ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΧΕΙΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΦΗ ΤΩΝ ΣΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΝΡΓΕΙΑ ΝΕΚΡΟΨΙΑΣ-ΝΕΚΡΟΤΟΜΗΣ: ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΣΗ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ;;

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο οθόνης 2021-06-01, 9.45.16 μμ

Αύριο επιδίδονται στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, δύο εξώδικα.

Για το πρώτο διαβάσατε στο προηγούμενο δημοσίευμα. Είναι από την Ειρήνη Βραχάλη, την κόρη του Μιχάλη Βραχάλη.

Το δεύτερο είναι από την Σμαράγδα Χειμαριού και τον Δημήτρη Δημητρίου.

Όλη η Ελλάδα πλέον περιμένει.

Να δει αν η Εισαγγελία θα πράξει επιτέλους τα νόμιμα και αυτονόητα, ή αν θα συνεχιστεί ο κατήφορος…

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚO ΑΙΤΗΜΑ

Με επιφύλαξη δικαιωμάτων

1. Σμαράγδας Χειμαριού του Ευσταθίου, κατοίκου…

2. Δημητρίου Δημητρίου του Αριστοτέλη, κατοίκου…

ΠΡΟΣ

κ. Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κάτοικο Αθηνών, πρώην Σχολή Ευελπίδων – Κτίριο 16.

Κοινοποίηση:

1. κ. Ιωάννη Μωραϊτάκη, Προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, κάτοικο Αθηνών, Λεωφόρος Αλεξάνδρας αρ. 121.

2. κ. Βασίλειο Πλιώτα, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγο, κάτοικο Αθηνών, Λεωφόρος Αλεξάνδρας αρ. 121.

Την 7.4.2021, επιδόθηκε τόσο σε σας όσο και στους κ. Μωραϊτάκη και κ. Πλιώτα, στους οποίους κοινοποιείται kai το παρόν αίτημα, εξώδικη καταγγελία-αίτημά μας, σε συνέχεια της από 2.4.2021 εξωδίκου καταγγελίας μας, το κείμενο της οποίας ενσωματώθηκε στην από 7.4.2021, με το ακόλουθο περιεχόμενο:

_______________________________________________________________

Την 2.4.2021 επιδόθηκε τόσο σε σας όσο και στους κ. Μωραϊτάκη και κ. Πλιώτα, στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, εξώδικη καταγγελία-αίτημά μας με το ακόλουθο περιεχόμενο:

_________________________________________________

Στο πλαίσιο σχετικών ποινικών διαδικασιών που κινήθηκαν κατόπιν μηνύσεών μας στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στους Ευστάθιο Χειμαριό, και Αντωνίας Δημητρίου, πατρός και μητρός αντίστοιχα.

Με τις μηνύσεις μας στραφήκαμε κατά παντός υπευθύνου των νοσοκομείων Κ.Α.Τ. / Γεννηματά και Κ.Α.Τ. / Τζανείου αντίστοιχα, και ζητήσαμε την ποινική διερεύνηση των συνθηκών της νοσηλείας και του θανάτου των ανωτέρω νοσηλευθέντων Ευσταθίου Χειμαριού και Αντωνίας Δημητρίου, δεδομένου ότι έχουμε σοβαρές υπόνοιες για την τέλεση της αξόποινης πράξης της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, όπως αναλυτικότερα εκτίθεται στα κείμενα των μηνήσεων / καταθέσεών μας στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.

Τόπος διενέργειας αμφοτέρων των νεκροψιών-νεκροτομών ορίστηκε το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, διευθύντρια του οποίου είναι η καθηγήτρια κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, και χρόνος η Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021.

Ο τεχνικός σύμβουλος που διορίσαμε, ο κ. Δημήτριος Γαλεντέρης, εκλήθη υπηρεσιακά να παραστεί κατά τα άνω και να συμμετάσχει στις δύο νεκροψίες-νεκροτομές, υπό την ανωτέρω ιδιότητά του.

Πράγματι, ο κ. Γαλεντέρης μετέβη από την έδρα του στην Θεσσαλονίκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ανέμενε από το πρωί στις 8 της 26.3.2021 να κληθεί από τους συναδέλφους του για την διενέργεια των νεκροψιών.

