«ΆΓΙΕΣ» ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ MEGA ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΓΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ» – ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΕΒΡΑΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: «Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΛΑ. Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΗΨΗ»

    Κοινοποίηση:
    tragkas mitropolitis

    Στην εκπομπή MEGA MAG βρέθηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

    Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει ανοίξει με τη Θεία Κοινωνία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να γίνει αγωγός ασθενείας.

    Υπογράμμισε ακόμη πως η ανατροπή της φυσικής τάξεως των πραγμάτων είναι δεδομένη για την Εκκλησία.

    Πρέπει να κρίνουμε, είπε, μεταξύ των συναθροίσεων και μεταξύ της Θείας Κοινωνίας που είναι ένα Μυστήριο, ανέφερε ο μητροπολίτης.

    «Η Εκκλησία μας δεν είναι μια θρησκεία, αλλά είναι μια αποκάλυψη η οποία έχει ένα βασικό στοιχείο, τη χάρη. Χωρίς αυτή την κατανόηση δεν μπορείς να προσεγγίσεις την Ορθόδοξη Εκκλησία» πρόσθεσε.

    «Η Εκκλησία είναι σώμα Χριστού, δεν έχει κεφαλή ή ηγέτη έναν άνθρωπο, αλλά τον ίδιο στον Σωτήρα Χριστό, συνεπώς η Εκκλησία ως βασικό της στοιχείο της έχει τη χάρη».

    Ανέφερε ακόμη «2.000 χρόνια έχουν σημειωθεί άπειρα θαύματα και επομένως η ανατροπή της φυσικής τάξεως των πραγμάτων είναι δεδομένη για την Εκκλησία».

    «Το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας είναι σώμα και αίμα Χριστού» τόνισε «και άρα δεν μπορεί να προσδώσει θάνατο και ασθένεια».

    Ως παράδειγμα έφερε και το νερό του αγιασμού. Το κανονικό νερό, ανέφερε, αν το βάλουμε σε ένα μπουκάλι μετά από μέρες σαπίζει, σε αντίθεση με τον αγιασμό.

    Βόμβες από τον Εβραίο Τράγκα 

    Διαβάστε και ΠΑΓΩΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΚΕΛΕΙΟ. «ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ…ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΗΤΑΝ….» (ΒΙΝΤΕΟ & ΕΙΚΟΝΑ)

    Ο κορωνοϊός που δεν είναι γρίπη διαλύει την παγκόσμια οικονομία. 16 εκατομμύρια κάτοικοι της Βορείου Ιταλίας είναι σε πλήρη καραντίνα χωρίς δυνατότητα μετακίνησης. Στη γειτονική χώρα απαγορεύονται πλέον και οι γάμοι και οι κηδείες και τα βαφτίσια. Ελπίζω στην Ελλάδα να μας λένε την πραγματικότητα και να λαμβάνουν μέτρα για τη νοσηλεία όσων ηλικιωμένων νοσήσουν.
    Το Μαξίμου πρέπει να καταλάβει ότι αν πει ψέματα στην υπόθεση του κορωνοϊού, θα καταπιούν την κυβέρνηση τα γεγονότα. Έχουμε δύο ασύμμετρες απειλές. Η μία στον Έβρο και η άλλη είναι ο κορωνοϊός, ο οποίος θα εξαπλωθεί ταχέως, γιατί είναι αδύνατον να ιχνηλατηθούν και να απομονωθούν τα άτομα που έχουν έρθει σε επαφή με νοσήσαντες.

    Ο κορονοϊός παραλύει την Ευρώπη και διαλύει την παγκόσμια οικονομία.

    Όταν ένα κράτος – όπως η Ιταλία- απαγορεύει την εσωτερική και εξωτερική μετακίνηση και εκατομμύρια πολίτες του αυτοαπομονώνονται, δεν χρειάζεται μεγάλη ευφυία για να αντιληφθείς τι θα γίνει στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και γενικότερα το επόμενο διάστημα.
    Δεν είναι ιός που ανήκει στην οικογένεια των διαφόρων μορφών της γρίπης. Αυτό ξεκαθαρίστηκε. Είναι άλλο πράγμα. Έχει πρωτοφανή μεταδοτικότητα, δολοφονεί τις μεγάλες ηλικίες και οι πρώτοι συνδυασμοί φαρμάκων που ψιθυρίζονται ή λέγονται, ειδικά για τις δύσκολες περιπτώσεις είναι φάρμακα για την επίκτητη ανοσοποιητική ανεπάρκεια, δηλαδή το Aids, τον Έμπολα που φέρνει αιμορραγικό πυρετό και την ελονοσία που υποτροπιάζει. Ουδείς μέχρι στιγμής γνωρίζει με βεβαιότητα αν απολείπει ανοσία.

