο στο χρηματικό ποσό και προτιμάται αυτή η μέθοδος για να αποφευχθούν τυχόν χρονικές καθυστερήσεις και η γραφειοκρατία ενός διαγωνισμού.

    Και συμφωνούμε, πράγματι είναι αναγκαίο να υπάρχουν απευθείας αναθέσεις για ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ θέματα, όχι όμως για κάθε τί να τις μοιράζουμε έτσι και μάλιστα σε συγκεκριμένο άτομο.

    Όσον αφορά δε, τον συγκεκριμένο εργολάβο που του αναθέτουν εδώ και χρόνια τόσα έργα, έχει γίνει σχετική έρευνα για το ποιόν του; Αν για παράδειγμα είναι απολύτως νόμιμος και αν π.χ. έχει εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη;

    Λογικά ναι, φανταζόμαστε, έτσι; Γιατί δεν γίνεται να μοιράζεις έτσι δημόσια έργα και λεφτά χωρίς να «ψάξεις» πρώτα τον αποδέκτη. Σωστά;

    Επειδή κάποιοι αναφέρονται σε αλητεία, έλλειψη αξιοπρέπειας και άλλα τέτοια που «πουλάνε» προεκλογικά και επειδή και οι κρίνοντες κρίνονται, περιμένουμε απάντηση για το ρεπορτάζ.

    Δείτε όλες τι απευθείας αναθέσεις του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ στον Αλβανό εργολάβο στο παρακάτω αρχείο. Αν τυχόν και μας ξέφυγε καμία, απολογούμαστε, είναι πολλές βλέπετε..!

    36 απευθείας αναθέσεις από Δήμο Ναυπλιέων και ΔΟΠΠΑΤ (αρχείο)

    * Στην εικόνα της ανάρτησης (φωτομοντάζ) βλέπουμε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τη νυν Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη, με την οποία έχουν στενή συνεργασία και είναι μαζί και σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα.

     

    the-6

     

    Πηγή:

    https://argolidaplanet.com/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%ce%bf-%ce%b4%ce%ae%ce%bc%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b1%cf%85%cf%80%ce%bb%ce%b9%ce%ad%cf%89%ce%bd-%ce%ad/

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. ο κοπρολαγνος δημοτικος αρχοντας… ξερναω

    2. Ξεκωλιάστε τον γυφτοσκατατζή.

    3. Οι τοπικοι αρχοντες ανεκαθεν ηταν με το καθεστως με την εξουσια.λαμογια ειναι οι περισσοτεροι που προσκυνανε την εκαστοτε κυβερνηση.οσφυοκαμπτες και νεοεποχιτες.λενε ΝΑΙ σε ολα τα νεοταξιτικα σχεδια και ιδεες.ελαχιστοι ειναι πατριωτες και Χριστιανοι!

    4. Ο Νομός Αργολίδας, ως γνωστό , έχει πολλά αρβανιτοχώρια. Ο Δήμαρχος λοιπόν(με την κρετινοειδή φάτσα),ήταν αλληλέγγυος με τον Αλβανό.

    5. Και το έλεγε ο άντρας μου όταν περπατούσαμε σε κάτι πεζοδρόμια που έφτιαξε πριν δύο χρόνια κ ήταν τσάτρα πάτρα , τίποτα Αλβανοί θα τα έφτιαξαν 😄

    6. Πιο κάτω από ΝΔ δεν έχει, πιο κάτω είναι ο βόθρος

    7. Ο κόπρος με την κοπριά θα κάνει δουλειές…
      Προς τι λοιπόν η αποριά;;;

    8. Βρήκε τον απατεώνα το αλμπάνι συμφωνόυσανε για την μίζα και όλα μια χαρά. Η αντιπολίτευση γιατί δεν αντιδρούσε όλα αυτά τα χρόνια για τις απευθείας αναθέσεις. ΄Τελικά όλοι είναι τα ίδια σκατά και μόνο ένας στρατιωτικός νόμος ίσως φέρει τη χώρα στα ίσα της μιας και έχουν ξεφύγει τα πάντα. Όλα ξεχαρβαλωμένα όλοι βουτηγμένοι στη διαφθορά. Φτού σας ρεμάλια έτσι που καταντήσατε τη χώρα και τα μούτρα σας.

    9. Γιατι αποριτε;;; Στις Μπανανιες συμβαινουν αυτα!

    10. Απορω δηλαδή με τι άτομα σπιουνους μαφια πολιτικούς εχουμε να κάνουμε οχι και με αλβανους ρε ελεος!

    11. Εντάξει. Ξεφτίλα. Καθε φορά λέω πιάσαμε πάτο αλλά δεν έχω άλλα λόγια πια.

    Comments are closed.