ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ; ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΟΜΑ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΨΗΦΩΝ – ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

    Κοινοποίηση:
    ragdaies ekselikseis

    Τι απαντά ο Βασίλειος Πάντζος για την παρουσία Ρομά σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

    12 (824)

    Θέση για όλα όσα ειπώθηκαν το τελευταίο διάστημα για τη συμμετοχή Ρομά σε πολιτικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ο πρόεδρος της Ελλάν Πασσέ – Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, Βασίλειος Πάντζος.

    Σχολιάζοντας στο ThessToday.gr τη συμμετοχή των Ρομά στις ομιλίες του πρωθυπουργού ανέφερε ότι «είναι κάτι πολύ δημοκρατικό και ανθρώπινο.
    Οι Ρομά επιτέλους συμμετέχουν στο δημοκρατικό βίο όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.
    Έχουν θέση και αυτό συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία.
    Οι Ρομά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Υπάρχει αφύπνιση των Ελλήνων τσιγγάνων, βλέπουν ότι υπάρχει στήριξη κοινωνικής προστασίας από την κυβέρνηση για τα ζητήματα που τους απασχολούν τόσες δεκαετίες.
    Υφίστανται αποκλεισμό και ξενοφοβία και αυτό το φαινόμενο πρέπει να εξαλειφθεί».

    Σε ερώτημα εάν έχουν υποπέσει στην αντίληψη του καταγγελίες για χρηματισμό Ρομά από πολιτικά κόμματα είπε:
    «Σε αυτό το κομμάτι δεν γνωρίζω.
    Προσωπικά πιστεύω ότι δεν μπορεί να συμβαίνει.
    Πάντως, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες από μέλη μας ότι διάφοροι συνδυασμοί τους προσεγγίζουν για να τους δώσουν χρήματα και να πάρουν την ψήφο τους, κάτι που εγώ δεν μπορώ να εξακριβώσω.
    Έχουμε απευθυνθεί στον Άρειο Πάγο ώστε να γίνουν όλες οι ενέργειες που πρέπει προκειμένου να μην μπορεί κανείς να εξαγοράσει ψήφους από τους αθίγγανους. Εμείς είμαστε απέναντι στον χρηματισμό».

    Σχολιάζοντας το καλωσόρισμα του πρωθυπουργού στους Ρομά κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη είπε: «Είναι πολύ θετικό το ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος μίλησε για όλους τους πολίτες δίνοντας έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, έκανε το σωστό και το καθήκον του.
    Όταν μιλάμε για ένα δίκαιο κοινωνικά κράτος πρέπει να μιλάμε πάντα και για τους αδύναμους και όχι μόνο στις εκλογές».

    Κλείνοντας ο κ. Πάντζος σημείωσε: «Οι Έλληνες τσιγγάνοι στέλνουν μήνυμα ενότητας, αξιοπρέπειας και είμαστε απέναντι σε κάθε μορφή ρατσισμού και αποκλεισμού».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Για αυτα που γραφω παρακατω στον κυριο-α που αποκαλει τους ελληνες γραικους υποτιμητικα και αμφισβητει και καλα αν τους εχει δωσει το ελληνικο κρατος εργατικες κατοικιες …να συμπληρωσω οτι οχι μονο εργατικες που του εγραψαν εχει δωσει το κρατος, αλλα εδινε και δινει επιδοματα που στον υπνο του δεν τα εχει δει κανενας ελληνας χωρια τα ειδικα δωρεαν εκπαιδευτικα προγραμματα για να βαλουν σε σειρα τα παιδια τους και να αρχισουν να τα πηγαινουν στο σχολειο με τα αλλα παιδακια στα οποια τους παρακαλανε για να τα φερουν…(ειναι ο πρωτος μου ξαδερφος καθηγητης που πηγαινει δωρεαν σε αυτα τα εκπαιδευτικα προγραματα) Αλλα απαντησα στον κυριο-α γιατι μπορω να εχω αποψη και για το τι ακριβως γινεται με τους γυφτους…και πως ειναι να ζεις σε μια περιοχη γεματη απο δαυτους καθοτι δυστυχως οι παπουδες μου ειχαν αγορασει ενα σπιτι σε μια περιοχη που μετα γεμισε με γυφτους …ξερω πολυ καλα πως ειναι να ζεις μαζι τους που δεν κινδυνευεις μονο να φας μια σφαιρα στο κεφαλι αλλα γενικα η καθημερινοτητα ηταν ενα μαρτυριο…δεν μπορουσες να πας ουτε μεχρι απεναντι ξαφνικα απο το πουθενα δεχοσουν πετρες απο τα κωλογυφτακια γιατι απλα ετσι γουσταρουν κυκλοφορουσαν με το πο^%$λι τους απ’εξω και εκαναν συνεχεια χειρονομιες προσβλητικες και αισχρες λεγοντας διαφορα αισχρα…και ποσα αλλα που κανουν απλα την καθημερινοτητα ενα μαρτυριο! Ενας εφιαλτης απλα…Αλλα μπορω να εχω αποψη και για το τι εγινε στο παρελθον με τους προσφυγες τους κανονικους και τους “μαιμου”…γιατι ειμαι απο μια οικογενεια που ειναι και μικρασιατες ελληνες( απο την περγαμο) και ντοπιοι και ξερω απο πρωτο χερι και τις δυο πλευρες πολυ καλα!!! Ξερω ακριβως το τι εγινε και το τι δεν εγινε! Και το τι χαρακτηρα εχουν και οι μεν και οι δε! και φυσικα οχι μονο απο την οικογενεια μου. Και σου λεω κυριε εσενα με το υφακι … με το χερι στη καρδια οτι οι ντοπιοι σαν ανθρωποι ηταν πολυ πιο αγνοι και απονηρευτοι …Οι μικρασιατες ειδικα οι “μαιμου” ηταν πονηροι και τολμω να πω και κακοι σαν ανθρωποι και με πολυ υφακι..Οποτε αν καποιοι αντεδρασαν(που πολυ αμφιβαλω…ναι αμφιβαλω και ξερω τι λεω) καλα εκαναν!

