ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΗΣΙΟΥ – ΑΚΟΜΗ Η ΣΑΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΒΡΗΚΕ ΠΑΛΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ “ΤΕΣΣΕΡΑ” ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ – ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΔ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ

    Κοινοποίηση:
    fesf

    Ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και καταστροφές σε πολλές περιοχές του νησιού που όπως προειδοποιούν οι σεισμολόγοι αυτή η κατάσταση μπορεί να κρατήσει έως και ένα μήνα!

    Στήριξη στους πληγέντες της Σάμου από την Ένωση Τραπεζών ανακοινώθηκε πριν λίγο!

    Σε μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό που συγκλόνισε το μεσημέρι το νησί της Σάμου προχωρεί η Ελληνική Ένωση Τραπεζών(ΕΕΤ).

    Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους πληγέντες, η ΕΕΤ ανακοίνωσε ότι τα μέλη της θα απέχουν έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 από οποιαδήποτε νομική ενέργεια που αφορά οφειλές επιχειρήσεων και ιδιωτών εγκατεστημένων στην Σάμο.

    O σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός  σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Φαίνεται να ήταν ο κύριος σεισμός αλλά συνεχώς γίνονται μετασεισμοί. Υπαρκτός ο φόβος για ισχυρό μετασεισμό.

    Ο μετασεισμός των 5 Ρίχτερ ήταν ο μεγαλύτερος, ενώ νωρίτερα είχαν σημειωθεί άλλοι οχτώ μικρότερης κλίμακας. 

    Μέχρι στιγμής υπάρχουν επιβεβαιωμένοι δύο θάνατοι παιδιών στη Σάμο (δείτε εδώ) και σύμφωνα με νεότερη εξέλιξη και τρίτο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Θα αεροδιακομιστεί επίσης 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ. 

    Συνολικά 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό που έπληξε τη Σάμο τον μεσημέρι της Παρασκευής.

    Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου. Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου μετέβησαν 10 πολίτες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους.

    Τραυματίας και στη Χίο (έπεσε από σκαλωσιά την ώρα του ισχυρού σεισμού).

    Στο επίκεντρο του σεισμού υπάρχει γνωστό ρήγμα και αποτελεί σημαντικό ερώτημα για τους επιστήμονες, αν ο σημερινός σεισμός έχει «ενεργοποιήσει» άλλα, υποθαλάσσια, ρήγματα, πράγμα καθοριστικό για την εξέλιξη του φαινομένου.

    Το παρακάτω ΒΙΝΤΕΟ που μας έστειλε αναγνώστης δείχνει με συγκλονιστικό τρόπο το τι έζησαν και ζουν οι κάτοικοι της Σάμου.


    Κατέρρευσε η εκκλησία της Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι

    Σύμφωνα με τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου Ανδρέα Λυμπέρη έχουν σημειωθεί, επίσης, πολύ μεγάλες ζημιές στον μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου Καρλοβάσου και στην Πορφυριάδα σχολή. «Ευτυχώς τα παιδιά που ήταν μέσα και έξω στην αυλή εκείνη την ώρα δεν έπαθαν τίποτα» συμπλήρωσε ο κ. Λυμπέρης.

    Δείτε τη φωτογραφία με την κατεστραμμένη εκκλησίας της Παναγίας Θεοτόκου στο Καρλόβασι:

    1

    Ζημιές σε μνημεία και μουσεία – Τι λέει το υπουργείο Πολιτισμού

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων, η ισχυρή σεισμική δόνηση στα ανοιχτά της Σάμου προκάλεσε ζημίες στα μνημεία και τα μουσεία της Σάμου και της Χίου.

    Στο Κάστρο Λυκούργου Λογοθέτη στο Πυθαγόρειο κατέρρευσαν τμήματα των τειχών του, ενώ κάποια τεμάχη τους κατακρημνήσθησαν στην θάλασσα.

    Στον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου κατεγράφησαν ελάχιστες ζημιές, οι οποίες περιορίζονται στα νεότερα κτίσματα, τα οποία υποστηρίζουν την λειτουργία του χώρου.

    Μεγάλες είναι οι ζημιές στην έκθεση των αγγείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου, ενώ «άνοιξαν» συγκολλήσεις σε κάποια γλυπτά.

