ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΣΜΟ ΣΚΗΝΙΚΟ! ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ: ΚΑΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΖΩΑ – ΣΤΑΧΤΗ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

    Κοινοποίηση:
    Καταγραφή

    Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη με τις φλόγες στη Βαρυμπόμπη, με το φως της ημέρας να αποκαλύπτει σκηνές αποκάλυψης. Με το πρώτο φως της ημέρας έσπευσαν επί τόπου ξανά τα εναέρια μέσα ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η πυρκαγιά περιορίζεται σε ένα μέτωπο.

    Τα ξημερώματα, μήνυμα στάλθηκε από το 112  στους κατοίκους περιοχών του Κρυονερίου για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η πύρινη λαίλαπα κινούνταν προς εκείνη τη κατεύθυνση.

    Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες, και τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, πλέον ένα είναι το ενεργό μέτωπο, ενώ τα υπόλοιπα τρία βρίσκονται σε ύφεση.

    Εντολή εκκένωσης έχει δοθεί επίσης σε Βαρυμπόμπη, Ολυμπιακό Χωριό, Αδάμες και Θρακομακεδόνες.

    Ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει καλύψει ολόκληρη την Αττική το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κάνει την ατμόσφαιρα αφόρητη.

    O περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ ανέφερε πως η φωτιά «όλο το βράδυ συντηρήθηκε με επίγειες παρεμβάσεις σε μικρές εστίες, που δεν αναζωπυρώθηκαν έντονα. Διατηρούνται μικρές εστίες χωρίς σημεία αναζωπύρωσης και είναι καλό για τα εναέρια μέσα να ολοκληρώσουν την κατάσβεση της καταστροφικής λαίλαπας, από τη Βαρυμπόμπη μέχρι την Εθνική Οδό».

    Πού εντοπίζονται οι βασικές εστίες

    Δεκάδες εξακολουθούν να είναι οι εστίες που δημιουργούν έναν πύρινο εφιάλτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και να τις κρατήσουν στην περίμετρο. Οι βασικές εστίες εντοπίζονταν πέριξ του νεκροταφείου Κρυονερίου και στο Ρέμα της Χελιδονούς το οποίο οι φλόγες πέρασαν.

    Επίσης, οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζονται στον περιορισμό της πυρκαγιάς, ώστε να μην φτάσει (και βεβαίως να μη διασχίσει) την Εθνική Οδό. Η όλη εικόνα παρέπεμπε σε ύφεση, όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, και ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, εκφράζοντας ελπίδες ότι τα μέτωπα που καίνε ακόμα, θα αντιμετωπιστούν με το που σηκωθούν τα εναέρια μέσα.

    Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά παραμένουν κλειστοί από την Τροχαία όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μπορούν να κινούνται ανεμπόδιστα τα πυροσβεστικά οχήματα.

    Επίσης σε όλη την περιοχή, από την οποία απομακρύνθηκαν άρον-άρον όλοι οι κάτοικοι για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους, περιπολούν συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις που έχουν τεθεί σε επιφυλακή με διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

    Συνολικά για την υλοποίηση των μέτρων από πλευράς αστυνομίας συμμετέχουν στην περιοχή 300 αστυνομικοί, ενώ σε διαρκή ετοιμότητα είναι όλη η δύναμη της ΓΑΔΑ.

    Ο πρώτος απολογισμός της καταστροφής
    Η συνολική έκταση της, καμένης πλέον, δασικής περιοχής δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί ακόμη. Η καταστροφή, ωστόσο, είναι τεράστια, τόσο σε έναν από τους ελάχιστους και πλέον σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας, όσο και σε υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καεί δεκάδες κατοικίες, δεκάδες ακόμη κτίσματα, επιχειρήσεις εστίασης, καθώς και αυτοκίνητα.

    Όσον αφορά τα αίτια της φωτιάς ακόμα δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Εάν έχετε κάνει το εμβόλιο, δεν κινδυνεύετε από τις φωτιές.

    2. ΑΝ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΛΑΘΡΟΚΑΝΝΙΒΑΛΟΥΣ ΙΣΛΜΑΙΣΤΕΣ,
      ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ HOT SPOT ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ……

    3. Νομίζω δεν υπάρχει ασφάλεια όταν υπάρχει κολλητά στο σπίτι δάσος.. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή σε 10 ,20 50 χρόνια θα πιάσει φωτιά

    4. Ειναι μπολιασμενοι οι πυροσβεστες??για αν δεν ειναι δεν θα σβηση η φωτια Ααα ρε θλιβερες π@@τανες

    5. Και τώρα βουρ για αποζημιώσεις !!! Το ότι χτίστηκαν τα σπίτια μέσα στο δάσος και ότι κανένα δεν ήταν ασφαλισμένο για πυρκαγιά, είναι ψιλά γράμματα !!!

      Έλα μωρε !!! Μερικά ψωρο εκατομμύρια θα δώσουμε από τους φόρους των κορόιδων και ούτε γάτα ούτε ζημιά !!!

      1. Σιγά μην πάρουνε αποζημιώσεις.Οσο τις είδες στο Μάτι και στην Κινέττα και αλλού,άλλο τόσο θα τις δεις και εδω

    6. ρε θα τα φτιάξει όλα ο δρακουμέλ Κούλης, άμεσες αποζημειώσεις ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΙΖΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    Comments are closed.