ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ! ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΑΚΡΙΒΕΙΑ

    Ίλιγγο προκαλεί η ακρίβεια στα ελληνικά σούπερ μάρκετ, την ώρα που χώρες της Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία διατηρούν χαμηλότερες τιμές σε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης. 

    Στη Γαλλία και στην Ισπανία, το γάλα είναι πιο φτηνό απ’ ότι στην Ελλάδα, ενώ στο Παρίσι, ένα πακέτο μακαρόνια στοιχίζει 31 λεπτά φθηνότερα. Μάλιστα την ώρα που οικογενειάρχες βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν πάνες για τα μωρά σε Ισπανία και Γερμανία, πληρώνουν κάτι λιγότερο από 4 ευρώ.

    Η ελληνική κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να μειώσει τον ΦΠΑ (13%) και τον ΕΦΚ, την ώρα που στην Ισπανία, τα βασικά είδη διατροφής επιβαρύνονται με ΦΠΑ 4%, στη Γερμανία με 7% και στη Γαλλία με 5,5%!

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα έχει τον έκτο υψηλότερο πληθωρισμό τροφίμων για τον μήνα Απρίλιο (11,3%) μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης. Επιπλέον, οι αυξήσεις που καταγράφηκαν σε βασικά προϊόντα, είναι μεταξύ των υψηλότερων που καταγράφηκαν.

    Για παράδειγμα, η τιμή του ψωμιού στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 13,1% , την ώρα η Ευρωζώνη καταγράφει μέσο όρο αύξηση της τάξεως του 8,6%. Η τιμή του κρέατος αυξήθηκε κατά 14,3%, αύξηση σχεδόν διπλάσια από αυτή που κατέγραψε η Ευρωζώνη (8,6%).

    Τα γαλακτοκομικά, τα τυριά και τα αυγά αυξήθηκαν κατά 11,8% (7,3% στην Ευρωζώνη), τα λαχανικά 13,8% (9,3% στην Ευρωζώνη), τα φρούτα 7,9% (5,4% στην Ευρωζώνη) ενώ οι βρεφικές κρέμες αυξήθηκαν κατά 9,3% (4,2% στην Ευρωζώνη).

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Να μην ξεχνάμε και την αισχροκέρδεια των Σ/Μ

    2. Άμα βγάλουνε τους φόρους πως θα πληρωθούν τα χρεοι που δημιούργησαν για μην δημιουργηθεί δημοσιονομικός εκτροχιασμός ; Αν θέλεις να έχεις έναν λαό σκλάβο δημιούργησε του χρέη για να πληρώνει φόρους.
      Ελλάδα η χώρα της εμφυλιακης κοινωνικής αδικίας αλλα και της Θείας δίκης με εθνικές καταστροφές τραγωδίες.

    3. Της μίζας αλλά και των παρτακηδων πολιτών…

    4. Ξερουν οτι θα φυγουν και κοιτανε ποσα πιο πολλα να ριξουν στις τσεπες βαρελια.Απο που και πως θα τα ξερασουν ολα αυτα ;

    5. Οι περιουσίες των γόνων, δεν χτίζονται από μόνες τους. Οι ολιγάρχες εξυπηρετούνται και βοηθούν τους ευεργέτες με τη σειρά τους. Όλα και όλα, στις συναλλαγές τους επιδεικνύουν εντιμότητα, το χαρακτηριστικό των κάπο.

    6. Ας ειναι καλα ο βοθρος γεωργιαδης που κανει πλατες στα σουπερ μαρκετ και εκεινοι τον λαδωνουν….

    7. Χωρις να θελω να παιξω το συνηγορο κανενος, οι τιμες αυτες ειναι για οποιον παει στο super και βλεπει-ρυζι , παρει-ρυζι, αμα παει καποιος μονο βασιλοπουλο και κανα κυριλε μαρκετ, οντως τοσο ειναι. Υπαρχει το lidl (π.χ. 0.15 λεπτα το αυγο) και ο σκλαβενιτης (p.x. 2.5 ευρω το αφρολουτρο Fa) που βγαζουν συνεχεια προσφορες καλες μαρκες τροφιμων αλλα και απορρυπαντικων στη μιση τιμη (πριν λιγες ημερες ειχε το lidl 80 caps ‘finish’ πλυντηριου πιατων περιπου 9,5 ευρω!) . Θελει λιγο -οχι πολυ- ψαξιμο…To προβλημα ειναι η ακριβη βενζινη!

    8. Να λεμέ και τα μισθολόγια που παίρνουν στην Ευρώπη που ο βασικός κατώτατος μισθός αρχίζει από τα 1500 euro και φτάνει τα 3000

      1. Σιγα ρε φιλε 3000 κατωτατος μισθός που το ειδες παλι αυτο;

      2. Και γιατί κάθεσαι στην Ελλάδα του φραπέ.
        Πήγαινε στις δυτικές χώρες να παίρνεις κι εσύ τόσα.
        Τρίβουν τα χεράκια τους για να σου δίνουν απλόχερα 3000.

    9. Απο ολα τα κρατη που βαλατε η αυστρια ειναι απλησιαστη. πεφτει κλεψιμο καργα.. εχουν ξεκολοσει τον κοσμακι στην ακριβεια. Αισχροι!!! Κλεφτες σε ολους τους τομεις

    10. Οι τιμές που αναγράφεται δεν αντιστοιχούν σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα. Είναι κατά πολύ αυξημένες όπως π.χ το ψωμί που στα νησιά ξεπερνάει το 1,50 ευρώ και η ντομάτα είναι πάνω από 2,00 ευρώ. Για να μην πάμε στα καύσιμα που η βενζίνη σήμερα άγγιξε στην Μήλο τα 2,75. Μιλάμε για μια χώρα που επιβιώνει μόνο όποιος ξεπερνάει τα 2.000 ευρώ μηνιαίως.. Οι υπόλοιποι? άστο καλύτερα. Να μας κλαίνε οι ρέγγες.

    11. Τα τραίνα που φύγαν……αγαπες μου πηρανε!!!!

    12. Βρέθηκε δουλειά για τους αστυνομικούς του Θεοδωρικάκου: Θα φυλάνε τα τρένα

    13. Εγώ είδα ότι το προηγούμενο σουκού σχεδόν όλοι την… έκαναν.., βενζίνη χαλαρά, φαγητάκια, ποτάκια, παραλία χαλαρά, μόστρα, εξοχικά, το ίδιο θα συμβεί και το τριήμερο που έρχεται. Συμπέρασμα, λίγδα υπάρχει μαζί με την κλασική ελληνική κλάψα ότι δεν έχουν. Κανένα πρόβλημα δεν έχουν οι περισσότεροι.

      1. Συμφωνώ και μάλιστα εκτός την κλαψα πρέπει να ξέρουμε είτε μας αρέσει είτε όχι πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πολλών επαγγελμάτων μετακυλιει το κόστος με αποτέλεσμα να μην τους αγγίζει η ακρίβεια και πάντα να πληρώνουν οι ίδιοι, εμείς τα ιπποζυγια.

      2. Σε κάθε κοινωνία υπάρχουν στρώματα, δεν είναι όλοι φτωχοί. Είδες το 10% της χώρας που έχουν λεφτά, και έκρινες πως οι υπόλοιποι είμαστε μαχαραγιάδες… Στάνταρ ψηφίζεις και Κούλη….

    14. Αν κάτσουμε άπλυτοι και νηστικοί τους ισοφαρίζουμε.Και για τα καύσιμα έτσι δεν είπε ο μαλακό Άδωνις;

    Comments are closed.