Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή

Κοινοποίηση:
forologikes-diloseis-2622024-819

Άνοιξε νωρίτερα σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. H προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει στις 31 Ιουλίου. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Κάθε φυσικό πρόσωπο υποχρεούται να υποβάλει φορολογική δήλωση, εφόσον έχει τη φορολογική κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

Προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις- Ποιους αφορά
Η διαδικασία σύνταξης και υποβολής φορολογικών δηλώσεων καταργείται για περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες φέτος. Οι προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις αφορά στους φορολογούμενους που έχουν εισοδήματα αποκλειστικά από μισθούς και συντάξεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η δήλωση θα είναι προσυμπληρωμένη και είτε ο φορολογούμενος θα μπορεί να την υποβάλει με ένα κλικ ή εφόσον δεν κάνει καμία απολύτως κίνηση, η φορολογική του δήλωση θα υποβληθεί αυτόματα με την λήξη της προθεσμίας.

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Βήμα βήμα η διαδικασία στο taxisnet
Για να υποβάλετε φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2023, μπαίνετε ΕΔΩ στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ στη συνέχεια να ακολουθείτε τα εξής βήματα:

– Επιλέγω το έτος για το οποίο επιθυμώ την υποβολή δήλωσης.

– Επιβεβαιώνω τα προσωπικά μου στοιχεία (ΑΜΚΑ, Ημ.Γέννησης, Οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.).

– Συμπληρώνω τα έντυπα Ε2 και Ε3 εφόσον υπάρχει υποχρέωση. Η σύζυγος υποβάλει τα συνυποβαλλόμενα έντυπα με τους δικούς της κωδικούς πρόσβασης.

– Συμπληρώνω το έντυπο Ε1. Βέβαια φέτος η εν λόγω διαδικασία απλοποιείται καθώς για ισθωτούς και συνταξιούχους με εισόδημα απο μια πηγή οι δηλώσεις θα ειναι προσυμπληρωμενες και η ΑΑΔΕ θα μπορεί να τις υποβάλλει αυτόματα στο τέλος της προθεσμίας, αν δεν το πράξουν οι υπόχρεοι.

– Ενημερώνομαι για το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης.

– Υποβάλω τη δήλωση.

– Εκτυπώνω τα έντυπα Ε1, Ε2, Ε3 και την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου.

Από τον ίδιο ιστότοπο της ΑΑΔΕ μπορείτε επίσης να εκτυπώσετε τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός σας και τα αντίστοιχα Εκκαθαριστικά Σημειώματα/Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου για τα οικονομικά έτη 2003 και εφεξής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response