ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΑ “ΜΕΜΕΤΙΑ” – ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΕΙ MIRAGE 2000 ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ…(ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    1a49495f-gallia-miraz-exafanisi

    Ένα υπερόπλο διαθέτει στο οπλοστάσιο της η ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Ο πύραυλος SCALP EG, το «μακρύ χέρι» της αεροπορίας όπως πολλοί το αποκαλούν, μπορεί να οπλίσει τα Mirage 2000 και να επιφέρει σοβαρότατα πλήγματα κατά στρατηγικών στόχων (οπλισμένα καταφύγια) ή κατά μέσων του εχθρού (πλοία) και αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα ισχύος, ο οποίος λαμβάνεται σοβαρά από την Τουρκία.

    Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει έναν άγνωστο αριθμό πυραύλων cruise τύπου SCALP EG, με βεληνεκές το οποίο πολλοί υποστηρίζουν ότι μπορεί να ξεπεράσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και να φτάσει περίπου τα 500 χιλιόμετρα και αυτό γιατί η ακτίνα δράσης της ελληνικής διαμόρφωσης αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό. Απαγορεύεται να είναι πάνω από 500 χλμ. βάσει της συνθήκης για τον περιορισμό των όπλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν ότι «μπορεί να είναι και μεγαλύτερη.

    scalp

    Οι SCALP έχουν σχεδιαστεί για να χτυπούν από μεγάλη απόσταση στόχους και υποδομές υψηλής σημασίας. Mε βάρος περίπου 1300 κιλά και γόμωση σχεδόν μισό τόνο κινούνται στην τελική φάση σε πολύ χαμηλό ύψος εκτός ελέγχου εχθρικών ραντάρ, έχουν ακρίβεια πλήγματος στα 2 μέτρα και ικανότητα διάτρησης σκυροδέματος πάχους 6 μέτρων. Χωρίς αμφιβολία είναι το όπλο που ανησυχεί περισσότερο από κάθε άλλο την Τουρκική αεράμυνα.

    Skalp

    Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του :

    • Καθοδήγηση: GPS /INS + IIR (τελική φάση) με Terrain Masking και Terminal pop-up maneuver
    • Πολεμική Κεφαλή: Bomb Royal Augmenting Charge (BROACH) με τρεις τρόπους λειτουργίας βάρους 120 Kg
    • Εμβέλεια: 300 km
    • Βάρος: 1300 kg
    • Άνοιγμα Πτερύγων Καθοδήγησης: 2.84m
    • Μήκος: 5.1m
    • Πλάτος: 0.630 m
    • Ταχύτητα: 0.85 Mach
    • Τύπος Φέροντος Αεροσκάφους: M-2000-5
    • Στόχοι: Ευκολίες Αεροδρομίων, Ελλιμενισμένα Πλοία, Γέφυρες, Ενισχυμένοι στόχοι καθώς και Στόχοι στρατηγικού ενδιαφέροντος

    SCALP (1)

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. Η τελικη εντολη αν και οταν ερθει η κρισιμη στιγμη , θα ελθει απο το μαξιμου . Που σημαινει καθυστερηση που ισως αποβει μοιραια .Να δωσουν το ελευθερο στις Ε.Δ να εχουν τους κανονες εμπλοκης χωρις αυτο να σημαινει πως με την πρωτη παραβιαση θα πρεπει να ριξουν . Ελπιζω να γινομαι αντιληπτος .

    2. Εάν δεν φτάνουν σε μια χώρα 160 πολεμικά αεροπλάνα να δείξει ότι είναι κυρίαρχη να τα δώσουν 30 σε άλλη χώρα που μπορεί.