    Δεν χρειάζεται πανικός αλλά προς θεού, δεν χρειάζεται να καθυστερούν τα μέτρα ή να συμπλέκονται βλακωδώς οι πολιτικοί και οι ιεράρχες για τη θεία κοινωνία.
    Πιστεύουμε σε ένα θεό, πατέρα παντοκράτορα, πιστεύουμε στον Ιησού και θεωρούμε την πίστη φάρμακο, αλλά κακά τα ψέματα ο Θεός δεν τα προλαβαίνει όλα. Πολύ περισσότερο, τα σταγονίδια που μεταδίδονται από τον έναν στον άλλον σε διάφορες συναθροίσεις, μεταξύ των οποίων και το εκκλησίασμα, όπως και το άγιο κουταλάκι που πηγαίνει από στόμα σε στόμα. Ο θεός δεν επεμβαίνει, όταν ο άνθρωπος είτε από αμαρτία είτε από βλακεία παραβιάζει τους κανόνες της φύσης και δεν κινεί τα χέρια του παράλληλα με εκείνα του θεού. «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» ..έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και είχαν δίκιο. Δεν τα περίμεναν όλα από τον Δία.

    Το επόμενο δίμηνο – κατά πάσα πιθανότητα – θα είναι δραματικό για τις ζωές όλων μας. οι άνθρωποι σε παγκόσμια κλίμακα αποφεύγουν τα αεροπορικά δρομολόγια και γενικά όλες τις συγκοινωνίες. Ήδη λαμβάνονται μέτρα κλεισίματος γιγαντιαίων εταιριών και μεταφοράς της εργασίας εκατομμυρίων υπαλλήλων στο σπίτι. Τα χρηματιστήρια συντρίβονται και η δημοσιονομική πειθαρχεία – δηλαδή οι φόροι – τόσο στη γερμανοκρατούμενη Ευρώπη, όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου πάει περίπατο. Πολλά κράτη, όπως η Ελλάδα, δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Τα ελλείμματα θα εκτοξευστούν στο άπειρο. Ήδη η παγκόσμια οικονομία μετράει απώλειες τρισεκατομμυρίων. Έχουμε παγκόσμια πανδημία με έναν ιό, για τον οποίον υπάρχουν ήδη δύο υπό μελέτη εμβόλια και αρκετοί συνδυασμοί φαρμάκων που ακόμη είναι σε πειραματική εφαρμογή. Δεν το λένε αλλά για να υπάρξει εμβόλιο απαιτούνται 18 έως 24 μήνες κλινικών εφαρμογών και στη συνέχεια θα δούμε. Αυτή την ώρα, αλλάζουν όλα τα πλάνα των ισχυρών κρατών. Ο Ντόναλντ Τραμπ φοβούμενος ταχύτατη εξάπλωση στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι είναι θαυμάσια τα τεστ που διαπιστώνουν τη νόσο. Οι Ρώσοι έχουν ανακοινώσει περιέργως μόνο 4 κρούσματα. Η Τουρκία κανένα. Περισσότερες από 90 χώρες έχουν προσβληθεί σε όλες τις ηπείρους. Οι νεκροί είναι χιλιάδες και ασφαλώς ο αριθμός που ανακοινώνεται είναι αυτός που δηλώνεται. Υπάρχουν πολίτες τρίτης ηλικίας που πεθαίνουν στα σπίτια τους, χωρίς ποτέ να έχει δηλωθεί ότι είχαν τα συμπτώματα της νόσου.

    Δεν χρειάζεται πανικός, ούτε ουρές στα σούπερ μάρκετ γιατί ο ιός δεν αντιμετωπίζεται με πανικό ή με μακαρόνια. Αναχαιτίζεται και αποκρούεται όσο είναι δυνατόν με σχολαστική καθαριότητα στους χώρους που κινούμεθα, απολυμαντικά και αποφυγή χώρων όπου συγκεντρώνονται δεκάδες ή εκατοντάδες άνθρωποι.
    Εμείς δυστυχώς, έχουμε τον κίνδυνο από τη μία στιγμή στην άλλη, να διαλυθούμε από υπέρμετρη αυτοπεποίθηση. Εντάξει, τα καταφέραμε μέχρι στιγμής στον Έβρο, αλλά αυτό δεν φτάνει.

    Καθυστερήσαμε να πάρουμε μέτρα για τον κορονοϊό.

