Ποινές «χάδι» για τους ισραηλινούς στρατιώτες που βεβήλωσαν άγαλμα του Χριστού στον Λίβανο

Κοινοποίηση:
livanos-vevilwsi-agalmatos-toy-Ihsou-Xristou-214002050601

Αντιδράσεις και εσωτερικές πειθαρχικές συνέπειες προκαλεί στο Ισραήλ η υπόθεση με τον βανδαλισμό αγάλματος του Ιησού Χριστού στον νότιο Λίβανο, με τον στρατό να ανακοινώνει πλέον επίσημα την τιμωρία των δύο εμπλεκόμενων στρατιωτών.

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισαν την επιβολή ποινής φυλάκισης 30 ημερών, ενώ παράλληλα οι δύο στρατιώτες τίθενται εκτός επιχειρησιακής δράσης. Ο ένας φέρεται να προκάλεσε τη φθορά στο χριστιανικό άγαλμα και ο δεύτερος να κατέγραψε τη στιγμή, γεγονός που είχε ήδη προκαλέσει έντονη κατακραυγή όταν το υλικό κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Η υπόθεση είχε ήδη προκαλέσει πολιτικές αντιδράσεις, με την ηγεσία του Ισραήλ να καταδικάζει δημόσια το περιστατικό και να προαναγγέλλει αυστηρά μέτρα. Σε συνέχεια της έρευνας, ο στρατός υπογράμμισε ότι η συμπεριφορά των στρατιωτών δεν συνάδει με τις επίσημες εντολές και τις αξίες των ενόπλων δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι οι επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν στόχο ένοπλες οργανώσεις και όχι αμάχους ή θρησκευτικά σύμβολα.

Παράλληλα, οι στρατιωτικές αρχές προχώρησαν και στην αποκατάσταση του αγάλματος, σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, επιχειρώντας να κλείσουν το επεισόδιο που είχε ήδη προκαλέσει διπλωματική και επικοινωνιακή αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response