      1. Ο/Η Οποιος δεν μπορει να κανει κατι σ᾽εκεινον που του εφτεξε,τα βαζει μ᾽αλλον. λέει:

        Οσο για την συμπεριφορα των τσιγγανων που παραπονιεσαι,ὑφάκι,ειναι κατι που η ευθυνη πεφτει αποκλειστικα και μονον σε σενα που τα ανεχεσαι για τον λογο τον απλο οτι στις δικες μου τις ακτες ολα αυτα που αναφερεις ειναι αξιοποινες πραξεις που τιμωρουνται αποτελεσματικα απο νομους και τους δικαστες που τους αποδιδουν αυτους τους νομους σε τετοιο βαθμο που να αποθαρρυνει τον επομενο σε σημειο που ουτε καν θα το διανοειτο να πραξει.Αλλα εις ὑμας,με παντα μικρας εξαιρεσεις,που βιωνετε βιο μεσα στη παραβατικοτητα καθε αλλο παρα την τιμωρια του νομου επιδιωκετε γιατι στην προκειμενη περιπτωση οι περισσοτεροι απο εσας θα εὑρίσκοντο εκει που πραγματικα ανηκουν:Πισω απο τα σιδερα της φυλακης. Ειναι σιγουρα κατι που δεν βολευει τον γραικο καταχραστη της εξουσιας και ετσι νομοθετει για την ασυλια του και την απυθμενη χοντρομαλακια που απαντες υμας δερει.

    2. Βρήκε ο γύφτος την γενιά του, και αγγαλιασε η καρδιά του….

    3. Όπως καταλαβαίνετε αν παρ´ελπιδα βγει ο Πινόκιο είμαστε για να τα μαζεύουμε. Εγώ ήδη βρήκα σπίτι έξω και είμαι έτοιμος. Με τους σκατογυφτους παρέα δεν κάθομαι.

    4. “Εμείς είμαστε απέναντι στον χρηματισμό” απο κάτι τέτοια βγήκε η φράση “γελάνε και οι πέτρες”. Όσον αφορά τον Άρειο πάγο που μας το παίζει δικαιοσύνη να μας πεί αν είναι δημοκρατικό και δίκαιο να κάνουν υποκόμματα υφυπουργοί εν ενεργεία και άλλοι βουλευτές του Τσίπρα, γιατί θεωρούνε τους Έλληνες κουφιοκέφαλους μαλάκες. Η Παπακώστα της προστασίας του αλήτη έκανε κόμμα για τις ευρωεκλογές που λέγεται Νέα ορμή, όμως άνετα απέκλεισαν άλλα κόμματα να συμμετάσχουν επειδή είχανε στο σήμα τους τον σταυρό. Ε δεν γουστάρουμε να μας κυβερνάνε μασώνοι βρωμόγεροι, δεν τους διαλέξαμε καν. Πάρτε το περουκίνι σας και στα τσακίδια! Άρειος πάγος και παπαριές! Ο σεβασμός κερδίζεται με το ήθος, σε αυτή την δικτατορία όλοι είναι για φτύσιμο.

