ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ: ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΚΠΛΗΞΗ «ΨΗΝΟΥΝ» για τα ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ τους οι ΤΣΙΠΡΑΣ , ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ , ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ! ΚΑΛΑ στο ΠΟΤΑΜΙ θα ΤΡΑΒΑΜΕ τα ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ!

Κοινοποίηση:
21 3

Χοντρό παζάρι εξελίσσεταιστο παρασκήνιο ενόψει της προσφυγής στις κάλπες.

Ήδη στα κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται πως έχει αρχίσει το γράψε-σβήσε ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί ποια μορφή θα πάρει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ποιους θα συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια, αλλά και το τι θα κάνει τελικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι έχουν ήδη διαχωρίσει τη θέση τους από τον πρωθυπουργό.

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ
Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον 40 από τους σημερινούς βουλευτές δεν θα είναι υποψήφιοι, καθώς η ύπαρξη της λίστας λύνει τα χέρια του Αλέξη Τσίπρα για να βάλει νέο αίμα στο κόμμα. Έτσι, ενδιαφέρον παρουσιάζει το εάν θα τοποθετηθούν στα ψηφοδέλτια του κόμματος -εφόσον το επιθυμούν και οι ίδιοι βεβαίως- πρόσωπα όπως π.χ. Νίκος Κοτζιάς, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάννης Πανούσης, Μάρκος Μπόλαρης, Φώτης Κουβέλης και Μαρία Γιαννακάκη ή η ΜυρσίνηΖορμπά πρώην συνεργάτης του Κώστα Σημίτη.

Με ποιους θα κάνει κόμμα ο Λαφαζάνης
Σύμφωνα με το πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην Real News, το κόμμα που ετοιμάζει -εάν τελικά το κάνει- δεν θα λέγεται «ΟΧΙ» αλλα στον τίτλο θα περιέχονται με κάποιον τρόπο οι λέξεις«ριζοσπαστική Αριστερά», «αντιμνημόνιο» και «πατριωτικό», ενώ αδιαπραγμάτευτο φαίνεται πως είναι το όνομα του επικεφαλής, ο οποίος δεν θα είναι άλλος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στο νέο κόμμα θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, οι 26 βουλευτές που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα. Ο λόγος για τους Δημήτρη Στρατούλη, Κώστα Ήσυχο, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννη Σταθά, Αθανάσιο Σκούμα, Θωμά Κώτσιο, Κώστα Λαπαβίτσα, Μιχάλη Κριτσωτάκη, ΔέσποιναΧαραλαμπίδου, Λίτσα Αμανατίδου-Πασχλίδου, Ζήση Ζάννα. Επίσης, οι δυο βουλευτές που ανήκουν στη ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλου, η Ελένη Ψαρρέα και η Ιωάννα Γαϊτάνη, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα προσχωρήσει και η Νάντια Βαλαβάνη.

Την ίδια στιγμή, πολύ κοντά στη συμπόρευση με την Πλατφόρμα βρίσκεται και η ΚΟΕ του ΡούντιΡινάλντι, που αναμένει να διαπιστώσει τη στάση που θα κρατήσουν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Μανώλης Γλέζος.

Παράλληλα, αναμένουν στελέχη και από την κίνηση των «53» δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη σύμπλευση με τον Γιάννη Μηλιό και τον Σπύρο Λαπατσιώρα, ενώ έντονα παίζει και το όνομα του Νίκου Χουντή.

Οι επαφές Θεοδωράκη-Χρυσοχοΐδη
Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του Ποταμιού συζητά διεύρυνση με πρόσωπα όπως ο ΜιχάληςΧρυσοχοΐδης, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να στηρίξει το εγχείρημα, χωρίς μάλιστα να αξιώνει και τη συμμετοχή του στις βουλευτικές λίστες. Εξάλλου, στο κόμμα θεωρούν ότι συζήτηση θα μπορούσε να γίνει και με τη ΔΗΜΑΡ, υπό τη νέα ηγεσία του Θανάση Θεοχαρόπουλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΕΞΩ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. ΘΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΩΛΟΤΡΙΧΕΣ ΜΑΣ.

Comments are closed.