ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ: ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ… ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΥΡ ΣΕ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΕΝΤΟΣ ΕΟΡΤΩΝ – “Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΒΑΡΥ ΤΙΜΗΜΑ” (ΦΩΤΟ – ΧΑΡΤΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    ΜΑΚ 1

    Με αφορμή την συμφωνία για τον East-Med, η Αγκυρα “πυροβολεί” Ισραήλ-Ελλάδα-Κύπρο και ανεβάζει κατακόρυφα την ένταση σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ. Στο “κόκκινο” η ελληνοτουρκική ένταση καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών.

    download-1

    Η Τουρκία προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής στην δέσμευση τριών μεγάλων περιοχών στο Αιγαίο για πραγματοποίηση ασκήσεων για όλο σχεδόν το 2019 ενώ ανοίγει “πυρ” εντός Κυπριακής ΑΟΖ.

    Με την NAVTEX 1368/18 δεσμεύεται μεγάλη περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης- Θάσου -Αγίου Όρους -Λήμνου, με την 1369/18 περιοχή μεταξύ Άη Στράτη και Σκύρου και με την 1370/18 περιοχή μεταξύ της Ικαρίας της Νάξου και της Αμοργού για ασκήσεις για ολόκληρο το 2019 έκτος ορισμένων μικρών χρονικών διαστημάτων.

    Ταυτόχρονα, η Τουρκία συνέχισε την τακτική αυτή της συντήρησης της έντασης αναγγέλλοντας άσκηση με πραγματικά πυρά στις 24 ,26 ,29,31 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου  σε περιοχή εντός της Κυπριακής ΑΟΖ νότια της Λεμεσού και άσκηση με πραγματικά πυρά την παραμονή των Χριστουγέννων στην θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου στο όριο του 28ου Μεσημβρινού!

    Με τις δεσμεύσεις αυτές φυσικά η Τουρκία θέλει να στείλει και το μήνυμα ότι έχει και η ίδια λόγο μέχρι και το μέσο του Αιγαίου εκεί που φθάνει η σταθερή παράνομη διεκδίκηση της για μετατροπή του Αιγαίου σε θάλασσα ειδικών συνθηκών που και η ίδια έχει αρχικά δικαιοδοσία μέχρι του 25ου μεσημβρινού και συνεπώς κυριαρχικά δικαιώματα επι της υφαλοκρηπίδας μέχρι το μέσο του Αιγαίου.

    Με την έκδοση των NAVTEX  αυτών η Τουρκία επιδιώκει επίσης να στείλει το μήνυμα αποκοπής των ελληνικών νησιών του Ανατολικού και Βόρειου Αιγαίου από τον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας ώστε να εγκλωβίζονται σταδιακά σε ζώνη αρμοδιότητας της ίδια της Τουρκίας.

    Ο τρόπος με τον οποίο βεβαίως έχουν σχεδιασθεί αυτές οι περιοχές για τις τουρκικές ασκήσεις, οδηγούν υποχρεωτικά σε ένταση καθώς οι πτήσεις  από και προς τις περιοχές αυτές από τα τουρκικά μαχητικά προκαλούν το μεγάλο πλήθος των παραβιάσεων του ελληνικού Εναέριου Χώρου και των παραβάσεων εντός του FIR Αθηνών.

    Οι NAVTEX  αυτές μάλιστα παραβιάζουν και το Μνημόνιο Παπούλια Γιλμάζ(1988) καθώς προβλέπουν την πραγματοποίηση ασκήσεων και στην διάρκεια των εθνικών και θρησκευτικών εορτών και όλο το καλοκαίρι που βάσει των ΜΟΕ αποφεύγονταν οι ασκήσεις στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

    Έντονη Τουρκική δυσφορία για τη συμφωνία του αγωγού EastMed 

    Έντονα ενοχλημένη από την τριμερή συμφωνία η Άγκυρα, βλέπει παράκαμψη της… Ενδεικτικές οι αναφορές του τουρκικού τύπου.

    Εφημερίδα “Hurryiet”

    Απόφαση για υπογραφή στο πρόγραμμα που κάνει «μπαϊπάς» την Τουρκία

    Εφημερίδα “Aksam”

    Δολοφόνος Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου: Η συμφωνία για το πρόγραμμα του φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο θα υπογραφεί σε μερικούς μήνες.

    Παραθέτοντας φωτογραφία των Αναστασιάδη – Τσίπρα – Νετανιάχου, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ρίχνονται σε «αγώνα» αποπροσανατολισμού της τουρκικής κοινής γνώμης.

