ΑΜΦΙΣΣΑ: ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ Γ@ΦΤΟΥΣ – ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ , ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ – ΗΘΕΛΑΝ ΤΑ 40.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ…ΣΤΟ “ΧΕΡΙ” – ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ ΔΥΟ ΡΟΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    1

    (Νεότερη εξέλιξη)

    Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας βρίσκονται εδώ και λίγη ώρα οι δύο ρομά εναντίον των οποίων έχουν υποβληθεί μηνύσεις τόσο για τα γεγονότα χθες στον καταυλισμό επί της ε.ο προς Λαμία όσο και για την επίθεση εναντίον επιχειρηματία του ΒΙΟΠΑ.

    Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να προσαχθούν στις 11 το πρωί στον Εισαγγελέα, οι δύο ρομά οδηγήθηκαν εκεί λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι. 

    Η μήνυση από πλευράς δημοτικής Αρχής αφορά σε φθορά δημόσιας περιουσίας -το βανάκι του Δήμου που υπέστη ζημιές ύψους περί τις 2.000 ευρώ (φώτος)- σε παρακίνηση προς ενέργειες βιαιοπραγίας, καθώς και στην παρακώλυση βοήθειας από πλευράς Πολιτείας.

     

     

    (Προηγούμενη ενημέρωση)

    Μπορεί ο Δήμος Δελφών να αποφάσισε να δώσει 40.000 ευρώ για να προσφέρει επισιτιστική βοήθεια στους οικισμούς των τσιγγάνων που βρίσκονται στην Άμφισσα, όμως η παράδοση τους ήταν επεισοδιακή. 

    Μέλη της δημοτικής Αρχής παρέδωσαν αρχικά χωρίς πρόβλημα είδη και προϊόντα από Super Market στους Ρομά που διαβιούν στη συνοικία του βόρειου μπλοκ των εργατικών κατοικιών της πόλης.

    Αν αυτή η πρώτη παράδοση έγινε χωρίς ζητήματα, δεν συνέβη το ίδιο και στον καταυλισμό επί της Ε.Ο. Άμφισσας-Λαμίας πάνω από το ΒΙΟ.ΠΑ της πόλης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρομά του εκεί καταυλισμού ζήτησαν να τους καταβληθεί όλη η βοήθεια που προβλέπεται από τις 40.000 ευρώ που έχει χορηγήσει στο Δήμο Δελφών η πολιτεία, καθώς και χρήματα «στο χέρι» από το κονδύλι αυτό, ώστε να τα διαθέσουν οι ίδιοι όπως επιθυμούν.

    Εν τούτοις, η δημοτική Αρχή κινούμενη στο πλαίσιο του νόμου αρνήθηκε, έχοντας ως σχεδιασμό η βοήθεια αυτή σε είδη Super Market να γίνεται τμηματικά το προσεχές διάστημα, καθώς, μεταξύ άλλων λόγων, δεν είναι δυνατό να αδειάσουν από προμήθειες τα καταστήματα προκειμένου να δοθεί τώρα όλη η βοήθεια, όπως απαιτούν οι Ρομά.

    Μπροστά στη μη ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών, στον καταυλισμό σημειώθηκαν επεισόδια, καθώς οι Ρομά αρνήθηκαν να αποδεχτούν την παρτίδα των ειδών που επιχείρησε να τους χορηγήσει η δημοτική Αρχή, απέρριψαν απολυμαντικά και είδη υγειινής που συμπεριλαμβάνονταν στα είδη, άσκησαν έντονη λεκτική βία, παρόντων αστυνομικων δυνάμεων, και προκάλεσαν φθορές στο βανάκι του Δήμου που μετέφερε τα προϊόντα.

    Η αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας, άνδρες της οποίας ήταν παρόντες στα γεγονότα, καθώς ο Δήμος Δελφών είχε ζητήσει την συνδρομή της για τη διανομή της επιστιτιστικής βοήθειας, προσώρησε δύο συλλήψεις.

    Η μήνυση αφορά σε φθορά δημόσιας περιουσίας -το βανάκι του Δήμου που υπέστη ζημιές ύψους περί τις 2.000 ευρώ, σε παρακίνηση προς ενέργειες βιαιοπραγίας, καθώς και στην παρακώλυση βοήθειας από πλευράς Πολιτείας.

     

    Πηγή: FokidaNews

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Είναι προφανές ότι εδώ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ οι δήμαρχοι και άλλοι πολιτικάντηδες κάνανε τους καλούς με τους γύφτους για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.Εξάλλου ΑΛΛΟΙ πληρώνουμε. Τώρα εισπράττουμε τα αποτελέσματα αυτής της βρωμερής πολιτικής. Εάν δεν ξεσηκωθούμε με τις αριστερές πολιτικές για δήθεν προστασία των αδύναμων ομάδων(κλεφτών,τεμπέληδων,και άλλα χειρότερα),στο τέλος ΔΕΝ θα υπάρχει Ελλάδα.

