Φινάλε θρίλερ για το πρωτάθλημα: «Αστακός» η Θεσσαλονίκη με την αγωνία στο ζενίθ για το «αιώνιο» ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ που θα δώσει τον τίτλο – Εν αναμονή η ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια

Κοινοποίηση:
KNKNK

Ένα πρωτάθλημα που επεφύλασσε πολλές διακυμάνσεις, απρόοπτα και σίγουρα συνάρπασε τους φίλους του ελληνικού ποδοσφαίρου φτάνει απόψε στο τέλος του, με τους αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής των paly offs.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο ΠΑΟΚ ψάχνει τη νίκη που θα τον στέψει πρωταθλητή, ενώ η ΑΕΚ θέλει τη νίκη κόντρα στη Λαμία και «δώρο» μια ισοπαλία ή ακόμη και νίκη από τον Άρη για να πανηγυρίσει εκείνη, για δεύτερη χρονιά την κατάκτηση του τροπαίου.
Ο Άρης δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον και έχει μπροστά του τον τελικό του Κυπέλλου (25/5, Πανθεσσαλκό Στάδιο, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό), αλλά και μόνο στη σκέψη ότι θα είναι αυτός που θα κόψει το πρωτάθλημα στον αιώνιο αντίπαλό του, οι κιτρινόμαυροι… ηλεκτρίζονται.

Βέβαια ο «αδιάφορος» Άρης είναι η ομάδα που όχι απλά δεν έχει ηττηθεί φέτος από τον ΠΑΟΚ (σε τρία ματς έχει 2 νίκες και μία ισοπαλία με συντελεστή τερμάτων 3-1), αλλά είναι και η ομάδα η οποία με τα αποτελέσματα της κόντρα στο Big-4 (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) έχει προκαλέσει τρεις φορές αλλαγές στην κορυφή της βαθμολογίας και έχει πετάξει εκτός μάχης τίτλου Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Με τη μάχη στα play offs να φέρνει πότε την ΑΕΚ και πότε τον ΠΑΟΚ στην κορυφή, αλλά από κοντά – μέχρις ενός σημείου – και τον Παναθηναϊκό, το σημερινό φινάλε είναι το θρίλερ των play offs, με τη 10η και τελευταία αγωνιστική να κρίνει ποιος θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα στη χώρα μας.
Θα είναι ο ΠΑΟΚ ο οποίος σήμερα έχει 77 βαθμούς και είναι πρώτος, ή η ΑΕΚ με 75 βαθμούς σήμερα και “βατό” αντίπαλο την Λαμία – οπότε υπολογίζει να τερματίσει με 78;

Ο ΠΑΟΚ παίρνει το πρωτάθλημα μόνο με δική του νίκη επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, θέλει νίκη επί της Λαμίας στην «Opap Arena» και να μην νικήσει ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.
Η «Ένωση» επιπλέον έχει υπέρ της την ισοβαθμία και στέφεται πρωταθλήτρια αν καταλήξει με τους ίδιους βαθμούς με τον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ υπερτερεί του ΠΑΟΚ λόγω ενός επιπλέον γκολ που έχει επιτύχει εναντίον του συνδιεκδικητή της, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όσον αφορά την αναμέτρηση της Νέας Φιλαδέλφειας, οι δύο ομάδες δεν έχουν ανακοινώσει αποστολή.

Εκτός για την ΑΕΚ είναι ο Πάολο Φερνάντες λόγω ενοχλήσεων, ενώ επιστρέφει ο Λάζαρος Ρότα που εξέτισε τις κάρτες του στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε ό, τι αφορά τους φιλοξενούμενους Λαμιώτες, δεν υπολογίζεται ο Σωτήρης Τσιλούλης, που από την επόμενη σεζόν θα συνεχίσει την καριέρα του στην «ΑΕΚ», ο τιμωρημένος Πέδρο Αμαράλ, ενώ αμφίβολος είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.
Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος – Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον – Πόνσε, Αραούχο.

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ – Σιμόν, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ – Μαρτίνεθ, Νούνιες, Τζανδάρης, Σλίβκα – Λέικ, Μάλτσι.

Διαιτητής: Μόρτεν Κροχ (Δανία)
Α’ Βοηθός: Λαρς Χουμελγκάρντ (Δανία)
Β’ Βοηθός: Ντένις Βόλενμπεργκ (Δανία)
4ος διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος
VAR: Γιόνας Χάνσεν (Δανία)

Μετά το 4-1 επί του Παναθηναϊκού, ο ΠΑΟΚ έχει την ψυχολογία και τη φόρμα και είναι το φαβορί για να νικήσει τον Άρη και να κατακτήσει το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, ξεπερνώντας τον «αιώνιο» αντίπαλό του που έχει 3!

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που δεν ανακοίνωσε αποστολή, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Κουλιεράκη.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΑΡΗΣ: Κουέστα – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια – Ζουλ, Βερστράτε, Νταρίντα – Σουλεϊμάνοφ, Μορόν, Σαβέριο.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Ότο, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα – Σβαμπ, Μεϊτέ – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον – Μπράντον.

 

Kαι το ντέρμπι για το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Η τελευταία αγωνιστική των Play Off θα καθορίσει  και το αν Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός θα τερματίσουν στην 4η θέση που υπό προϋποθέσεις δεν προσφέρει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για την επόμενη σεζόν.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα συγκρουστούν μεταξύ τους στη Λεωφόρο και έτσι αυτά τα 90 και κάτι λεπτά θα καθορίσουν το όνομα του club που θα τερματίσει εκεί.

Αμφότεροι και εύλογα θέλουν να αποφύγουν την 4η θέση καθώς στην περίπτωση που ο Αρης πάρει το Κύπελλο τότε δεν θα προσφέρει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο» για την επόμενη περίοδο, αν και οι δύο θα παραμείνουν στο «κόλπο» ώστε να συμμετάσχουν του χρόνου στις διοργανώσεις της UEFA.

Με γνώμονα πως οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στο «+2» από τους «πράσινους» τα δεδομένα είναι πάρα πολύ απλά. Για εκείνους αρκεί να μην χάσουν ώστε να είναι 3οι (εφόσον νικήσουν και η ΑΕΚ χάσει από τη Λαμία θα «σκαρφαλώσουν» 2οι), ενώ το «τριφύλλι» χρειάζεται μόνο τη νίκη.

Εάν ο Παναθηναϊκός τερματίσει 4ος τότε για να παίξει την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη θα πρέπει να νικήσει τον Αρη στον τελικό του Κυπέλλου και εύλογα να κατακτήσει το τρόπαιο (σ.σ. θα συμμετάσχει έτσι στα προκριματικά του Europa), ενώ στην περίπτωση που βρεθεί εκεί ο Ολυμπιακός, και πάντα στην περίπτωση που ο Άρης πάρει το Κύπελλο, τότε για να πάρει ένα αντίστοιχο «εισιτήριο» θα πρέπει να κερδίσει τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference και εξυπακούεται να το πάρει (σ.σ. θα συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους του Europa). Μάλιστα στο τελευταίο σενάριο που αφορά τους Πειραιώτες οι ελληνικές συμμετοχές στις εκτός συνόρων διοργανώσεις θα αυξηθούν από τέσσερις σε πέντε.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και απαγόρευση συγκεντρώσεων ενόψει του Άρης-ΠΑΟΚ

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας  στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι μεταξύ του Άρη και του ΠΑΟΚ, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τις αρχές να έχουν προχωρήσει σε απόφαση περαιτέρω απαγόρευσης συγκεντρώσεων και πορειών.

Νέα ανακοίνωση για απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πορειών από τις 8 το πρωί της Κυριακής έως τις 8 το βράδυ, λόγω του ποδοσφαιρικού ντέρμπι ‘Αρης – ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ.

Ειδικότερα απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες στις παρακάτω περιοχές:

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου

-Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και

-Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης – πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response