    Εφημερίδα “Yenisafak”

    Η εικόνα που σφράγισε την τριμερή σύνοδο γράφει η YeniSafak σχολιάζοντας πως οι τρεις ηγέτες εμφανίστηκαν με ανήσυχη έκφραση στα πρόσωπά τους έπειτα από την αμερικανική απόφαση να εγκρίνει πώληση πυραύλων Πάτριοτ στην Τουρκία.

    Εφημερίδα “Star”

    Η έκφραση των ανήσυχων προσώπων των εχθρών της Τουρκίας που συνήλθαν στο δολοφόνο Ισραήλ σημάδεψε τη σύνοδο.

    «Προειδοποιώ την Ελλάδα για τελευταία φορά – Θα πληρώσει βαρύ τίμημα»

    Eυθεία πολεμική απειλή από τον Υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είχαμε πριν λίγο. “Μην κουνηθείτε σε Αιγαίο – Ανατολική Μεσόγειο, δίνω την τελευταία συμβουλή στην Ελλάδα, το τίμημα που θα πληρώσει θα είναι βαρύτατο” τόνισε σε μήνυμα του.Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για «προκλήσεις» στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο. Tαυτόχρονα έκανε ξανά αναφορά στο δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας», όπως είχε κάνει και στις δηλώσεις του την Πέμπτη, και επέμεινε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να τεθούν σε κίνδυνο τα «συμφέροντά» της.

    hulusi_akara_erdogan

    Αναλυτικά τα όσα είπε:

    “Δεν θα επιτραπεί κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

    Δεν θα επιτραπεί καμία απόφαση σε βάρος της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”.

    Σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο, οι προβοκάτσιες δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα.

    Ολοι πρέπει να το γνωρίζουν και να μείνουν μακρυά αλλιώς το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι βαρύτατο.

    Ολοι πρέπει να μαζέψουν το μυαλό τους να μην μπουν σε περιπέτειες.

    Η πιο σοβαρή μας συμβουλή είναι αυτή.

    Μείνετε μακρυά

    Υπάρχουν όλα τα μέτρα και οι προετοιμασίες για αυτό το θέμα.

    Ολα όσα είναι απαραίτητα για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας

    Σε οποιαδήποτε περίπτωση είμαστε έτοιμοι τα διασφαλίσουμε τα συμφέροντα μας σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρο.

    Ελπίζουμε να μην κάνετε λανθασμένους υπολογισμούς ώστε να καταφέρετε κάτι. 

    Πρέπει όλοι να γνωρίζετε πως δεν μπορείτε να καταφέρετε τίποτα.

    Δίνω την πιο ειλικρινή και σοβαρή συμβουλή σε όλους.

    Θέλω να εκφράσω για ακόμη μια φορά πως είναι προς το συμφέρον όλων των χωρών να μην αυξάνουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο”

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. ο ανθρωπος μπορει να τρωει οτι θελει με μετρο….για να εχει καλη υγεια…αυτο…

    2. Μπουχεσες με στομα που υποτιμα και προκαλει…το κουνουπι ενω εκαθετο στον πρωκτο του ελεφαντα ξαφνικα βλεπει στον καθρεπτη το τεραστιο μεγεθος του παχυδερμου και νομισε οτι ηταν αυτο.Ηταν ομως το πρωτο πρωκτοφωνημα του πρωκτου του ελεφαντα για να συντριψει αυτην του την αυταπατη,αλλα ηταν πλεον αργα γι`αυτο.

    3. Σιγα μην γινει τιποτα πυροτεχνηματα ειναι ολα για να μας αρμεγουν και τα λεφτα να πανε σε οπλα για να προστατευθουμε και καλα……..και αυτοι να κανουν παρτυ με τα μυρια που θα καρπωθουν 10 ψορονοματαιει απο την μια και 10 απο την αλλη κονομανε χρονια αβερτα και ο κοσμακης τα πιστευει σαν χανος……..αντε ρε τουρκοι καντε ενα ντου θα βαλουμε τους λαθρο μπροστα και μετα ερχομαστε

    4. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.!
      ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΟΥΝ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ.!!
      ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.!!!..
      ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
      ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΕ ΑΟΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ.!!!

      ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΩΣΤΕ ΤΕΣ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣΒΟΛΗ.

