10201: Η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων – Καταγγελίες για περιστατικά βίας και παραβατικότητας

Κοινοποίηση:
2796bf2bc8265881e03f7cd99be29fb4_XL

Σε λειτουργία 24 ώρες, 7 ημέρες, σε ολόκληρη τη χώρα είναι το 10201, η νέα τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων που ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.
Αποστολή της είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών, με στόχο την άμεση και ενιαία ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας ανηλίκων.

Η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις ήπιας αστυνόμευσης και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
Η εν λόγω τηλεφωνική γραμμή είναι η αρχή της ριζικής αλλαγής του τρόπου που μπορεί ένα παιδί, ένας γονιός, αλλά και γενικότερα ένας πολίτης, να καταγγείλει ένα περιστατικό βίας και παραβατικότητας, κάθε μορφής, εναντίον ανηλίκων.

Επιπλέον, αναμένεται το επόμενο διάστημα να ενεργοποιηθεί και ένα ειδικό application, το οποίο έχει ως βασικό στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση των ανηλίκων για τη βία και την παραβατικότητα, όσο και την ενθάρρυνση τους, ώστε να καταγγείλουν περιστατικά και να ζητήσουν βοήθεια, μέσα από μία ευκολόχρηστη φόρμα.

Σημειώνεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, με σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των ίδιων αλλά και των γονέων τους, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Μάλιστα, στις 22-28/4, σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 5.823 έλεγχοι ατόμων, 315 προσαγωγές, 163 συλλήψεις, ενώ βεβαιώθηκαν 341 παραβάσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response