Όλη η αλήθεια για την δήθεν λίστα των «174» που διακινούν “ψεκασμένοι στο διαδίκτυο”. Οργισμένη αντίδραση πολιτικών

Κοινοποίηση:
lista

Νέο πεδίο δράσης βρήκαν οι γνωστοί ψεκασμένοι του διαδικτύου και περιθωριακά site και blog τις τελευταίες μέρες με τη διακίνηση μιας δήθεν λίστας 174 βουλευτών που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Το κακόβουλο αυτό δημοσίευμα μετά από μια έρευνα μας φαίνεται να ξεκινάει από την ανοησία του site zougla.gr που έχει φτιάξει blog αναγνωστών κι ο καθένας χωρίς έλεγχο αναρτά ότι θέλει. Μια τέτοια κακόβουλη ανάρτηση  του 2012 ξετρύπωσαν τώρα κάποιοι ψεκασμένοι , λόγω του θέματος που έσκασε με τη λίστα των 39 πολιτικών που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω .

Στη συνέχεια (το 2012) κυκλοφόρησε mail υποτιθέμενου “αγανακτισμένου” πολίτη με “όνομα” και στοιχεία

Στέλιος Σφακιανάκης, Αξ/κός ε.α. – Χημ.Μηχ. , 6977250222 , ssfaki@yahoo.gr, το οποίο διακινούσε την ψευδή λίστα σε blog και site με την παράκληση να δημοσιευτεί αλλά και καλούσε τον κόσμο σε εξώδικα και μηνύσεις εναντίον των “174”.

Μερικά blogs είτε λόγω αφέλειας και ανευθυνότητας , είτε για να μαζέψουν μερικά κλικ έκαναν δημοσιεύσεις τέτοιου τύπου.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ:

Σας στέλνουμε την παρακάτω λίστα της ΤτΕ 174 βουλευτών μας ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ, η οποία είναι σημαντικότερη της Λαγκάρτ. Θα πρέπει ειδικότερα γι΄αυτήν να στείλουμε εξώδικα ή και μηνύσεις, ζητώντας λεπτομέρειες, τόσο από την ΤτΕ όσο και από τη Βουλή, για το εάν δηλαδή οι πολιτικοί μας νομίμως ή όχι ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ και πότε, εάν τα επαναπάτρισαν και πότε, αλλά και εάν τα επιτόκια στην Ελλάδα ήταν μικρότερα σε σχέση με τα έξω ή όχι και κατά πόσο.

Οι επιθυμούντες να συνυπογράψουν εξώδικα και μηνύσεις παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Αγωνιστικά

Στέλιος Σφακιανάκης, Αξ/κός ε.α. – Χημ.Μηχ. , 6977250222 , ssfaki@yahoo.gr

Διαβάζοντας και μόνο κάποιος τη λίστα και τα στοιχεία που παραθέτει (ποσά και τράπεζες)

καταλαβαίνει αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά αφού η συντριπτική πλειοψηφία είναι αναφορές σε ελληνικές τράπεζες.

Αν υπήρχε μια τέτοια λίστα θα έπρεπε να μας λέει σε ποιες τράπεζες του εξωτερικού και πόσα χρήματα έβγαλε ο καθένας.

Από που όμως έχει προκύψει αυτή η λίστα;

Κάποιος επιτήδειος πήρε το πόθεν έσχες του 2011 για το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα του 2009) , και αφού έβγαλε κάποια ονόματα (για να γίνει πιο πιστευτό ίσως το κακόβουλο κατασκεύασμα) δημοσιοποίησε τη λίστα , αλλά αντί να αναφέρει ότι είναι οι καταθέσεις τους σε όποια τράπεζα ο καθένας , το μετέτρεψε σε λίστα βουλευτών που έβγαλαν τα χρήματά τους έξω.

Το θέμα πήρε διαστάσεις τις τελευταίες μέρες με σωρεία δημοσιευμάτων κυρίως από περιθωριακά blog και site αλλά και από κάπως πιο γνωστά.

Τα δημοσιεύματα αυτά είναι η χαρά κάθε ψεκασμένου στα social media και τα post και οι κοινοποιήσεις πέφτουν βροχή.