Περί ώρα 2:30 μ.μ., εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής κ. Γεώργιος Σακκελαρίου, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Γαλεντέρη και την 1η εξ ημών, ότι οι νεκροψίες αναβάλλονταν, με την αιτιολογία ότι δεν είχαν διαβιβαστεί οι ιατρικοί φάκελοι νοσηλειών των Ευσταθίου Χειμαριού και Αντωνίας Δημητρίου.

Είναι προφανές ότι επρόκειτο περί προσχήματος για την αναβολή, καθυστέρηση και με ξεκάθαρο τελικό σκοπό, όπως απεδείχθη και στη συνέχεια, την ματαίωση της διενέργειας των δύο νεκροψιών, αφού σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προϋπόθεση η γνώση των στοιχείων των ιατρικών φακέλων για την διενέργεια μίας νεκροψίας. Τα στοιχεία αυτά συνεκτιμώνται μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας, σε συνδυασμό με το εν γένει ιατρικό ιστορικό του θανόντος, προκειμένου να εξαχθούν τα τελικά συμπεράσματα για την πραγματική αιτία θανάτου και τον ακριβή προσδιορισμό των τυχόν τελεσθέντων αξιοποίνω πράξεων.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι στις περιπτώσεις των δύο νεκροψιών-νεκροτομών που διενεργήθηκαν σε θανάτους νοσηλευθέντων στα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, όπου πληρεξούσιος δικηγόρος των οικογενειών των δύο εκεί θανόντων, Χρήστου Στέφου και Κυριάκου Θεοχαρίδη, ήταν ο και εδώ διορισθείς από εμάς δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, οι νεκροψίες διενεργήθηκαν κανονικά, μετά το πέρας τριημέρου από τους θανάτους, χωρίς να έχουν προηγουμένως, όπως είναι αυτονόητο άλλωστε, διαβιβαστεί και τεθεί υπ’ όψιν ιατροδικαστών και τεχνικών συμβούλων, οι ιατρικοί φάκελοι νοσηλείας των θανόντων. Μάλιστα, σε αμφότερες τις περιπτώσεις, οι φάκελοι παραμένουν ελλιπείς, καθώς τα νοσοκομεία, όχι μόνο στις δύο αυτές περιπτώσεις, αλλά γενικά στην εποχή της “πανδημίας” εμφανίζονται ένοχα απρόθυμα να χορηγήσουν τα στοιχεία αυτά. Σημειώνουμε, τέλος, ότι σε αμφότερες τις ως άνω περιπτώσεις, αφενός απεδείχθη ότι ο θάνατος τόσο του Χρήστου Στέφου όσο και του Κυριάκου Θεοχαρίδη δεν είχε ως αιτία τον ιό SARS-CoV-2 (Covid-19), ενώ απεδείχθη ακόμη ότι υπήρξε κατ’ αρχήν εγκληματική αμέλεια, διερευνουμένης πλέον και της τέλεσης του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, τουλάχιστον με ενδεχόμενο δόλο.

Παρήλθε το Σαββατοκύριακο, παρήλθε και το πρώτο διήμερο της εβδομάδας, ενώ ο κ. Σακκελαρίου είχε αναφέρει στον συνάδελφό του κ. Γαλεντέρη, ότι την Δευτέρα θα ενημερωνόταν για τον χρόνο διενέργειας των δύο νεκροψιών.

Την Τετάρτη το πρωί επικοινώνησε με το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ο δικηγόρος μας, προκειμένου να ενημερωθεί από την διευθύντριά του για τους λόγους της απαράδεκτης καθυστέρησης, δεδομένου ότι εκτός των άλλων (ψυχική φθορά των συγγενών, αναβολή της κηδείας των ανθρώπων τους, υποβολής τους σε έξοδα για την παραμονή των σωμάτων στα ψυγεία των γραφείων τελετών), επέρχετο και αλλοίωση στοιχείων και παρακωλύετο η διερεύνηση των πραγματικών συνθηκών υπό τις οποίες επήλθε ο θάνατος των γονέων μας.

Μετά από μισή περίπου ώρα επικοινώνησε με τον δικηγόρο μας ο κ. Σακελλαρίου, ο οποίος του ανέφερε ότι είχε σταλεί από την υπηρεσία του έγγραφο προς το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, απευθυνόμενο στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος, όπως εν συνεχεία πληροφορηθήκαμε, ήταν ο κ. Νικόλαος Ορνεράκης.

