ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ – ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Κοινοποίηση:
usa-panepi

Πολλαπλασιάζονται οι διαμαρτυρίες κατά του πολέμου στη Γάζα σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ. Η αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει σε εκατοντάδες συλλήψεις, αλλά οι φοιτητές διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από το Κολούμπια και γρήγορα εξελίχθηκαν σε κίνημα καθώς ακολούθησαν οι φοιτητές σε πολλά ακόμα πανεπιστήμια. Σε πολλούς, η κατάσταση θυμίζει τις διαδηλώσεις της δεκαετίας του ’60, κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

Στο Κολούμπια συνελήφθησαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι την προηγούμενη εβδομάδα- πολλοί από αυτούς φοιτητές- που είχαν στήσει σκηνές σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Έκτοτε άρχισαν να γίνονται διαμαρτυρίες σε πανεπιστήμια σε διάφορα σημεία της χώρας, από την Καλιφόρνια έως τη Νέα Υόρκη, στις οποίες έγιναν εκατοντάδες ακόμα συλλήψεις. Επίσης, σε κάποιες διαμαρτυρίες υπήρξαν αναφορές για αντισημιτικά περιστατικά.

«Τους πετούσαν στο έδαφος, τους έσερναν»
Στο Emerson College στη Βοστώνη, όπου γίνονται διαμαρτυρίες εδώ και ημέρες, πραγματοποιήθηκαν 100 συλλήψεις, ενώ τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Οι φοιτητές περιγράφουν σκηνές βίας. «Πετούσαν ανθρώπους στο έδαφος, τους έσερναν, τους απωθούσαν, χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφάλεια εκείνων που απομάκρυναν», δήλωσε στο CBS ένας φοιτητής του πανεπιστημίου όπου ακυρώθηκαν τα σημερινά μαθήματα.

Οι φοιτητές έστησαν σκηνές το βράδυ της Κυριακής στην πανεπιστημιούπολη και παρά τις προειδοποιήσεις της αστυνομίας παρέμειναν στο σημείο μέχρι την απομάκρυνσή τους τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Αστυνομικοί τους έδωσαν τελεσίγραφο 10 λεπτών για να απομακρυνθούν, προτού κινηθούν για να διαλύσουν το πλήθος, πάνω από τα οποία πετούσαν ελικόπτερα. «Τελείωσε ο χρόνος σας. Φύγετε ή θα συλληφθείτε για καταπάτηση», ανέφερε η αστυνομία.

Η διαμαρτυρία ήταν αρχικά ειρηνική σε μεγάλο βαθμό, αλλά στη συνέχεια προκλήθηκε ένταση. Την ώρα που αστυνομικοί προσπαθούσαν να συλλάβουν μια γυναίκα, διαδηλωτές τους πετούσαν μπουκάλια και φώναζαν «αφήστε την».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Δεν υπάρχει λέξη στα εξήγηση στα αραβικά για το παλεστινιοι, σημαίνει αυτοί που στήνουν την Πάλλη,οι απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου, στηρίζεται και ιστορικά αυτό,οι Εβραίοι κάνουν μια γιορτή σαν τις απόκριες που λέγεται χανουκα και είναι η νίκη των Εβραίων κατά των απογόνων του μεγάλου Αλεξάνδρου,δεν έχουν καμία δουλειά εκεί αυτοί οι τζιχαντιστές,οι αυτοαποκαλούμενοι Παλαιστίνιοι είναι καταλήξεις

  2. Αρχίζουν να ξυπνάνε οι Αμερικάνοι και να καταλαβαίνουν ότι έχουν καταντήσει τα δουλικά των εβραίων, ότι η Αμερική κατάντησε αποικία του Ισραήλ και οι κυβερνήσεις είναι εβραίικες. Και καταλαβαίνουν ότι δουλεύουν για τους εβραίους, πληρώνουν φόρους για να εξοπλίζουν τους εβραίους και ότι αν καταστραφεί το Ισραήλ θα καταστραφεί και η Αμερική. Καιρός είναι να ξαναπάρουν την ανεξαρτησία τους και να μην είναι κολαούζοι των εβραίων όταν μάλιστα η πλειοψηφία των αμερικάνων δεν είναι εβραίοι.

  3. ολοι οι καθηγητες εβραιοι σιωνιστες που προωθουν τον μαρξισμο την πολιτικη ορθοτητα και τον γαμο πουσταραδων. σε αλλη ειδηση αυτοπυρποληθηκε στρατιωτης που εναντιωνεται στην γενοκτονια των παλαιστη απο τους ναχι εβρεους

  4. Ναι και πολύ καλά κάνουν εκεί στις ΗΠΑ και στις γειτονικές τους χώρες

    Μην περιμένεις από την πλειοψηφία των Ευρωπαικών Χωρών να διώξουν πρόσφυγες/μετανάστες ούτε από την Ελλάδα φυσικά.

    Ελάχιστες χώρες της Ευρώπης έχουν κρατήσει εκτός όλους αυτούς που δημιουργούν προβλήματα και δεν προσφέρουν κάτι.
    Ο σωστός/νόμιμος/τίμιος μετανάστης που θα πάει σε μια χώρα το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να βγάλει τα απαραίτητα χαρτιά που χρειάζονται για να βρει δουλειά και να μάθει την γλώσσα
    στην συνέχεια θα πληρώνει τους φόρους του , την ασφάλεια του
    δεν κάθεται χωρίς να έχει χαρτιά , χωρίς να ξέρει την γλώσσα , χωρίς να έχει δουλειά απλά να ζει με επιδόματα

  5. Εγώ βλέπω δύο νέγρους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν λευκό.
    Τα περισσότερα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ έχουν καταντήσει εστίες εβραϊκής προπαγάνδας.
    Χιλιάδες οι Εβραίοι καθηγητές στα πανεπιστήμια, ενώ είναι μια μικρή μειοψηφία.

  6. Εκεί πέρα είναι ΗΠΑ δεν είναι ΕΛΛΑΔΑ
    Πολύ καλά έκανε η αστυνομία και υπερασπίστηκε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα

    Αν οι διαδηλωτές θέλουν να υπερασπιστούν τους παλαιστίνιους να πάνε μαζί τους κάτω στην γάζα/λίβανο και να πολεμήσουν ενάντιων των κακών (εβραίων) ισραηλινών γιατί κάθονται εκ του ασφαλούς στις ΗΠΑ αυτό πάει και στους φίλους των παλαιστινίων και στους παλαιστίνιους πηγαίνετε στην πατρίδα σας να πάρετε τα όπλα και να πολεμήσετε.

    1. Φίλε μου θα αφήσουνε τα επιδόματα τα δωρεάν σπίτια και τις ανέσεις που τους δίνει οι Αμερική και θα πάνε να πολεμήσουν για την πατρίδα τους απλά κάποιος τους πλήρωσε να κάνουν φασαρία.. Από τον καινούργιο χρόνο θα τους κοπούν οι πολλές μαγκιές να είσαι σίγουρος..

  7. Το αλλοδαπών στην Αμερική έχει μπλοκάρει τις πράσινες κάρτες 11.800.000 Μεταναστών ..Σε οχτώ μήνες έχει να γίνει ο χαμός θα πάει η απέλαση σύννεφο σε όσους δημιουργούν προβλήματα και δεν δουλεύουν.. Ήδη η πολιτεία του Τέξας και της Φλόριντα έχει αρχίσει από τώρα τις απελάσεις!!! Σειρά έχει η Ευρώπη να διώξει μερικά αποβράσματα!!!

Leave a Response