Στη λίστα-κατασκεύασμα αντέδρασαν ήδη κάποιοι πολιτικοί που είδαν έκπληκτοι το όνομά τους στη λίστα, όπως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Σάββας Αναστασιάδης , που έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της βουλής και ζητά να βοηθήσει το προεδρείο της βουλής μέσω των υπηρεσιών δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να βρεθεί ο άμεσα υπεύθυνος κατασκευαστής και διακινητής της λίστας.

Καθιστά γνωστό, τέλος, πως ο ίδιος θα κινηθεί δικαστικά κατά παντός υπευθύνου «και πρωτίστως εναντίον του αναφερόμενου ως διακινητή της λίστας που υπογράφει με στοιχεία», τα οποία και παραθέτει στην επιστολή του προς την κ. Κωνσταντοπούλου.( Αναλυτικά η επιστολή Αναστασιάδη στο τέλος)

Τη λίστα αυτή ανάρτησε στο twitter και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος για να λάβει οργισμένη απάντηση από τον πρώην βουλευτή Χρήστο Ζώη , ότι δεν έχει βγάλει ποτέ χρήματα στο εξωτερικό και ότι αν διακινεί τέτοιες ψεύτικες λίστες θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της δικαιοσύνης.

Ο κ.Καμμένος ζήτησε συγγνώμη και είπε πως έπεσε θύμα παραπληροφόρησης και κατέβασε την ανάρτησή του.

Την εμπλοκή της διέψευσε και η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή, διευκρινίζοντας ότι δεν είχε βγάλει ποτέ χρήματα στο εξωτερικό και ο μόνος λογαριασμός που έχει στο εξωτερικό αφορά τη μισθοδοσία της ως ευρωβουλευτή.

Αναλυτικά η επιστολή του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ προς την πρόεδρο της Βουλής:

«Αξιότιμη κύρια Πρόεδρε,

 

Tις τελευταίες ημέρες δημοσιοποιήθηκε μέσω διαδικτύου λίστα που εμφανίζει ποσά καταθέσεων Βουλευτών, τουλάχιστον όσον αφορά το πρόσωπό μου, ψευδώς, ως χρήματα που εξήχθησαν στο εξωτερικό.

 

Η ίδια λίστα κυκλοφόρησε και πριν τρία περίπου χρόνια και σε έλεγχο που έγινε μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος , διαπιστώθηκε ότι ύπαρξη τέτοιας λίστας δεν υφίσταται.

 

Άλλωστε δίπλα από κάθε όνομα στη λίστα, αναγράφεται η Τράπεζα στην οποία είναι κατατεθειμένα τα αντίστοιχα ποσά και όπως διαπιστώνεται οι περισσότερες από αυτές είναι Ελληνικές Τράπεζες.

 

Είναι προφανές ότι η ενέργεια αυτή έχει σαν στόχο την κατασυκοφάντηση και το διασυρμό πολιτικών προσώπων πετώντας λάσπη, αφού τουλάχιστον όσον αφορά το πρόσωπό μου δεν είχα ποτέ ούτε έχω καταθέσεις σε Τράπεζες του Εξωτερικού.

 

Tο ποσό που αναφέρεται στην λίστα αφορά το έτος 2009 και η κατάθεσή του ήταν σε Τράπεζα της Ελλάδος (ASPIS BANK) η οποία αγοράσθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και δεν υπάρχει σήμερα και τα ποσό αυτό φυσικά δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του έτους 2010 και αναρτήθηκε στην Ιστοσελίδα της Βουλής.

 

Η λίστα που αναπαράγεται σήμερα από διάφορες Ιστοσελίδες , αποτελεί ψευδές και κακόβουλο κατασκεύασμα στοχοποιώντας έτσι την κοινωνική και πολιτική μου απαξίωση.

 

Τονίζω δε ότι το ποσό αυτό δεν υπάρχει σήμερα κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί, αφού δαπανήθηκε στις οικογενειακές και πολιτικές μου υποχρεώσεις.