    Σήμερα ο κος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τη Μέρκελ. Αν το παίξει υπάκουο και απόλυτα συμμορφωμένο πιόνι, σύντομα θα βρεθούμε σε πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στην κα Μέρκελ ότι δεν μπορεί να υποστηρίζει μονίμως τον Ερντογάν και να χρησιμοποιεί την Ελλάδα, ως δορυφόρο, ως αποθήκη μεταναστών και τόπο συγκομιδής φόρων. Πρέπει να της πει ότι δεν μπορεί να μας λεηλατεί συνεχώς και να επιδιώκει με κάθε τρόπο μείωση της εδαφικής κυριαρχίας μας. Αν ο Μητσοτάκης δεχθεί κάποιο οικονομικό αντίδωρο, για να ανεχτεί πάλι μια μεσοβέζικη κατάσταση σε βάρος της πατρίδας, όλη αυτή η λαϊκή στήριξη που έχει τούτη την ώρα, θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας. Οι ακρίτες τόσο στον Έβρο, όσο και στα νησιά μας, θα νιώσουν ότι εγκαταλείπονται πάλι από ένα μειοδοτικό πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί το Βερολίνο και έχει στο νου του μόνο τη διατήρηση τον πολιτικών και οικονομικών προνομίων του.

    Όσον αφορά τον κορονοϊό, ήδη πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα. Ας μην έχουμε αυταπάτες, οι πιθανότητες είναι να δούμε επί μακρό χρονικό διάστημα, εικόνες – όπως αυτές της γειτονικής Ιταλίας ή το ίδιο άσχημες. Είμαστε χώρα με 25% τρίτη ηλικία. Δεν έχουμε ανθεκτικό σύστημα υγείας και κακά τα ψέματα τα μνημόνια των πολιτικών παρατάξεων ισοπέδωσαν ή παρέλυσαν ένα μεγάλο τμήμα του ΕΣΥ. Τα κρούσματα θα πολλαπλασιαστούν. Υπάρχουν αναγκαία μέτρα αλλά και βλακώδεις καθυστερήσεις. Π.χ. δεν μπορείς να λες αναστέλλω τα καρναβάλια και να μην αναστέλλεις τότε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, λέγοντας ότι στα γήπεδα πάνε μόνο οι κάτοικοι μιας περιοχής. Αυτά είναι βλακείες και αποδείχθηκε τώρα, που υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να συνεχίσει το πρωτάθλημα κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή. Επίσης, ακούγεται τρελό να έχεις μόνο δύο αντιδραστήρια για να παίρνεις απαντήσεις. Ένα στο πανεπιστήμιο και ένα στο Παστέρ. Σε λίγο θα φανεί πόσο ευάλωτο είναι το μνημονιακό σύστημα υγείας, που υπηρέτησαν και υπηρετούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ.

    Εκεί στον Έβρο δείχνουμε να αντέχουμε, χάρη στην αποφασιστικότητα των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας και των ακριτών μας. Πρέπει να θεωρούμε βέβαιο, ότι ο Ερντογάν θα στήσει μια προβοκάτσια για να υπάρξει αίμα. Για να υπάρξει ένα θύμα ή περισσότερα, ώστε να εκβιάσει περισσότερο τα πράγματα. Έδωσε εντολή να σταματήσουν οι ροές προς τα νησιά, αλλά με βαρέα οχήματα που αγοράστηκαν με χρήματα της Ευρώπης, προσπάθησε να ρίξει τμήματα του φράχτη στις Καστανιές. Μπορεί να απέτυχε, αλλά αυτό συμβαίνει προς το παρόν. Έχει δίκιο ο κος Στεφανής, ο οποίος επισήμανε ότι έχουμε ένα κανονικό πόλεμο χωρίς τη χρήση σφαιρών. Πρέπει η κυβέρνηση ταχύτατα να επεκτείνει το φράχτη στον Έβρο και μάλιστα όχι μόνο με συρματοπλέγματα αλλά με τσιμέντο, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Πρέπει να υπάρξει ταχεία αποσυμφόρηση όλων των νησιών και επαναπροώθηση των περισσότερων που δεν προέρχονται από πολεμικές ζώνες. Όλοι οι προερχόμενοι από Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Αφρικανικές χώρες πρέπει άμεσα να επαναπροωθηθούν στις πατρίδες τους. Υπάρχουν αεροπορικές συγκοινωνίες από την Αθήνα και τη Λευκωσία. Και πρέπει να τελειώσει η αιματοβαμμένη ιστορία με τις συμμορίες στο κέντρο της Αθήνας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    44 Σχόλια

    1. ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΘΕΙΕ. ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΙΣΩΓΛΕΝΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ.

    2. Δηλαδη τραγκα οι επιστημονες ειναι ανω Του Θεου Δημιουργου;;;;;;;α ρε μασονακο πρακτορα.εκτελεις πιστα τις εντολες που παιρνεις κουφαλιτσα.