      1. Σιγουρα αναφερεσαι εδω για τον αποκλεισμο απο τα φερεφωνα λεχριτες της εξουσιας μιας πραγματικης Ελληνιδας που δεν θα μπορουσε να ειναι αλλη απο την υπεροχη για το θαρρος της,την σκεψη της και την τολμη της,Γεωργια Μπιτακου!!!!!!!!!!!!!!!

    5. Μου αρέσει που ο Πάντζος δεν έχει ιδέα για τον χρηματισμό των γύφτων στις εκλογές (!!!) …
      Και θέλει να μας πείσει ότι δεν πιστεύει πως γίνεται κάτι τέτοιο … ΗΜΑΡΤΟΝ …
      Πανηγύρι γίνεται, αγαπητέ, την ημέρα των εκλογών από το αλισβερίσι … και εθελοτυφλούν οι πάντες (από αστυνομία, εισαγγελία … και δεν συμμαζεύεται) …
      Εδώ στην επαρχία, χρόνια τώρα, στήνονται τραπέζια σε πλατείες (από υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες) και πάει σύννεφο το τζάμπα φαγοπότι (πληρωμένο από τους υποψηφίους) και η συναλλαγή …
      Φανερά δίνονται τα ψηφοδέλτια και τα 50ευρα στον κάθε γύφτο, τον οποίον, τα κομματόσκυλα, πηγαίνουν συνοδεία μέχρι το εκλογικό τμήμα …
      Καλή η συμμετοχή όλων των Ελλήνων (τσιγγάνων και μη) στον “δημοκρατικό βίο”, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση θα έπρεπε να είναι η παιδεία, η εκπαίδευση, η κοινωνικοποίηση, η νομιμότητα, η κριτική ικανότητα, κλπ., αρχές στις οποίες οι τσιγγάνοι αρνούνται να συμμορφωθούν … Μοναδικό και κύριο μέλημά τους, η χορήγηση επιδομάτων από την Πολιτεία, στην οποία οι ίδιοι, όχι μόνον δεν προσφέρουν το ελάχιστο, αλλά δημιουργούν και πλείστα όσα προβλήματα με την παραβατικότητά τους …

    6. Βρωμά, γιούφτοι, τουρκόγυφτοι, σκατογυφτοι, σκουλίκια παρασιτικά είναι κάποιες από τις σωστές ονομασίες αυτών των υπανθρώπων………. στείλτε τους πίσω στις Ινδίες από όπου προέρχονται

    7. Και τους αναρχομπολσεβικους ξεχασες gia to nhsi

    8. κάθε παιδί που γεννιέται από τσιγγάνο
      είναι έγκλημα για το τόπο που ζει.
      δεν ανήκουν σε καμία ελληνική κοινωνία.
      είναι κλέφτες,τεμπέληδες. δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία
      τους ενδιαφέρει μόνο το γυφτιλίκι τους.
      τους δώσαμε σπίτια σε εργατικές κατοικίες.
      και αυτοί πήγαν και τα πούλησαν. και ξανά γύρισαν στα τσαντίρια τους.
      μόνο ένας τρόπος υπάρχει να εξαφανίσουμε αυτοί την λέρα του τσιγγάνου
      όλους μαζί, σε ένα νησί, μαζί με τους πούστηδες.
      και ζήστε ελεύθερα και δημοκρατικά.
      άι στο διάολο από εδώ γύφτοι.