    3. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται υπεροπλα εχει τον παισιο και τις ξανθιες …..την πουτινα…γκομεμα του ερντι….που θα μας δώσουν την πολη… γιαυτο αραξτε μπυριτσα τσιπουρακι βλέπουμε τιβι μεσημεριανα κουλη χαρδαλια και χαλαρααααααα

    4. Πετάνε αυτά? Από τότε που γεννήθηκα τα ακούω……

    5. Τι τρεμουν τα μεμετια και κίτρινα άλογα, ξερουν τα μεμετια οτι θα παρουν αυτα που θελουν με τις ευλογίες της π@υτανας της Γερμανίδας, καλα ελεγε ο Τσωρτσιλ……….καθε 50 χρόνια η Γερμανία θέλει βομβαρδισμό

      1. Πουτάν@ δεν είναι η Γερμανίδα. Πουτάν@ είναι ο Μητσοτάκης, που υπακούει στην Γερμανίδα νταβατζή του.

    6. Η αεροπορία είναι το δυνατό μας χαρτί αν και θα χρειαζόμασταν μερικά σύγχρονα αεροσκάφη. Έχουμε και τους καλύτερους πιλότους αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Εκεί που έχουμε σοβαρό πρόβλημα είναι στο ναυτικό, έχουμε μόνο 4 πολύ καλά υποβρύχια και απο κει και πέρα το χάος.

    7. Μην ξεχνάμε, ο Ρετζέπ έχει πλέον και S400, σύντομα έτοιμους γιά δράση… τι συζητάμε τώρα;;; ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ μηδέν γιά την χώρα μας, από το 2010 και μετά… γερασμένα και απηρχαιωμένα υλικά και τεχνολογίες, χωρίς ενεργή ούτε δική μας πιά αμυντική βιομηχανία, τη στιγμή που ο Τουρκαλάς και αγοράζει και παράγει δικά του! Το Anadolu, σύντομα θα βολτάρει στο Αιγαίο, γεμάτο με ελικόπτερα, παραγωγής Τουρκίας!!! Ευτυχώς, προς ώρας, δεν πήραν έστω F35 και άρα στο Anadolu θα έχουν μόνο ελικόπτερα…

    8. Μην ξεχνάμε, ο Ρετζέπ έχει πλέον και S400, σύντομα έτοιμους γιά δράση… τι συζητάμε τώρα;;; ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ μηδέν γιά την χώρα μας, από το 2010 και μετά… γερασμένα και απηρχαιωμένα υλικά και τεχνολογίες, χωρίς ενεργή ούτε δική μας πιά αμυντική βιομηχανία, τη στιγμή που ο Τουρκαλάς και αγοράζει και παράγει δικά του! Το Anadolu, σύντομα θα βολτάρει στο Αιγαίο, γεμάτο με ελικόπτερα, παραγωγής Τουρκίας! Ευτυχώς, προς ώρας, δεν πήραν έστω F35 και άρα στο Anadolu θα έχουν μόνο ελικόπτερα…

    9. ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ MAVERICK ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΣΟΥΠΕΡ ΟΠΛΟ

    10. Τι ξεφτίλα! Δεν μπορούμε να φτιάξουμε ούτε ένα περίστροφο της εποχής Φαρ Ουέστ!!
      Και θέλετε και πυραύλους!!! Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα!!!!
      Τι στον διάβολο τα θέλουμε τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία όταν δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα πυροβόλο του 1912???!!! Έναν αιώνα πίσω!!!!
      Και θέλετε να κερδίσετε έναν πόλεμο με τους Τούρκους!! Θα κερδίσετε ένα αρχιδι κι ένα μύδι!!
      Ηλίθιοι!

    11. και που τα εχουμε ειναι ΑΧΡΗΣΤΑ αφου οι οσφυοκαμπτες ανικανοι πολιτικοι μας δεν υπερασπιζονται τα ελληνικα εδαφη και τα ελληνικα δικαια αντι να τσακισουμε τον τουρκο εισβολεα καθομαστε και παρακαλαμε την καθε φιλοτουρκη μερκελ να μεσολαβησει …ουστ κοπριτες πολιτικοι .τι αγοραζουμε οπλα αφου δεν τα χρησιμοποιουμε ΠΟΤΕ ? μονο για τις παρελασεις θα τα εχουμε ?

      1. Ποιά ελληνικά εδάφη ρε φίλε; Έχουν εκχωρηθει όλα στους δανειστές. Για τυπικους λόγους ανεμιζει ακόμα η ελληνική σημαία…

    Comments are closed.