ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ. ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

    Κοινοποίηση:
    gaza

    Επίθεση κατά πολλών στόχων στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσαν, την Παρασκευή το ξημέρωμα (14/05), ισραηλινές δυνάμεις τόσο από ξηρά όσο και από αέρα.
    Αεροπορικές δυνάμεις και δυνάμεις εδάφους των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) επιτίθενται στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (14/05).
    Το ρωσικό ΥΠΕΞ στη Μόσχα. - Sputnik Ελλάδα, 1920, 13.05.2021

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των IDF, «επί του παρόντος, αεροπορικές δυνάμεις και εδάφους του IDF επιτίθενται στη Λωρίδα της Γάζας».
    Πάντως, σύμφωνα με τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, πάνω από 40 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στις βόρειες περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα από την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ.
    Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δεν έδωσαν περαιτέρω πληροφορίες αυτή τη στιγμή, αν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υποστήριξαν ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις δεν συνιστούν πλήρη εισβολή.
    Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρθηκε στην προηγούμενη δέσμευσή του να επιβάλει «μεγάλο τίμημα» σε εκείνους τους μαχητές της Γάζας που θεωρεί υπεύθυνος για τις συνεχόμενες εκτοξεύσεις πυραύλων προς το Ισραήλ.
    Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, η επιχείρηση «θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται», καθώς «δεν έχει ειπωθεί ακόμα η τελευταία λέξη».
    Αρκετά βίντεο που φέρεται να έχουν καταγράψει τι γίνεται στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν αναρτηθεί στο Twitter.
    Επισημαίνεται πως, από το απόγευμα της Πέμπτης (13/05), σύμφωνα με τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, τουλάχιστον έξι ισραηλινά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει περίπου 100 αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο τμήμα της Γάζας, ενώ έχουν παρατηρηθεί και διακοπές ρεύματος, όπως μεταδίδει η ελληνική ενημέρωση του sputniknews.gr
    Υπενθυμίζεται ότι οι ταραχές ξέσπασαν, την προηγούμενη εβδομάδα, ταυτόχρονα σε δύο περιοχές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, κοντά στο Όρος του Ναού και στην συνοικία Σεΐκχ Τζεράχ, όπου αρκετές αραβικές οικογένειες εκδιώκονται ύστερα από σχετική δικαστική απόφαση του Ισραήλ.
    Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν εκτοξεύσει πάνω από 1.600 ρουκέτες από τη Γάζα προς το Ισραήλ και έξι Ισραηλινοί πολίτες και ένας στρατιώτης έχουν πεθάνει από την αρχή της σύγκρουσης.
    Το Ισραήλ, από την πλευρά του, έχει εξαπολύσει αντίποινα εναντίον της Γάζας και έχει επιτεθεί σε περίπου 600 στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ.
    Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, ο αριθμός των Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν σε τρεις ημέρες έχει φτάσει στους 103 και, βάσει πληροφοριών, 580 τραυματίστηκαν.
    Επισημαίνεται ότι η τελευταία φορά που οι επίγειες δυνάμεις του IDF εισήλθαν στη Γάζα, ήταν το 2014.
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    1 Comment

    1. Γουστάρω μπάφο και μαστουρα!!!
      Ίσα μωρη χαμουρα(Άδωνις)

    Comments are closed.