Ο δικηγόρος μου επικοινώνησε αμέσως με το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς. Ο αξιωματικός που απάντησε, ανέφερε στον κ. Αντωνιάδη ότι είχε πράγματι σταλεί στην υπηρεσία του έγγραφο από το Πανεπιστήμιο αναφορικά με τις δύο αναβληθείσες νεκροψίες και ότι είχε σταλεί εν συνεχεία έγγραφο στην Κηφισιά από τον κ. Ορνεράκη με το οποίο ζητούσε να κληθούμε εμείς για …συμπληρωματική κατάθεση. Σε ερώτηση του δικηγόρου μας γιατί δεν εκλήθησαν αμέσως οι εντολείς του, καθώς δεν πρόκειται για μία συνήθη ποινική διαδικασία αλλά για διαδικασία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με εκκρεμείς νεκροψίες και χάνονται στοιχεία, η απάντησή του ήταν ότι δεν του έδωσε ο εισαγγελέας χρονικό όριο !!! Και ότι επομένως ο ίδιος ο εισαγγελέας αντιμετώπιζε την υπόθεση ως μία κοινή ποινική διαδικασία, περίπου σαν μία εξύβριση, μία συκοφαντική δυσφήμηση ή απλή σωματική βλάβη !!

Και μόνο μετά την όχληση του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς από τον δικηγόρο μας, εδέησε αυτό να μας καλέσει για τις …συμπληρωματικές καταθέσεις, και δη ούτε και τότε αμέσως, αλλά για την επομένη μέρα, Πέμπτη 1 Απριλίου !! Αντιμετωπίζοντας την σοβαρή αυτή υπόθεση, με τα πτώματα να παραμένουν στα ψυγεία και κρίσιμα στοιχεία για την διερεύνηση των συνθηκών θανάτων τους να χάνονται, ως πρωταπριλιάτικο αστείο…

Κληθέντες να καταθέσουμε ζήσαμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου.

Ο κ. Ορνεράκης αντιμετωπίζει πράγματι την υπόθεση αυτή ως μία κοινή ποινική διαδικασία, παριστάνοντας ότι δεν υπάρχουν πτώματα που περιμένουν στα ψυγεία για την νεκροψία-νεκροτομή σε αυτά, ούτε ότι χάνονται κάθε μέρα ενδεχομένως πολύτιμα στοιχεία, και έδωσε εντολή να προσκομίσουμε ιατρικά στοιχεία για το ιστορικό των γονέων μας (!!!), καθώς και να κατονομάσουμε τους “υπευθύνους” ιατρούς στα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύτηκαν οι γονείς μας !!!

Ο κ. εισαγγελέας αντιστρέφει πλήρως την δικονομική λογική και την πραγματικότητα, εκλαμβάνει αυτό που έπεται της νεκροψίας, δηλαδή το περιεχόμενο των ιατρικών φακέλων και το ιατρικό ιστορικό εν γένει των θανόντων, ως …προαπαιτούμενο για την νεκροψία, και ζητά από εμάς να …υποκαταστήσουμε τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, προσδιορίζοντας την ταυτότητα των “ενόχων” αντί για αυτές !!!

Μας ζητά να κατονομάσουμε τον πλαστογράφο πριν την γραφολογική εξέταση, η οποία όμως γίνεται ακριβώς για να γίνει γνωστή η ταυτότητα του πλαστογράφου. Και εν τω μεταξύ το πλαστό έγγραφο καταστρέφεται !!!

Ο αξιωματικός μάλιστα, μας ανέφερε ότι εν συνεχεία θα κληθούν για κατάθεση ιατροί από τα τρία νοσοκομεία !!!

Ώστε προφανώς να φτάσουμε στο ΠΑΣΧΑ, με την ελπίδα να αναστηθούν οι δύο νεκροί…

Απίστευτα πράγματα και μία αντιστροφή κάθε έννοιας λογικής, η οποία προφανώς κατατείνει στην ματαίωση των νεκροψιών και την κάλυψη εγκληματικών αμελειών, όπως ξεκάθαρα πλέον φαίνεται πως υπάρχουν. Είναι προφανές ότι όλα όσα περιγράφονται στην παρούσα προσβάλλουν βαρύτατα το κύρος του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού και το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς δεν είναι αμέτοχο στο θέατρο αυτό του παραλόγου, συμβάλλοντας με την καθυστερησή του να μας καλέσει για την …συμπληρωματική κατάθεση, στην καθυστέρηση εν γένει της ποινικής διαδικασίας.

ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις βαρύτατες παραβάσεις καθήκοντος, οι οποίες αναλυτικά εκτίθενται ανωτέρω.

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ την ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της δικονομικής τάξης, προς τον σκοπό της ΑΜΕΣΗΣ διενέργειας των ως άνω δύο νεκροψιών-νεκροτομών στους Ευστάθιο Χειμαριό και Αντωνία Δημητρίου.

__________________________________________________

Ουδεμία παρέμβαση υπήρξε.

Αντιθέτως, ενημερωθήκαμε προφορικά από την διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κηφισιάς ότι το δικαστικό “πραξικόπημα” ολοκληρώθηκε με την οριστική ανάκληση της εντολής για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στις σορούς των Ευσταθίου Χειμαριού και Αντωνίας Δημητρίου. Για το ότι πράγματι υπήρξε εντολή και εν συνεχεία ανάκληση αυτής δεν υπάρχει αμφιβολία. Άλλως δεν θα είχαν μεταφερθεί οι σοροί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ούτε θα είχε κληθεί την Παρασκευή 26.3.2021 ο τεχνικός σύμβουλός μας να παραστεί στην προγραμματισθείσα για την ημέρα αυτή διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Η ανάκληση αυτή στερείται πάσης νομικής, επιστημονικής και λογικής βάσης, ενισχύει δε την πεποίθησή μας ότι ορθότατα πράξαμε καταθέτοντας τις μηνύσεις μας για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατ’ άρθρο 302 Π.Κ., ενώ έχει κατ’ ουσίαν ανατραπεί το τεκμήριο αθωότητας στην προκείμενη ποινική διαδικασία, αφού είναι αυτονόητο ότι εάν όλα είχαν γίνει καλώς από τα τρία νοσοκομεία (Κ.Α.Τ. Γεννηματά και Ερυθρός Σταυρός), το απολύτως λογικό και αναμενόμενο θα ήταν αυτά τα ίδια να επιμείνουν στην διενέργεια της νεκροτομής ώστε να διαλυθούν οι υποψίες για εγκληματική αμέλεια από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό τους κατά την νοσηλεία και τον θάνατο των δύο νοσηλευθέντων σε αυτά.

Χθες, μάλιστα, ενημερωθήκαμε προφορικά από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς ότι η δικογραφία θα επέστρεφε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στον χειριζόμενο αυτήν εισαγγελέα κ. Νικόλαο Ορνεράκη. Σαν μία κοινή δικογραφία για εξύβριση ή απλή σωματική βλάβη. Ζητήσαμε αντίγραφα της επίμαχης αλληλογραφίας και πρωτίστως της ανακλήσεως της εντολής για τις νεκροψίες-νεκροτομές, αλλά το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς μας παρέπεμψε στην Εισαγγελία.

Κατά τον ίδιο χρόνο που στο Πανεπιστήμιο Αθηνών διενεργείτο νεκροψία-νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, στην οποία παραστάθηκε ο και από εμάς διορισθείς τεχνικός σύμβουλος κ. Δημήτριος Γαλεντέρης στη σορό του Ιωάννη Γεωργακόπουλου, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, μετά από νοσηλεία του ως ασθενής Covid-19 στα νοσοκομεία του Κρατικού Νικαίας και του “Αττικόν”, και του “Ευαγγελισμού” όπου κατέληξε. Ποια θα μπορούσε να είναι άραγε η διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων, σε ποινικές διαδικασίες για το ίδιο αδίκημα, της ίδιας Εισαγγελίας, ώστε στη μία περίπτωση να γίνει νεκροτομή και στην άλλη όχι; Στην δεύτερη περίπτωση η Εισαγγελία κατέληξε σε ασφαλές συμπέρασμα για τις συνθήκες νοσηλείας και θανάτου, στην άλλη όχι; Και αν έφτασε σε ασφαλές συμπέρασμα στην πρώτη, από ποια στοιχεία προέκυψε το συμπέρασμα αυτό; Μήπως έγινε έστω πραγματογνωμοσύνη επί των ιατρικών φακέλων και δεν το γνωρίζουμε, ή μήπως επείσθη η Εισαγγελία από τις καταθέσεις των κατ’ ουσίαν υπόπτων για την τέλεση της καταμηνυθείσας πράξης της ανθρωποκτονίας από αμέλεια ιατρών;

Δικαιολογημένα λοιπόν θεωρούμε ότι μιλάμε για δικαστικό “πραξικόπημα”. Και για να είμαστε ακριβείς, για εισαγγελικό “πραξικόπημα”.