    2. Τι μήνυση και παπαρες;;…….. Στην ταράτσα στην μπουμπουλινας στα Εατ-εσα….. Και ξύλο ατελείωτο για να στρώσουν..

    3. Θέλουνε λεφτά στο χέρι οι κωλόγυφτοι και όχι τρόφιμα για να πάρουν κούτες τσιγάρα, το έχω δεί πολλές φορές με την κάρτα του ΚΕΑ να παίρνουν πολλές κούτες. Δεν νοιάζονται για το φαγητό των παιδιών τους. Εγώ που δεν είμαι τσιγγάνα θέλω τρόφιμα απο την πολιτεία αλλά θα πάρω όπως πάντα απο τα τρία το μακρύτερο! Ας ψάξουν τους γύφτους πόσα λεφτά έχουν σπίτι τους και πόσα χρυσαφικά και μετά να έρθουν να ψάξουν τους Έλληνες για να καταλάβουν ποιοί έχουν πραγματική ανάγκη.

    4. Στειρωση στα κατακάθια της κοινωνίας !Το μονο που ξέρουν είναι κλοπές ,ναρκωτικά ,βιασμοί και πορνες !

    5. Φταίνε οι αρχές τοπικές κ μη. Στειροση και στην ΜΑΚΡΌΝΗΣΟ.!

    6. Πριν εφτα χρονια ,εξω απο το μαγαζι που εργαζομουν, ηταν μια γυφτισα με 2 γυφτακια κοριτσακια και ζητιανευε καθε μερα. Το μικροτερο 3 χρονων περιπου το ειχα συμπαθησει. Εννιοτε του αγοραζα κατι να φαει ή καλτσες με σολα επειδη ηταν ξυπολητο. Η γειτονησα διπλα ,μου ειπε μια φορα, τι τα κανεις αυτα; Οι γυφτοι δεν αλλαζουν..
      Τα καλτσακια παιζει να μη τα εβαλε ποτε..δυστυχως λιγο καιρο αργοτερα, το κοριτσακι επεσε απο αγκαλια και χτυπησε το κεφαλι του,προκαλωντας εσωτερικο τραυμα που δημιουργησε προβλημα στον εγκεφαλο ,προβλημα στο λογο και κινηση. Οπως και απωλεια επαφης με το περιβαλον.ΜΟΝΙΜΑ.
      ..ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΒΡΩΜΟΓΥΦΤΟΙ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΛΟ…

    7. Δεν πάμε καλα , σίγουρα έχουν πλάτες η εκβιάζουν, για να κάνουν τέτοια.. Όχι ότι δεν κάνουν από μόνοι τους..Ποιος όμως ηλίθιος μίλησε για 40.000 ευρώ και όχι για σκέτο βοήθεια σε τρόφιμα κλπ.. Δεν φταίνε οι γιουφτοι.. αυτοί άκουσαν λεφτά..

    8. να τους βγάλουν τα χρυσά δόντια και να τα πουλήσουν στο..ριχάρδο

    9. Μια πανελλήνια επιχείρηση 2 ωρών και καθαρίσαμε

      1. Η υση ειναι να πεταχτουν εξω απο την Ελλαδα και κατασχεση των υπαρχοντων τους ,συμβολικα, για οτι ζημια εχουν κανει στη χωρα, κοινωνια, τοπο μας

    10. Β[ΡΟΜΑ] ΣΑΠΙΛΑ-ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ-ΠΑΡΑΣΙΤΑ-ΚΛΕΦΤΕΣ-ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ….ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ

      1. Οι β[ρομα σαπιλα-κατσαριδες-παρασιτα- κλεφτες- βρωμιαρηδεςεγκεφαλικα….μερικες απο τις λεξεις που τους χαρακτηριζουν πολλους ελλαδιτες πολιτικους της χωρας μας, τους κουστουματους….ιδιοι ρε παιδι μου στις τελευταιες εικοσι δεκαετιες σαν τους Β/ΡΟΜΑ. ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

    11. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΧΑΙΔΕΜΑΙΝΑ ΓΥΦΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ……ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ……………………………….ΟΡΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ….ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΗΜΑ ΣΤΙΝ ΧΩΡΑ…..

    12. Παιδιά για όλα φταίνε οι δήμαρχοι παλιοί κ νέοι που τους μάζευαν τους γύφτους για τους ψήφους.εδω την Άμφισσα τη κατά κλέβουν κάθε μέρα κ ο δήμος κοιματε ορθιος

    Comments are closed.