ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ “ΠΕΤΑΞΑΝ” 45 ΔΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ – ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ – ΗΜΕΡΕΣ 2010-2011 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ…

    Κοινοποίηση:
    Economic-crisis-on-red-background

    Αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης είναι η ελληνική οικονομία, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες που κάνουν τα συστημικά ΜΜΕ για να ωραιοποιήσουν την εικόνα.

    Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το «Μακελειό» προκύπτει ότι από τον Μάρτιο, όταν άρχισε η ιστορία με τον κορωνοϊό, έχουν βγει μέχρι σήμερα από την Ελλάδα περισσότερα από 45 δισ. ευρώ, αποτελώντας την καλύτερη ένδειξη για το ότι τελικά οι «αγιογραφίες» που πληρώθηκαν από τον Στέλιο Πέτσα αντί 20 εκατ. ευρώ δεν είχαν και μεγάλο αποτέλεσμα.

    Η εικόνα είναι αντίστοιχη των αρχών της χρεοκοπίας (2010-2011) όταν τα κεφάλαια εγκατέλειπαν τη χώρα για να πάνε να βρούνε ασφαλή καταφύγια στο εξωτερικό. Η ίδια εικόνα επαναλήφθηκε και το 2015 όταν ο… μαθητευόμενος μάγος Γιάννης Βαρουφάκης έπαιζε τον υπουργό Οικονομικών για να κλείσει ένα πρωί τις τράπεζες και να επιβληθούν εν συνεχεία τα capital controls.

    Η μεγάλη εκροή κεφαλαίων που καταγράφεται στον παρόντα χρόνο, θέτει επ’ αμφιβόλω τις κυβερνητικές δυνατότητες να τα βγάλει πέρα. Επενδύσεις μέχρι στιγμής από ξένους δεν γίνονται και η κυβέρνηση κινείται ήδη στον δεύτερο χρόνο της, με το όποιο θετικό πολιτικό κεφάλαιο να έχει εξανεμιστεί.

    Για παράδειγμα, η μεγάλη επένδυση του Ελληνικού στην οποία είχε ποντάρει πολλά ο Κούλης καρκινοβατεί, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, που υποτίθεται ότι έτρεχε το όλο πρότζεκτ, αποδείχθηκε ότι μας «γέμιζε αλογόμυγες», υποσχόμενος διαρκώς την έναρξη των εργασιών, που μοιάζει οφθαλμαπάτη.

    Παράλληλα, η ελληνική οικονομία είναι αντιμέτωπη με την κατάρα των δίδυμων ελλειμμάτων, που θέλει να κρύψει ο Χρήστος Σταϊκούρας και βέβαια δεν φαίνονται να ενοχλούν τον μέχρι πρόσφατα λαλίστατο διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

    Το 2008, όταν άρχιζε να βαραίνει το κλίμα στην οικονομία, ο τότε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, επεσήμανε ως τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο που απειλούσε την ελληνική οικονομία, τα «δίδυμα ελλείμματα». ∆ηλαδή, το δημοσιονομικό και το έλλειμμα του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, τα οποία, αμφότερα, ξεπερνούσαν το 10% του ΑΕΠ.

    Αντίστοιχα εφιαλτική είναι και σήμερα η εικόνα, όπως μαρτυρούν και οι διαρκείς καβγάδες Σκυλακάκη και Σταϊκούρα. Ο Προϋπολογισμός στο επτάμηνο παρουσιάζει έλλειμμα ύψους 11,7 δισ. ευρώ (περίπου 7% του ΑΕΠ), όταν πέρυσι το έλλειμμα ήταν 1,9 δισ. ευρώ, και πρωτογενές έλλειμμα ύψους 8,2 δισ. ευρώ, από πλεόνασμα 1,8 δισ. Ευρώ το 2019.

    Οι εξελίξεις αυτές και οι δυσμενείς προοπτικές έχουν ωθήσει το δημόσιο χρέος να ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ. Εντυπωσιακή είναι εν προκειμένω η βουβαμάρα του Γιάννη Στουρνάρα αναφορικά με την έκρηξη του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο στο πρώτο εξάμηνο του 2020 έφτασε σε 7 δισ. Ευρώ, αυξημένο κατά 72,3% συγκριτικά με πέρυσι.

    Τα στοιχεία της ΤτΕ καταδεικνύουν τη μεγάλη εξάρτηση του ισοζυγίου και της οικονομίας γενικότερα από τον τουρισμό, καθότι την ίδια περίοδο τα τουριστικά έσοδα μειώθηκαν κατά 4,7 δισ. ευρώ.