    3. Κ. Τράγκα ο Θεός δεν είναι πολυεθνική εταιρία και η Θεία Χάρις δεν είναι πολιτικά ομόλογα, ούτε πολιτικές υποσχέσεις, χωρίς αντίκρυσμα, αλλά είναι η ίδια η ζωή. Σεις πήγατε στο γυναικοχώρι σας στην Έδεσσα και δεν κοινωνήσατε, επειδή όπως είπατε είχατε φάει την προηγούμενη. Όλοι οι άλλοι όμως κοινώνησαν. Όλα τα μέλη της οικογενείας δηλαδή δεν ασπάζονται τη γνώμη σας. Μην ανακατεύεστε σε ζητήματα πίστεως που δεν γνωρίζετε. Αν θέλετε ρωτήστε τον πρώην βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, που γνωρίζει πολύ καλά όλα τα ζητήματα και έχει ενδιατρίψει πολύ σε θέματα πίστεως και κυρίως σε πνευματικά ζητήματα και τα ξέρει όλα σε πολύ μεγάλο βάθος, σε συνδυασμό με την επιστήμη και την πολιτική να σας τα εξηγήσει όλα αυτά. Καλέστε τον στον ελεύθερο σκοπευτή και ρωτήστε τον για όλα. Αυτός πέρασε από όλα τα στάδια και γνωρίζει πολύ καλά, μετά από μια πετυχημένη πορεία να σας εξηγήσει γιατί κατέληξε εκεί που κατέληξε

    4. ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΣΚΑ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ???Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ!!!!

    5. Το θαύμα γίνεται μπροστά σας εδώ και δεκαετίες κι επαναλαμβάνεται από τους 10000 ιερείς της χώρας.Είτε στους ενοριακούς ναούς,είτε στους νοσοκομειακούς,είτε στους ναούς της υπαίθρου,είτε στους αστικούς,πάντα το ίδιο θαύμα.Εσείς έχετε καρκίνους,φυματίωση,λέπρα,βαριές δερματοπάθειες.AIDS,σκλήρυνση κατά πλάκας κι άλλες ασθένειες.Εμείς πάντα σας κοινωνούμε και μετά καταλύουμε το περιεχόμενο,χωρίς να πάθουμε τίποτα. Με βάση τα λεγόμενά σας,έπρεπε να είχαμε πεθάνει χίλιες φορές.
      Το θέμα τίθεται υποκριτικά.Πόσοι χριστιανοί εκκλησιάζονται τακτικά πραγματικά;Το 10-15%.Απ’ ό,τι γνωρίζω, βρισκόμαστε σε αυστηρή νηστεία,στην οποία πολύ λίγοι μετέχουν,έτσι ώστε να καταφέρουν να κοινωνήσουν. Αυτό επαναλαμβάνεται εδώ και δεκαετίες,όχι φέτος που έχουμε το θέμα του ιού.Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε το υπόλοιπο 85%,το οποίο έτσι κι αλλιώς ποτέ δε συμμετείχε σε συστηματική προετοιμασία,,καθώς εκκλησιάζεται μόνο Χριστούγεννα, Πάσχα,Δεκαπενταύγουστο,σε κηδείες,γάμους,μνημόσυνα και βαφτίσια.Η Θεία Κοινωνία, λοιπόν αδέρφια,είναι έτσι κι αλλιώς έπαθλο,τρόπαιο που δίνεται σε λίγους.Εκείνους που διένυσαν το τρομερό στάδιο της νηστείας των 47 συνεχόμενων ημερών,όχι μόνο από τη σάρκα,αλλά και τις τροφές.Δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε εσείς τί είναι η Θ.Κοινωνία.που δε νηστεύετε ούτε την Καθαρή Δευτέρα,όταν γεμίζετε το τραπέζι από την πρώτη κιόλας μέρα,με ένα σωρό εδέσματα,μέσα στα οποία κακώς συμπεριλαμβάνετε το κρασί,και σηκώνεστε απ’ αυτό,το ίδιο χορτασμένοι,όπως τις προηγούμενες ημέρες.Και γιά να γελάσει κάθε πικραμένος με το μέγεθος της υποκρισίας σας,τις επόμενες μέρες της εβδομάδας,που είναι το ίδιο “καθαρές”,όπως και η πρώτη, καταλύετε κρέας!
      Η Θ.Κοινωνία μετά τις ευχές της Αναφοράς,όπου το ψωμί γίνεται σώμα και το κρασί γίνεται αίμα του Κυρίου, είναι πνευματική τροφή,ουράνια,χωρίς αλκοόλες και άλλες βλακείες που λέτε εσείς,γιατί κάποιοι ιερείς, γιά διάφορους λόγους,μετρήθηκαν μετά την κατάλυση,από ιατρικά όργανα και δεν τους βρήκαν αλκοόλ ποτέ.Είναι γλυκιά,δυναμωτική και κάποιες φορές ιαματική.Αντίθετα,γιά εκείνους που κοινωνούν χωρίς σοβαρή νηστεία, χωρίς μετάνοια,χωρίς συγχώρηση,κι επαναλαμβάνουν τα αμαρτήματά τους και μετά τη Θ. Κοινωνία, είναι ΦΩΤΙΑ. Δεν τα λέμε εμείς αυτά.Αναφέρονται από τους ποιητές των ευχών των πρώτων αιώνων γιατί και τότε εμφανίζονταν αυτά τα φαινόμενα,που αφελέστατα τα θεωρείτε ως σύγχρονα,Διαβάζουμε στις ευχές της Θείας Μετάληψης:”Πυρ γαρ εστί τους αναξίους φλέγον…”.Να φοβάστε πραγματικά λοιπόν,γιατί ως άπιστοι,θα τιμωρηθείτε πολύ σκληρά,γι’αυτά που λέτε και να είστε βέβαιοι,ότι ο κορωνοϊός θα είναι πολύ λίγος σε σχέση με αυτά που θα κολλήσετε γιά παραδειγματισμό.