      1. Και ετσι κατα τον γραικο αντιμετωπιζεται το προβλημα στην κοινωνια των γραικων…Αληθεια,δεν ξερω για την υποτιθεμενη στεγαση που ο παντα μικροψυχος γραικος γενναιοδωρα τους ᾽προσεφερε᾽ και αυτοι ᾽οι κακοι᾽ την καταχραστηκαν γυριζοντας πισω σε τσαντιρια,αλλα εχοντας πληρη γνωση και εικονα για την ατιμη και γεματη καταξιωση συμπεριφορα του παντα μικροψυχου και ζηλόφθων γραικου στο ᾽καλωσορισμα᾽ των κατατρεγμενων Ελληνων απο την καταστροφη της Μικρας Ασιας και Κωνσταντινουπολεως θα θεσω ενα μεγιστο ερωτηματικο αμφιβολιας σε οτι αναφερεσαι μεχρι να ακουσω τι λενε απο την μερια τους.Οσο με τους χαρακτηρισμους που εσυ και ενας αλλος εδω μεσα αποδιδετε σε αυτους τους ανθρωπους σε διαβεβαιω οτι ειναι ακριβως η εικονα που επικρατει στη σκεψη της ανθρωποτητας για τους γραικους σαν την αφεντομουτσουναρα σου,αφου χαρακτηριστικα σας αποκαλουν γυφτους της Ευρωπης.

        1. Εσυ που γραφεις εδω μεσα στην ελληνικη γλωσσα σε τριτο προσωπο, σε ποια εθνικοτητα ανηκεις κυριε-α …για πες μας απο ποια αριστοκρατικη φαρα καταγεσαι? να δουμε τι σοι κουμασι εισαι και εσυ! Γιατι ολοι απο παλια εδω στη δικη μας χωρα μαζευτηκατε και αραξατε την κωλ@ρ@ σας, και ενω υποτιθεται οτι δεν σας αρεσει κιολας …δεν το κουνατε και μας κανετε και κριτικη απο πανω! Για να εχεις αποψη για τους γυφτους και για το τι ακριβως κανουν και το πως συμπεριφερονται πρεπει να ζησεις μαζι τους σε μια τετοια περιοχη και αν αντεξεις πανω απο μηνα ελα να μας το πεις! Και οσον αφορα για τους μικρασιατες μαζι με τους ελληνες , ηρθαν και αλλοι πολλοι που δεν ειχαν καμια σχεση με ελληνικη καταγωγη δεν μιλαγαν γρι την ελληνικη και ομως η ελλαδα τους δεχτηκε ΝΑΙ τους δεχτηκε και τους εδωσε και χωραφια και οικοπεδα ΤΣΑΜΠΑ την στιγμη που σε ολον τον ντοπιο πληθυσμο δεν του χαριστηκε ποτε τιποτα! Ενα τετοιο μερος που δεχτηκε προσφυγες τοτε ηταν και το χωριο της μανας μου, εγκατασταθηκαν εκει τους εδωσαν γη …μαλιστα κυριε-α και κανενας μικροψυχος και ζηλοφθονος γραικος κατα τα λεγομενα σας δεν διαμαρτηρηθηκε ΠΟΤΕ , καθε αλλο παρα μονο βοηθεια ειχαν …παρολο που θα ειχαν καθε δικιο αν το εκαναν …γιατι απο το πουθενα και χωρις να τους ρωτησει κανεις πηγαν και εγκατασταθηκαν ατομα ασιατικης καταγωγης απο τα βαθη της καπαδοκιας που η μονη γλωσσα που μιλαγαν ηταν τα τουρκικα! Και αν καποιοι καπου αντεδρασαν ε ! δεν θα ειχαν και αδικο! Γιατι αν δεν στα ειπανε καλα να στα πω εγω, οτι καποιοι “κυριοι” κατετραγμενοι προσφυγες τους χαριζαν γαιδαρο και αυτοι τον κοιταγαν στα δοντια και πουλαγαν και μουρη…Και οσο για το γραικος που το γραφεις υποτιμητικα …τιμη μας και καμαρι μας που μας αποκαλεις με το ονομα του υιου του Διος! Και οσον αφορα αν μας θεωρουν εμας γυφτους η οχι ..εδω απλα γελαμε γιατι οπου και να εχουμε παει κακο δεν καναμε σε κανεναν και στη πορεια ειδαν ποιοι ειμαστε , και στην αμερικη που ημουν εγω δεν τολμησε ποτε κανενας να πει το παραμικρο γιατι οι περισσοτεροι ξερουν πολυ καλα και τι δουλεια εχουμε ριξει και οτι αυτη τη στιγμη ενω ειμαστε μονο ενα εκατομμυριο ελληνες μεσα σε 380 εκατομμυρια αλλους , κραταμε ενα πολυ μεγαλο κομματι της αμερικανικης οικονομιας …τοσο μεγαλο που καθε υποψηφιος για προεδρος περναει και μας γλυφει τα ποδαρια για να εχει την ευνοια μας..το καταλαβες? ! Και αιντε απο εδω και στα τσακιδια τραβα απο εκει που ηρθες !Οχι σε ξενο κρατος …απο εκει που ‘ρθες…και τραβα να πουλησεις μουρη στους δικους σου “τιμιους!”

