ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΥ ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ!!! Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΔΙΝΕΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ ΧΩΡΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ – “ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΑ” ΕΝΩ ΤΑ AIR CONDITION ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΒΑΡΑΝΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ

    Κοινοποίηση:
    logariasmoi-tis-dei-arxeiou

    Είναι πραγματικά απίστευτη αυτή η Κυβέρνηση. Ο λαός στενάζει από την ακρίβεια με αποτέλεσμα να έχουν κόψει ακόμα και από το φαγητό αλλά ο Κούλης ακάθεκτος. Μας δουλεύει μέσα στη μούρη και το κοκορεύεται κιόλας. Επιχείρηση «θερμοστάτης» λέγεται το νέο φρούτο που μπαίνει σήμερα στη ζωή μας, την οποία βαφτίζουν ως “μέτρα” για την εξοικονόμηση ενέργειας.

    Το πρόγραμμα παρουσίασε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

    Δημιουργείται ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης της κατανάλωσης, είπε ο Κώστας Σκρέκας, ξεκινώντας την ενημέρωση. Στόχος η μείωση της κατανάλωσης κατά 10% άμεσα, ενώ θα ληφθούν και μεσομακροπρόθεσμα μέτρα για μείωση της κατανάλωσης έως 30%.

    Θα υπάρχει help desk με ειδικούς για να βοηθηθούν οι φορείς.

    Σε ό,τι αφορά στα bonus, η τελική απόφαση για τα ποσά θα κριθεί από το πόση ενέργεια θα καταφέρει να εξοικονομήσει.

    Αν δεν το καταλάβατε, να σας το πούμε εμείς απλά. Καθήστε μέσα στο κατακαλόκαιρο με 40αρια χωρίς κλιματιστικό και ανεμιστήρα αν θέλετε να δείτε χαμηλότερους λογαριασμούς.

    Σε ένα κρεσέντο κυνικότητας μάλιστα, για όσους δεν “πιάσουν” τους στόχους ή το αμελήσουν, τότε θα πρέπει, όπως είπε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, να κάνουν οικονομίες από αλλού, αφού δεν θα μπορούν αν εξοικονομήσουν από την ενέργεια! Από που δηλαδή; Από το φαγητό; Από το νεράκι; Αυτά δεν τα διευκρίνισε ο κ. Σκυλακάκης.

    Έχει και συνέχεια αυτή η παρωδία όμως. Όποιος δεν κάνει συντήρηση των κλιματιστικών, ακόμη κι αν πιάσει τους στόχους του, θα πάρει λιγότερα χρήματα ως bonus, αφού αν είχε καθαρίσει τα air condition, τότε θα είχε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας άρα και μεγαλύτερο κέρδος!

    Στόχος είναι να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας 15% με 20% είπε η γγ Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

    Για κάθε κτίριο του δημοσίου θα υπάρχει ενεργειακός υπεύθυνος, ο οποίος θα δηλωθεί στην ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί.

    Τα κλιματιστικά θα ρυθμιστούν σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Ζητήθηκε επίσης από τους εργαζόμενους, ανά 2-3 ώρες να κλείνουν τα κλιματιστικά για 10 λεπτά και ανοίγουν τα παράθυρα, να κλείνουν υπολογιστές, φώτα, κλιματιστικά όταν φεύγουν από το γραφείο και να προσέχουν η θερμοκρασία να μην είναι πολύ χαμηλή.

    Θο τοποθετηθούν επίσης στόρια και κουρτίνες και προτείνεται να μένουν αεριζόμενοι οι χώροι τα βράδια, για να μειωθεί η ζέστη το καλοκαίρι πχ.