    6. Φίλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, όχι μόνο θεία κοινωνία αλλά και απομόνωση πρέπει να έχουμε εμεις οι ηλικιωμένοι

      1. Μόνο ζημιά στην οικονομία είσαστε εσείς οι ηλικιωμένοι. Τα λέω και στους γονείς μου και δεν λένε να το καταλάβουν.

        1. Οταν γεράσεις,ούτε και εσύ θα το καταλαβαίνεις…

    7. H “θεία κοινωνία” είναι ένα ψευτομυστήριο σαν όλα τα υπόλοιπα. Πουθενά δε τεκμηριώνεται στην Αγία Γραφή αυτό το “μυστήριο”. Είναι μεταγενέστερο των Αποστόλων και είναι αίρεση. Πήραν τα πνευματικά/συμβολικά λόγια του Ιησού Χριστού στο μυστικό δείπνο και τα ερμήνευσαν ως κυριολεκτικά, ενώ στο Ευαγγέλιο ο ίδιος ο Ιησούς αργότερα ξεκαθαρίζει πως ήταν μεταφορικά. Οι πραγματικοί Χριστιανοί δε πιστεύουν σε αιρέσεις, ακόμη κι αν αυτοαποκαλούνται “ορθόδοξοι”. Οι πραγματικοί Χριστιανοί διαβάζουν την Αγία Γραφή, τη μελετάνε καλά, προσεύχονται στο όνομα του Ιησού Χριστού να λάβουν τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος από τον Πατέρα και να κατανοήσουν τις Γραφές σωστά. Μην αφήνετε ανθρώπους και ανθρώπινες παραδόσεις να σας ξεγελούν, δεν είναι όλοι όσοι παριστάνουν τους Χριστιανούς, Χριστιανοί.

      Από κει και ύστερα, αν και ο Τράγκας έχει δίκιο, δε μου αρέσει ο τρόπος που το λέει “δε τα προλαβαίνει όλα ο Θεός”. Φυσικά και τα προλαβαίνει όλα…. Ο Θεός είναι Τράγκα, και λίγο σεβασμό γιατί θα τον συναντήσεις σύντομα.

    8. Αν πεθάνουν οι συνταξιούχοι τι θα γίνει όμως μετα ;Γιατί ζουν πάρα πολλοί απ’ τους συνταξιουχους στο σπίτι τους.Το απόλυτο χάος θα γίνει μετα

      1. Αν πεθάνουν οι συνταξιούχοι θα ανασάνουν οι νέοι εργαζόμενοι. Οι τεμπέληδες που ζουν από την σύνταξη του μπαμπά θα δυσαρεστηθούν αλλά και τι να κάνουμε τώρα.

