Πρώτα καθίστε σε μια καρέκλα και μετά διαβάστε πόσο αποτιμάται η περιουσία της Ελληνικής Εκκλησίας. Θα πάθετε σοκ!

Κοινοποίηση:
ieronimos-kirillos

Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη η εκκλησιαστική περιουσία που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος, τι θα λέγατε; Όχι, η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!!
H εκκλησιαστική περιουσία καλύπτεται από ένα αδιαφανές πέπλο που «υφαίνουν» περισσότερα από 10.000 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μητροπόλεις, ναοί, μονές, προσκυνήματα, ιδρύματα, κληροδοτήματα και άλλα). Οι πάντες κρύβουν αποτελεσματικά την εκκλησιαστική περιουσία από τα αδιάκριτα μάτια των «αντικληρικών». Είναι δε τόσο καλά προστατευμένο το μυστικό, που ούτε η κεντρική διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος μπορεί να έχει εικόνα για την περιουσία των μονών και των μητροπόλεων.
Κάθε ένα από αυτά τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου έχει δική του ανεξάρτητη οικονομική διαχείριση, γεγονός που καθιστά το εγχείρημα για την καταμέτρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας λίγο-πολύ ανέφικτο. Εξάλλου και για τη γνωστή ιδιοκτησία της Εκκλησίας δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα, διότι κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει, λόγου χάρη, την αξία των δασών, των λιβαδιών αλλά και των δεσμευμένων οικοπέδων.
Το σύνολό της η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ, δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος!
Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμισι χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης, εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την εκκλησιαστική περιουσία. Ωστόσο, το «ιερό» θησαυροφυλάκιο είναι τόσο βαθύ που αρκεί μία και μόνο αναφορά.
Πέντε μονές που προσέφυγαν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον του νόμου Τρίτση αποτιμούσαν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο αστρονομικό ποσό των 8 τρισ. δρχ. (!!!). Και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τους επιδίκασε το ποσό των 3 τρισ. δρχ. Μπορεί να φανταστεί κανείς ότι εάν η περιουσία των 5 μονών άγγιζε πριν μια 20ετία τα 3 ή 8 τρισ. δρχ., τότε πώς μπορεί κανείς να υπολογίσει την περιουσία των 2.500 μοναστηριών και ναών σε όλη τη χώρα; Mόνο η μοναστηριακή περιουσία υπολογίζεται περί τα 4 με 5 τρις ευρώ δηλαδή 10-12 φορές μεγαλύτερη του χρέους της Ελλάδος
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αλλά και στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η συνολική έκταση της εκκλησιαστικής περιουσίας φτάνει τα 1.300.000 στρέμματα. Απ΄ αυτά 732.000 είναι βοσκότοποι, 367.000 δασικές εκτάσεις και 189.000 γεωργικές. Και περίπου 400.000 στρέμματα χαρακτηρίζονται ως «διακατεχόμενα» αφού γι΄ αυτές τις εκτάσεις δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας. Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες.
Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, θέατρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα. Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα η Εκκλησία της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.), μία για την διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων, Ανώνυμη Εταιρία» και μία για την διαχείριση της περιουσίας της.
Επίσης είναι μέτοχος στην Εθνική Τράπεζα στην Alpha Bank και σε άλλες που έχουν δανείσει το ελληνικό κράτος με τοκογλυφικά επιτόκια 6% και έχουν στα χέρια τους περίπου το 40 % του ελληνικού χρέους! Και μην ξεχνάμε ότι η μισθοδοσία των κληρικών γίνεται από το τον κρατικό προϋπολογισμό, που το ετήσιο κονδύλι φτάνει στο ύψος του 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως.
Λοιπόν, είναι να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν λεφτά και ποιοι τα έχουν;
Όταν τα τελευταία χρόνια όλος ο ελληνικός λαός, και το κράτος ψάχνουν να βρουν χρήματα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, κανείς δεν διανοείται να θίξει το καυτό θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Λες και όλοι είναι συνεννοημένοι και το όλο θέμα το κάνουν «γαργάρα».
Πηγή: verianews.blog-spot.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

29 Σχόλια

 1. Στην Πολιτεία του Πλάτωνα (B, V , 362) – βιβλίο πού το σύστημα το αποδέχεται – περιέχεται μία προφητεία ισάξια μ’ αυτές των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης: «Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι φτιάχτηκε αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείτε άδικος για όλη του τη ζωή. Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί, θα ανάψουν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε πάσσαλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει».

