ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΝΕΙ -ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ- “ΔΩΡΟ” ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ EAST MED. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΚΑΙ …ΒΑΖΕΛΙΝΗ!

    Κοινοποίηση:
    koulis1

     Στην Βουλή, που επανέρχεται ύστερα από διακοπές σχεδόν ενός ολόκληρου μήνα (!) μπαίνει η υπογραφή της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην πρώτη πράξη της νέας εθνικής προδοσίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό είναι στην πράξη η ψήφιση των δύο συμφωνιών με την Ιταλία και την Αίγυπτο για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών διότι αποτελούν την Κερκόπορτα για να ακολουθήσει στη συνέχεια η “μοιρασιά” με τους Τούρκους, δηλαδή στην πραγματικότητα η παράδοση και η συνθηκολόγησή μας.

    Κι αυτά συμβαίνουν σε δημόσια θέα, στο προσκήνιο. Υπάρχουν όμως και το παρασκήνιο που είναι εξίσου θλιβερό και εξίσου προδοτικό!

    Η κυβέρνηση της ΝΔ και προσωπικά ο Μητσοτάκης όχι μόνο κοροϊδεύει προσποιούμενος ότι κάνει προσπάθειες να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά τα ξεπουλάει ολοένα και περισσότερα. Κάθε ημέρα, κυριολεκτικά, κάνει και μια κίνηση προς τα πίσω.

    Φαίνεται ότι το ¨πίσω” αποτελεί μια μεγάλη και σταθερή αδυναμία, από κάθε άποψη, για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα. Πιθανότατα έχουν γλυκαθεί με το “οθωμανικό δίκαιο” που ο Σουλτάνος τους εφαρμόζει σαν να είναι τα γιουσουφάκια του και δεν θέλουν να το στερηθούν με τίποτα…

    Μιλώντας για διαρκείς υποχωρήσεις δεν αναφερόμαστε μόνο στην παθητική στάση που δείχνει η ελληνική κυβέρνηση στον καθημερινό βιασμό που συνεχίζει να υφίσταται η πατρίδα μας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του τουρκικού πλοίου Ορόυτς Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ύστερα και από την παράταση της Navtex μέχρι τα τέλη και τουλάχιστον αυτής της εβδομάδας. Μιλάμε και για το περιεχόμενο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κούλης με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας ο οποίος στη συνέχεια έφυγε και πήγε στην Άγκυρα για συνάντηση και με τον Τσαβούσογλου. Από διπλωματικής αλλά και πολιτικής πλευράς μάλιστα έχει τεράστια σημασία, όπως μας επεσήμαιναν πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα, το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κατά την παραμονή του στην Αθήνα δεν περιορίστηκε σε μια συνάντηση με τον ομόλογό του, τον Νίκο Δένδια. Είδε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, λες και δεν μπορούσε ο υπουργός των Εξωτερικών να του μεταφέρει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Εξάλλου στην Άγκυρα όπου μετέβη ακολούθως είδε μόνο τον Τσαβούσογλου χωρίς να γίνει δεκτός από τον Ερντογάν…

    Κι επειδή τίποτα, ιδιαίτερα στην διπλωματία, δεν είναι τυχαίο, υπήρχε ένας επιπλέον λόγος που έγινε αυτή η συνάντηση. Ένας λόγος που συνιστά μια ακόμη, πολύ σοβαρή ψηφίδα, στο παζλ της νέας μεγάλης εθνικής προδοσίας από τον Κούλη και την παρέα του.

    Όπως μας αποκαλύπτουν οι ίδιες πολύ καλά ενημερωμένες πηγές, ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον απεσταλμένο υπουργό της Μέρκελ για να τον διαβεβαιώσει μεταξύ άλλων προσωπικά για την απόφαση να παγώσει οριστικά η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού East Med. Κι όταν μιλούν για πάγωμα, αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει ακύρωσή του!

    Και με αυτή τη νέα ντροπιαστική δέσμευση του Έλληνα (;) πρωθυπουργού στις αποσκευές του, ο Γερμανός υπουργός ταξίδεψε στην Άγκυρα για το μεταφέρει στους Τούρκους. Και προφανώς η αποστροφή του Τσαβούσογλου κατά τη συνέντευξη που έδωσε μετά -όπου παραλλήλως έπλεξε και το εγκώμιο της Μέρκελ προσωπικά- ότι “η Γερμανία προσπάθησε να αναλάβει έναν αντικειμενικό ρόλο αναφέρεται και σε αυτό το σκέλος.