    Γελάνε και τα κλιματιστικά στις βίλες του Κούλη και του Μαξίμου…

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Η μεγαλύτερη κλοπή απέναντι στον ελληνικό λαό είναι τα χρήματα που δίνει το κράτος για να επιδοτήσει τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Στο όνομα της προστασίας του φτωχού πολίτη, αποδίδει χρήματα τα οποία έχει δανειστεί ο ελληνικός λαός στους Έλληνες ολιγάρχες. Ξέρετε τι τα κάνουν αυτοί; Συγκεντρώνουν αρκετά κεφάλαια για να τα οδηγήσουν σε περαιτέρω επενδύσεις παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, τα οποία μακροπρόθεσμα θα παράγουν ενέργεια, που θα καλείται να πληρώσει ο Έλληνας πολίτης σε τιμές αντίστοιχες με τις σημερινές.
      Ποια είναι η λύση; Βάζεις ταβάνι στην τιμή χονδρικής πώλησης και με τα χρήματα που γλιτώνεις τοποθετείς ΑΠΕ που ανήκουν στο δημόσιο, σταδιακά και με την επένδυση περαιτέρω κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξανακάνεις την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υπόθεση του κράτους και βασισμένη σε ΑΠΕ.
      Είμαστε μια χώρα που θα μπορούσε να καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της καλύτερα από τον καθένα, αλλά για να μη δυσαρεστήσουμε τους πλοιοκτήτες φίλους μας, αφήνουμε την ευκαιρία να χαθεί. Ως αποτέλεσμα της μη μετάβασης της χώρας σε παραγωγή ενέργειας από δημόσια ΑΠΕ, ακούμε να μιλάνε τώρα για σταθμό φυσικού αερίου και για τεράστια ευκαιρία για τη χώρα. Εφόσον η χώρα μας δεν διαθέτει φυσικό αέριο δεν θα ωφεληθεί πραγματικά κανένας πολίτης, αλλά μονάχα οι μεταφορείς αυτού (Ελληνες Πλοιοκτήτες). Ξαναψηφίστε τους τώρα…

    2. Δεν το εχετε παρει χαμπαρι ακομη οτι ο ανθρωπος ειναι βλαμενος ???

    3. Ειλικρινα δεν έχω καταλάβει ποιος και πότε και με τι κριτήρια (μάλλον βιλές ΓΙΑ τα golden boys) δημιούργησαν ΡΉΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ στην Δ.Ε.Η.
      Η Μεγαλύτερη απατεώνια του αιώνα ζεις μόνο για να πληρώνεις ενοίκιο, ρεύμα, καύσιμα.
      Ντροπή σας δεν έχετε λίγο τσίπα πάνω σας κοιμάστε ρε το βράδυ;;;

    4. Τελικά έχει πολλά ταλέντα αυτή η κυβέρνηση στην φαρέτρα της.Δεν είναι μόνο ο μπουμπούκος που αραδιάζει μαλακίες από το πρωί ως το βράδυ.Είναι και άλλοι που έχουν αναγάγει τον αυνανισμό σε υψηλή τέχνη.Δεν πάτε στο διάολο όλοι παρέα;Αν δεν πάνε μόνοι τους πρέπει εμείς με την ψήφο μας να τους στείλουμε

    5. Αφαντα τα πασόκια. Τσιμουδιά.

    6. Έλεος πια. Τα αιρ κουλ του Κούλη καίνε με τα λεφτά του μ@@@@α λαού

    7. Κοπρόσκυλα που κολυμπάνε στο χρήμα, δεν μπορούν να καταλάβουν πως τα βγάζει πέρα ο μεροκαματιάρης και ο συνταξιούχος. Μόνο αν κυβερνήσει κάποιος που έχει εργαστεί και ξέρει από στερήσεις ίσως κάτι αλλάξει. Όσο κυβερνάνε τα χάρβαρτ και τα υπόλοιπα λαμόγια θα μας δουλεύουν συνεχώς. Ξυπνάτε ώστε να αλλάξει το καθεστώς που έχουν επιβάλει από το 74 και μετά . Πλέον μόνο με πατριωτικά κόμματα κάτι μπορεί να γίνει .

    8. Κυρα Κουλα 250 ευρω σε κλειστο διαμερισμα 100 τμ! Καλο τουρισμο και περαιτερω καλες καταστροφες, πολεμο, σεισμο…….Καλες επενδυσεις στο Ελλαδισταν!
      Το δημογραφικο σε απασχολει καραγκιοζη οταν ενα ζευγαρι πληρωνει τουλαχιστον 500 ευρω στη ΔΕΗ! Τα καφροπιθηκια που φερνεις με τον Ψωρος για καβαλλαρηδες και επιβητορες θα τα κανουμε συντομα να τα βλεπεις σε gay pride!
      Ενας κωλομπαρας νεοδημοκρατης!

    9. Καλά σου έβγαλαν το σύνθημα ΑΧΡΗΣΤΕ. “Κουλή γ……. αι!

    10. ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Comments are closed.