[ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ] ΩΡΑ 21:39! ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ LIVE ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΥ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΧΑΝΕΙ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΑΓΚΥΡΑ [ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ]

    Κοινοποίηση:
    ΚΓΚΛΓΗΚΞΗΚ

    Προβάδισμα Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία.

    Στην Κωνσταντινούπολη, με καταμετρημένο το 58,75%, ο Εκρέμ Ιμάμογλου καταγράφει 50.17%, έναντι 41,1% που καταγράφει ο Μουράτ Κουρούμ του ΑΚΡ.

     «Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα αυτή τη στιγμή και τα παρακολουθούμε με αγωνία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ καλό σύστημα παρακολούθησης των αποτελεσμάτων.

    Η εικόνα που έχουμε ικανοποιεί πολύ αλλά δεν πρέπει να μιλάμε πριν να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα από τον δήμο», ανέφερε ο Ιμάμογλου.

    Στην Άγκυρα, με καταμετρημένο το 24,89% των ψήφων, ο Μανσούρ Γιαβάς συγκεντρώνει 57,81%, έναντι 34,53% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος του ΑΚΡ Τουργκούτ Αλτιντόκ.

    Στη Σμύρνη με 47,26% καταμετρημένο, ο Τσεμίλ Τουντσάι του CHP συγκεντρώνει 47,89%, έναντι 37,19% που συγκεντρώνει ο Χαμζά Μουντέν του ΑΚΡ.

    Όπως φαίνεται, η Αντιπολίτευση κερδίζει σε μεγάλο βαθμό τους υποψηφίους της κυβέρνησης Ερντογάν στις εκλογές της Κυριακής 31/3.

    Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο Ιμάμογλου τόνισε: «Σήμερα είναι μια συναισθηματική ημέρα για μένα, διότι είναι η στιγμή του αποχαιρετισμού και συμφιλίωσης για τα πέντε χρόνια εργασίας. Ελπίζω ότι ο λαός μας θα μου χαρίσει το συναίσθημα της συμφιλίωσης.

    Θα ήθελα να πω ότι ενεργώ χωρίς να διαχωρίζω καμία περιφέρεια και χωρίς να βάζω τον κομματισμό στο προσκήνιο. Αν έχω πληγώσει την καρδιά κάποιου, ζητώ συγγνώμη και του ζητώ να με συγχωρήσει. Πιστεύουμε ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».

    Παράλληλα ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς, ο οποίος είναι και αυτός υποψήφιος του CHP, κήρυξε τη νίκη του.

    Πρώτη ήττα Ερντογάν στην επικράτεια από το 2002

    Οι 3 μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας βγάζουν Δημάρχους από το CHP, το οποίο συγκεντρώνει σχεδόν 39% (από 30% το 2019), ενώ το κόμμα του Ερντογάν πέφτει από το 44% στο 37%, την ώρα που η καταμέτρηση συνεχίζεται.

    Το CHP έχει να βγει πρώτο στην επικράτεια από το 2002, ενώ την ίδια ώρα, μείωση έχουν και οι σύμμαχοι του Ερντογάν, το MHP του Μπαχτσελί, που από το 7,3 του 2019 πέφτει στο 3,4.

    Στην Άγκυρα, ο νυν Δήμαρχος του CHP Μανσούρ Γιαβάς, που το 2019 είχε νικήσει με 14 μονάδες διαφορά, τώρα νικά με 23 και ήδη κήρυξε τη νίκη του.

    Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, απερχόμενος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος του CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας επανεκλέγεται, και δήλωσε «πολύ χαρούμενος» με τα αρχικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Τα αποτελέσματα του δίνουν διαφορά 9 μονάδων.

    Όσον αφορά την Μπούρσα, την 4η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, ο Μουσταφά Μποζμπέι του CHP συγκεντρώνει 47% έναντι 39,38 του υποψήφιου του Ερντογάν Αλινούρ Ακτάς, ενώ στην 5η μεγαλύτερη πόλη, την Αντάλια ο Μουχιτίν Μπετζέκ του CHP προηγείται με 5 μονάδες του Χακάν Τουτουντσού του AKP.

    Η Αντάλια είχε χτυπηθεί από τους σεισμούς.

    ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

    Προβάδισμα του νυν Δημάρχου Κωνσταντινούπολης δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα όπως τα αναφέρει η εφημερίδα milliyet των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στην Τουρκία.

     Ο Ιμάμογλου συγκεντρώνει 49,68% έναντι 42,04% του Μουράτ Κουρούμ σχεδόν στο 6% του συνόλου των ψηφισάντων.

    Στην Άγκυρα ο Μανσούρ Γιαβάς, νυν Δήμαρχος, προηγείται με σχεδόν 55% έναντι σχεδόν 38% του εκλεκτού του Ερντογάν.

     Στη Σμύρνη σχεδόν στο 10,5% ο Τουγάι προηγείται με 47,34% έναντι 38,08% του Χάμζα του κόμματος του Ερντογάν.

    Από την πλευρά του νωρίτερα ο Εκρέμ Ιμάμογλου είχε αναφέρει σε μήνυμά του:

    «Αγαπητοί πολίτες της Κωνσταντινούπολης , οι κάλπες έκλεισαν από τις 17.00.

    Δεν υπήρξε καμία αρνητική κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη μέχρι στιγμής.

    Τώρα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία σχολαστικής παρακολούθησης της διαδικασίας καταμέτρησης από αξιωματούχους και πολίτες.

    Καλώ όλους τους πολίτες μας να ακολουθήσουν την Διαδικασία προσεκτικά. Θα προστατεύσουμε όλες τις ψήφους μας χωρίς να εφησυχάζουμε.»

    Δείτε live εικόνα:

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. TI LOZANI,TI KOZANI. Ο ΕΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ ΤΖΑΜΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΟΥΣΕΙΟ.!!!!!!!

    Comments are closed.