Ψυχωμένος ΠΑΟΚ έδειξε «Χ»αρακτήρα Πρωταθλητή στην Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στην ΑΕΚ (2-2)

Κοινοποίηση:
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2

Χαρακτήρα πρωταθλητή επέδειξε ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της «Oapa Arena« απέναντι στην ΑΕΚ.
Οι Θεσσαλονικείς αν και βρέθηκαν να χάνουν μέχρι το 62’ 2-0 από την ΑΕΚ στο ντέρμπι κορυφής της τέταρτης αγωνιστικής των πλει – οφ της Super League, με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 με τα τέρματα των Μπάμπα (62΄) και Οζντόεφ (90’)
Mε τον ενθουσιασμό της έδρας η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα στο ματς επιχειρώντας να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Στο 11’ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Άμραμπατ έσπασε πανέξυπνα εντός περιοχής στον Σιμάνσκι, εκείνος ύψωσε για τον Ελίασον, η κεφαλιά του οποίου έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 25’ έπειτα από σέντρα-σουτ του Άμραμπατ με το αριστερό, η μπάλα φεύγει δίπλα από το απέναντι δοκάρι.
Η υπεροχή της «Ένωσης» καρποφόρησε στο 30’ Υπέροχη γρήγορη επίθεση των «κιτρινόμαυρων», ο Πινέδα κουβάλησε υποδειγματικά και πέρασε κάθετα στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος με συρτό διαγώνιο σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στην απέναντι κάτω γωνία του Κοτάρσκι.
Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ που δέχθηκε, προσπάθησε να αντιδράσει και στο 35΄έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Κεντζιόρα έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να παίρνει ύψος και να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Με τους καλύτερους οιωνούς μπήκε η ΑΕΚ στη επανάληψη, αφού ευτύχησε να ζευγαρώσει τα τέρματά της στο 49’ με απευθείας φάουλ. Με την μπάλα στημένη κοντά στη γωνία της μεγάλης περιοχής από αριστερά, ο Άμραμπατ έπιασε τρομερή συρτή φαλτσαριστή εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στην απέναντι κάτω γωνία! Ο Λουτσέσκου βλέποντας την ομάδα του να «αγκομαχεί», αποφάσισε να ρισκάρει και προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, ρίχνοντας στην μάχη τους Σαμάτα, Σάστρε και Ντεσπόντοφ αντί των Τόμας, Ότο και Μουργκ.
Οι αλλαγές του Ρουμάνου τεχνικού του ΠΑΟΚ έπιασαν τόπο, αφού οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ στο 62΄. Σε πρώτο χρόνο ο Αθανασιάδης απέκρουσε το σουτ του Ντεσπόντοφ, στην εξέλιξη όμως και με την μπάλα να παραμένει για πολλή ώρα «ζωντανή» στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Μπάμπα έπιασε διαγώνιο σουτ βρίσκοντας δίχτυα.
Από εκείνο το σημείο το παιχνίδι έγινε «ροντέο» . Με τον ΠΑΟΚ να αναλαμβάνει τα ηνία του αγώνα, πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης και τους γηπεδούχους να ψάχνουν το τρίτο γκολ στις αντεπιθέσεις τους. Στο 67’ η κεφαλιά του Πόνσε, μπλοκάρει ο Κοτάρσκι. Στο 82’ ήταν η σειρά του Ελίασον να βγει στην κόντρα και να απειλήσει, όμως το σουτ του Σουηδού επιθετικού βρήκε σε ετοιμότητα τον Κοτάρσκι.
Ο ΠΑΟΚ τελικά έφτασε στην ισοφάριση στο 89΄ Ο Μπάμπα έκανε το γέμισμα, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και ο Οζντόεφ πεσμένος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.
Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 67, AEK 66, Παναθηναϊκός 65, Ολυμπιακός 63, Άρης 48, Λαμία 34.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: