ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ Β’ – ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΒΡΩΜΙΑΡΗΣ Κ@ΛΟΓΕΡΟΣ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ “ΠΟΡΤΑ” ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ [ΧΑΡΤΗΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ]

    Κοινοποίηση:
    KISING

    O ρόλος του Χένρι Κίσινγκερ και των ΗΠΑ στην εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο το 1974 είναι σκοτεινός και γίνεται ακόμα σκοτεινότερος από την ύπαρξη ενός χάρτη που δείχνει τα εδάφη που θα καταλάμβανε ο τουρκικός Κατοχικός Στρατός πριν την τελειωτική διείσδυση των τουρκικών δυνάμεων μέχρι την Αμμόχωστο.

    Δηλαδή οι Αμερικανοί γνωρίζαν που θα σταματήσουν οι Τούρκοι εκ των προτέρων.

    Τα μέλη της ομάδας Βureau of Ιntelligence and Research, που ασχολούνταν με την «Κυπριακή Κρίση», όπως είχε χαρακτηριστεί η εισβολή, σχεδίασαν ένα χάρτη με τον αριθμό 9.

    Ήταν ο ένατος μίας σειράς χαρτών, που απεικόνιζαν τις κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων από την 20ή Ιουλίου 1974, όταν άρχισε η εισβολή, μέχρι εκείνη την ημέρα, τη 13η Αυγούστου.

    xartis_usa_kypros_0

    Την επόμενη ημέρα, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εισβολή, που ολοκλήρωσε την τραγωδία. Οι οκτώ χάρτες καταστράφηκαν και ο ένατος διασώθηκε επειδή ο Κίσινγκερ είχε μία κακή, όπως αποδείχθηκε, συνήθεια να κρατά στο προσωπικό του αρχείο μερικά από τα σημειώματα των συνεργατών του. Η λεζάντα στο χάρτη έγραφε τα εξής: Map done by the Bureau of Intellegence and Research projecting Turkish moves on Cyprus, August 13, 1974. SECRET”.

    Αυτός ο χάρτης, ο οποίος δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο βιβλίο «Τα Μυστικά Αρχεία του Κίσινγκερ» (Εκδόσεις Λιβάνη, Ιγνατίου και Βενιζέλου) απεικόνιζε τη σημερινή γραμμή Αττίλα. Η εγκυρότητα του χάρτη αυτού δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.

    Στις 14 Αυγούστου 1974, ο νομικός σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέλμουτ Σόννενφελντ , παρουσίασε ιδέες στον Κίσιγκερ σε σχέση με τη διαχείριση της κατάστασης στην Κύπρο. Το έγγραφο με την ένδειξη «μυστικό/μόνο για τα μάτια», αναφέρει:

    «Ζητήσατε κάποιες σύντομες ιδέες για το τι να κάνουμε στη συνέχεια. Τίποτα από ότι μπορώ να σκεφθώ θα σταματήσει τους Τούρκους από το να προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν δια της βίας όσα απαίτησαν στα τελεσίγραφά τους. Ουσιαστικά, όπως ήταν έτσι και αλλιώς η πραγματικότητα, η μόνη πιθανή βιώσιμη λύση (modus Vivendi) θα πρέπει να βασισθεί σε μια ντε φάκτο διαίρεση του νησιού, όποια και να είναι η μορφή της. Εάν οι Τούρκοι κινηθούν γρήγορα και μετά αναγκασθούν να υποχωρήσουν, ίσως προκληθεί ελληνική αντίδραση και τότε ίσως μας δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσουμε για μια συμφωνία ( η οποία ίσως σώσει και τον Καραμανλή).

    Καθώς οι Σοβιετικοί μπορούν να λειτουργήσουν ως φόβητρο, πρέπει να τους κρατήσουμε σε απόσταση. Δεν μπορούν να εξελιχθούν σε διαιτητές μεταξύ συμμάχων των ΗΠΑ. Τα συμφέροντά τους διαφέρουν διαφέρουν ριζικά από τα δικά μας. Εμείς επιθυμούμε ένα modus Vivendi μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, ενώ αυτοί θέλουν μια αδέσμευτη Κύπρος και προτιμούν την Ελλάδα ή την Τουρκία, ή και τις δυο αποστασιοποιημένες από το ΝΑΤΟ.