Δια της παρούσης καταγγέλλουμε την οριστική ανάκληση της εντολής για την διενέργεια της αυτονοήτως εκ των ουκ άνευ αναγκαίας ανακριτικής πράξης για την διερεύνηση του εγκλήματος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ώστε έχουμε γίνει μάρτυρες της παρακώλυσης του έργου της Δικαιοσύνης από την ίδια την Δικαιοσύνη, και απευθύνουμε την ύστατη έκκληση για την διάσωση του κύρους της δια της ανακλήσεως της ανακλήσεως της εντολής.

Αιτούμεθα την άμεση επιστροφή της δικογραφίας στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς με την εκ νέου εντολή για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, άλλως με την εντολή για την διενέργεια πραγματογνωμοσύνης επί του πλήρους περιεχομένου των ιατρικών φακέλων αμφοτέρων των νοσηλειών, του οποίου αιτούμεθα να λάβουμε αντίγραφα καθώς και της εγγράφου ανακλήσεως της εντολής για την διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στις σορούς των Ευσταθίου Χειμαριού και Αντωνίας Δημητρίου, στην οποία να αναγράφονται οι ακριβείς λόγοι της ματαίωσης των νεκροτομών.

Σε περίπτωση που δεν ενημερωθούμε εντός της σήμερον ότι διατάχθηκαν εκ νέου οι νεκροτομές, θα προχωρήσουμε στην ταφή του πατέρα και της μητέρας μας αντίστοιχα, επιφυλασσόμενοι να προβούμε προς πάσα κατεύθυνση σε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες για την αποκατάσταση της βαρύτατης ηθικής βλάβης που θα έχουμε συνολικά υποστεί από τις παραβάσεις που έχουν λάβει χώρα κατά την ποινική διαδικασία που κινήθηκε κατόπιν των σχετικών εγκλήσεών μας.

__________________________________________________________________________

 

Το ως άνω πλήρως δικαιολογημένο, τεκμηριωμένο και νόμιμο αίτημά μας, απορρίφθηκε σιωπηρά από τον χειριζόμενο την δικογραφία εισαγγελικό λειτουργό, ώστε αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην ταφή των ανθρώπων μας.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ενημερώθηκε ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας από την 30η Πταισματοδίκη Αθηνών, ότι ο κ. Ορνεράκης έχει ζητήσει να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, η αδελφή του 2ου εξ ημών και κόρη της Αντωνίας Δημητρίου, Ειρήνη Δημητρίου. Ενημερώθηκε επίσης ότι πρόκειται να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη επί του ιατρικού φακέλου της νοσηλείας της Αντωνίας Δημητρίου στα νοσοκομεία Τζάνειο και Κ.Α.Τ. Επιμένει δηλαδή ο κ. Ορνεράκης ότι η αλήθεια, η αναζήτηση της οποίας υποτίθεται είναι το αντικείμενο της ποινικής αυτής διαδικασίας, και η διερεύνηση της καταμηνυθείσης πράξης της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, θα αποδειχθεί από ιατρικούς φακέλους και στοιχεία των ιδίων των υπόπτων στην ποινική αυτή διαδικασία !!

Δεν γνωρίζουμε στο στάδιο αυτό αν την ίδια εντολή έχει δώσει ο κ. Ορνεράκης και για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας από αμέλεια του Στάθη Χειμαριού, πατέρα της 1ης εξ ημών. Προφανώς θα γίνει το ίδιο, αφού πρόκειται για παρόμοιες κατηγορίες για θανάτους σε δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι αποδόθηκαν στη νόσο Covid-19.