    9. Τις τελευταίες μέρες εμπρός στα μάτια μας εξελίσσεται το παράλογο και ο διάλογος μαζί του. Τις τελευταίες μέρες η ακριτική Ελλάδα παλεύει με την εισβολή που πραγματοποιείται στα νόμιμα σύνορα της και κατά επέκταση της Ευρώπης, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα αυτοκαταστρέφονται θέλοντας να συναθροίζονται και να αποδημήσουν όλοι από έναν υιό που δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει. Είμαστε τόσο επιρρεπείς στην εμφυλιακή λογική που αγνοούμε την ιστορία και τα σημάδια της και από εγωισμό και έπαρση φροντίζουμε να εξαφανίσουμε μόνοι μας το έθνος που εδώ και χιλιάδες χρόνια όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να αφανίσουν, απλά μπράβο μας και εύγε …
      Όλοι αυτοί που πράττουν δίχως να σκέπτονται, μιλούν χωρίς να γνωρίζουν, κατηγορούν χωρίς να γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονούν αγνοούν τα σημάδια, τα σημεία των καιρών ξεχνούν και λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ζήσει και μάλιστα από την χειρότερη πλευρά της. Όλα αυτά τα χρόνια σου λένε τι θα γίνει, θες με ταινίες, θες με βιβλία, θες με παιχνίδια … αλλά εσύ είπαμε λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι / κορίτσι σου κατά περίπτωση … εύγε και μπράβο σου …
      Κανείς δεν μπήκε ποτέ στη σκέψη να δει ποιος δημιουργεί ροές πόνου, ροές πείνας, ροές εκμετάλλευσης. Μείνατε όλοι στο επιφανειακό, στο εφήμερο, στο προπαγανδιστικό … οι άνθρωποι που τυπώνουν χρωματιστά χαρτιά επιλέγουν όπλα αντί πολιτισμό, μαύρο χρυσό αντί νερού, ανθρώπινα φανατισμένα ανθρωπάκια αντί για λογικά όντα που θα ζήσουν αρμονικά πάνω σε τούτα δω τα χώματα, την ΓΗ που μας φιλοξένει όλους και εμείς την βιάζουμε καθημερινά … εύγε και μπράβο σου …
      Είμαστε σε ένα σημείο ίσως πλέον το μείον μηδέν, όπου όλοι έχουν στραφεί στη μέση γη, στο κόμβο ανατολής και δύσης, στο σημείο που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού, των γραμμάτων, των τεχνών, της ιατρικής, των μαθηματικών και οδηγούν την ανθρωπότητα στο σκοτάδι, στην αμάθεια, στο πουθενά, αλλά με βεβαιότητα στο θάνατο … μάλιστα μια πανδημία τύπου κορώνας ίσως επιτρέψει την τρέλα ενός τρίτου … αλλά όχι θα βγάλει ήλιο σε λίγο και θα έχουμε μοχίτα, σεξ ον δε μπιτς και θα καρναβαλιζόμαστε εν μέσω θερινής ραστώνης … εύγε και μπράβο σου …
      Είσαι το σημείο όπου εκφράζει το ελεύθερο πνεύμα, είσαι το σημείο που έχει φως, είσαι το σημείο με απέραντο γαλάζιο, είσαι τυχερός που ζεις εδώ αλλά μόνιμα αυτοκαταστροφικός γιατί επιλέγεις να διχαστείς από το να ακούσεις το γενετικό σου κώδικα και να βρεθείς στις επάλξεις την ώρα που το σύννεφο του μαύρου, των τίτλων τέλους έρχεται να σε καταπιεί … Οφείλεις στο αίμα των προγόνων σου, στα κόκκαλα που τρίζουν αυτές τις ώρες να κάνεις ένα ταμείο με τον εαυτό σου και να δεις τι γνώση θα αφήσεις, τι εμπειρίες και πόση ιστορία μεταλαμπάδευσες ώστε οι επόμενοι να είναι πιο έτοιμοι και ισχυροί για τα μελλούμενα …
      Τούτη την ώρα και όσο και ωραία και στημένα αν προσπαθείς να φανατιστείς, να διχαστείς, για να δικαιολογηθείς θυμήσου ότι ο φασισμός είναι νοοτροπία είτε προέρχεται από αριστερά είτε από δεξιά που έλεγε και ο αείμνηστος Τζιμάρας. Πλέον δεν έχει δικαιολογίες και χτυποστερνώματα ως άλλος επιβήτορας … τούτη την ώρα έχει ανάληψη ευθύνης, της οικογένειας σου, των παιδιών σου και των μελλοντικών σου παιδιών … αν βέβαια καταλάβεις ότι αυτοί που δημιουργούν πόνο και ελπίδα μαζί είναι το ίδιο νόμισμα με δυο πλευρές … ανάλογα το πώς βολεύει και εξυπηρετεί …
      Ότι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι και η Ελλάδα για την οικουμένη. Βόλφγκανγκ Γκαίτε, 1749-1832, Γερμανός ποιητής & φιλόσοφος

    10. Μαλιστα.. και συνεχιζει το θεατρο των Παπικων με τους “ορθολογιστες”.

    11. Ο θεός δεν επικοινωνεί με τον άνθρωπο μόνο μέσω του θρησκευτικού θαύματος, (σπάνια όπως και το θαύμα γίνεται αυτό), αλλά το πλείστον δια της λογικής και της γνώσεως των συμπαντικών νόμων, αρχών και στοιχείων.