  1. Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι ένα και το αυτό. Όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός.

 2. ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΚΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!!….ΟΥΤΕ Η ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΤΕ /ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ/….ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΓΡΑΦΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ/…ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΟΡΟ…..ΜΙΑ ΖΩΗ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ….ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ,ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…..ΜΕΧΡΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ,ΦΡΑΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΕΣ….. ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΔΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ….

  1. Τα γνωστά σχόλια για την εκκλησία, όταν το κράτος κάνει ένα διάλειμμα από την ληστρική επιδρομή του πάνω στον ταλαίπωρο πολίτη. Η περιουσία του κράτους ωχρια απέναντι στην περιουσία της εκκλησίας. Στο σχέδιο πόλεως δεν θέλει να εντάξει εκατομμύρια στερέματα με δεκάδες χιλιάδων αυθαίρετα, κτηματολόγιο δεν υπάρχει ακόμη και ας λένε το αντίθετο, αξιοποίηση δασών, λιμνών, ποταμών, δεν θέλει να κάνει, χωράφια σε απόρους και νέους αγρότες δεν θέλει να δώσει, ελέγχους σε συνεταιρισμούς ΔΕΝ θέλει να κάνει και γενικότερα ΔΕΝ θέλει να δουλέψει, αλλά μόνο να αρπάξει από μονές και εκκλησίες προκειμένου να αποδυναμώσει το φιλόπτωχο έργο της εκκλησίας. Παίρνει οδηγίες από τους Νεοεποχήτες εγχώριους και ξένους που θέλουν να κλονίσουν τον πυλώνα του Έθνους μας που λέγεται εκκλησία. Αλήθεια τι έκανε το κράτος με τις περιβόητες λίστες τύπου Λαγκαρντ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ! Τι έκανε το κράτος με τις δικαστικές αποφάσεις για τις οφειλόμενες οφειλές προς το Δημόσιο που λιμνάζουν χρόνια; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Τι έκανε το κράτος με τις οφειλομες εισφορές των κομμάτων σε τραπεζοδάνεια και σε οργανισμούς κοινής οφελειας; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Τι έκανε το κράτος με τις παράνομες ΜΗΚΥΟ που είχαν παρασιτησει σαν αγριάδα σε άγονο χωράφι; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Τι έκανε το κράτος με τα διαπλεκομενα ΜΜΕ και τις ανεξόφλητες εισφορές για τις συχνότητες που παράνομα κατέχουν; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ. Καλά θα κάνουν αυτοί οι υδροκέφαλοι που σκέφτονται όλες αυτές τις ανοησίες να αφήσουν ήσυχη την εκκλησία, στο φιλάνθρωπο έργο της που βρίσκουν ανακούφιση χιλιάδες Ελλήνων αλλά και ξένων μεταναστών και να στρώσουν κάτω τον πισινό τους να δουλέψουν, να δουλέψουν, να δουλέψουν που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι ιδιωτικοποιήσεις και τα ξεπουλήματα όλων των υποδομών του έθνους μας γιατί; Πολύ απλά δεν ενδιαφέρονται να πάει ο τόπος μπροστά, δεν αγαπάν την πατρίδα μας αλλά ΔΕΝ έμαθαν να δουλεύουν…οι τεμπέληδες!

