ΠΡΟΣ “ΑΤΤΙΚΟΝ” ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΠΥΡΟ ΠΟΥΡΝΑΡΑ: ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ “ΤΖΑΝΕΙΟ” ΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 85ΧΡΟΝΗ ΤΑΣΙΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ – ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟ SARS-CoV-2 ΚΑΙ ΤΟ RAPID ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ – ΩΣΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΖΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΠΩΣ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΗΘΕΛΕ Η ΟΙΚΟΓΟΝΕΙΑ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ – ΟΜΩΣ ΞΕΡΕΤΕ… ΑΝ ΒΓΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ… ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ “ΘΕΤΙΚΗ” ΟΠΩΣ “ΗΤΑΝ” Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ…

Κοινοποίηση:
Screenshot_530

Ο Πέτρος, ο γιος της 85χρονης Τασίας Φραγκίσκου, ετοιμαζόταν να κανονίσει τη μεταφορά της μητέρας του από την Αίγινα στην Αθήνα, σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Στην οικογένεια είναι όλοι αρνητικοί. Μαζί της όλοι στο ίδιο σπίτι, όπου τη φροντίζουν και την προσέχουν.

Η μεταφορά σε ιδιωτικό νοσοκομείο περνάει μέσα από το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Εκεί βγαίνει θετική με rapid.

Το αποτέλεσμα αυτό αλλάζει τα δεδομένα, μπλοκάρει η μεταφορά σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ώστε κανονίζεται η μεταφορά στο Τζάνειο..

Εκεί η κυρία Τασία μεταφέρεται κατευθείαν στην κλινική Covid-19.

Κατευθείαν δηλαδή στη Σπιναλόγκα.

Όμως:

Όταν ο Πέτρος ζήτησε να γίνει μοριακός έλεγχος, όχι μόνο δεν αντέδρασαν, όπως συμβαίνει στη μεγάλη πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, αλλά του είπαν ότι βεβαίως και της έκαναν, και ότι έστειλαν το δείγμα στο Αττικόν. Στο εργαστήριο του καθηγητή Σπύρου Πουρνάρα.

Φυσικά, αυτό και μόνο είναι τρομακτικό. Γιατί όταν ένα νοσοκομείο θέλει να επιβεβαιωθεί η θετική διάγνωση στη “λέπρα”, που σημαίνει ότι δεν αρκείται στη διάγνωση που προηγήθηκε με απλό rapid τεστ, σημαίνει και ότι αποδέχεται την πιθανότητα η ασθενής να είναι τελικά αρνητική.

Πού όμως την έχουν εν τω μεταξύ την ασθενή αυτή να περιμένει το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου;

Σε κάποιο δωμάτιο μόνη της; Έστω σε κάποιο θάλαμο “υπόπτων κρουσμάτων”;

Όχι.

Την έχουν στην “Σπιναλόγκα”. Να περιμένει εκεί να μάθει αν τελικά είναι πράγματι θετική στη “λέπρα”.

Είναι λογικό;

Ή παράλογο και εγκληματικό;

Χρειάζεται να απαντήσω;

Εδώ είναι η κυρία Τασία. Με τον Πέτρο να προσπαθεί να τη βλέπει υπό συνθήκες που παραπέμπουν σε ταινία. Σκαρφαλωμένος πάνω σε σκαλωσιά, δεν είναι πολύ ευχαριστημένος με αυτό που βλέπει από το παράθυρο.

Η μητέρα του όπως βλέπετε δεν είναι σκεπασμένη μέχρι το κεφάλι, ο θώρακας είναι εκτεθειμένος και τα παράθυρα είναι ανοιχτά.

Και δεν είμαστε στον Αύγουστο.

Έλαβαν λοιπόν δείγμα και το έστειλαν στο Αττικόν. Η μοίρα της 85χρονης γυναίκας εξαρτάται από το αποτέλεσμα αυτό.

Αν είναι θετικό, θα μείνει στο Τζάνειο. Αν όμως είναι αρνητικό, θα μεταφερθεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπως ήταν εξ αρχής ο σκοπός, αλλά η αρχική μεταφορά της στο ιδιωτικό ακυρώθηκε λόγω του rapid στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Ένα παρόμοιο δείγμα είχε σταλεί και πάλι από το Τζάνειο και πάλι στο Αττικόν πριν από ένα χρόνο. Ήταν του Κώστα Αβραμίδη.

Και τότε ένας γιος, ο Δημήτρης Αβραμίδης, ο οποίος είχε κανονίσει τη μεταφορά του πατέρα του σε ιδιωτικό νοσοκομείο, είχε δε προηγηθεί αρνητικό μοριακό αποτέλεσμα. Το οποίο, φυσικά (…) για το Τζάνειο δεν ήταν αρκετό.

Ώστε το δεύτερο βγήκε “θετικό”. Ζητήσαμε τρίτο μοριακό και τα στοιχεία του “θετικού”. Δείγμα κ.λπ.

Και πήραμε από τον κ. Πουρνάρα αυτή την απάντηση:

Αρνητικός τελικά ο Κώστας Αβραμίδης, αλλά είχε εν τω μεταξύ ήδη μεταφερθεί στο “Σωτηρία”.

Την ιστορία τη γνωρίζει όλη η Ελλάδα πλέον.

Οπότε, απευθύνομαι δημόσια στο Αττικόν και στον κ. Πουρνάρα.

Η μητέρα του Πέτρου, η Τασία Φραγκίσκου, μπορεί να είναι πράγματι θετική. Και εγώ ήμουν.

Ήμουν όμως στους 18,6 κύκλους και το δείγμα παρέμεινε στο εργαστήριο μαζί με όλα τα δεδομένα του, προκειμένου να ελεγχθεί εάν το ζητούσαν οι εφέτες την 14η Ιανουαρίου.

Αυτή τη φορά είμαστε ένα στάδιο πριν από τον περσινό Φεβρουάριο και την περίπτωση του Κώστα Αβραμίδη. Δεν έχει βγει ακόμα το αποτέλεσμα που θα σφραγίσει τη μοίρα της κυρίας Τασίας. Το απόγευμα, είπαν στον Πέτρο, ότι θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα.

Βέβαια, ακόμα και σε αυτό, ένα σχετικό αλαλούμ υπήρξε χθες. Στην αρχή θα έβγαινε σε “δύο μέρες”, μετά οι δύο μέρες έγιναν “δύο ώρες”, και στο τέλος “αύριο το απόγευμα”. Δηλαδή σήμερα, σε λίγες ώρες.

Επαναλαμβάνω:

Η Τασία Φραγκίσκου μπορεί να είναι πράγματι θετική, ώστε σύμφωνα με τα ισχύοντα θα παραμείνει υποχρεωτικά στο δημόσιο νοσοκομείο αναφοράς.

Πρέπει όμως να είναι και αποδεδειγμένα θετική.

Τίποτα άλλο…

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κραυγή αγανάκτησης από εργαζόμενη στο «Αττικόν»: «Φτάσαμε να ντρεπόμαστε εμείς που δουλεύουμε εκεί. Ασθενείς πάνω σε ράντζα στοιβαγμένα το ένα δίπλα στο άλλο!»

    https://thefaq.gr/kraygi-aganaktisis-apo-ergazomeni-sto-attikon-ftasame-na-ntrepomaste-emeis-poy-doyleyoyme-ekei-astheneis-pano-se-rantza-stoivagmena-to-ena-dipla-sto-allo/

Comments are closed.