    Το πάγωμα – ακύρωση της κατασκευής του East Med έχει τεθεί από την αρχή ως μια από τις βασικές προϋποθέσεις, από τον Ερντογάν, για να …καλμάρει κάπως και να μην είναι τόσο βίαιος στην εφαρμογή του οθωμανικού δικαίου σε βάρος των δικών μας. Με διαφορετικά λόγια το έχει χαρακτηρίσει ως κίνηση καλής θέλησης από ελληνικής πλευράς για να μην κλιμακώσει κι άλλο τις κινήσεις επίδειξης ισχύος απέναντι στην χώρα μας, ώστε στο “διάλογο” της συνθηκολόγησης που πάει να ξεκινήσει ο Κούλης και η παρέα του να μπορούν να αλοιφτούν και με λίγη βαζελίνη!

    Το θέμα του αγωγού East Med δεν είναι ένα δευτερεύον θέμα. Είναι τεράστιας σημασίας, έστω κι αν σκόπιμα δεν προβάλλεται ως τέτοιο. Σε συνδυασμό με τους άλλους αγωγούς είναι στην πραγματικότητα το κλειδί όλων των εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο.

    agogos

    Η υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού αυτού έγινε στις αρχές του έτους από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ ενώ απέφυγε να την υπογράψει, με προσχηματικές δικαιολογίες, η Ιταλία που ήδη βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας. Με βάση τον σχεδιασμό που είχε γίνει, ο αγωγός αυτός επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα  Λεβιάθαν  και  Αφροδίτη της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη. Ο αγωγός σχεδιάστηκε για να ξεκινά από τη Θάλασσα του Λεβάντε και για να συνεχίσει προς το έδαφος της Κύπρου. Από θα φτάσει υποθαλάσσια στο έδαφος της ανατολικής Κρήτης. Στη συνέχεια, η διαδρομή του θα συνεχίσει βορειοδυτικά και θα φτάσει στην ανατολική Πελοπόννησο την οποία α διασχίσει χερσαία, θα διασχίσει τον Πατραϊκό κόλπο και θα συνεχίσει κατά μήκος της ηπειρωτικής Ελλάδας, καταλήγοντας στην περιοχή της Θεσπρωτίας προκειμένου να συνδεθεί με τον σχεδιαζόμενο αγωγό Poseidon για την παροχή του αερίου προς την Ιταλία.

    Από την περιγραφή αυτή και μόνο φαίνεται ότι η Τουρκία μένει -σωστότερα, θα έμενε- έξω από το ενεργειακό παιχνίδι στην περιοχή. Και αυτό προσπάθησε να αποτρέψει ο Σουλτάνος με το τουρκολιβυκό σύμφωνο ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και όλες οι κλιμακούμενες προκλήσεις τους απέναντι στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι το Ορούτς Ρέις έχει εγκατασταθεί στο σημείο της ελληνικής θαλάσσιας ζώνης από όπου είναι να περάσει ο αγωγός αυτός!

    Εκτός των άλλων, ο Ερντογάν θέλει να μην γίνει ο East Med ώστε η μεταφορά του φυσικού αερίου της Μέσης Ανατολής να ενταχθεί στο πακέτο του γενικότερου “συμβιβασμού” για να περνά μέσα από την Τουρκία. Αυτό λοιπόν το “δώρο” – ένα ακόμη…- του έκανε χθες ο Μητσοτάκης μέσω του Γερμανού υπουργού Μάας, εκτελώντας τις εντολές της “μαμάς Μέρκελ”! 

    Mαυρογιαλούρος για την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    28 Σχόλια

    1. Να ποιος είναι πραγματικά γερμανοπουλημένος νεοναζί. Όχι η Χ.Α. που έτσι κι αλλιώς με την αρχομανία του χοντρού, αυτοκτόνησε.
      Μακάρι ο κόσμος να φέρει τον Κασιδιάρη ρυθμιστή στη νέα βουλή της απλής συριζοαναλογικής και κανείς να μην μπορεί να κάνει κιχ χωρίς την ψήφο του. Μπας και πάψουν οι προδοσίες αριστερών με δεξιές τσέπες και δεξιών με κάλο στο αριστερό ημισφαίριο του άδειου μυαλού τους…………

    2. Ουτως ή αλλως ο east med δεν θα γινοταν γιατι δεν υπογραφουν οι Ιταλοι.