 3. ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ,ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΠΙΖΝΕΣ . ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΟΠΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΟΜΗΣΑΝ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ .ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ .ΑΜΗΝ ΜΜΜΜΜΜ ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

 4. Να μη δωσει φραγκο η Εκκλησια.Δεν αφηναν τον οβολο τους και τα χωραφια τους τοσες εκατονταδες χρονια το ευσεβες πληθος για να ερθουν να τα φανε τωρα οι πολιτικοι επειδη σε 40 χρονια ριξαν την Ελλαδα στα βραχια.Αυτα ειναι για μια ωρα αναγκης οπως για τη Κωνσταντινουπολη και για τις επομενες γενιες.

 5. Είναι πολύ σωστά και είναι πολύ λίγα αυτά που γράφετε !
  Επίσης υπάρχει ένα λάθος, το ετήσιο κονδύλι για τους μισθούς των κληρικών δεν είναι 1 εκατομμύριο ευρώ αλλά 1 δισεκατομμύριο ευρώ !

 6. Ναι, ναι, αφου οι πολιτικοι εφαγαν την δημοσια, αντε να φανε και την εκκλησιαστικη. Μη μεινει τιποτα απουλιτο σ’αυτην την χωρα. Εμπρος τωρα, ξεπουλατε και την Εκκλησιατικη. Ζητω τα λαμογια οι πολιτικοι μας. Κατω το παπαδιαριο που αποδειχτηκε οικονομικα πιο φρονιμο. Αιντε να την φανε και αυτην, να ησυχασουμε.

 7. Χαχα.. γελάω με αυτούς που νομίζουν ότι είναι ελληνική η εκκλησιαστική περιουσία.. Ποια είναι η έδρα των χριστιανών που πανε τα λεφτά οεο!?? μήπως στο Ισραήλ που είναι κ η αγίοι τόποι του χριασταινοέλληνα??? Οποτε μιλάμε για εβραική περιουσία μέσα στην Ελλάδα..

  Υ.Σ. μην βεβηλώνεται το την στιγμή που η μάναδες σας ανάβουν κεριά για να μην παει το παιδακι της στον πόλεμο κ οι τότε ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΣΕΣ έλεγαν ΗΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ.

  1. να τα λες ολα
   οτι αθηναιες και σπαρτιατισσες
   εκαναν συμφωνια για αποχη απο το σεξ
   για να τερματιστει ο πελοποννησιακος πολεμος
   ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΓΙΝΕ!

   εγω κερακι αναβω ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ για ΟΛΟΥΣ τους κεκοιμημενους! ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
   εσυ, ποτε μνημονευσες τελευταια φορα τους δικους σου κεκοιμημενους; και με ποιο τροπο; με ωδες στον “πρεζακια της εποχης” (μεθυσο) διονυσο;

   1. Εμείς οι Έλληνες δεν ανάβουμε κεράκια, προσπαθούμε τα σας φωτίσουμε το μυαλό μπας κ ξεκολλήσετε από τον λήθαργο της καλοσύνης… Σας θέλουν σκλάβους δεν το καταλαβαίνετε… Αυτά που μας μάθανε είναι παραγραφές από εκείνους που νόμιζαν κάποτε ότι η γη είναι τετράγωνη… Δεν σας τα λέμε για κακό ούτε παριστάνουμε το θέατρο της καλοσύνης, η πατρίδα μας δέχεται ύπουλο πόλεμο κ είμαστε θυμωμένοι, δεν μας αρέσει η ξύλινη γλώσσα.

    1. “προσπαθούμε τα σας φωτίσουμε το μυαλό μπας κ ξεκολλήσετε από τον λήθαργο της καλοσύνης”. Τι λες ρε ηλίθιο κατασκεύασμα; Λήθαργος η καλοσύνη;;; Ποιος σου τα δίδαξε αυτά; Ο Σαμαέλ αυτοπροσώπως;

  2. Μετανόησε και πίστεψε στο Χριστό. Μόνο Εκείνος σώζει. Ο Δίας στον οποίο προφανώς πιστεύεις, καθώς και το υπόλοιπο σκυλολόι των δωδεκάθεων Ελ, σου απέκρυψε τεχνηέντως τον Αληθινό Τριαδικό Θεό, για να σε κυβερνάνε όλοι μαζί για χιλιετίες. Η τιμωρία τους όμως ήρθε μοιραία, και άλλοι έφυγαν για άλλους γαλαξίες, ενώ ο άλλος είναι σε στάση κάτω από το Κ2 “άχρι καιρού”.