    Ρωγμή εμφανίστηκε στο πόδι του υπερμεγέθους κούρου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βαθέως.

    Στην Ικαρία, στο κτήριο του Αρχαιολογικού Μουσείου του Αγ. Κηρύκου, δημιουργήθηκαν μικρές ρωγμές. Ένα μικρό αγγείο, το οποίο έπεσε από την βάση του και έσπασε είναι μόνη απώλεια.

    Στην Χίο, στο  Αρχαιολογικό Μουσείο έπεσαν κάποια μικρά εκθέματα μέσα στις προθήκες στην αίθουσα της κοροπλαστικής, και λίγα κεραμικά στην αίθουσα των αρχαϊκών κεραμικών.

    Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, ενώ συγχρόνως ξεκινούν οι ενέργειες αποκατάστασης των ζημιών.

    Και ενώ η Σάμος ακόμη δεν έχει συνέλθει από το ισχυρό ΣΟΚ, ο Κόύλης βρήκε πάλι την ευκαιρία να πέσει στα “τέσσερα” και να σκύψει στον Ερντογάν, να κάνει την μικροπολιτική του πάνω στα συντρίμμια του ακριτικού μας νησιού. Τηλεφώνησε στον Ερντογάν που μας έχει ξεσκίσει στις προκλήσεις και του είπε: “όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, αυτές τις ώρες οι λαοί μας πρέπει να μείνουν ενωμένοι”. Ακόμη και σε αυτές τις τραγικές στιγμές η δουλοπρέπεια του κυριαρχεί.

    Νωρίτερα, και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγη ώρα μετά τον μεγάλο σεισμό στο Αιγαίο και του εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών από τα ερείπια της Σμύρνης.

    Το tweet του υπουργείου Εξωτερικών για την επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου αναφέρει:

    Γιγαντιαία κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων 

    Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και σε πλήρη συντονισμό με τα Επιτελεία του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, από την πρώτη στιγμή του σεισμού στην Σάμο υπήρξε γιγαντιαία κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Έως τώρα δεν υπάρχουν τραυματισμοί Στρατιωτικού Προσωπικού και δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές φθορές σε Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις.

    Παράλληλα, έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες τις μονάδες σε Σάμο, Ικαρία και Χίο, ενώ οι διοικητές των σχηματισμών τους βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις Περιφέρειες και τους Δήμους των πληγέντων περιοχών για παροχή άμεσης βοήθειας.

    Όλα τα Μηχανήματα Μηχανικού στα νησιά βρίσκονται σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης, ενώ σε ετοιμότητα 2 ωρών βρίσκονται κι ένα αρματαγωγό στη Σαλαμίνα και κι ένα αεροσκάφος C-130 στο Αεροδρόμιο Ελευσίνας και 2 ελικόπτερα CH-47 στο Αεροδρόμιο Μεγάρων.

    Την ίδια ώρα, παραμένει ένα αρματαγωγό στη Σάμο σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη στέγασης πληγέντων κατοίκων.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πραγματοποιήθηκαν άμεσα πτήσεις από ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να γίνει πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος, ενώ σε ετοιμότητα 1 ώρας βρίσκονται και οι ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» του Στρατού Ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (Διασώστες, σκυλιά κλπ), αλλά και κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλόλητας κτιρίων.

    Δείτε παρακάτω μερικές από τις συγκλονιστικές εικόνες  που κάνουν από το πρωί τον γύρω του κόσμου.

     

    spitia9
    spitia8
    spitia7
    spitia5
    spitia10
    spitia4
    spitia3
    spitia2

     

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. “”ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΗΣΙΟΥ”” πειρμενατε κατι καλυτερο?? η ελλαδα ειναι ηδη διαμελισμενη kai παραδομενη…….. κριμα για τους κοψοχεριδες….. λυπητερο. η φυση δεν ενδιαφερεται για ψηφους, πολιτικους και κατοικους.