          1. Γραικε,στα μπαζα εκει που ευρισκεσαι σημερα και επιπλεον εισαι και παραμυθολογος και φως δεν υπαρχει στο τουνελ για σενα και τους ομοιους σου.You,really,must be out of your frickin’ mind with your preposterous claims about the importance of the greek in America in selecting and electing a president.Don’t you ever undermine the ‘NO DOGS,NO GREEKS’,ever.
            Regarding the Asia Minor,Constantinople,Pontus mayhem that forced the real Hellenes to flee for their lives and seek refuge in Greece,some of these people are still alive and will put in picture the real ordeal in the hands of the greeks.Τestimonies supported by historical facts of being sent(mostly Pontic Hellenes) to concentration camps in uninhabited small islands like Makronisos under inhumane and tragic conditions and as a result most of them left their last breath there.I’m not interested in mythology about the origin of a name just because it’s merely a myth.But I can tell you,to be called as such nowadays it comes with a very negative connotation and you deserve it all για την καταντια που εχετε σαν συνολο φερει την χωρα του Καποδιστρια.Get permanently lost in a cave unworthy being.

        2. Πλιατσικολογε γραικε.
          άκουσε ΤουρκοΑλβανοΓυφτοΣκοπιανε. και μετά αυτοκτόνα.
          https://www.youtube.com/watch?v=BnsGWL4tW94
          ΒΑΛΤΟ ΣΤΟ 26¨40
          τιμή μου που με λες Γραικό.
          ψόφα να γλυτώσεις
          ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

          1. Πλυνε το στομα σου με νεφτη,γραικε.Για σενα και το αλλο λουλουδι εδω μεσα που εχει ψυχωση με την υποτιθεμενη Ελληνικη καταγωγη σας,μαθε οτι ειστε τοσο Ελληνες οσο και οι Σκοπιανοι ειναι Μακεδονες.Οσες σημαιες της συγχρονης Ελλαδας και να αναρτησετε στο βραχο της Ακροπολεως
            δεν αλλαζει το αποτελεσμα οτι ο παρθενωνας ειναι πολιτιστικη κληρονομια που ανηκει στην ανθρωποτητα για τον απλο λογο οτι οι Ελληνες προ πολλου εχουν εκλειψει απο την Ελλαδα και κανεις δεν σας αναγνωριζει το δικαιωμα μιας τετοιας κληρονομιας .Το μονο που θα μπορουσατε να ειχατε ως κοινο,και τουτο μονο απο συμπτωση,με τους Ελληνες αυτο θα ητο ο ηλιος.Ο ηλιος που ελουζε εκεινους με απλετη σοφια,ενω εσας με απλετη ηλιθιοτητα και βλακεια,κουτοπονηροι γραικοι.

    9. Αυτο ομως που αδυνατει να κατανοησει ο ομιλών ειναι το οτι ο αρχιερεας του καταφωρου ψευδους και της μισαλλοδοξιας δεν εχει την παραμικρη ευαισθησια για τα δεινὰ των στη ζωη.Απλα και μονον εχει στραφει με ψευτικες υποσχεσεις και παραλογες ελπιδες που θα καταρευσουν την επομὲνη των εκλογων οπως καταρρεει το καστρο φτιαγμενο απο αμμο στην αμμουδια με το πρωτο κυματακι,ἢ οπως πετιεται στα σκουπιδια το λεμονι αφου του εχει παρθεί πρωτα ο χυμος του.Αλλα για την στιγμη τοὺ ειναι χρησιμοι για την ψηφο των και το γεγονος να συνεχιζει να εξαπατὰ τους αδαεὶς,αυτη τη φορὰ να προβαλλεται ὡς λαοπροβλητος δειχνοντας συγχρονως σε ολοκληρη την ανθρωποτητα το πὼς μοιαζουν οι γηγενεις στην
      πάλαι ποτέ Ἑλλάδος.Δυστυχια σου Ελλας με το πώς σε καταντησαν οι κανιβαλοι που ζουν σε παρανοϊα κατω απο τον ηλιο σου.

    10. ΡΟΜΑ ΟΙ ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

    11. Που απευθυνθηκε.στη στοα του Αριου Πανγκου,μουχαχαχα,εδω γελανε και τα τσιμεντα.

    Comments are closed.