   1. Ποιο είναι το αληθινό ρε, η αθεΐα που υποστηρίζεις εσύ; Ή μήπως το δωδεκάθεο; Ρε άιντε από δω ψεκασμένε.

    1. Κοιτά κοιμισμένε που χρησιμοποιείς κ το «Έλλην» κ κάθεσαι κ πιστεύεις ότι σου σέρβιραν…
     Εσύ πιστεύεις μόνο στο όνομα που σου έμαθαν κ όχι σε αυτά που μας δίδαξε, κ αν δεν κατάλαβες τι εννοώ, ερεύνησε, αυτό μας είπε, κ σου θυμίζω ότι δεν ήθελε παλάτια (εκκλησίες), ούτε ήθελε να τον εκμεταλλευτούν, κ το τελευταίο που θα σου πω είναι, κ εκείνος δεν θέλει να αποκαλείτε θεός, δεν θέλει σκλάβους, για να διδάξει ήρθε σε εκείνους που ήταν ακόμα τότε πάνω στα δέντρα κ νόμιζαν την γη τετράγωνη…

 8. Μακρυά τα χέρια από την Εκκλησιαστική περιουσία, μόνο αυτό θα μας μείνει από το ξεπούλημα, οι δικοί μου 45 χρόνια στην Γερμανία πλήρωναν “χαράτσι” υπέρ της καθολικής Εκκλησίας και ας ήταν ορθόδοξοι!!!

  1. «Μακρυά τα χέρια από την Εκκλησιαστική περιουσία»
   Κ να ακουμπήσουν την εκκλησιαστική περιουσία, σε δικά τους άτομα θα πάνε, για τα μάτια του κόσμου θα είναι μπας κ φανατίσουν κ κανέναν παραπάνω.

   «μόνο αυτό θα μας μείνει από το ξεπούλημα»
   Για ρώτα κανά παπά αν τα λεφτά της εκκλησίας ανήκουν στην Ελλάδα… Στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση η εκκλησία με την Ελλάδα Μας κ την πραγματική Ιστορία Μας…Κανένας στο εμπόριο δεν θέλει το καλό της Ελλάδος…

 9. Να θυμίσω ότι το Άγιο Όρος ψήφησε ναι στην δημοσκόπηση

 10. ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΘΑ ΤΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΣΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ Κ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΤΙΣΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΔΙΟΤΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΒΑΡΘΡΟΛΟΜΑΙΟΥ Κ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΥΝ ΑΥΤΩ Κ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΛΕΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Κ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΜΕΝΗ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΟΠΕΡ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΩΣΗ ΤΡΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝ ΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΟΙΥΛΜΑΝΙΣΜΟΥ Κ ΒΟΥΔΙΣΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΣΤΩΝ Κ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Η ΔΟΓΜΑΤΑ

 11. Εχετε λαλησει τελειως μου φαινεται…….ποια 5 τρις ευρω ρε?
  θα μας τρελανετε Ρε?θελετε να πειτε οτι η εκκλησια της Ελλαδος κατεχει το μισο κινεζικο ΑΕΠ?
  Μαλλον θελετε ψυχιατρο……….και μονο το γεγονος οτι η πλειοψηφια των εκτασεων ειναι μη αξιοποιησιμη -δασικα κ βοσκοτοποι – τα λεει ολα….
  Και βγαινει λοιπον καποια αθεη απιστη τσουλα και ζηταει την εκποιηση της περιουσιας της εκκλησιας για να πληρωθει το χρεος…….ποσο πιο κατω στα σκατα μπορει να πεσει ενας ανθρωπος ειναι να απορεις………..