Εν τω μεταξύ όμως, τα όσα έλαβαν χώρα σε δύο πανομοιότυπες διαδικασίες που ήταν σε εξέλιξη παράλληλα με τα όσα έλαβαν χώρα εδώ, σε ποινικές υποθέσεις και πάλι ανθρωποκτονιών από αμέλεια για θανάτους Covid-19 σε δημόσια νοσοκομεία, με αιτήματα για νεκροψία-νεκροτομή, ξεκαθάρισαν απολύτως τα πράγματα και δεν αφήνουν πλέον περιθώρια ούτε στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες ούτε στις εισαγγελικές αρχές να αρνούνται και να απορρίπτουν, αντίστοιχα, τα αιτήματα για νεκροψίες-νεκροτομές σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η πρώτη περίπτωση είναι του Νίκου Λυμπερόπουλου, ο οποίος απεβίωσε την 30.3.2021 στο νοσοκομείο του Πύργου. Η οικογένειά του κατέθεσε μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου του νοσοκομείου. Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, κ. Αγγελική Τσιόλα, αρνήθηκε να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή επικαλούμενη σχετική δήθεν απαγόρευση του Ε.Ο.Δ.Υ. για τα περιστατικά Covid-19. Ο εισαγγελέας Ηλείας όμως επέμεινε στην εντολή για νεκροψία-νεκροτομή, μετά από έγγραφο της οικογένειας με το οποίο απέδειξε ότι ο Ε.Ο.Δ.Υ. ΔΕΝ απαγορεύει τις νεκροψίες αυτές. H προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών επέμεινε και αυτή στην άρνησή της, υπεισήλθε δε και αυτή, όπως στην υπό κρίση υπόθεση η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, στην ποινική διαδικασία, υποκαθιστώντας και αυτή την εισαγγελική αρχή, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι αναγκαία η διενέργεια νεκροψίας και ότι αρκεί η αξιολόγηση του ιατρικού φακέλου.

Όπως και στην υπό κρίση υπόθεση, έτσι και στην περίπτωση της Πάτρας, η κ. Τσιόλα βρήκε ανταπόκριση από την Εισαγγελία, αλλά όχι από τον κ. Μιχαήλο, τον εισαγγελέα που επέμεινε στην εντολή για νεκροψία, αλλά από την προϊσταμένη του, την κ. Δέσποινα Σωτηρίου, η οποία ανακάλεσε την εντολή του κ. Μιχαήλου.

Μετά από νέο έγγραφο της οικογένειας του Νίκου Λυμπερόπουλου προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, και συγεκριμένα στην ίδια την προϊσταμένη της, το οποίο κοινοποιήθηκε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η κ. Σωτηρίου εισήγαγε την υπόθεση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας προς άρση της διαφωνίας μεταξύ Εισαγγελίας και των υποστηριζόντων την κατηγορία.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας, με το υπ’ αριθμ. 24/2021 βούλευμά του, έλυσε τη διαφωνία υπέρ της Εισαγγελίας.

Οι υποστηρίζοντες την κατηγορία επέμειναν. Με εξώδικο αίτημά τους προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών ζήτησαν την άσκηση έφεσης κατά του 24/2021 βουλεύματος.

Η αίτηση έγινε δεκτή, ασκήθηκε έφεση και επ’ αυτής εξεδόθη το υπ’ αριθμ. 77/2021 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, με το οποίο διατάχθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής (Σχετικό υπ’ αριθμ. 1).

Το βούλευμα αυτό δίνει απάντηση σε όλες τις αντιρρήσεις των ιατροδικαστικών υπηρεσιών και των εισαγγελικών αρχών, τόσο αυτών στον Πύργο όσο και αυτών εδώ στην Αθήνα. Τα αυτονόητα λένε οι εφέτες, τόσο ως προς ιατρικό σκέλος όσο και ως προς το νομικό. Άλλωστε, στο Συμβούλιο Εφετών Πατρών έγινε, μεταξύ άλλων, γνωστή η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από την ίδια την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών ένα μήνα πριν σε περιστατικό Covid-19, και ειδικότερα στη σορό της Παρασκευής Κότσιφα, η οποία απεβίωσε στο νοσοκομείο Αιγίου, δήθεν από Covid-19 (πλην όμως από τη νεκροψία απεδείχθη ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε εκφύλισμα του μυοκαρδίου και εγκεφαλικό οίδημα), ώστε απεδείχθη ότι ήταν προσχηματική η άρνησή της στην περίπτωση του Νίκου Λυμπερόπουλου, ενώ γνωστή έγινε και η απόλυτη επιστημονική θέση της διευθύντριας του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Χαράς Σπηλιοπούλου, το 2015, περί της αναγκαιότητας της διενέργειας νεκροψίας-νεκροτομής σε περιπτώσεις ακόμα και απλής υπόνοιας ιατρικής αμέλειας, εν αντιθέσει με τα όσα ισχυρίστηκε, και δυστυχώς έγιναν δεκτά από τον κ. Ορνεράκη, στις υπό κρίση περιπτώσεις. Έγινε δεκτό από τους εφέτες της Πάτρας το αυτονόητο, ότι δεν είναι δυνατόν να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για τα πραγματικά αίτια του θανάτου του Νίκου Λυμπερόπουλου μόνο από τον ιατρικό φάκελο και απαιτείται η διενέργεια νεκροψίας.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του Νίκου Λυμπερόπουλου, κατέστησαν απολύτως ξεκάθαρη την αιτία της σθεναρής αντίδρασης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, η οποία συνεπικουρούμενη από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας, επιχείρησαν να αποτρέψουν μία νεκροψία, η οποία απέδειξε ότι ούτε καν η διασωλήνωση του άτυχου 41χρονου Λυμπερόπουλου είχε γίνει και ότι το νοσοκομείο Πύργου εψεύσθη και ως προς αυτό. Φυσικά, και σε αυτήν την νεκροψία εξαφανίστηκε η αιτία Covid-19. Λίγο πριν τη μεταφορά του Νίκου Λυμπερόπουλου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, ανακοινώθηκε στην οικογένειά του ότι διασωληνώθηκε, και όταν το Ρίο είπε ότι τον δέχεται και διασωληνωμένο, στις 9:15 το βράδυ ανακοινώθηκε στην οικογένειά του, η οποία είχε πάει εκεί για τα διαδικαστικά της μεταφοράς, ότι πέθανε, αλλά από το ίδιο το ιατρικό πιστοποιητικό θανάτου απεδείχθη ότι την ώρα εκείνη ζούσε και πέθανε τρία τέταρτα αργότερα.