    Οι εκτιμήσεις του φορέων του τουρισμού, για ετήσιες απώλειες της τάξης των 15 δισ. ευρώ, προμηνύουν πως οι πιέσεις στο ισοζύγιο θα διατηρηθούν ισχυρές και στους επόμενους μήνες. Σε απλά Ελληνικά, η φετινή χρονιά με τα «δίδυμα ελλείμματα» είναι χαμένη και προετοιμαζόμαστε για την επόμενη.

    Ωστόσο, έχει αρχίσει να εξαπλώνεται, με τη μορφή επιδημίας, μια ιδιαίτερα επικίνδυνη θεωρία ότι, «όλα θα διορθωθούν αυτομάτως μόλις λήξει η πανδημία». ∆ηλαδή, οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν κανονικά φόρους, δάνεια και εισφορές, ο τουρισμός θα ανθήσει ξανά κ.λπ κάτι που όλοι αντιλαμβάνονται ότι αποτελεί μέγα λάθος.

    Στον βαθμό, μάλιστα, που αυτό καλλιεργείται επίσημα από την κυβέρνηση και καλύπτεται από την Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι απλώς λάθος, αλλά έγκλημα εκ προμελέτης.

    Την αποκάλυψη έκανε η Εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο χθεσινό της φύλλο (24-8-2020)

    Χωρίς τίτλο-4

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. Εγώ πιστεύω ότι ο Κουλης είναι ο δεύτερος Μέγας Αλέξανδρος. Σίγουρα θα κατακτήσει και τον ατλαντικό ωκεανό. Μόνο να συνεχίζεται να τον ψηφίζεται και σε λίγα χρόνια από τώρα αν βρείτε έλληνα στην Ελλάδα εμένα να με χεσεται.

    2. ο κορονοιός σαρώνει
      η ύφεση βαθαίνει
      η Τουρκία αλωνίζει
      άρρωστοι, φτωχοί και ταπεινωμένοι
      δεν αντέχουμε άλλο τόση ευημερία

    3. O Προβοπουλος μαζευει ελιες και βοσκαει προβατα στα Κυθηρα,καλα κοροιδεψε και αυτος τα τοτε προβατα τωρινα μουσχαρια.

    4. λευτα υπαρχουν και πολλα μαλιστα, ετσι ειναι…………… γιαυτο ξαναψηφηστε τους….. σας πληρωνουν καλα.

    5. Δεν έχω. Άν είχα δεν θα τους άφηνα να ούτε σέντς.

      .

      ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

    6. Το δεκανικι των πολιτικαντηδων παρουσιαζει μια εικονα της κοινωνιας και της οικονομιας που ουδεμια σχεση εχει με την πραγματικοτητα! Οι ανθρωποι μεγαλης ηλικιας ειναι κολλημενοι στην tv, τους κανουν πλυση εγκεφαλου! Ειμαι 40 χρονων και μαλωνω με τον πατερα μου για οσα γινονται τους τελευταιους μηνες…

    7. ωραια..ψηφιζεται γονους συνεχεια και κατι γελοιους που αυτοαποκαλουνται επαναστατικη αριστερα, μοιραζεται αυτοδυναμιες και ολοι μαζι παμε για φουντο

    8. Παρτε τα λεφτα σας απο τις τραπεζες πριν σας πουνε οτι δεν υπαρχουν…αν πανε ξαφνικα ολοι να τα παριυν ουτα τα μισα δεν εχουν…γρεμιστε τις τραπεζες με αναληψεις..θα τρεχουν οι χαρτογιακαδες και δεν θα φτανουν….ουτε ευρω στην τραπεζα..

    9. Όλα τα λεφτά από κλεψιές απατεωνιές φοροδιαφυγες ,όλα τα πακέτα Ντελόρ μεσογειακά προγράμματα ΕΣΠΑ ,δάνεια,τα επένδυσαν σε ακίνητα και business στο Λονδίνο Mayfair Knightsbridge Chelsea και ΗΠΑ νέα Υόρκη λος αντζελες Ντουμπάϊ
      Οι Έλληνες οι καλύτεροι πελάτες των γνωστών clubs τα διασκεδάζουν στην υγεία εσάς των κορόιδων που από το 1974 τους ψηφίζετε

      1. AΠΑΙΧΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!! ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!!!!!!!! “”Οι Έλληνες οι καλύτεροι πελάτες των γνωστών clubs τα διασκεδάζουν στην υγεία εσάς των κορόιδων που από το 1974 τους ψηφίζετε”” και θα συνεχιζουν να τους ψηφηζουν, ξαναψηφηζουν και ματαψηφηζουν…………….. τραγικο για την ελλαδα……

    Comments are closed.