      Η κάθε θρησκεία όμως ιδιοποιείται το θείον και εμφανιζομένη ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης αυτού, αυτοδικαίως όσον και αυθαίρετα και αθέμιτα, θέλει να ασκεί κερδοσκοπικώς και όπως μια πολυεθνική επιχείρησι το εμπορικόν του θεού μονοπώλιον. Οι ιερείς αυτής εξάλλου λειτουργούν ώσπερ δημόσιοι θρησκευτικοί υπάλληλοι αυτής υποχρεούμενοι δια βιοποριστικούς λόγους να διαφημίζουν την θρησκεία τους ως την καλυτέρα και τις άλλες ανταγωνιστικές της ως αιρέσεις, κατά το ΄αν δεν παινέψης το σπίτι σου, πέφτει και σε πλακώνει¨…
      Και όπως η βανδαλιστική εξαλλοσύνη της εξέδρας δεν κάνει το ποδόσφαιρο ποιοτικότερο έτσι και ο θρησκευτικός φανατισμός (πίστι λέγεται στην θρησκευτική ορολογία αυτό) δεν κάνει την κοινωνία ούτε καλύτερη μήτε ευτυχέστερη.
      Σεμνά και ταπεινά λοιπόν. Και μη ξεχνάμε ότι οι πιο αιματηροί πόλεμοι υπήρξαν οι θρησκευτικοί. Όλοι δε οι θεοί, – τον θεό κανείς δεν είδε – με ανθρώπινα ομιλούν λόγια.

    12. Η Ελλάδα όχι μόνο τα σύνορα να μήν ανοίξει, αλλά πρέπει να κλείσει τις πρεσβείες και να σταματήσει κάθε συγκοινωνία και εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία.

    13. Θαυμαζω απεριοριστα τον συγκεκριμενο Μητροπολιτη διοτι προκειται για τερας μορφωσης. Θεωρω ομως πως ο καλος ο καπετανιος φαινεται στη φουρτουνα και θα μπορουσαν ολοι αυτοι που διαχειριζονται σημαντικες καταστασεις να μην επηρεαζονται απο συναισθηματικοθρησκευτικους λογους και να εχουν πρωτιστο καθηκον το δημοσιο συμφερον. Ο κορωνοιος αγαπητοι αδερφοι χριστιανοι ειναι ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΟΣ και φοβερα μεταδοτικος. Για να συντηρησετε λοιπον εσεις το ρομαντικο παραμυθακι περι Θειας μεταληψης βαζετε σε κινδυνο ολοκληρη την κοινωνια. Ο Ιησους ειναι μεσα μας και σιγουρα ειναι ενδειξη τιμης προς Αυτον η οποιαδηποτε γενναια αποφαση. Δεν χαθηκε ο κοσμος να προσφερετε ενα γ@μημενο πλαστικο κουταλακι μιας χρησης η ακομα και να αναστειλετε για 15-20 μερες την θεια κοινωνια.

      1. εσενα σιγουρα ο Χριστος δεν ειναι μεσα σου….αρκετα με ολους τους μαλακες αθεους (συριζαιους επι το πλειστον και μη) που γραφουν εδω τις παπαροφιλολογιες τους που ειναι δηθεν επιστημονικα τεκμηριωμενες…οι επιστημονες την μαγκια τους να την δειξουν στον δηθεν κορονοιο που οι ιδιοι δημιουργησαν μεσα στα εργαστηρια για να ξεπαστρεψουν καποιο μερος του πλυθησμου και την παγκοσμια οικονομια για δικα τους συμφεροντα και ας βρουν το αντιδοτο της δηθεν πανδημιας…μιας χρησης κουταλακια ποτηρια και πιατα μπορεις να χρησιμοποιείς στο σπιτι σου, το τι θα κανουν οι πιστοι και η Εκκλησια δεν ειναι θεμα αυτων που βρισκονται εξω απο το Σωμα της….

    14. Ο Χρίστος είναι μέσα μας. Βαφτιστήκαμε και τέλος! Προτιμώ να κάνω τον Σταυρό μου και να διαβάζω την Αγία Γραφή ,
      παρά να κάνω την Θεία Μετάληψη Θεε μου συνχώραμε! Με τον κάθε άπλητο που βάζει το κουτάλι στο στόμα του, μετά όταν θα έχουμε πολλαπλούς θανάτους θα τα βάλετε με τον Χριστό και την Εκκλησία.
      Άποψή μου, ΟΧΙ σε αυτές τις ημέρες ΟΧΙ Θεία κοινωνία. Δώστε το μπουκαλάκι σφραγισμένο διαβασμένο στον καθένα ξεχωριστά. ΌΧΙ μεταφορά ΙΟΥ και άντε βρες τους μετά. ΒΑΛΤΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ . ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
      Κοιτάτε την Σερβία .1 κρούσμα και αυτός είναι καλά, ΓΙατι? Γιατι ο Έλληνας είναι μπάτε σκύλι αλέστε.

      1. ΚΑΙ ΣΥ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΣ.