Στην άλλη περίπτωση, εδώ στην Αθήνα, μετά από τον θάνατο του Γεωργίου Ψυχογυιού στο νοσκομείο Αττικόν την 3.5.2021, ο γιος του Σταύρος Ψυχογυιός κατέθεσε μήνυση στο Α.Τ. Χαϊδαρίου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ο αντεισαγγελέας πρωτοδικών κ. Κώστας Σπυρόπουλος ζήτησε τη δικογραφία από το Α.Τ. Χαϊδαρίου. Εν συνεχεία ζήτησε τον ιατρικό φάκελο από το Αττικόν, εξαρτώντας την απόφαση για τη διενέρεγεια νεκροψίας-νεκροτομής από τον φάκελο.

Το Αττικόν επί δέκα μέρες αρνείτο να παραδώσει τον φάκελο. Και ενώ αυτή και μόνο η ένοχη στάση του νοσοκομείου θα έπρεπε να επιβάλει άνευ άλλου στον κ. Σπυρόπουλο να διατάξει την νεκροψία, δεν έκανε απολύτως τίποτα μέχρι που μετά από συνεχείς οχλήσεις του μηνυτή προς το Α.Τ. Χαϊδαρίου για την τελουμένη απείθεια από τους υπευθύνους του νοσοκομείου, το Αττικόν παρέδωσε τον φάκελο. Ή όπως μπορεί κανείς να ονομάσει αυτό που έδωσε ως φάκελο, δηλαδή μερικά σκόρπια στοιχεία, χωρίς καν μία έστω αξονική ή μία ακτινογραφία. Ο κ. Σπυρόπουλος είχε διατάξει πραγματογνωμοσύνη και ορίστηκε ως πραγματογνώμονας μία ιατρός από το νοσοκομείο Λαϊκό, με την ειδικότητα της παθολογοανατόμου. Καμία σχέση με την ειδικότητα που έπρεπε να έχει για την πραγματογνωμοσύνη αυτή, ελλείψει πνευμονολόγου.