 12. Μήπως, αν η τεράστια αυτή ακίνητη περιουσία της εκκλησίας δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια αλλά στα κρατικά, θα είχε ήδη ξεπουληθεί σε Άραβες και Ελβετούς; Λέω, μήπως;

  1. Για σκέψου, μήπως, ο καθένας παίζει τον ρόλο του στο εμπόριο? Αν ήθελε να βοηθήσει θα το έκανε, αλλά δεν μου κάνει έκπληξη, εδώ ακούσαμε ότι κάποιοι τρέχουν σε μασονικές στοές κ είναι μεγάλα κεφάλια της εκκλησίας, κ αυτό δεν μου κάνει έκπληξη. Μέσα στο εμπόριο τον εχθρό μας είναι κ παίζει τον δικό της ρόλο, γνωρίζοντας τα σχέδια που μετατρέπουν κάποιοι σε προφητείες για να μαγνητίζουν τα βλέμματα…
   «Κατά την γνώμη μου» η εκκλησία όσο καλή κ άγια αυτοαποκαλείται, μας έχει κάνει τεράστιο κακό, κ ιστορικά (πολλά ψέματα που σκεπάζουν την πραγματικότητα) κ ψυχολογικά (δημιουργούν σκλαβωμένα αρνάκια)… Κανένας σωστός κ αληθινός δεν θέλει τον κόσμο σκλαβωμένο, εκείνος που δίδαξε δεν είναι εκείνος που σας παρουσιάζει η εκκλησία, θα μπορούσα να γράψω πολλά, αλλά μόνο το ότι δεν ήθελε παλάτια-εκκλησίες κ κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις κ υποψίες… Τώρα αν σε κάποιους αρέσει η συνήθεια της διαδικασίας συνεχίστε να πίστευε την εκκλησία…

   1. Εχεις μπερδεψει το παπαδαριο τα κτισματα- ναοι με το Θειο λογο και την εκκλησια του Ιησου… Ο Ιησους ειναι μια περιληπτικη εννοια, ειναι κεφαλη μαζι με σωμα. Δεν ειναι νοητος χωρις το σωμα. Το δε σωμα δεν ειναι ατομικο σωμα, αλλα ειναι το σωμα της Εκκλησιας, το σωμα των Αγιων.

    1. Εκεί που είσαι, ήμουν… το ποιος έχει μπερδευτεί καταλαβαίνω γιατί νομίζεις ότι είμαι εγώ μπερδεμένος… Αν σου έλεγα ότι εκείνος που πιστεύουμε δεν λέγετε Ιησούς ούτε είναι εβραίος ούτε είναι απ’ την Ναζαρέτ, κ έχουν αλλάξει τον χαρακτήρα του όπως τους βολεύει κ.τ.λ. Αν θες να δεις τη κρύβουν σε όλους τους Έλληνες μπες εδώ
     http://ellanioi-olympioi.blogspot.gr/

     1. Οι ολύμπιοι θεοί στους οποίους πιστεύεις εσύ και το συνάφι σου δεν είναι τίποτα άλλο από υπερφυσικά όντα τα οποία σου απέκρυψαν την ύπαρξη του Ενός και Μοναδικού Τριαδικού Θεού, γι’ αυτό και τιμωρήθηκαν, άλλοι με θάνατο, άλλοι με αναγκαστική φυγή στα αστέρια, ο δε αρχηγός τους το να βρίσκεται σε στάση κάτω από την κορυφή Κ2 στα Ιμαλάια. Ο νοών νοείτω.

     2. ανδρομεδα, σειριος, νισυριος, ασσυριος
      ο nubiru με τους εψιλον ακομα ερχεται… απο το 12
      ειχε μποτιλιαρισμα και εκανε παρακαμψη μεσω αερολιθων
      ρε τι ναρκωτικα παιρνετε για δωστε και σε μας γιατι το λιβανι δεν μας πιανει

Comments are closed.