    Έτσι, θα έπρεπε:

    να προσπαθήσουμε, επειγόντως, να περιορίσουμε την ελληνική αντίδραση, τουλάχιστον για 24 ώρες,
    να πούμε ξεκάθαρα στους Τούρκους ότι πρέπει να σταματήσουν σήμερα ή το αργότερο αύριο
    να προειδοποιήσουμε τους Τούρκους ότι η Ελλάδα κινείται ταχύτατα προς τα αριστερά
    να στείλουμε έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Αθήνα για να ασκεί συνεχή και άμεση επιρροή στον Καραμανλή
    με δεδομένο ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν γρήγορα την Αμμόχωστο, να διαβεβαιώσουμε ιδιωτικά τους Τούρκους ότι θα τους εξασφαλίσουμε λύση που θα περιλαμβάνει το ένα τρίτο του νησιού, στο πλαίσιο κάποιου διακανονισμού ομοσπονδιακής φύσης
    να διαβεβαιώσουμε τους Έλληνες ότι θα περιορίσουμε τις τουρκικές απαιτήσεις και δεν θα επιτρέψουμε επιπλέον εγκλωβισμένους, κλπ.
    Δεν πρέπει να εμπλακείτε άμεσα έως ότου σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Αφού γίνει αυτό, πρέπει να το κάνετε διότι δεν υπάρχει εναλλακτική δυνατότητα, και μόνο εμείς έχουμε το βάρος.

    Δεν νομίζω ότι οι Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ είναι το μέρος που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όταν έρθει η ώρα. Οι Έλληνες είναι πιθανότατα πολύ χολωμένοι με το ΝΑΤΟ και η διαδικασία μιας συνάντησης σε υπουργικό επίπεδο είναι περίεργη. Εξάλλου, χρειάζεστε τον Ετζεβίτ και τον Καραμανλή.

    Το Λονδίνο ίσως δεν είναι αποδεκτό από τους Τούρκους λόγω της επίθεσης που δέχθηκαν από τον Κάλαχαν.

    Δεν θα πρέπει να μεταβείτε στις πρωτεύουσες ( Αθήνα και Άγκυρα).

    Αυτό ίσως σημαίνει Γενεύη. Η Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Προέδρου θα ήταν εντάξει, αλλά θα είναι δύσκολο να καταφέρουμε να έλθουν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Επίσης, θα εκληφθεί ως πρόκληση προς τους Ρώσους. Η Νέα Υόρκη θα καθιστούσε δύσκολη τη διατήρηση των Ρώσων μακριά από τη διαδικασία. Θα μπορούσατε επίσης να επιχειρήσετε τη Ρώμη».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Οι χουντικοι ευθυνονται για ολα.Οπως ο δικτατορας Γκαλτιερι της Αργεντινης ηθελε να μηνει στην ιστορια με την κατακτηση των Φωκλαντ ετσι και ο Ιωαννιδης η (( αρσακειας)) οπως τον προσφωνουσεο Γεωργιος Παπαδοπουλος ηθελε να μηνει στην ιστορια με την ενωση της κυπρου με τη Ελλαδα με τα γνωστα αποτελεσματα,Γριβας ΕΟΚΑ Β,αδελφοκτονο πραξικοπημα με τη γραφικη χουντικη μαριονετα ψευτοκουτσαβακι Σαμψων,Αττιλας 1,Αττιλας 2,αναρωτιεμαι αν ισως αυτο τον χαρτη σεβαστηκαν οι Τουρκοι και αν αυτος ο χαρτης μας γλυτωσε απο τα χειροτερα γιατι ανθρωπος που ηταν εκει και πολεμησε μου ειπε οτι το μετωπο ειχε σπασει και οι Τουρκοι αν ηθελαν την επαιρναν ολη την κυπρο ξαδελφος της πολεμικης αεροποριας μου περιεγραφε την χουντικη ξεφτιλα που εζησε η χουντα δεν ηξερε ποσους επιστρατους χρειαζεται καθε αεροδρομιο,προσγειονοταν ο δικοικητης τη βασης με το πολεμικο του εροπλανο και τον πιαναν οι κομαντος και τον σημαδευαν με οπλα και τον εβαζαν με τα χερια ψηλα τον τοιχο επιστρεφοντας απο ασκησεις επειδη εν τω μεταξυ ειχε γινει πραξικοπημα,το μπαχαλο στην γενικη επιστρατευη,ηταν με την ντατκοτα στον διαδρομομετοιμοιμγια απογειωση και αλλος χτυπαγε τις λαμαρινεες να κατεβει γιατι εγινε λαθος ηταν να παει αλλου και τον στελναν αλλου και αλλος χτυπαγε απ εξω να ανεβει,ασε που τις περισσοτερες δυναμεις καταδρομων που ηταν να πανε κυπρο τις εστειλαν σε περιφερειακες πολεις για καταστολη κομμουνιστικων εκδηλωσεων δηλαδη επειδη οι χουντικοι φοβοταν για το τομαρι τους αφησαν την Κυπρο ανυπερασπιστη