Και αντί η ιατρός αυτή, αφενός να σημειώσει ότι δεν έχει την κατάλληλη ειδικότητα, αφετέρου και πρωτίστως να δηλώσει αδυναμία να συντάξει πραγματογνωμοσύνη επί ενός ελλιπέστατου ιατρικού φακέλου, προχώρησε κανονικότα στη σύνταξη πραγματογνωμοσύνης. Κατάφερε να διαπιστώσει βαριά λοίμωξη Covid-19, χωρίς να έχει ούτε μία ακτινογραφία για να καταλήξει σε ένα τέτοιο συμπέρασμα, βεβαίωσε ότι ο Γιώργος Ψυχογυιός εισήχθη εσπευσμένα στο Αττικόν, ενώ αυτός είχε πάει μόνος του και περπατώντας στο νοσοκομείο, βεβαίωσε ότι έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωγόνηση ενώ αυτή ουδέποτε έγινε, και κατάφερε να διαπιστώσει …υπεράνθρωπες προσπάθειες των συναδέλφων της γιατρών κατά τη …χορήγηση των αγωγών, τις οποίες βεβαίως …παρέλειψε να προσδιορίσει. Η εν λόγω πραγματογνωμοσύνη ήταν το αποκορύφωμα της φαρσοκωμωδίας αυτής, το τέλος της οποίας ήρθε με τον κ. Σπυρόπουλο να διατάσσει τελικά την νεκροψία-νεκροτομή, αυτό δηλαδή που εξ αρχής έπρεπε να είχε πράξει, αντί να εκθέτει την Εισαγγελία και να αφήνει να χάνονται ενδεχομένως πολύτιμα στοιχεία, με τη σορό να παραμένει στο νεκροτομείο επί δύο εβδομάδες.

Και φυσικά, και εδώ κατέστη ξεκάθαρη η αιτία της δυσκολίας του κ. Σπυρόπουλου να διατάξει άμεσα την νεκροψία. Απεδείχθη ότι και εδώ ΔΕΝ ήταν αιτία θανάτου η νόσος Covid-19, απεδείχθη ότι ΔΕΝ έγινε καμία απολύτως προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), και ελλείψει προφανούς αιτίας, και εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων, οι δύο ιατροδικαστές, τη παρουσία και του τεχνικού συμβούλου του υποστηρίζοντος την κατηγορία, έγραψαν “πνευμονική εμβολή”.

Πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί κάτι άλλο μετά από όλα όσα ανωτέρω εκτίθενται. Επιβάλλεται πλέον η εκταφή των σορών του Ευσταθίου Χειμαριού και της Αντωνίας Δημητρίου και η εν συνεχεία διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Τα αποτελέσματα και άλλων νεκροψιών που έχουν γίνει, όπου σε κάποιες περιπτώσεις προέκυψαν ακόμα και κομμένη νεφρική αρτηρία (περίπτωση πατρός Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους), ή τρώση της τραχείας (περίπτωση νεκροψίας στην Κατερίνη), ή μικροβιακές λοιμώξεις αντί των ιογενών που έχουν αποδειχθεί σε άλλες, και το γεγονός ότι σε 17 μέχρι τώρα νεκροψίες έχει εξαφανιστεί η νόσος Covid-19 ως αιτία θανάτου, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια πλέον για την απόρριψη του αιτήματός μας.

ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ

Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Να δοθεί εντολή για την εκταφή των σορών του Ευσταθίου Χειμαριού και της Αντωνίας Δημητρίου και την εν συνεχεία διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Στην περίπτωση που η Εισαγγελία επιμείνει στην άρνησή της, η σχετική διαφωνία μεταξύ ημών και της Εισαγγελίας θα πρέπει πλέον να λυθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, στο οποίο, στην περίπτωση αυτή, αιτούμεθα να εισαχθούν αμφότερες οι υποθέσεις, όπως ακριβώς δηλαδή έγινε στην ως άνω περίπτωση του θανάτου του Νίκου Λυμπερόπουλου.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα στην κ. Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κάτοικο Αθηνών, πρώην Σχολή Ευελπίδων – Κτίριο 16, μετά του συνημμένου υπ’ αριθμ. 77/2021 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Πατρών, προς γνώση της και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής της.

Αθήνα, 1 Ιουνίου 2021

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ἄραγε ἐχάθη τελείως ἡ ἐντροπή καί ἡ ἀξιοπρέπεια ἀπό κάποιους «λειτουργούς τῆς Δικαιοσύνης» εἰς τόν βωμόν τῆς συγκαλύψεως τῶν ἐγκλημάτων τῶς «Ἐγκληματικῆς Ὀργανώσεως Μητσοτάκη»; Ἀδυνατῶ νά πιστεύσω αὐτά πού διαβάζω! Πρέπει νά μηνυθοῦν ὅλοι οἱ ὑπεύθυνοι διά παράβασιν καθήκοντος, ἄν ὄχι διά συμμετοχήν εἰς τήν «Ἐγκληματικήν Ὀργάνωσιν Μητσοτάκη»!.

  2. Μακάρι να τελειώσει σύντομα όλο αυτό, να δικαιωθούν οι οικογένειες που αδίκως έχασαν δικούς τους και να σωθούν άλλοι άνθρωποι.

Comments are closed.