 

Κύρια Πρόεδρε,

είναι προφανές ότι σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης και θεσμικής έκπτωσης, η λάσπη βρίσκει ευήκοα ώτα σε ένα θυμωμένο ακροατήριο πρόθυμο να ρίξει το ανάθεμα κατά δικαίων και αδίκων

 

Γι’ αυτό,

Tο προεδρείο της Βουλής αφού αναζητήσει άμεσα μέσω των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εγκλήματος τους πρωτεργάτες των ψευδών και συκοφαντικών αυτών στοιχείων, να απαντήσει και βεβαίως οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων αρχών.

 

Πρέπει επίσης να ελεγχθούν μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος όσοι έχουν εξάγει χρήματα στο εξωτερικό.

 

Να ελεγχθούν όλοι όσοι περιλαμβάνονται στις γνωστές λίστες που κυκλοφορούν ( Λαγκάρντ κλπ) και να επιβληθούν τα νόμιμα έτσι ώστε στη συνείδηση του απλού πολίτη να μην θεωρούνται όλοι ίδιοι, και σε κάθε περίπτωση να μη διαφεύγουν οι ένοχοι και να κατασυκοφαντούνται αθώοι.

 

Προσωπικά θα κινηθώ δικαστικά κατά παντός υπευθύνου και πρωτίστως εναντίον του αναφερόμενου ως διακινητή της λίστας που υπογράφει με τα στοιχεία :

Στέλιος Σφακιανάκης , Αξιωματικός Ε.Α- Χημικός- Μηχανικός με αριθμ. Τηλ.6977250222 και mail: ssfaki@yahoo.gr

 

Δευτέρα 9η Μαρτίου 2015

 

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Β. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

http://www.logiastarata.gr/2015/03/174.html

“ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ: Οι 174 Έλληνες βουλευτές “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ” που έβγαλαν έξω τα λεφτουδάκια τους!” (ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΗΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ? Α ΡΕ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ.

 2. ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ…

 3. Μολύβι καυτό στα κεφάλια,ψηφιστε τους γιδια

 4. ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΝΟΣ…ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ….

  1. ..που πάει να πει ότι εσείς οι χρυσές πορ%^ς την φτιάξατε,
   όπως κάνετε γενικά δλδ, πλάθετε όλη την ώρα,
   αλλά δεν βάφονται αυγά με χρυσές πορδές,
   σκούξτε, συκοφαντείστε, σαν τα σκουλήκια συρθείτε

  2. Ουτως η αλλως η λιστα υποτιθεται αφορα στην περιοδο 2010-2012.Τοτε δεν ηταν στη βουλη η ΧΑ,αρα δεν θα μπορουσε να ειναι στη “λιστα” .

   1. Δηλαδή. ήταν πεθαμένοι τότε, φυλακισμένοι ή σε εξορία;
    Πιστεύεις, πως αν το σύστημα τών εθνο-ολετήρων είχε τέτοια πληροφορία,δε θα την αξιοποιούσε;
    Μην αποβάλλετε την κοινή λογική όταν τα θέματα έχουν να κάνουν με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

 5. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙΑ.ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΚΑΦΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΝΑ ΒΡΩΜΟΠΑΚΙΣΤΑΝΙ.

 6. και να σκεφτεί κανείς αυτά είναι όσα φάινονται…

 7. Ο δικηγοροs κ.δημητρακοπουλοs στο MEGA δηλωση των πελατων του Κομνοπουλου και Τσατσου!!!!Το 2007 ο προεδροs του ΛΑΟΣ ζητησε απο τουs εκπροσωπουs τηs Εurocopter (Τσατσου-Κομνοπουλου)Να ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ 1.500.000 ΕΚ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΩΣΤΕ Ο Κ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ!!!!!!!!!Οπωs υποστηριζουν ο κ.Καρατζαφερηs ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ να ακολουθησει ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ τιs διαδικασιεs που προβλεπονται απο το ελληνικο τραπεζικο συστημα ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟ ΚΑΙ ΚΟΜΝΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!!!!!!!!!ΤΟ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΒΡΩΜΟΚΟΥΡΑΔΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΗΛΕΜΠΟΥΡΔΟΠΟΡΔΟΚΛΑΝΟΣ Η ΒΡΩΜΟΚΥΛΟΤΑ ΒΑΨΩΜΑΛΛΙΑΣ ΜΑΣΩΝΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΟΥΣΤ ΚΛΕΦΤΗ ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΒΡΩΜΙΑΡΗ ΕΡΩΤΥΛΕ ΣΑΒΑΝΟΤΣΕΠΗ ΒΡΩΜΟΠ….ΟΥΣΤΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!

