ΘΡΙΛΕΡ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ! ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΕ 8 ΕΤΗ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ! ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ! ΑΝΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ…

Κοινοποίηση:
filippidis3

 

Ποινή κάθειρξης έξι ετών για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας και ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την απόπειρα σε βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης, ενώ αυτή την ώρα αγορεύουν οι συνήγοροι του ηθοποιού.

Απορρίφθηκαν ομόφωνα τα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και αθώος ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.

Το Δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και ανακοίνωσε την ποινή για τον ηθοποιό-σκηνοθέτη, ο οποίος τόσο στην απολογία του όσο και δια του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο» εναντίον του.

Δύο ελαφρυντικά ζήτησε από το δικαστήριο ο Πέτρος Φιλιππίδης, που καταδικάστηκε για δυο απόπειρες βιασμού, τα οποία και απορρίφθηκαν. Οι συνήγοροι του Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου αιτήθηκαν συγκεκριμένα, τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Πλέον αναμένεται να ανακοινωθεί το ύψος της ποινής και στη συνέχεια το εάν θα δοθεί αναστολή μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό.

Η Εισαγγελική πρόταση
Η εισαγγελέας κ. Στόγια έκρινε πως η καταγγέλλουσα βιασμό, εμφάνισε διαφοροποιήσεις στις καταθέσεις που έδωσε στον Εισαγγελέα, στην Ανακρίτρια και τελικά στο Δικαστήριο και έτσι δημιουργούνται ερωτηματικά και αμφιβολίες. “Αδυνατώ να καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη” είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως οι διαφοροποιήσεις που εντόπισε στα λεγόμενα της ηθοποιού έχουν αντίκτυπο και στον νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων. “Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η πρώτη καταγγέλλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με “ίσως” και “μπορεί” ..Ποια από όλες τις εκδοχές είναι η αλήθεια;” ανέφερε η Εισαγγελική λειτουργός η οποία δήλωσε πως “Έχω αμφιβολίες”.

Η Εισαγγελέας έκρινε αξιόπιστες και τεκμηριωμένες τις μαρτυρίες των άλλων δύο γυναικών ζητώντας να κριθεί ένοχος για αυτές τις υποθέσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης. Η Εισαγγελέας τόνισε ότι οι δύο γυναίκες την έπεισαν πως όσα κατέθεσαν είναι η αλήθεια για όσα βίωσαν.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας απέρριψε ομόφωνα και τα δυο ελαφρυντικά που αιτήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε πράξη.

Ο ηθοποιός-σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος ομόφωνα για δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος δύο γυναικών συναδέλφων του και αθώος ομόφωνα λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη δικαστών και ενόρκων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΕΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ “ΠΟΡΔΟ-ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ” ΧΑΧΑΧΑΧΑ

  2. Δικαστίνες τον δίκασαν; Αυτές είναι κοντοστούπες και κακάσχημες και ζηλεύουν τα κορίτσια. Γι’ αυτό η Θάνου στα γεράματα βάφεται σαν λατέρνα και ο Κούγιας παντρεύτηκε το ανεγκέφαλο μοντέλο και όχι καμιά του χώρου του.

  3. Ο διπλα ποιος ειναι? ο Κωροπι? χαχαχα
    Ετσι ψηφιστε μπλε, ροζ και πρασινα αλογα. Θα χτυπησει ο βιαστης την πορτα σας καποια στιγμη.

  4. Ο συρμάτινος περουκάκιας άσκησε πιέσεις; Πόσους λάδωσε; Αν μπει φυλακή σε δυο χρόνια θα είναι έξω. Η αληθινή τιμωρία του είναι ότι καταστράφηκε επαγγελματικά και του έκλεισαν τις πόρτες.

  5. ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ 10 ΡΙΧΤΕΡ ΣΕΙΣΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

  6. Η ελληνική δικαιοσύνη ξεφτιλιζεται για μία φορά ακόμα από τις φεμιναζι και τον αναρχοαριστεροφεμινοανωμαλο LGBT οχλο των social. Ουτε μισό αποδεικτικό στοιχείο δεν παρουσιάστηκε για την ενοχή του. Η θέση της εισαγγελεως (αμφιβάλλω εάν τελείωσε την νομική), βασίστηκε στο πως ‘είδε ‘ την στάση των διαδικων κατά την διάρκεια της δικής. Δηλαδη ο μάγος της φυλής μεγαλύτερη σοβαρότητα έχει. Ρε αι….

  7. Ποινή με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο και ο σιχαμερος γελοιος βιαστής ελεύθερος Αυτή είναι η απάτη της δικαιοσύνης που ελέγχεται από τον περουκακια κολλητό του Κουλη Χρυσού

Comments are closed.