    2. Θεϊκό σημείο ο σεισμός πριν το διάγγελμα, αλλά που να παρει χαμπαρι ο αφορισμενος;Η εικόνα της Παναγίας στην Αθήνα κλαίει, στην Σάμο γκρεμίστηκε η εκκλησία Της, αλλά κάποιοι κοιμούνται ακόμα… Ξυπνα λαέ μου και γονάτισε μόνο για να προσευχηθεις και να μετανοησεις για τα λάθη σου!!

    3. Ούτε 1 ευρώ για τον Μογγόλο.
      Καμία βοήθεια στη χώρα που ψάχνει ευκαιρία να εισβάλει στα νησιά.
      Οι σεισμοί γκρεμίζουν τα καλύβια τους, και αποτελειώνουν την οικονομία τους.
      Έτσι θα σβήσει ο παλιό Μογγόλος

    4. Για τα κομματα του …ανθελληνικου τοξου, προεχει η τουρκια. Απορω γιατι καποιοι κανουν τους εκπληκτους. Ολα τα κομματα δηλωνουν συγκλονισμενα για την τουρκια λες και στην σαμο δεν υπηρξαν νεκροι μαθητες. Που να μην απειλουσε καθημερινα ο ερντογαν! Δηλωνουν συγκλονισμενοι για ενα σεισμο που ειναι φυσικο φαινομενο. Αλλα δεν ειναι συγκλονισμενοι που ο τζιχαντιστης εσφαξε 3 και μαλιστα μεσα στην εκκλησια! Τα χωνουν και στον μακρον αλλα για τον ερντογαν που τον ελεγε ψυχοπαθη, δεν ακουσα τιποτα. Ξυπνατε, ο εχθρος ειναι εντος. Και δυστυχως δεν ειναι μονο οι αριστεροι κατσαπλιαδες, ειναι και οι δεξιοι που προεκλογικα θα εδιωχναν τους μεταναστες και μετεκλογικα γινανε …ανθρωπιστες. η μονη λυση ειναι να μαυριστει το …δημοκρατικο ανθελληνικο τοξο και να μπουν μπροστα πατριωτες που θα εχουν πρωτα την πατριδα και μετα την τσεπη τους. Και μην ξεχαστει ποτε η θυσια του Κωνσταντινου Κατσιφα οπως θελουν τα θλιβερα αυτα ανθρωπακια. ΑΘΑΝΑΤΟΣ.

    5. Οι Έλληνες λεηλατουνται από πλημμύρες, από σεισμούς και από το ισλαμ! Τι περιμένουμε με ένα κράτος ανύπαρκτο και με ισλαμιστές που έχουν WiFi, επιδόματα και φρέσκο φαγητό καθε μέρα ( που δεν τους αρέσει); Που είναι οι ΜΚΟ για τους Σαμιώτες; Που είναι οι αλληλέγγυοι;

    6. Παλιοκερατα κουλή τι πήρες να του πεις του ερντογαν; να στείλει κι άλλα γεωτρυπανα στο αιγαιο; για τους δικούς μας νεκρούς ποιος θα μας συλλυπηθει ρε σίχαμα;

    7. κουλη πας καλα ?

      γλυφεις το σαλταρισμενο γαμωμογγολο ?

    8. Ρε αληταρά δούλε και γλυφτη μη χάσεις. Έτρεξες να πάρεις τηλέφωνο πρωτος το Σουλτάνο γιουσουφάκι. Το γουστάρεις το Οθωμανικό.
      Τους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών τους τηλεφώνησες;

    9. Πες μας τι πίνεις ρε βουρλο?
      Μα τόσο μ@λ@κα δεν έχω ξαναδεί.
      Λες και εσένα περιμένουν για βοήθεια η θα το δουν ανθρωπιστικά νομίζεις ψωνάρα.
      Το περίμενα ότι θα το κάνει και όντως έγινε.
      Ο μογγόλος γιατί δεν σε πήρε να σου στείλει βοήθεια?
      Μήπως γιατί μας καταριέται όλη μέρα?

    10. Κούλη ο Θεός με τον Σεισμό σου έστειλε ένα μήνυμα. Αυτό ήταν η Αρχή….
      Έρχονται Σεισμοί τιμωρίας Κούλη….
      Νεοταξίτες Τελειώσατε!

      1. Ετσι ακριβως φιλε μου …οπως τα λες ειναι !!!!

    Comments are closed.