Τρόπαια του Γ’Π.Π. στο κέντρο της Μόσχας!! Μοναδικά ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση:
NATO-tanks-in-Moscow-

Από πολλές διαφορετικές χώρες!!

«Η έκθεση στον λόφο Poklonnaya των όπλων και του εξοπλισμού που πήρε ως τρόπαια ο ρωσικός στρατός κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία αναμένεται να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στους ανθρώπους, καθώς θα πρέπει να δουν από κοντά τον δήθεν ηττημένο δυτικό εξοπλισμό», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Έκθεση όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού άνοιξε σήμερα Μ. Τετάρτη στο Πάρκο Νίκης της Μόσχας στον λόφο Ποκλόνναγια.

Δεν είναι τυχαίο που οι Ρώσοι επέλεξαν τη συγκεκριμένη τοποθεσία της ρωσικής πρωτεύουσας για να εκθέσουν τα δυτικά όπλα.

Τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος λόφος περιέχει το Πάρκο της Νίκης, με πολλά τανκς και άλλα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πλέον έγιναν οι απαραίτητες… προσθήκες καινούργιων «τροπαίων», από τον πόλεμο στην Ουκρανία, που πολλοί -όχι αδίκως- χαρακτηρίζουν ως Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!
Σημειώνεται πως έκθεση βρίσκεται μπροστά από το «Μουσείο Νίκης» και παρουσιάζει οχήματα και οπλικά συστήματα από 12 χώρες:

ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία, Σουηδία, Τσεχία, Νότια Αφρική, Φινλανδία, Αυστραλία, Αυστρία και Ουκρανία.

Οι διοργανωτές της έκθεσης έχουν εκθέσει 31 διαφορετικούς εξοπλισμούς. Ανάμεσά τους βρίσκονται ένα γερμανικό τανκ Leopard 2A6 και τεθωρακισμένα οχήματα Marder IFV, US Bradley IFV, M113 APC, International MaxxPro AFV, HMMWV M1151 και HMMWV M998, καθώς και ένα ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο M777.

Επίσης περιλαμβάνονται βρετανικά AT105 Saxon και Husky TSV AFV, ένα αυστριακό Pinzgauer 712M, καθώς και τουρκικά Kirpi, γαλλικά AMX-10RC και σουηδικά CV90 AFV.
Επιπλέον, η έκθεση παρουσιάζει αντιαρματικά και φορητά όπλα, drones και χάρτες.
Τα δυτικά τρόπαια εκτίθενται σε διάφορες θεματικές ζώνες συνοδευόμενα από ενημερωτικά περίπτερα για τους δυτικούς κατασκευαστές, τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς και την τοποθεσία και τις συνθήκες σύλληψής τους από Ρώσους στρατιώτες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response