 8. ΨΗΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΟΒΟΛΑ ΨΗΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΤΣΟΚΛΗ ΜΑΓΙΑ ΠΕΣ ΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΡΕ Γ..Ω ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ. ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΤΡΩΓΕ ΕΠΙΝΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΩΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΙ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ.

 9. Όλοι οι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ή ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ, το ίδιο είναι. Για αυτό σκίζονται να τους ψηφίζουμε. ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ. ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Σκάστε και Δουλεύετε.

 10. Και η Γαρέφω? (ΚΑΝΕΛΛΗ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ)? Μπράβο συντρόφισσα!!!!! ΚΚΕ το κόμμα του μαλάκα. Για αυτό ο γκαβός δεν έκανε τίποτα με τις περιβόητες λίστες. Γιαυτό άραγε λένε οι Συριζαίοι για φόρο 15%? Δικά μας παιδιά είναι, να μη τυχόν χάσουν από τα κλεμμένα!!!!!!

 11. Μια παρατήρηση. Οι περισσότεροι έχουν μεγάλα παιδιά. Τα παιδιά αυτά κάνουν τις σπουδές τους ή τα μεταπτυχιακά τους στο εξωτερικό. Για τους περισσότερους (πλην ολίγων πραγματικά εξαιρέσεων, Μπακογιάννη, Καραμανλής, Βενιζέλος,Τσόκλη και μερικοί ακόμα) τα χρήματα που έβγαλαν αντιστοιχούν σε πληρωμές σπουδών για τα παιδιά τους (ίσως γι’ αυτό να φαίνονται).

  1. Έχουμε κάνει φοιτητές πολλοί από εμάς στο εξωτερικό και όλοι μας λαμβάναμε το έμβασμα μας κάθε 1η του μηνός.
   800€, άντε 1000€ ή πιο παλιά σε δολλάρια.

   Έμβασμα σε φοιτητή 40.000€ ή 100.000€ δε στέκει ούτε με σφαίρες πιστόλας του 1821. Μη μας παιρνάτε για χαζούς pls

   1. Αυτά ήταν τα λεφτά για το νοίκι και για το φαγητό. Για την σχολή δεν πλήρωνες; Και βέβαια δεν θα πήγες στα κολέγια και τα Πανεπιστήμια που πάνε οι κανακάρηδες των πολιτικών. Το MBA στο Harvard πάει στα 100.000 (1 χρονιά μόνο τα δίδακτρα). Στο Cambridge αρχίζει από 15000 λίρες και φτάνει στις 36000 λίρες. To INSEAD στο Παρίσι πάει στις 66000 η χρονιά. Απλά για να ξέρετε τι λέτε.

 12. ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ…ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΛΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ; ΜΠΑΑΑΑ ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΥ…ΣΩΣΤΟΣ Ο ΑΠΟ ΚΑΤΩ,ΑΛΛΑΓΗ ΤΙΤΛΟΥ…

 13. πρεπει να γινει διορθωση του τιτλου,
  οχι τα λεφτα τους…. τα λεφτα μας!!!

 14. Από όλα τα μεταπολιτευτικά κόμματα εκτός από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
  Είμαστε περήφανοι που σάς δώσαμε την ψήφο μας γιατί ποτέ δεν μάς προδώσατε.

  1. Μακάρι να μπορούσα να σου πω ότι διάβασες λάθος …

 15. Ειναι ολοι αυτοι που ψηφισαν να κατεβουν οι μισθοι και οι συνταξεις,εναι ολοι αυτοι που εκοψαν τη δικη μας τη ζωη,για να διατηρησουν τη δικη τους…
  και υπαρχουν και μαλακες που τους ψηφιζουν για να γλυψουν κανα κοκκαλο….
  Πολυ περηφανος λαος τελικα…..

 16. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΣΧΟΣ

Comments are closed.