      1. Όταν λες δεν θα κάτσεις με σταυρωμένα χέρια τι εννοείς; Θα παρεις την τσουγκράνα από τον σταύλο και θα ορμηξεις;;Φαντάρος υπηρέτησες ή ήσουν ι 5 ;;

        1. φυσικα και υπηρετησα.18 μηνες σειρα 207…..γιατι εχεις την εντυπωση οτι ολοι θα μπορεσουν να επιστρατευθουν….περιμενε τα ζορια και θα δεις…

          1. Όταν έρθει η ώρα όλοι οι Έλληνες θα πολεμήσουν…αριστεροί και δεξιοί!! Εύχομαι να πολεμήσεις κ συ και να μην μείνεις πολεμιστής του πληκτρολογίου…

            1. αριστεροι δεν νομιζω, οι αριστεροι ηταν μια ζωη προδοτες……..εσυ τι λες δεν θα πολεμησω……φυσικα θα πολεμησω……αν και καποιος αποδω κατω με τρολαρει…..ο συνηθισμενος τυπακος που γνωριζω…

            2. δεν μπαινω σηνεχως στο μακελειο να γραφω, ακομα εχουμε ειρηνη εντος εισαγωγικων….φυσικα θα πολεμησω….και θα κανω οτι μπορω…ευχωμαι ομως να μην ζησει η ελλαδα τετοιο πραγμα διοτι ο πολεμος ειναι φρικτο πρ;αγμα..πολλοι αοπλοι και ηλικιωμενοι θα τρομοκρατηθουν, τα γαυναικοπαιδα το ιδιο…οποτε καταλαβανεις πως στο λεω,,,καλησπερα..

            3. εννοειται βρε σοφοκλη οτι θα πολεμησω….

        2. οι ελληνες πολεμησαν το 1940 με οτι εβρισκαν σοφοκλη, στην κρητη τσακιζαν τους γερμανους στο εδαφος με τα αλεξιπτωτα με πετρες και βαριοπουλες.κι αυτοι ι5 εισασντε.!!!!……..διοτι τους ειχαν παρει τα οπλα…μηπως και τωρα δεν γινεται το ιδιο με την αυστηροποιηση της οπλοκατοχης.!!!…η πιστευεις οτι τα σκουριασμενα και ελλατωματικα οπλα που εχει ο στρατος θα κανουν δουλεια.!!!!!..η πιστευεις οτι εχουμε επαρκη οπλισμο με ελλατωματικα φ16 και υποβρυχια που γερνουν..!!!.δεν υπαρχουν διαχωρισμοι στον πολεμο…ολοι πολεμουν…δεν στο μαθανε στον στρατο..στο πεζικο που υπηρετησα ακομα και οι γιοταδες ειχαν οπλο.g3 a3 συμμετειχαν σε πελεκυς ασκησεις, σκοποβολη και βαρουσαν και φρουρα…εγω ειχα 8 μεταθεσεις

      2. ΘΑ ΚΑΥΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ LIKE ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ TWITER NAI.ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥΣΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ ΕΞΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΝΑΙ ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΑΧΥΣΑΡΚΟΣ ΒΛΑΝΤ ΚΑΙ ΤΡΩΩ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΠΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΠΙΝΩ ΚΟΚΕΣ ΚΟΛΕΣ ΚΑΠΝΙΖΩ.ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΩΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟΥΛΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΛΥΠΗΘΟΥΝΕ ΑΡΑΓΕ ΤΙΣ ΛΟΥΓΚΡΕΣ ΜΑΣ. ΤΟΥΣ ΓΚΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΤΡΑΓΚ ΚΟΥΙΝ ΜΑΣ.ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΙΚΟΥΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ>. ΑΧ ΔΕ ΞΕΡΩ.ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΞΑΝΑ ΚΑΘΑΡΑ

          1. Εγώ παντως δεν είμαι ξέρω ποιος ποια είναι αλλά δεν στο λέω

            1. δεν πειραζει μπιλυ εγω δεν κραταω κακια για κανεναν…πυτε ακομα και για σενα….απλα ηθελα να το ξερεις….σου ευχωμαι καλα χριστουγεννα αν κανεις…

            2. και κατι τελευταιο μπιλυ….ολοι πεθαινουν…αλλα δεν ζουμε αληθινα ολοι …ετσι δεν ειναι.!!!!!..να προσεχεις ρε αλανι…….

          1. σε τρολλ μιλας πανο….ο κατσαριδης γνωστος που ξερω…τα δικα μου σχολια ειναι πιο πανω η αυτο σε βολευει να διαβασεις….

        1. παλι με τρολαρεις, και δεν ειμαι παχυσαρκος, ουτε τρω πιτσες..

            1. ξερεις κανεναν που να μην τρωει…..οχι καταχριστικα ομως…

        2. παλι τρολαρεις..!!!!..και λες εις βαρος μου μακακιες..

    Comments are closed.