    3. Αυτοί τα ξεπουλάνε όλα και εμάς μας φόρεσαν μάσκες και μας απειλούν…

    4. μπα δεν θέλει βαζελίνες ο πιθη-κούλης ,προπονημένος είναι στα 4
      Εμείς τι φταίμε ? που μετά τον τσίπρα πέσαμε σε χειρότερο τσίπρα ?
      α ρε ναυάγιο αυτιστικέ μιζοκούλη

    5. Έτσι μιζοτάκη,στα 4,ό,τι πει η Μέρκελ η νεοναζί

    6. Εαν αληθευει τοτε ολοκληρωνει το ενταφιασμο της κρατικης υποστασης της ελλαδος που ξεκινησε ο τσιπρας ξεπουλωντας ιστορια και το ονομα της μακεδονιας σε ενα μορφωμα,ερχεται ο μητσοτακης να ξεπουλησει την ιδια την χωρα,κανοντας την προκταικτορατο με αλλους κυβερνητες και κατοικοιυς βλεπετε με ποσο θερμη μιλαει για τους παρανομους μεταναστες ,αφου αυτοι ειναι οι νεοι πατριωτες της χωρας οπως λεει ο ιδιος μεσα στη βουλη.

    7. Αρχίζω να πιστεύω ότι αν μας αγοράσει ή ενσωματοθουμε με την Τουρκία θα σωθούμε!

    8. θελω να πιστευω οτι δεν ισχυει και οτι ειναι ραδιο αρβυλα

    9. ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΟΦΙΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ? ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ …..ΑΣ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΟΣΟΥΠΩ.Θα θελουμε διαβατήρια να πάμε στα νησιά μας….

      1. Απόλυτο δίκιο για την Γερμανόφιλή Οικογένεια, αλλά βλέπεις κανένα άλλο κόμμα σοβαρό?

        1. Είναι σοβαρό κόμμα, αυτό που διαχειρίζεται αυτήν την κρίση ?

    10. Αυτοί καλά κάνουν αφού υπάρχουν Ελληνες μ@@@@@ς που ψηφίζουν όλους τους Απατριδες τους προδότες και τούς άθεους αναμενόμενο ήταν. Επανάσταση από όλους μας τώρα αρκετά με τα λαμογια.

    11. ” Φαίνεται ότι το ¨πίσω” αποτελεί μια μεγάλη και σταθερή αδυναμία, από κάθε άποψη, για αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα. ” Αυτά παθαίνουμε όταν πάτε και ψηφίζεται φλωροπαίδια για πρωθυπουργούς :με μόνο σκοπό να έχετε άκρες για να κάνετε τις δουλειές σας και να βολεύετε τα παιδιά σας σε θέσεις. Αυτό ισχύει και για τους ζαίους με μόνη διαφορά ότι τώρα δεν κάνουν κουμάντο αυτοί. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις ότι το πάνε για ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

      1. Συμφωνώ. Ξέρεις τι γίνεται; Οι ζαίοι ότι κάνουν τα κάνουν λόγω ηλίθιας ιδεολογίας. Αλλά ο Κούλης όμως το κάνει για την κονόμα. Εχει σκοπιμότητες πολύ συγκεκριμένες, και γι’αυτό ειναι πιο επικίνδυνος απο τον Τσίπρα. Προς Θεού, ΔΕΝ λέω να ψηφίσει κανεις ούτε τον έναν, ούτε τον άλλον. Απλά αναφέρω γεγονότα.
        Εγώ προσωπικά θα ψηφίζω τον Ηλία μλέχρι να ψοφήσω και να ησυχάσω απο αυτή την κωλοχώρα με τους -ως επι το πλείστον- πανηλίθιους κατοίκους.

      2. Ισχυροποίηση ΟΛΩΝ για να αποτινάξουμε το δίπολο. Ενιαίο ψηφοδέλτιο του πατριωτικού χώρου με άνοιγμα σε όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως προηγούμενης κομματικής ταυτότητας. Μην πείτε δεν μπορούν να τα βρούνε μεταξύ τους και σκοτώνονται: αυτό να το ξεπεράσουν μόνοι τους-είναι δικό τους πρόβλημα, αλλιώς είναι και αυτοί ανάξιοι και εμείς άξιοι της μοίρας μας.

        1. ““αλλιώς είναι και αυτοί ανάξιοι και εμείς άξιοι της μοίρας μας.““ αξιοι για τους εντολοδοτες τους, αναξιοι για τους «εμείς άξιοι της μοίρας μας»

    12. Ο αγωγος eastmed κοστιζει διπλασια λεφτα και η ευρωπη δεν την συμφερει θελει να την περασει μεσω τουρκιας με τα μισα λεφτα περιμενουν να τα βρουν το ισραηλ με την τουρκια πλεον.

    13. 300 βαζελίνες να πάρουν… 300!!
      Οταν ο λαός τα πάρει στο κρανίο και πει δεν πάει άλλο θα τις χρειαστούν…

      1. Αρχίζω ότι αν μας αγοράσει ή ενσωματοθουμε με την Τουρκία θα σωθούμε!

    Comments are closed.