    2. Σίχαμα Αμερική κι φίλη μας!!!! Πάει;;;;;
      Μας αγαπάνε,!!!! τρεις χειρότεροι κι από τους Τούρκους, θλιβερή χώρα
      Η ενδικος μισθαποδοσια την περιμένει από Τον δικαιοκριτη Χριστό και πάντων Θεό, όσο για τους Ελληνόφωνους προδότες τι; να πω;;;

    3. αυτα τα ξερουμε παιδια οτι οι παγκοσμιοι εγκληματιες γνωριζαν για την εισβολη τιποτα καινουργιο εχετε? καλος αμερικανος μονο νεκρος

    4. ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΙΡΝΕ Ο ΒΡΩΜΟΤΡΑΓΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΕΙΟΣ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΩΙΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ & Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΣΚΑΤΟΓΕΡΟΣ Ο ΚΟΥΦΟΚΑΡΑΜΝΛΗΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 74 ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ…ΑΙΝΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΧΑΙΒΑΝΙΑ

    5. Τι στην ευχή θέλουν όλες αυτές οι φατσογριες από τον κόσμο δεν πάνε να πίνουν τα χαμομήλι τους και να μάθουν να παίζουν και κανένα τάβλι να παιρνα η ωρα τους ήσυχα μπας και ησυχασουμε και εμείς από τα ματαιοδοξα γερό καπρίτσια τους!!!

    6. Ποιος έλληνα ή ελληνίδα είναι στο μαύρο βιβλίο του Επσταιν , εδώ σε θέλω , άντε σου έδωσα πρωτοσέλιδο

    7. Στήν άλλη πλευρά τού Ατλαντικού Ανώτατοι Αγγλοι Αξιωματικοί έπαιζαν ένα War Game στήν Στρατιωτική Ακαδημία του Sandhurst .Ειχαν χωριστεί στίς Τρεις Εγγυητριες Δυνάμεις ( Αγγλια, Τουρκια, Ελλάδα) και έπρεπε νά απαντήσει η κάθε Ομάδα Αγγλων Αξιωματικών, “Τι θά έκανε εάν εκδηλώνετο Πραξικόπημα κατα τού Προέδρου Μακαρίου “… Η Τουρκική Ομάδα σχεδίασε Εισβολή καί διαμελισμό κατά μήκος της 2ης Γραμμης Αττιλα !!! Ατυχώς έχασα τό Synday Times Magazine, που δημοσίευσε μόλις τό 1976 τήν απόρρητη εκθεση . Στην Βουλή των Κοινοτήτων ακολουθηε θύελλα από τους Κυπριακής καταγωγης Βουλευτές κατά τού πρωθυπουργου James Galachan(ΥΠΕΞ την εποχή της Εισβολής).

    8. Ο Χέλμουτ Σόννενφελντ (Helmut Sonnenfeldt) ήταν αμερικανοεβραίος.Γεννήθηκε τό 1926 στή
      Γερμανία καί ψόφησε στήν Αμερική τό 2012.Ηταν συνεργάτης καί σύμβουλος τού άλλου δια-
      βολοεβραίου Κίσινγκερ από τό 1974 μέχρι τό 1977.Αυτά τά δύο καθάρματα πούλησαν σέ συν-
      εργασία μέ τόν προδότη “Εθνάρχη” Καραμανλή τήν Κύπρο.
      Γιάννης Λάκων

    Comments are closed.