    15. Ακομη γελαω με τον οβριο φραγκα που εριξε τη μπηχτη του “ο Θεος δεν τα προλαβαινει ολα”.
      Εσενα θειε Γιωργο προλαβε ομως κ σε εκανε με φραγκα.

      1. Να σας καλά!!! Μ έκανες κι έκλαψα απ’ τα γέλια….σωστή!!!!

      2. ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΡΙΟΛΙΤΣΑ; ΔΕΝ ΣΕ ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ;

    16. ΣΤΗΝ ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΛΕΠΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΖΩΗΣ. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

    17. Το καλύτερο θα ήταν ο κάθε πιστός που θα θέλει να κοινωνήσει να παίρνει κουταλάκι από το σπίτι του ανέκαθεν και όχι τώρα με τον κωροναιο.

      1. Δεν χρειάζεται. Το ποτήρι έχει γλυκό κρασί μέσα. Άρα έχει αλκοόλ και στο αλκοόλ δεν ζει ο ιός!

      2. Το καλύτερο θα ήταν οποιος δεν πιστεύει να μην πηγαίνει να κοινωνήσει! Ακου να παίρνει κουταλάκι από το σπίτι του! Μεσοβεζικες λύσεις δεν θέλει η πίστη κυρία μου. ‘Οστις θέλει..’ λέει ο Χριστός μας, όποιος δεν θέλει να κάτσει σπιτακι του!

      3. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ?

        1. Εσυ συνεχιζεις με το ιδιο ονομα με το διλο μου ετσι; ο.κ Απο εδω κ πέρα θα υπογραφω ως Γιωργος οριντζιναλ.Κοιτα να το κλεψεις κ αυτό

    18. Στη λεσβο επιβεβεωθηκε το πρωτο κρουσμα κωροναιου από το πλωμαρι.

    19. Μαζέψτε τους…………..
      E…ΕΣΥ “ΦΙΛΕ-Η”…..ΚΛΕΙΣΟΥ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΙΟΣ .
      ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ, ΘΑ ΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ .
      ΑΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΜΗΝ ΠΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ …..
      ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ….
      Η ΠΙΣΤΗ ΣΩΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ…ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΑΝ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΣΑΙ.
      Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΕ ΦΥΛΑΕΙ.

    20. ΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!!!
      ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΛΑΒΟΥΝ,ΚΑΙ ΑΠΛΑ
      ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!

    21. Το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας είναι αρκετό αλκοόλ μέσα στο κρασί! Είναι αδύνατον να ζήσει ιός μέσα στο αλκοόλ. Να μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε

    22. ΦΡΑΓΚΑ ΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΓΟΡΙΝΑ .. ΕΣΥ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ.

    23. είπε όμως ακόμα ότι οι συναθροίσεις μπορούν να μεταδώσουν το οτιδήποτε…..και ερωτώ εγώ Θεία Κοινωνία χωρίς συνάθροιση πως γίνεται?

    24. Ας πάρουμε μια μπουκάλα αίμα μολυσμένη με ΕΙΤΖ να τη ρίξουμε στη θεία κοινωνία να πάνε να ρουφήξουν και την τελευταία σταγόνα οι τραγόπαπες, η Ράπτη και κάθε χριστιανοταλιμπάν που θέλει τόσο πολύ να δείξει την πίστη του.
      Αλλά τα παπαδαριά μάλλον σκέφτονται την μπάζα που θα κάνουν αν θάβουν 100 τη μέρα όπως γίνεται στην Ιταλία.

      1. Μονο που θα πεθαιναν κ οι ιδιοι ανιδεε,καθως ο ιερεας καταλυει, πινει δηλαδή, ο,τι εχει περισσεψει στο Άγιο Ποτήριο! Και το εχω δει ιδιοις σωμασι.Τοσους αιωνες με τοσες επιδημίες και ασθένειες, λεπρα,φυματιωση, και οι Ελληνες Χριστιανοί δεν δειλιασαν ποτέ να κοινωνησουν! Κ ηρθε ο καιρος τωρα να αμβιβαλλουμε για την Κοινωνία! Ντροπη!Εγω πιστεύω οτι μεσα απο αυτο ,δινει ο Θεός μια τελευταία ευκαιρία στην Ελλαδα ,να δει αν πιστευουμε πραγματικα κ αν αξιζει να μας λυπηθει και να δειξει το ελεος του και να μας βοηθήσει.

        1. ΑΣ ΤΟΥΣ , ΜΟΛΙΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟ “ΑΦΕΝΤΙΚΟ” , ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΗΝΤΟΥΣΑΝ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΕΤΑ

      2. Εσυ ηλιθιε πρεπει να πιεις εναν κουβα αγιασμο γιατι εχεις μια Λεγεωνα δαιμονια μεσα σου.

        1. ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΡΙΟΛΙΤΣΑ; ΔΕΝ ΣΕ ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ;

    Comments are closed.